Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.296
Cevap
116
Favori
948.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar tekrardan ve tekrardan Merhaba;
    Bir önceki yazımda bahsetmiştim bugün kurula gideceğimi. Saat 14:30 gibi aynı hastanenin yine sağlık kuruluna gittim. Saat 15:30 a kadar kurulun toplanmasını bekledim. Kurula katılan doktorlardan biri de bana 1 yıl erteleme yazan Dahiliyeciydi. Kurulun kapısının önünde en az 15 kişi beklemeye başladı. İsmi okunan içeri giriyordu ve yaklaşık 45 saniye sonra çıkıyordu. Sonra benim ismimi okundu. İçeri girdim. 9 kişilikti sanırım tam hatırlayamadım bir kurul. Hepsi doktor sanırsam. Birisi dediğim gibi benim dahiliyeciydi. Bu kaçıncı gelişin dediler yani kaçıncı muayene ilk dedim. Tekrardan boyumu kilomu sordu. Söyledim. Ve 1 yıl erteleme dediler. Tamam dedim. Rapor çıktısını nasıl alabilirim dedim. Kurul bittikten sonra buradan alabilirsin dediler. Dışarı çıktım. 2 arkadaşla muhabbetimiz oldu. Birisi 32 yaşında bakaya. Birisi 27 yaşında. Bakaya olan hep kaçmış sonunda zaten muaf alırım diye gelmiş. Hee bu arada bu arkadaşın bahsettiğine göre zorla askere alınma kalkmış. Cezaları ödediğin sürece kimse sana niye gitmiyorsun demiyormuş. Gbt de çıkıyormuş sürekli. Tutanak tutup duruyorlarmış. Buda cezalarını ödeyip gitmemeye devam ediyormuş. Boyu 165 kilosu 115 di. Diğer arkadaşın ikinci gelişiydi. İlk geldiğinde benim gibiymiş sonra kilo vermiş. 35 kilo kadar. Sanırım alınacak askere. Ama o gitmek istiyormuş. Neyse daha sonra kurul bitti içeri girdim. Dosyalarımı işleme koydu ve bana mühürlü bir zarf verdi. Bu zarfa koyduğu kağıdı ben okumuştum daha önce ertelendiğim yazıyordu. Ve bunu şubeye 1 ay içerisinde götürmemi söyledi. En kısa sürede götüreceğim. Yani kısacası 1 yıl ertelemem kesinleşmiş oldu. Bu arada E-devletten askerlik durum belgesi sorguladığmda sanırım bu işlemlerimi halletmem için şubat 2017 te kadar tecil edildiğimi gördüm. Normalde bu ay sonu bitiyordu. Şimdi bu raporu verince yıl sonuna kadar tecil olacam büyük ihtimalle. Şubedeki kağıtta da olurda elverişli raporu çıkar diye önceden askerlik kağıtlarını hazırlıyorlar. O imzalattığım kağıtlar. Orada Ağustos 2017 Celp yazıyorduç Yani eğer elverişli çıksaydım Ağustos Eylül gibi askerdim :) Bu arada rapor kısmında tam olarak şu yazıyor. "Boy 1.78 Kilo 139 Kilo fazlalığı nedeniyle Madde 33C Bendine göre askerliğinin 1 yıl ertelenmesi uygundur." Raporu götürdüğümde neler yaşadığımıda anlatıp yazı dizime son vericem. Mutlu kalın :)




  • gcengiz84 G kullanıcısına yanıt
    daha karar değişmez sende 1 yıl ertelenmişin. Kurul dediği sadece o kararı yüzüne okuyacaklar o kadar. Yazılarımı okursan daha net bilgi edinebilirsin. Artık sıkıntı yapmana gerek yok.
  • Selamlaar bugün heyetim vardı daha önce sizlere belirttiğim gibide. Evraklarımı alıp hastaneye Doktor Sadi Konuk hastanesine gittim. Kurul için sırada beklemeye başladık. Sonra muayne için bize belgeleri çıkarttılar. Sonra akciğer filmi çekildi çekildikten sonra beni ortopedi vs muayneye falan gönderdiler. Herneyse hepsini oldum dahiliyeye girdim. Dahiliye boyumu ölçtü hiç bir şeyimi çıkarttırmadı bot vardı ayağımda gecen ay gittiğimde boyum 1.76. idi kilom ise 116 idi. Şimdi ölçtüğünde ise boyum 177 kilom 127 idi botları cıkart dedi yine aynıydım. Dedi sana kurulda erteleme vericez dediler. Sonra göz kaldıydı göze gittim sol gözümde hem tansiyon hemde yüksek derecede görüntü bozukluluğu yani körlük gibi bişey vardı. Beni pazartesiye göz damlalı muayneye attı. Sizden ricam sonucum ne olur? Çok merakla bekliyorum birileri yardımcı olabilir mi teşekkürlerimi sunuyorum şimdiden :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpawn -- 30 Aralık 2016; 21:52:31 >




