Şimdi Ara

Askerlik dönüşü işe iade davası hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 30 ekim itibariyle 3 yıldır çalıştığım firmadan istifa edip(kıdem tazminatımı alarak ve bütün haklarımı alarak) 6 ay olmak üzere askere gideceğim kasım ayında. döndüğümde tüm haklarımı alarak çıktığımdan dolayı işyerine girme hakkım bulunuyor mu? alınmaz isem işe iade davası açma hakkım var mıdır?
    teşekkürler.



  • İşe iade davası açamazsın kendin haklarını alarak çıkmışsın. İşe iade işeverenin feshinde açılabilen bir davadır. İşverene tekrar girmek için başvurursun almakla yükümlü almazsa 3 aydı sanırsam tazminat öder. Öderse artık çalıştırma yükümlülüğü kalmaz. Başruvuyu askerlikten sonra 2 ay içinde yapmalısın...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Storm Raider

    İşe iade davası açamazsın kendin haklarını alarak çıkmışsın. İşe iade işeverenin feshinde açılabilen bir davadır. İşverene tekrar girmek için başvurursun almakla yükümlü almazsa 3 aydı sanırsam tazminat öder. Öderse artık çalıştırma yükümlülüğü kalmaz. Başruvuyu askerlikten sonra 2 ay içinde yapmalısın...
    Başvuruyu nasıl yapmalıyım peki tam olarak mail ortamında mı veya nasıl olabilir kanıtlayıcı niteliği de olması lazım sanırım.
    Yani diyelim başvurdum, işe almıyorum tazminat da odemiyorum dediğinde işe iade davası açmam gerekmiyor mu tazminatı alabilmek için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    hocam aslında olay tam olarak şöyle oluyor kanuni ödev dolayısla işinden ayrılan işçiler bu ödevden sona erdikten sonra 2 ay içerisinde işe girmek istedikleri takdirde işveren bunları eski işleri veya benzeri işlerde boş yer varsa derhal yoksa boşalacak ilk işe başka isteklilere tercih ederek o andaki şartlarda işe almak zorundadır.

    işveren tarafından uyulmaması durumunda işe alınma isteğinde bulunan eski işçiye 3 aylık ücret tutarında tazminat ödenir.

    siz başvuru yaptınız mı 2 ay içinde ıspatınız var mı bu işçinin görevi noter daha uygun olur , sonrasını hallederiz ..
  • Alıntıyı yanlış yapmışsın hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.