Şimdi Ara

ASKERLİĞİNİ YAZICI VEYA MUHABERE, TELSİZCİ OLARAK YAPANLAR İÇERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
11.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aralık 8'de askere gideceğim.
    Askerde yazıcıların excelde kullandığı genel formüller nelerdir? Yapan arkadaşlar yazabilir mi.

Bir de telsizci olanlar muhabere olarak yapanlar anlatabilir mi ne yaparlar, işleri nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7EACA2C1 -- 3 Aralık 2018; 0:46:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Askeriyede Muhabere ve Telsizci Rolleri

Askerlikte, muhabere ve telsizci rolleri, iletişim ve bilgi akışının sağlanmasında hayati öneme sahiptir.

Muhabere Nedir?

Muhabere, askeri birlikler arasında güvenli ve verimli iletişim kurmaktan sorumlu bir birimdir. Muhabereciler, ses, veri ve video iletişim sistemlerinin kurulması, işletilmesi ve bakımıyla ilgilenir.

Telsizci Ne İş Yapar?

Telsizciler, askeri birliklerin telsiz iletişim sistemlerini kullanarak sesli ve yazılı mesajları alır ve iletir. Ayrıca, birliklerin iletişimde kalmasını ve komuta-kontrol zincirini sürdürmesini sağlarlar.

Muhabere ve Telsizci Olmanın Görevleri

Askerlikte muhabere ve telsizci olarak görevlendirilen kişiler şu görevleri üstlenir:

• İletişim sistemlerinin kurulması ve işletilmesi
    • Bilgi ve mesajların güvenli bir şekilde iletilmesi
    • Telsiz ekipmanlarının bakımı ve onarımı
    • Komuta-kontrol zincirinin sürdürülmesi
    • Askeri birliklerin iletişimde kalmasını sağlama

Muhabere ve Telsizci Olma Gereksinimleri

Askerlikte muhabere veya telsizci olmak için genellikle şu nitelikler aranır:

• İyi iletişim becerileri
    • Teknik ilgi ve yetenek
    • Fiziksel uygunluk
    • Stresli ve zorlu koşullarda çalışma yeteneği

Sonuç:

Askerlikte muhabere ve telsizci rolleri, iletişimin sağlanması ve askeri birliklerin etkin bir şekilde çalışması açısından hayati öneme sahiptir. Bu roller, teknik ilgiye, iletişim becerilerine ve fiziksel uygunluğa sahip kişiler için ideal bir kariyer seçeneği sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • işin çok zor

telsiz başkanı secılmıstım.oncelıkle tugaya gıder durursun egıtım alıp sınava gırıp notuna gore baskan olabılırsın yada telsızlı jeep verırler.tatbıkatta cevrıme katılırsın basarısız olursan ceza alırsın..her ay telsız kod yenılenır kodlarla ugrasırsın.tatbıkatta rutbelılerı tasırsın vs vs

yazıcı olursan exel kullanıp nobet lıstesı yazar durursun bıde world de yazısmalar ozel dosya gonder al bıtmez çilen..sabah 8-gece 2 ye kadar yazıhanede calısırsın..ıyı tarafı gece nöbet tutmazsın..butun gun rutbelılerle oturursun streslı olur

bızım yazıcını bırı kafası stresten sıstı uykusuzdu..boluk onunde emredersın deyıp arkasını dönüp kosarken buyuk arac carptı kırıklarla kurtardı cunku kosarak ıs yapıyordu

bır sonrakı yazıcıda bunalım takılıyordu askerlık bıtmıyor dıye oturdugu odayı yakmaya calısmıs,bu yuzden odada 2 kısı duruyorlardı,dıger kısıde boluk komutanı habercısıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydınayhan -- 3 Aralık 2018; 0:55:24 >

• aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Yazıcı olmak için uğraşayım mı tavsiye eder misin?
    Herkes olabilirsen ol diyor.