  • xxpawn X kullanıcısına yanıt
    karar çıkmış zaten 1 yıl erteleme kurulda sadece bunu yüzüne söyleyecekler
  • Arkadaşlar 24 yaşındayım 127 kiloyum boyum 1.70 açıktan okuyorum 2014 ocak ve 2015 de ocak da da bu kilolarda olduğuma dair elimde heyet raporu var (askerlikle alakası yok) şimdi arkadaşlar gidip askerlik şubesine tecilimi kaldırsam yukardaki arkadaşlar gibi 1 yıl ertelememi verirler yoksa bu zaten yıllardır kilolu diye çürük mü verirler
  • Yuzde99 1 yıl erteleme alirsin ama gecen hafta bilkentteki askeri hastaneden 1.67 boy-112 kiloya 1 seferde çürük aldi bi arkadasim. Biz erteleme bekliyorduk cok sasirdik. Baska hic bir aorunu yok sadece dahiliyeden muayene oldu ve askerlige elverissizdir karari aldi daha ilk gidisinde. Ama onun ki cok extreme bir durum oldu normalde en az 1 kere erteleme veriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 183 boy 53 kilo ile bugün kurula gideceğim . Ve tecil hakkım yok benim için kesin karar çıkacak 87 doğumluyum . Var mı tecrübeli olan düşük kilo olayında herkes yüksek kilo :)

    Edit: İlk muaynemi askerlik şubesinde olmuştum 2006 yılında raporu mevcut boy 186 53 kilo ile 1 yıl erteleme vermişlerdi bu ikinci gidişim oldu ve kurula sevk edildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnfx -- 3 Ocak 2017; 11:39:6 >
  • Ghetto Bird kullanıcısına yanıt
    Evet bugun dedikleri uzere 13.00de mevki hastanesi saglik kurulu onunde hazir oldum. Saat 2 gibi ismim okundu içeri girdim tekrar boy kilo ölçüp disari cikarttilar. (173cm 104.6 kg cikti) 10-15 dk daha bekledim ismim yine okundu ve girdim. Doktor yuzume bakti ve direkt 'ertesi yila sevk' dedi ve Imza atti. Haftaya Sali heyet raporunu almaya gelcleceksin dedi. Yani isimiz daha bitmemis. Haftaya raporu alinca subeye goturup işlemleri bitirmiş olacagim. Seneye gorusmek uzere ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maniac_ea

    Yaş 28 boy 170 kilo 110 ağustosta lisans mezunu oldum. mezuniyet sonrası tecil hakkım var diye biliyorum tecil kullanmayıp askerlik işlemleri başlatsam boy-kilo ile erteleme alır mıyım? Bu arada kilomu çevremdekilere söylediğimde çok şaşırıyorlar biraz yapılı görünüm var.

    Perşembe günü askerlik şubesine tecil işlemleri için gittim verdikleri kağıtta kasım 2017 yazıyor yüksek ihtimal o tarihe ertelenecek aile hekimine yolladılar pazartesi aile hekimine gittim aile hekimi de kilodan dolayı hastaneye sevk etti yarın tekrar şubeye gideceğim.
  • maniac_ea kullanıcısına yanıt
    Tamam yarin 1 yil erteleme alacaksiniz 37kg fazlaliktan. Ben de 173e 104kgye ertesi yila birakma aldim bugun.
  • 2. Gidişimde Askerliğe elverişli değildir raporu aldım bugün itibari ile raporu verdiler önceden adrese gönderiliyormuş sanırım kurulun verdiği raporu şube aslı gibidir gibidir yaparak bir nüshasını verdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maniac_ea


    quote:

    Orijinalden alıntı: maniac_ea

    Yaş 28 boy 170 kilo 110 ağustosta lisans mezunu oldum. mezuniyet sonrası tecil hakkım var diye biliyorum tecil kullanmayıp askerlik işlemleri başlatsam boy-kilo ile erteleme alır mıyım? Bu arada kilomu çevremdekilere söylediğimde çok şaşırıyorlar biraz yapılı görünüm var.

