Merhabalar, e devlette askerlik sorgulamasında .. tarihine kadar askerlik sorununuz yoktur diye size uyarı veriyorsa inanmayınız. Eğer mezun olduysanız sadece 2 yıl erteleme hakkı tanınıyor, o yıldan itibaren kaçak durumundasınız E devlete bu düşmüyor, hatta polis kimlik sorgulamasında bile bir sorun yoktur gözüküyor Lakin şubeye gittiğinizde size kaçak olduğunuzu ve mezun olduğunuzda bunu bildirmek zorunda olduğunuzu söyleyip kaçak bedeli ödettiriyorlar haberiniz olsun. |
Askerlik Tecil Tarihiniz Varsa Kaçak Durumundasınızdır E Devlet'e inanmayın

-
-
askerliği yapalı 15 yıl oldu aga
-
Benim başıma böyle bir şey gelmedi. 20 temmuz 2020 tarihinde mezun oldum. Hemen 21 temmuzda baktım
E-devlette ve 2 yıl tecilli olduğumu gördüm. Neredeyse tam 2 yıl sonra 18 temmuz 2022'de tecili bozup bedelliye başvurdum. Başka hiçbir ek ücret veya ceza ödemeden 19 temmuz 2022'de elimde bir tomar parayla bankaya gidip sadece E-devlet üzerinde yazan bedelli askerlik ücretini yatırıp askere gideceğim güne kadar yine herhangi bir sıkıntı çekmeden bekledim ✅️. Parayı yatırdıktan yaklaşık 6 ay sonra da şubat 2023 tarihinde birliğime katılıp askerlik görevimi yaptım.
Asıl garip olan olay, halk bank veznesindeki görevli askerlik şubeden geldiğimi duyunca " Yahu hiç oraya gitmene bile gerek yok, sadece kimliğin ve yatırman gereken parayla doğrudan bankaya gelsen bile işini yapardık biz" dedi. Nasıl yani e devletten başvuru falan dedim. " Yok be ne başvurusu? Bir tomar parayla gelmişsin zaten kimse geri döndürmez
elinde o kadar parayla" deyip güldü bir de
"Biz MSB'ye bu adamın bedelli ücretini aldık diye bildirdiğimiz an kaydını yapıp gelecek dönemler için askerlik kurasına katılıyorsun" diye de ekledi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U Mad BRO -- 4 Mayıs 2025; 21:15:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sizin şansınıza olmuş, mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıllık tecil süresi var bu süre zarfından sonra kaçak durumuna düşüyorsunuz fakat bu e devlete düşmüyor bu nedenle çok fazla insan kaçak olduğunu şubeye gidince öğreniyor, yaygın bir problem.
kesinlikle herkesin mezuniyet tarihinden itibaren 2'yılı aşkın süre geçmişse e devlette sorun yoktur bilgisine inanmaması ve şubeye gidip işlem yapması gerekiyor, aksi taktirde kaçak olduğunuz süre zarfına istinaden on binlerce liraları bulan cezalar var, bir arkadaşım 12 aydır kaçak olduğunu öğrendi 50 bin tl civarında ceza ödemek zorunda kaldı.
Tabi oda kendisi gittiği için, birde kimlik kontrolünde vs. çıksaydı x2 yapın cezayı, tüm halkın bunun farkında olması gerekiyor
cimerden durumu bildirsem de maalesef oralı olmadılar, anlasılan birazda devletin işine gelen bir durum, fakat yanıltarak para almaları ne kadar hukuki? bilemiyorum.
-
27 sene evvel fakülteden meezun olduğumda kimse iş vermedi askerlik yapmadım diye.
Tecili kaldırıp askere alınmak için Halıcıoğlu’ ndaki asker alma merkezine müracaat ettim, tam 1 sene beklettiler…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
vay be 27 sene olmuş askerden geleli..
-
Bedelli gitmiştim 2021 de hey gidi hey :D
-
Yedek olarak kaçak görünüyorum sanırım seferberliğe çağırmışlar gitmemişim.Olsun devletimiz var olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Korkmayin bu kadar, ben bildigin asker kacagiydim. Ne tecil uzatmistim, ne bisey yapmistim. Ustune ustluk calistigim firma devlete calisiyordu ve ben asker kacagiyken her gun askerlerin icindeydim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X