Şimdi Ara

Askerlik Tecili Hakkında (Şok Oldum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversitenin kayıt belgelerini inceliyorum ve bunu gördüm.
    2020-YKS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.
    Tecilim 2021 sonunda bitiyor. Bu yazana göre 2.senemde benim okulum mu donacak yoksa üniversite kazanınca uzayacak mı tecil anlayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Basima geldi, anlatiyorum. Lise bitince tecil ettirerek 2 sene gitmeme hakkiniz var. Ilk seneden kazandiginizi varsayarsak, herhangi bir sey yapmaniz gerekmiyor. Kayittan sonra askerlik subelerine ogrenci oldugunuz hakkinda bilgi gidiyor ve okulunuz bitene kadar devam ediyor. Okulunuz bittikten en gec 2 sene(?) Icinde askerlik kagidi gelir, asker gidersiniz.
  • Up

• Benim Analdığım Okul Dondurularak Askerlik Yapılacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama Hocam Siz Okurken Bidaha Ertelenemez Misiniz?

• Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle anladım da, 25-30 yaşına kadar üniversitede okuyan adamlar var o nasıl oluyor?
    Ayrıca tıp okuduğunda zaten 24 yaşında mezun oluyorsun, o zamana kadar da tecilinin dolması ve askere gitmen gerekmez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tryviga -- 26 Ağustos 2020; 19:24:44 >
  • Nerede yazıyor hocam tam olarak, gönderebilir misiniz? Böyle bir şey mümkün değil.
  • Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt
    İşte hocam, okurken ikinciye tecili okul yapıyor mu onu anlayamadım ben de ) :

• psikolog2010 kullanıcısına yanıt
    ogrisl.sakarya.edu.tr
    Sakarya Üniversitesi | Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı | Duyuru | 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZİ YENİ KAZANAN ÖĞRENCİLER İÇİN DUYURU
    http://ogrisl.sakarya.edu.tr/tr/duyuru/goster/93849/2020-2021-egitim-ogretim-yilinda-universitemizi-yeni-kazanan-ogrenciler-icin-duyuru

Sayfanın en altında askerlik durumu kısmında.

• Towns T kullanıcısına yanıt
    İnternete böyle bir yazı da buldum
    Askerlik Tecili Hakkında (Şok Oldum)

• Basima geldi, anlatiyorum. Lise bitince tecil ettirerek 2 sene gitmeme hakkiniz var. Ilk seneden kazandiginizi varsayarsak, herhangi bir sey yapmaniz gerekmiyor. Kayittan sonra askerlik subelerine ogrenci oldugunuz hakkinda bilgi gidiyor ve okulunuz bitene kadar devam ediyor. Okulunuz bittikten en gec 2 sene(?) Icinde askerlik kagidi gelir, asker gidersiniz.

• Tryviga T kullanıcısına yanıt
    Işler Karışık Hocam

• Üniversiteye kaydolduğunda askerliğini mezun olana kadar tecil etmiş olacaksın. Ama bunun da bir yaş sınırı var 28 falan olması lazım. O yaşta hala mezun olmadıysan askere gitmen gerekiyor.

• neden hep ben N kullanıcısına yanıt
    Hocam bir de dediğiniz kısmı var, çok saçma bir şey bu cidden. Ayrıca sadece bu üniversitede değil birçok üniversitenin sitesindeki duyuruda yazıyor sanırım.

• 1s2s kullanıcısına yanıt
    Tam oyle degil hocam, 4 yilliklar icin max okuma suresi 6yil. 6 yil icinde mezun olmak zorundasin yani. Olamazsan okulla iliskin kesilir, bu durumda da once bakiye/yoklama yapilir. Bakiyeye girip tecil edebilirsiniz ne kadar edebilirseniz, suresi dolunca askere gidersiniz.

• DogusCay kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Baya streslenmiştim.

• Tryviga T kullanıcısına yanıt
    Hocam 2021e kadar tecillisin ve kayit olacaksin bu sene degil mi? Eger boyle ise sorun yok, okul bitene kadar suren var. Ek bir sey yapmana gerek yok kayittan sonra. Rektorluk hallediyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.