Şimdi Ara

Askerlik hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben 10.06.1977 Kocaeli doğumluyum. Bu yaşa kadar çeşitli nedenlerden askerliğimi tecil ettirdim, gerçi şu an pişmanım ama yapacak birşey yok. 3 yıllık evliyim 8 aylık bir bebeğimiz var. Ekim ayı gibi annemlerin yaşadığı eve jandarmalar gelmiş ve yoklama yaptırmadığımı kaçak durumuna düştüğümü bir ana önce yoklamamı yaptırmam gerektiğini söylemişler. Ama ben araştırmalarım sonucu 29u doldurduğum ve tecil hakkım kalmadığı için beni kasımda ( şubem kasımda sevk yapıyor ) askere alacaklarına kanaat getirdim. O yüzden yoklama yaptırmadım. Haziran ayında kardeşimi evlendirdikten sonra gerekene boyun eğmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.



  • sana yaşım bitabiriyle abi demem lazım.Abi sen ve sizin gibilere açıyorum.Başka da bişey demiyorum.

    ayrıca senin şu lafın bizim için CANLARINI FEDA etmiş şehitlerimizin kemiklerinin eminimki sızlatmıştır.


    Haziran ayında kardeşimi evlendirdikten sonra gerekene boyun eğmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.
  • Bence bir an önce teslim olursanız daha iyi olur sizin açınızdan.Teslim olduğunuzda o kadar üstünüze gelmiyolar ama eğer ki sizi yakalarlarsa derdinizi anlatamadan elinizde kelepçe askeri mahkemede bulursunuz soluğu.Sonrada askerlik uzar daha başlamadan,zindan edilir falan fıstık.Şimdi teslim olup az sorunla askere gitmek var,bide yaka paça tutuklanıp,mahkemeye çıkıp baya bi sorunlu askerlik yapmak var.
  • ASKERLİKDEN NEDEN BU KADAR ÇEKİNİRSİNİZ ANLAMAM..
  • Kardeş sen git şubene hazırlat evraklarını karar aldır gıt askere...Asker ocağı esaret değildir kardeşinin düğünün de izin alman mümkün düğün de kardeşinin yanında olursun yani
    Askerde sadece yemin edene kadar izin vermezler (Allah korusun ölüm gibi bir neden olmadıktan sonra) askerin yeminden sonra kullanabileceği bir izin vardır bunu kullanmazsa erken terhis olur .
  • AÇIKÇASI EVLİ BİR KİŞİNİN ASKERE GİTMESİ ZOR..DOST ACI SÖYLER...

    BEN ASKERLİK BOYUNCA ŞAFAK SAYMADIM....GURUR DUYARAK YAPTIM...BAŞLAMAK BİTİRMENİN YARISI...HİÇ KORKMA..
  • Durun arkadaşlar heyecan yapmayın. Boyun eğeceğim derken, yoklama yaptırmadığım için gelecek cezaları kastediyorum. Şehitlik muhakkak ki büyük mertebe, Allah C.C. nasip etsin. Vatan için şehit olmak ta büyük onur, korkulacak birşey olmaması gerek. Ama burada açıklamayı uygun görmediğim kendime göre sebeplerim var. Ve mecburen yaza kadar kaçmak durumundayım. Çekindiğim en büyük sorun ömrümün 15 ayı.
    Sizden beklediğim sadece söylediğim vakit geldiğinde yani yazın, nasıl bir yol izlesem?
  • hocam yoklamanı yaptır kesin gidiş tarihini öğren,o tarih geldiğinde de devlet hastanesinden ya da sağlık ocağından falan rapor al,mazeretim olduğu için gelemedim diye şubeye verirsin,diğer döneme atarlar.hiç sebepsiz kaçarsan bakaya kalırsın,para cezası verirler.o da değil sürgün yerleri var(sivas-temeltepe,malkara gibi) 15 ay bu seferde ızdırap olur sana.
  • askerlik güzel yaw.ben yedek subay olarak yapmıştım.iyi de para verdiler.4 yıl önce 1200 ytl veriyorlardı.valla ben özledim o günlerimi.öyle kebap askerlik de yapmadım.doğuda tim komutanıydım.
  • bence de iyi de eleman 15 aylık uzun dönem er yapmaktan bahsediyor...
    quote:

    Orjinalden alıntı: sorcery

    askerlik güzel yaw.ben yedek subay olarak yapmıştım.iyi de para verdiler.4 yıl önce 1200 ytl veriyorlardı.valla ben özledim o günlerimi.öyle kebap askerlik de yapmadım.doğuda tim komutanıydım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 20 Aralık 2006; 17:44:01 >
  • Evet 15 ay...
    Bi de şimdi yoklama yaptırcam diye gitsem beni apar topar kaldırmasınlar, sonuçta 2-3 aydır kaçak durumundayım.
  • Ben Askerde şunu gördüm askerden kaçanlar, devre kayıbı gelenler, psikopat ayağına yatanlar, hep bizim gibi dürüstçe askerliğini yapanlardan daha rahat askerlik yaptılar.
    Askerde korkulacak birşey yok
    adam olana dokunmuyorlar
  • selam arkadaşlar benim bir sorunum olacaktı. ilgilenirseniz sevinirim. onumuzdeki kasım sonuna kadar tecilim var. yani 1 aralıktan itibaren tecil ortadan kalkacak. bu yuzden benim aralık celbinde mi askere gitmem gerekiyor yoksa bi sonraki celp doneminde mi?

    askere gitmemek için bir kaç aya daha ihtiyacım olacak. ondan sonra ırak'a da giderim afganistana da. bildigim kadarıyla artık ozelden rapor alarak celp donemlerini pas gecemiyoruz. gata'da da kontrol etmeleri gerekiyor. bana bir iki ay daha kazandıracak bir formulunuz var mı? yardımcı olursanız sevinirim.
  • ben arkadasa katiliyorum sebepleri var herkez sute çikmaya çalişmasin
    askerde çogu askerin neler yaptigida malum askerlik yapanlar bilir yani askerlik mi yapio yoksa bba arasi ile bilgisayar falan alip komutanlara yalakalık yapip yan gelip yatiyo mu bunlara asil siz gerekenleri söyleyin
  • dostum bencede sen kendın basvur onlar yakarlarsa gorucegın muhammele cok zoruna gıdıcektır senden kucuk kısıler sana hakaret edıceklerdır ellerine kelepçe vuracaklardır sen ıse hıcbır sekılde hakkını savunamayacaksın bence kendın basvur o zaman sana kımse bırsey dıyemez senın gıbı yası buyuk evlı barklı ınsan coktu ama kendılerı basvurdugu ıcın rahattılar zaten yasından dolayıda senı yazıcı yada çavuş yaparlar komando olamıyacagın kesin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.