Şimdi Ara

Askerlik Hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim, kardeşlerim askerlik hakkında sorularım var araştırdım fakat tatmin edici cevaplar bulamadım.

Ben Kasım 94 doğumluyum. Şuan açıköğretim üniversitesinde okuyorum. Şimdi ben 2014 de askere gitmem gerekiyor. Bu yıl bildirmem gerekiyor galiba. Bazıları diyor üniversite hallediyor diyor bazıları halletmiyor diyor. Bazıları kağıt gelecek diyor bazıları gelmiyor artık diyor. Kafam karma karışık oldu. Şimdi olaylar nasıl gelişecek neler yapmam gerekicek? Ben tecil ettirmek istiyorum tabiki üni bittikten sonra gideceğim. Baştan sona anlatabilirseniz çok memnun kalıcam.

• git askerlik şubesine burda yazdığını aynen onlara söyle sana en doğru yanıtı verirler
  • bende 1994 mayıs doğumluyum bağlı olduğun üniversitenin öğrenci işeri hallediyor. okuduğun süreçte
  • Ben Anadolu Üniveritesi İşletme bölümünü açıkdan bitirdim.Bu 4 sene boyunca okul herşeyi halletti.Bana ne kağıt ne de başka bir şey geldi ama için rahat edicekse askeri şubeye gidebilirsin.
  • konuyla alaksı yok içimden geldii :)
     Askerlik Hakkında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_

bende 1994 mayıs doğumluyum bağlı olduğun üniversitenin öğrenci işeri hallediyor. okuduğun süreçte

quote:

Orijinalden alıntı: cobalt_evan

Ben Anadolu Üniveritesi İşletme bölümünü açıkdan bitirdim.Bu 4 sene boyunca okul herşeyi halletti.Bana ne kağıt ne de başka bir şey geldi ama için rahat edicekse askeri şubeye gidebilirsin.

Teşekkür ederim cevaplarınız için. O zaman kaygılanmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strato026 -- 7 Mart 2013; 17:47:53 >

• 2014 yılında eğer 30'unuzdan gün almıyor ve halen okuyorsanız okul sizin yerinize hallediyor evrak işlerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtiest_ -- 7 Mart 2013; 18:08:08 >
  • sözde bizim ünide hallediyodu askerlik işlerini ama hiç bişey yapmamışlar. sen git en iyisi garanti olsun
  • Teşekkür ederim cevaplar için. Şöyle yapsam olur mu peki? Üniversite tecil işlemini aksatırsa eve yoklama gelirse bende öğrenci belgem, kimlik, vesikalık vesaire ile askerlik şubesine gidip okuduğumu belirtsem iş hallolurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strato026 -- 7 Mart 2013; 18:06:58 >
  • @Kingrush'ın dediği türden bir aksiliği şu ana kadar hiç duymamıştım fakat okumuyor gözüktüğünüz zaman evinize veya her nereye bir yoklama kağıdınız veya benzeri bir evrak geldiğinde zannedersem güncel öğrenci belgenizle bu aksiliği düzelttirebilirsiniz

yaş 29 ise ve lisans dışında yüksek lisans veya doktora yapmıyorsanız maalesef artık tecil ettiremiyorsunuz.

Tecilli olduğuma dair bizzat evime askerlikten evrak gönderdiler fakat lisans'ta bu tarz bir evrak gelmemişti, sıkıntı da çıkmamıştı.

Eğer aklınızda soru işaretleri var ise size en yakın askerlik şubesine gidip daha sağlıklı bilgiler almanızı tavsiye ederim. Bu askerlik olayı okurken dahi can sıkmıyor değil
  • Dostum bende 93 dogumluyum aöf büro bana dediki ben kayıt olurken biz askerlik işini halledicez iyi tamam dedim. Ocak ayında birde baktımki askerlik kagıdı gelmiş bana. Gittim hemen aöf bürosuna okuduguma dair belge aldım ve askerlik şubesine gittim orada hallettiler yani özet olarak aöfe güvenme kendin hallet.
  • Teşekkür ederim. Şimdi bir arkadaşıma sordum. Okuduğu halde ona yoklama kağıdı gelmiş. Üniversite bazılarının tecilini yapmamış. Oda 2c adlı bir belge ile askerlik şubesine gitmiş halletmiş. Artık gelirse büroya gidip evraklarımı alıp doğru askerlik şubesine Yardımlarınız için teşekkür ederim birşey eklemek isteyen olursa ekleyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut..

Dostum bende 93 dogumluyum aöf büro bana dediki ben kayıt olurken biz askerlik işini halledicez iyi tamam dedim. Ocak ayında birde baktımki askerlik kagıdı gelmiş bana. Gittim hemen aöf bürosuna okuduguma dair belge aldım ve askerlik şubesine gittim orada hallettiler yani özet olarak aöfe güvenme kendin hallet.

Aynen öyle kardeşim çoğu kişinin tecili yapılmamış kağıt geldikten sonra hallederiz artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.