Şimdi Ara

Askerliğini Tecil Ettirmek İsteyenler(Tecil İçin Şartlar,Gerekenler) (72. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.529
Cevap
35
Favori
674.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler ocak 2018 de mezun oldum 31.12.2019 a kadar tecilli fakat mezun olduktan sonra 2 ay içinde müracat edin diyor napmam lazım bilgis olan varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yüksek lisans bitti, 19 Mart'ta ise tecilim bitti

    E-devlete baktığımda erteleme nedeni "sınıflandırılmış yükümlü" olarak görünüyor ve 4 mayıs'a kadar sakınca yokmuş.

    Şimdi ben kasım celbinde gitmek istiyordum böyle bir imkanım var mı?

    Mayıs bittikten sonra şubeye gitsem Kasım celbine alırlar mı?

    Ve 4 Mayıs'tan sonra bakaya mı oluyorum yoksa yoklama kaçağı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GasiOr -- 13 Nisan 2018; 13:54:40 >
  • GasiOr kullanıcısına yanıt
    Yoklamanı yapmışsın 20 Nisanda askerlik yerin zamanın belli olacak A grubu Mayıs ilk haftası B grubu Haziran ortasında gidersin. Gitmezsen bakaya olursun ben Kasımda gitmek istiyorum diye bir şey olamaz.
  • Merhaba 2017 yılında 2 yıllık bilgisayar programcılığı alanında mezun oldum 31.12.2019 yılına kadar tecilliyim bu yıl(2018) dgs ile 4 yıllığa geçiş yapmak istiyorum fakat dgs'yi kazanamassam açık öğretim 4 yıllık ile tecil ettirmek istiyorum asıl sormak istediğim 2019 yılında tekrar dgs'ye girip 4 yıllık örgün eğitim kazanırsam tecil hakkım ne olur bu yıl geçiş yaptığım açıköğretim tecili ertelenir mi yani arada 1 yıl açık oluyor 4.sınıf örgün eğitime geldiğim zaman askerliğe gitme durumu ortaya çıkar mı

    umarım derdimi anlatabilmişimdir yardımlarınız için teşekkürler
  • Arkadaşlar selam, benim de bir sorum var. Lisanstan mezun olduktan sonra hemen yüksek lisansa başladım. Ve yüksek lisansı da bitirdim. Lisans sonrasında hakkım olan 2 yıllık tecili kullanmadım. Bu kullanmadığım tecil hakkını kullanmayı talep etme durumu var mıdır?
  • benim bir sorum olucak ben şuan 4 yıllık fakülteden mezun oldum yaşım 26 daha önceden ilk istediğim yer olmadığı için tecil ettirmiştim sonra nasip oldu mühendisliği bitirdim geçen ay şimdi ben iş başvurusu yapıcam ama benim tecil hakkım duruyormudur ? daha önceden tecil ettirmeme rağmen fakülteden mezun olduğum için bi 2 yıl daha tecil hakkı gelmişmidir bana ? okula gidip daha ilişkimi kesmedim o yüzden gözükmüyor başvuru süreside azaldı varmı yardımcı olabilcek bilgisi olan birileri
  • Manyakmuz M kullanıcısına yanıt
    Lisans mezun olduğunuzda ilk verilen tecil düşer 2 ay içerisinde şubeye gidip yoklamanızı yaptırmalısınız.

    Lisans mezunu olanlara 2 yıl tecil hakkı var. Şubeye gidip durumu bildireceksin onlarda tecil yapacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4ntikor

    Lisans mezun olduğunuzda ilk verilen tecil düşer 2 ay içerisinde şubeye gidip yoklamanızı yaptırmalısınız.

    Lisans mezunu olanlara 2 yıl tecil hakkı var. Şubeye gidip durumu bildireceksin onlarda tecil yapacak.
    Hocam merhaba bilginiz varsa bir soru soracaktım.

    Temmuzun 27'sinde AÖF'den Lisans mezunu oldum. Bedelli yapacağım ben askerliği. Şimdi gidip tecil ettirmeme gerek var mı yoksa 2 ay içerisinde zaten bedelli durumları olacağından gerek yok mu ?
    Aydınlatırsanız sevinirim.
  • Alisinasyon kullanıcısına yanıt
    Diploma tarihi itibariyle 2 ay içerisinde tecil yaptırılmalı ya da askere gitmek için işlemler başlatılmalı. 2 ay içerisinde bedelli başvurursan tecil yaptırmana gerek yok bana göre. 2 aydan sonra gitsen bile en fazla 100-200 Tl bir ceza keserler zaten kanunda bedelliden yararlananlar bu cezaları iptal ediliyor diyor bir değişiklik olmazsa anladığım kadarıyla.
  • Ben üniversiteden kayıt sildirip başka bir üniversiteye kayıt olucam tekrar üniversite sınavı ile.