    Perşembe günü askerlik şubesine tecil işlemleri için gittim verdikleri kağıtta kasım 2017 yazıyor yüksek ihtimal o tarihe ertelenecek aile hekimine yolladılar pazartesi aile hekimine gittim aile hekimi de kilodan dolayı hastaneye sevk etti yarın tekrar şubeye gideceğim.

    Sanırım normal olan 2 yıllık tecil hakkını kullanmadan kilodan erteleme alıp sonra o hakkınızı kullanmak istiyorsunuz. Yanlış anlamadıysam eğer 29 u doldurmadan kullanmak istiyorsanız bütün haklarınızı kullanın 29 u dolduracağınız zaman eğer herhangi bir engeliniz yoksa alıyorlar askere bilginiz olsun.Yüksek lisans yapıyorsanız tecil alabiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnfx -- 3 Ocak 2017; 19:51:40 >




  • peki 1 yıl erteleme alırsam 1 yıl içinde yada 1 yıl sonra gidip tecil ettirebilimiyim açıktan üni okuyarak
  • Yaş sorunun olmazsa ettirebilirsin ben ettirdim ilk yıl kilodan daha sonra öğrenci olarak.
  • sizce ne yapayım bir şansımı deniyim mi 24 yaşındayım 127 kiloyum boyum 1.70 açıktan okuyorum 2014 ocak ve 2015 de ocak da da bu kilolarda olduğuma dair elimde heyet raporu var (askerlikle alakası yok) şimdi arkadaşlar gidip askerlik şubesine tecilimi kaldırsam yukardaki arkadaşlar gibi 1 yıl ertelememi verirler yoksa bu zaten yıllardır kilolu diye çürük mü verirler
  • Ölümkomik Ö kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim komşu 120 kiloyken bı kere şubeye gitmiş direk çürüğe çıkmış bı daha askere almayacaklarmış. Burayı okudum da baya teferruat var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ölümkomik

    sizce ne yapayım bir şansımı deniyim mi 24 yaşındayım 127 kiloyum boyum 1.70 açıktan okuyorum 2014 ocak ve 2015 de ocak da da bu kilolarda olduğuma dair elimde heyet raporu var (askerlikle alakası yok) şimdi arkadaşlar gidip askerlik şubesine tecilimi kaldırsam yukardaki arkadaşlar gibi 1 yıl ertelememi verirler yoksa bu zaten yıllardır kilolu diye çürük mü verirler

    Seni alirlar askere tecil et 14 kilo daha almalisin
  • Hocam en sağlıklı sonucu askerlik şubesine giderek alırsın onlar konuya tamamen hakim bana çok yardımcı oldular bu konuda .Senin boy 1.70 kilo 127 üst sınırın 99 kg görünüşe göre +27 kilo fazlan var üst sınırdan eğer heyet önceki raporlarını kabul ederse ilk gidişte elverişli değildir raporunu alırsın değilse 1 yıl tecil ertesi yıl durum aynı olursa raporu öyle alırsın önceki heyet raporlarını askerlik şubesinde göster kabul edilirse askere gidecekmişsin gibi karar aldır heyete çık şansını o şekilde dene. Ama önce bunları gidip askerlik şubesinde öğren.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhan_boca


    quote:

    Orijinalden alıntı: orhan_boca

    quote:

    Orijinalden alıntı: orhan_boca

    quote:

    Orijinalden alıntı: orhan_boca

    quote:

