Şimdi Ara

Asosyalligi nasıl yenerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hiç arkadaşım yok.Yıllarca tipimden ve boyumdan utanip içime kapandim.Biri bir şey sorsa bile sesim nasıl çıkacak endişesiyle sessiz cevap veriyorum.Artık bende sosyal bir birey olmak istiyorum.Kız peşinde değilim.3 5 tane dostum olsa yeter...Yalvarıyorum yardım edin...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Biliyorum belki çok basit olacak ama hobilerinle ilgili gruplara vs katılabilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üniversiredeysen kulüplere etkinliklere katıl zaten ister istemez konuşmak anlaşmak zorundasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kısa cevap: Gidip konuşacan başka çözümü yok.


    Uzun cevap: Bir kere kafanda tip ve boy için yapabileceğin bir şeyinin olmadığını kavraman lazım.Aksi takdirde senin yaptığın solucanın uçmasını isteyip kanadı olmadığı için uçamayıp üzülmesine benzer. Solucanın hiçbir zaman kanadı olmaz.O yüzden bunun hayalini kurmak,istemek,bunun için çaba harcamak,bunun yüzünden utanmak saçmadır.Ve dünyaya 1 kere geliyorsun zamanını bu tarz şeylere üzülerek harcayamazsın. Eğer ergenlikten çıktıysan, tipin ve boyun değişmeyecek. Ha martı kaşsan kaşların arasını al.Dişlerin yamuksa tel tak.Sakalların kötüyse kes sakallarını çünkü bunlar senin elinde.


    İkinci tavsiyem insanları kendinden üstün görme kendinden alt sınıf olarakta görme. Aklına geleni söyle.Atıyorum dün bir şey yaptın ve bugün aklına geldi yanında da insan var. Dün şunu şunu yaptım de.Anlat. Genelde asosyel insanlarda şunu keşfettim anlatmıyor.Aklına bir şey geliyor ama kimseyle paylaşmıyor bunu.Paylaş.Kimse bir şey demez.


    Üçüncü tavsiyem sana benzeyen insanlarla takıl

    Tip olarak olur,Fikir olarak olur.Yani senin aklına futbol geldi.Dedin ki ortamda Vedat Muriç gidecekmiş. Yanındakinin 2 seçeneği var. Ya futbolla ilgilenmediğini söyleyecek ya da sohbeti devam ettirebilecek bir şey diyecek. Kaldı ki futbolla ilgilenmese de ne ile ilgilendiğini sor. Söyleyecek zaten.


    Dördüncü tavsiyem boş durma. Yani sürekli bir sey yap.Yatağına baş koyduğunda.Bugün neler yaptım diye sor. Cevabın olsun. Ama bunlar yemek yedim oyun oynadım değilde. Hobiler olsun.


    Beşinci tavsiyem bol bol kitap oku ama hayvan gibi oku. Türkiye'deki insanlar kitap okumuyor 1 tane okusan bile öndesin birde sen çok okursan insanların sana imreneceği insan olursun.


    Altıncı tavsiyem gündemi takip et. İnsanların çok bildiği şeyleri bil.(Genelde bunlar oyun olur metin 2,Lol,Cs falan. O zaman ki meme'leri bil. Eski meme'ler de olur. Yine meşhur film,dizileri bil. Yani biri sana Malı Arap Faik'ten alıyorduk dediğinde.Mal gibi bakma. Dünyanın en iyi futbolcusu kimdir en iyi tenisçisi kimdir bunları bil.)


    Yedinci tavsiyem ve en önemli tavsiyem Lütfen işlerini kendin hallet.Yardım isteme anlamında değil.Yani yemek yiyeceksen kendi yemeğini kendin pişir annenden pişirmesini bekleme. Kıyafet alacaksan git ve al. Aileden birini bekleme. Eğer hastalandıysan hastaneye kendin git.Kendin randevu ayırt.Eğer fatura suresi bitmişse kendi yenilet.Bankaya kendin git.Hatta bana kalırsa gir bi işe çalış derim.Yazın çalış. Şunu farkettim asosyeller işlerini kendi yapmıyor. Otobüs bileti ayırtiracak çekiniyor, babasına yaptırıyor.E sen yapmazsan çekingen olursun tabii.


    Daha da yazarım ama yoruldum bundan sonrası senin çalışkanlığına bağlı. Unutma birden sosyal olamazsın yavaş yavaş olursun. Benim için asosyallik, eğer biri geldiğinde tedirgin olmuyorsan ne diyeceğim ben diye takılıp kalmıyorsan bitmiştir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Anormal zirve kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler tavsiyelerin için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eğer bunu yenmeye niyetlendiysen bir an gelecek ve tabularını yıkacaksın. Tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum, o an biraz acı verecek belki çok utanacaksın. Ama o güne miladım diyeceksin. Sen yeterki iletişim kurmaya bu şekilde istekli ol

  • o senin kişiliğin.

  • Dışarı çık. Bu sorunlar edebiyat yaparak düzelmiyor. Git ve birileriyle konuş. Gerekirse ezik görün ama kendini ifade etmek için elinden geleni yap.


    Bunları ben yapıyor muyum? Hayır 


    Terzi kendi söküğünü dikemiyor.

  • Ne kadar az insan o kadar çok huzur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Strawberry Fields Forever kullanıcısına yanıt

    konu sahibine tavsiyem böyle şeyleri dinlememesi. kimse doğuştan asosyal olmaz. şöyle saçma şeyler yazıp milleti üzmeyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NoFap

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tipin gerçekten kötüyse ya da deforme isen zor. Ben de bunlardan biriyim.

    Ama adam gibi normal ya da ortalama üstü tipin varsa insanlar zaten seni açacaktır. Seninle tanışmak isteyenlere fırsat vereceksin böyle böyle sosyalleşeceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • air raid siren A kullanıcısına yanıt

    asıl sen üzüyorsun. Asosyallik çok doğal bir kişilik özelliğidir, yanlış veya utanılacak bir şey değildir. Ben de aşırı asosyalım, ben de böyle yaratılmışım. Saçmasapan insanlarla uğraşacağıma kendim ile takılıyorum hiç olmadığı kadar eğlenceli.

  • Kabus00 kullanıcısına yanıt

    "deforme"   ilk kez bu tabirin kullanıldığını görüyorum tip için. Yanlış anlamayın sizinle dalga geçmek için demedim sadece deforme sözcüğü daha çok malzemeler için kullanılır o yönüyle komik geldi.

  • Sosyal fobin olabilir. En yakin zamanda psikiyatra gitmeni tavsiye ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende 6 senedir asosyalim bundan 2 sene önce biraz sosyalliğim vardı ama yine asosyalim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.