    Şimdi yeni kayıt olacağım okul "bir fakülte veya yüksekokula kayıt olmasında askerlikçe sakınca yoktur" diye bir belge istiyor. Parantez içinde askerlik durum belgesi diye yazmışlar. Şuanki okuldan kayıt sildirince acaba tecilim düşerse bu belgeyi almakta sorun yaşarmıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu sene iki senelik bilgisayar programcılığı bölümünde 4. yılım doluyor. 6 dersten fazla dersim olduğu için üniversite ile ilişkim kesilecekmiş. Bu sene tekrar üniversite sınavına girdim. Kazanamama ihtimalime karşı, bir kaç sorum var. üniversiteden ilişkim kesildiğine dair belge alırsam, 2 yıl daha tecil hakkım var mı? MSB'nin sitesinde böyle bir açıklama mevcut(Öğrencilerin mezuniyeti veya okulu terk etmelerinde ise, bu ertelemeleri iptal edilerek yükümlülerin yoklama için gerekli işlemleri başlatılmaktadır. Bununla birlikte öğrenciler öğrenimlerini terk ettikleri veya mezun oldukları tarihten itibaren 1 veya 2 sene süreyle sevk tehirleri haklarını kullanabilmektedirler.). Bunun dışında tekrar iki yıllık aöf'e girsem askerliğim tecil olur mu? Bilgisi olan birileri cevap verirse sevinirim.
  • 2 Yıllık bölümden azami eğitim süresini aştığım için kaydım silindi. 2018 Sonuna kadar tecil görünüyor. Tekrardan sınava girip açık öğretime kayıt olmak istiyorum. Bu aradaki zaman diliminde problem olmaması için okuldan herhangi bir belge alıp 2 yıllık tecil hakkımı kullanma gibi bir şansım var mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
  • Okulum lisans düzeyindeki Haziran ayında bitti 2 ay içerisinde tecil ettirmem için ne yapmam lazım dün askerlik şubesine gittim oradaki aptal kadın bana e devlet üzerinden yapabilirsin bu işi dedi 2 saat beklememe rağmen yapmadı işimi gönderdi. Anlamadığım nokta bu ben tecili bozdurmucam tecil ettircem yine tek yolu tekrar askerlik şubesinde mi bu işi halletmem?
  • merhabalar ocakta tecilim bitiyor tekrardan üni sınavına hazırlanıyorum atıyorum sınavı kazandım kayıt konusunda bir sıkıntı yaşarmıyım bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim 2 gündür aklıma kurt düştü derse odaklanamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korhadt

    Arkadaşlar bu sene iki senelik bilgisayar programcılığı bölümünde 4. yılım doluyor. 6 dersten fazla dersim olduğu için üniversite ile ilişkim kesilecekmiş. Bu sene tekrar üniversite sınavına girdim. Kazanamama ihtimalime karşı, bir kaç sorum var. üniversiteden ilişkim kesildiğine dair belge alırsam, 2 yıl daha tecil hakkım var mı? MSB'nin sitesinde böyle bir açıklama mevcut(Öğrencilerin mezuniyeti veya okulu terk etmelerinde ise, bu ertelemeleri iptal edilerek yükümlülerin yoklama için gerekli işlemleri başlatılmaktadır. Bununla birlikte öğrenciler öğrenimlerini terk ettikleri veya mezun oldukları tarihten itibaren 1 veya 2 sene süreyle sevk tehirleri haklarını kullanabilmektedirler.). Bunun dışında tekrar iki yıllık aöf'e girsem askerliğim tecil olur mu? Bilgisi olan birileri cevap verirse sevinirim.
    Aynı sorun bendede var. Bilgi edindiniz mi hocam?
  • Merhaba arkadaşlar. 23 yaşındayım, lise bittikten sonra 20 yaşına kadar bir işte çalıştım ve 2 yıllık bir bölüme yerleştim. Bölüme yerleşmeden hemen önce de askerliğimi tecil ettirmiştim. Şimdi önlisans mezunuyum, tekrar tecil ettirme hakkım var mıdır? Açıktan da önlisans okuyorum .) Bilgi kirliliği var cevabımı alamadım. İyi akşamlar
  • merhaba arkadaşlar 1995 doğumluyum lise mezunuyum tecilim 31.12.2017 de bitti üniversite sınavına hazırlanıyorum kazanırsam tecil etme şansım var mı??
  • İyi akşamlar beyler benim böbrek rahatsızlığım var doktorum muaf olacağımı söyledi. Üniversite bitirdim 4 yıllık yüksek lisansa başvurmak istiyorum. Başvuru sırasında benden askerlik durumumu soruyor. Muaf olduğuma dair bir rapor yok. Alabilirim ama onaylanması en az 6 ay diyorlar. Şimdi mezun olduğumdan kaynaklı 2 yıllık tecil başvurumu yaparken sağlık sorunum yokmuş gibi basvursam ileride muafiyet raporu alsam sorun olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tecil 31 aralık 2018'de bitecek. AÖF'te öğrenciyim ilk senem. Tecil etmek için askerlik şubesine gitmemiz gerekiyor mu ? Kimisi öğrenciliğin aktif durumdaysa otomatik olarak uzuyor falan diyordu ama bende öyle bir durum olmadı. Askerlik şubesinden tecil için E-Devletten alınan öğrenci belgesi yeterli oluyor mu ?
  • Bende de aynı durum mevcut bugün şubeye gittim sorun olmaz ama öğrenci belgeni kötüğünün olduğu ile postala garanti olsun dedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.