    Orijinalden alıntı: orhan_boca

    s.a abilerim kardeşlerim 2016 şubatta tecilim sona eriyor (2012 veya 2013'te 2 seneliğine tecil ettirmiştim lise diplomamdan faydalanarak sorgusuz sualsiz 2 sene tecil hakkı vardı kullandım)

    yaş 21 3 ay sonra temmuz'da 22 olacak o yüzden yaş 22 diyeyim şuan 21 tabi kg 118 boy 1.80 (kg büyük ihtimalle 10 ayda artar boy'da 3 aşağı 5 yukarı aynı kalır) benim durumum ne olur ilk seferde muaf sanırım çok zor bir de tecilimi şimdi bozdurup işlemlere başlamak mı mantıklı yoksa bitmesini beklemek mi acelem yok orası ayrı özellikle deejaysuha hocamdan cevap bekliyorum belli ki bu konularda bilgili biri

    ve zaman su gibi aktı gitti 31.12.2015'te tecil bitiyor şubatta gitmem gerek normalde ama ben her ihtimale karşı ocakta işlemlere başlayacam deejaysuha hocam yanıma hangi belgeleri almam gerekiyor askerlik şubesine giderken ve işlemler nasıl gelişiyor kısaca anlatabilirmisin allah razı olsun şimdiden..

    ve pazartesi askerlik işlemlerine başlıyorum hayırlısı olsun tecil bitimi 31-12-2015'ti yani biteli 10 gün oldu bi de 24-02-2016 yazıyor (celp dönemi) bu da işlemleri yapmak için verilen süre doğru mudur ? boy 1.80 kg'nun 120-125 arası bişey olması lazım,sağlık ocağında boy-kg dışında başka ölçümler yapılıyor mu,aile hekimi bu ölçülerdeki adama elverişli raporu veremez dimi kafasına göre deejaysuha hocam fotoğraf 15 tane eminsin değil mi bi arkadaş 3 tane yeter dedi de,2 tane kimlik fotokopisini o da doğruladı ve bu ölçülerle 1 yıl erteleme mi alırım (ilk muayenem olacak 2013'te 2 yıl tecil hakkımı kullandım lise diplomamdan dolayı) bu süreci etkiler mi peki



    1.78 boy 119 kg üzerinden hesaplama yapıldı +44 kg fazlalıgıyla 1 yıl ertelediler askerliğimi (ilk muayenemdi bu) 28 aralık 2016-11 ocak 2017 arası yoklamam var 2 hafta süre vermişler

    bu mesajı yazalı 1 yıl olacak tam yani 12 ocak tarihi gelince önümde 15 gün var,ilk gidişimde yukarıda yazılan ölçümlerle ilk muayenemi yaptırmıştım,boy sanırım aynıdır en fazla 1-2 cm artar,kg'yu ise aldığımı düşünüyorum bu 1 yılda,119'un üstündeyim şu an galiba,11 ya da 12 ocakta şubeye gidip 2.muayeneme girecem,1 gün sonra da kurul günü vermişlerdi geçen yıl galiba yine öyle yapar şube,bakalım ne sonuç çıkacak yazacam gelişmeleri arkadaşlar 11'i ya da 12'sinde..

    yarın yani perşembe günü şubeye gidip işlemlere başlamaya karar verdim.28 aralık 2016-11 ocak 2017 yoklama süresiydi arasında gitsek sıkıntı olmaz sanırım.bu 2.muayenem olacak gelişmeleri yazacam yarın akşam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan_boca -- 4 Ocak 2017; 23:21:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ottomans1453


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ölümkomik

    sizce ne yapayım bir şansımı deniyim mi 24 yaşındayım 127 kiloyum boyum 1.70 açıktan okuyorum 2014 ocak ve 2015 de ocak da da bu kilolarda olduğuma dair elimde heyet raporu var (askerlikle alakası yok) şimdi arkadaşlar gidip askerlik şubesine tecilimi kaldırsam yukardaki arkadaşlar gibi 1 yıl ertelememi verirler yoksa bu zaten yıllardır kilolu diye çürük mü verirler

    Seni alirlar askere tecil et 14 kilo daha almalisin

    Bu cevabı neye göre verdin anlamadım adamın sınırdan 27 kilo fazlalığı var sen askere alınırsın diyorsun kafadan sallıyorsunda biraz usturuplu salla burayı binlerce kişi okuyor insanları yanlış yönlendirme.Birde 14 kilo daha al diyorsun adamın kilosu zaten fazla 14 kilo daha alırsa yürüyemez adam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deejaysuha -- 5 Ocak 2017; 4:13:24 >




  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.