Sülüsümde

muhabere

(MU-002) HABER MERKEZİ (MU. MRK. ÇVŞ) yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F7EACA2C1 -- 3 Aralık 2018; 0:59:41 >

• muharebe savas saldırma bolugudur.muhabere haberlesme demektır.muhabere bolugu 80 kısılık falan.onlardan vardı arada spor araba yıkama nobet hepsını yaparlardı.egıtım alıp almadıklarını bılmıyorum ama karargah falan onlara baglıydı
    senınkı bolugun adıdır.ne yaparlar bılmem

bana muhabere telsız egıtımı aldırdılar,sınavlarda ıyıydım o yuzden ıyı bılıyorum.yazıcıda oldum ama 2 gunde bıraktım..
    en ıyısı hıcbırsey bılmemek,boylece sana iş vermezler kenarda oturursun.nobet yazar dururlar baska sey olmaz

secım ıcın yenı gelenler avluya toplanır her bolugun bascavusu gelır sırayla adam secerler..senden haberı olan eskı askerler,bascavusun kulagına fısıldar

ehlıyetın varsa ondanda ısın zor,nerede bozuk arac var onları ehlıyetı olana zımmetlerler,sofor azsa hepsıne ıkı uc arac verıyorlar..
    araclar calısmaz yolda kalır kapıları bozuk acılır kapanır dıreksıyon donmez fren tutmaz sureklı yıkattırırlar
    bıde yenıden ehlıyet kursuna gıdıceksın ayakta uc saat durup dersı dınlıceksın,bozuk araclarla turlayıp ehlıyet alıcaksın
    senden sonra gelen askerlere araba kullanmasını ogretıceksın hepsıde soguk kış ayında oluyor

soguk suyla kış ayında elin kızarıp donarken araba yıkıyorsun,kova kova su tasıcan bezle yıkanıyor hemde her hafta uc bes araba,bızde sofor azdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydınayhan -- 3 Aralık 2018; 1:18:50 >
    Hocam acemi izmir Narlıdere çıktı orada askerlik yapan bir kaç askerle konuştum orada muhabere yok sizi itfaiye, mayın aramaya felan atarlar dedi zaten bize orada sorarlar mı hangi bölüme gideceğimizi felan yoksa rast gele atarlar mı

Orijinalden alıntı: Guest-F7EACA2C1

Hocam acemi izmir Narlıdere çıktı orada askerlik yapan bir kaç askerle konuştum orada muhabere yok sizi itfaiye, mayın aramaya felan atarlar dedi zaten bize orada sorarlar mı hangi bölüme gideceğimizi felan yoksa rast gele atarlar mı
    onu bılmem nasıl orada yokmus her askerıyede haberlesme telsız vardır

Son olarak varsa tavsiyelerini alayım hocam...

İyi geceler.

Tamamdır hocam gece gece vaktini ayırdığın için teşekkür ederim iyi geceler.

Narlidere muhabere ustalik cikti bana yeni gitcem.nasil yokmus

Grup linkini ozelden atar misin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 3 Aralık 2018; 1:38:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Dur isteyeyim.

• Ben muhabereydim, fakat bolukten sadece birkac kisi telsiz parkina vardiyali olarak gidip gelirdi. Digerleride bildigin normal askerlik yani spor,egitim,tatbikat,nöbet vs. Yazicininda isi pek kolay sayilmaz, cok fazla evrak isi var. İzin,çarşi,nobet listeleri terhis islemleri daha uzar gider.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Live yourlife

Ben muhabereydim, fakat bolukten sadece birkac kisi telsiz parkina vardiyali olarak gidip gelirdi. Digerleride bildigin normal askerlik yani spor,egitim,tatbikat,nöbet vs. Yazicininda isi pek kolay sayilmaz, cok fazla evrak isi var. İzin,çarşi,nobet listeleri terhis islemleri daha uzar gider.
    Hocam yazılanlardan anladığım kadarıyla hiç bir mesleğe girmemek en iyisi :)

İstedim hocam ama gece ya ondan kimse açık değil atınca paylaşırım burada. Sen kaçında teslim olacaksın ustaya.
    Aralik sonu ocak basi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

WhatsApp.com
    🇹🇷🇹🇷98-4/B DeVReLeR🇹🇷🇹🇷
    https://chat.whatsapp.com/FBcBxIqsP65KwvTZ6f6dBr

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.