Şimdi Ara

Askerlik tecil ettirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ben 2 yıllık üniversiteden mezun oldum, sonra açıktan 2 yıllığa kayıt yaptırdım. E-devletten askerlik durumu sorgulamaya girdiğimde en yakın askerlik şubesine başvurun yazıyordu, gittim sordum yoklama kaçağı olduğumu söylediler ve 2yıllıktan mezun olduğum için tecil yapma hakkımda yokmuş, tecil yapmam için 2 yıllığın üzerinde okumam lazımmış. Konu hakkında bilgi sahibi değilim. Şuan açıktan okumamın askerliği erteleme açısından bir faydası yokmu yani



  • Okuduğun açıköğretim önlisansa tecil yapmaz.

  • quote:

    Lisans ve daha aşağı seviyedeki öğrenci ertelemeleri

    MADDE 47 – (1) Lisans ve daha aşağı seviyede öğrenim görenlerin askerlikleri azami olarak;

    a) Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları,

    b) Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları,

    yılın sonunu geçmemek kaydıyla mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

    (2) Farklı programlara yatay geçiş yaptıranlar dâhil yatay geçiş yaparak okul değiştirenlerin azami öğrencilik sürelerinin hesaplanmasında ilk kayıt yaptırdıkları okulun kayıt tarihi esas alınır.

    (3) Çift ana dal programına kayıtlı öğrencilerin askerlikleri, bir programdan mezun olduklarında diğer ana dal programındaki öğrenciliğinin devam etmesi halinde bu ana dal programındaki öğrenciliğine göre ertelenir.

    (4) Aynı anda birden fazla öğretim kurumunda öğrenime devam edenlerin askerlikleri, öğrencilikleri bildirildiği sürece mezun oluncaya kadar ya da ilişikleri kesilinceye kadar lehlerine uygun olan okula göre ertelenir.

    (5) Yükümlülerin bitirdikleri okulun dengi veya daha aşağı seviyedeki bir okula kayıt yaptırmaları ya da aynı seviyede birden fazla yükseköğretim kurumunda öğrenim görmekte iken bunlardan herhangi birisinden mezun olmaları halinde aynı seviyede devam eden diğer öğrenimleri nedeniyle askerlikleri ertelenmez.

    (6) Okula kayıt tarihi yoklama kaçağı veya bakaya kaldıkları tarihten sonra olanların askerlikleri ertelenmez.
    (7) 27 nci maddenin ikinci fıkrasının (b) bendi gereğince yoklama kaçağı olarak muayenesi yapılarak sınıflandırma kaynağına alınacaklardan; sevke tabi tutulacakları tarihe kadar okula kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez.

    (8) Yurt dışında yükseköğretim kurumlarında öğrenim görenlerin askerlikleri, yetkili Türk makamlarınca okulun tanınmasını müteakip birinci ila dokuzuncu fıkralardaki esaslara göre ertelenir.

    (9) Öğrenim kurumlarında öğrenim gören, kaydı silinen veya mezun olanların bilgileri elektronik ortamda Bakanlıkça alınarak askeralma kayıtlarına işlenir. Öğrencilere ait bilgiler Dışişleri Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu tarafından sürekli güncel bulundurulur.

    (10) Öğrenim kurumlarınca kayıt hakkı kazandığı bildirilen yükümlülerin askerlik durumları Bakanlıkça talep eden kurumlarla paylaşılır. Askerlikle ilişiği olmayan yükümlülerin kayıtları askerlik durum belgesi aranmaksızın yapılır. Askerlikle ilişiği olanlar ise okul idarelerince askerlik şubelerine yönlendirilir. Kayıt tarihinde henüz askerlik çağına girmemiş olanlardan askerlik durum belgesi talep edilmez.

    (11) Yabancı ülkelerin mevzuatlarına göre Türkiye’de eğitim ve öğretim yapan orta öğretim seviyesindeki okullarda öğrenim görenler hakkında düzenlenecek öğrenci durum belgelerinin okulun bağlı bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce onaylanmasını müteakip askerlikleri, öğrencilikleri nedeniyle ertelenir. Öğrenim bilgileri elektronik ortamda Millî Eğitim Bakanlığından alındığında bu bilgilere göre erteleme işlemi yapılır.

    (12) Mesleki eğitim merkezleri ile meslek okullarında eğitim görenlerin askerlikleri, 22 yaşını geçmemek üzere kurs veya okulun bitiş tarihine kadar ertelenir.

    (13) Lise ve daha üst seviyede bir öğrenim kurumundan mezun olanların mesleki eğitim merkezleri ile meslek okulu eğitimleri nedeniyle askerlikleri ertelenmez.


    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

    Erteleme için mezuniyetiniz üstünü okumanız lazımdı. Artık yoklama kaçağına düştüğünüz için lisans okumunanız da kurtarmaz. Ayrıca bedelli hakkınız da yandı.
    Ya askere gidersiniz ya da yoklama kaçağı olarak idare edersiniz.




  • quote:

    Bedelli askerlik

    MADDE 61 – (1) Bedelli askerlik yararlanma şartları ve başvuru esasları şunlardır:

    a) Askerlik çağına girmiş yükümlülerden herhangi bir yaş sınırlandırması olmaksızın fiilî askerlik hizmetine başlamamış olmak.

    b) Bakaya olmamak.

    c) Yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı veya saklı olmamak.

    ç) İstekli olmak ve kendisi, eşi, birinci veya ikinci derece kanuni yakınları, vekilleri ya da vasileri aracılığıyla e-Devlet üzerinden veya askerlik şubeleri aracılığıyla 31 Aralık tarihine kadar başvuru yaparak bedelli askerlik tercihinde bulunmak.

    d) Yoklaması olmayan yükümlüler için, yoklamaya esas sağlık muayenelerini (ç) bendindeki süre içerisinde tamamlayarak “Askerliğe Elverişlidir” kararı verilmiş olmak.

    e) Kanunda belirtilen bedel tutarını başvuru tarihinden itibaren iki ay içerisinde (ç) bendindeki süreyi aşmamak üzere peşin ödemek.

    f) Temel askerlik eğitimine alınacağı yılın celp ve sevk dönemleri için tercihte bulunmak.

    g) Sınıflandırma veya kura işlemi sonucunda bedelli askerliğe hak kazanmak.

    ğ) Bir aylık temel askerlik eğitimini tamamlamak.


    Yukarıda yönetmelik linkinden madde 61'i ekliyorum.




  • Arkadaşlar merhaba lütfen Bi yardım edin ben 21 yaşındayım sevdiğim işi yapmak için üniversite kaydımı sildim(ön lisans) tekrar hazırlanıyorum şu anda. Kaydı sildikten sonra 2 yıl tecil hakkım varmış 2 ay içerisinde askerlik şubesine gidip tecil edilebiliyormuş bende buna dayanarak kaydımı sildirdim ancak tecilim bozulmadı bozulmadigi için de tecil ettiremiyorum 1 ay geçti hala sistemde tecilli gözüküyorum askerlik şubesine gittiğimde tecilli gözüktüğüm için tecil yapamıyorum. Kaydımı sildim 2 ay dolduktan sonra tecilim düşerse ben ne yapacağım? :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.