Şimdi Ara

Askerliğe elverişli değildir raporu sorun olur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
39.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 1 ay kaldıysa bitirsin gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı


    quote:

    Orijinalden alıntı: P€N€MY


    quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye


    quote:

    Orijinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK


    quote:

    Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı

    devletin hiç kurumunda çalışamaz, kısaca memur olamaz. askerliğe elverişli raporu demek bir nevi çürüğe ayrılmak gibidir.

    askerliğe elverişli olmamakla devletin hiçbir kurumunda çalışmamanın nasıl bir alakası var ?
    adam akciğerlerinden hastadır askerliğe elverişli değildir. düz tabandır vs ...
    devlet dairesinde işe girerken bunun ne engeli olur çalışmasına ? hastaneye gidince bu kişi sağlam raporu alır. bu sağlam raporu çalışmasında engel yoktur anlamındadır. askerlikteki sağlamlıkla sivil hayatındaki sağlamlık farklı kriterlerdir.
    olsa olsa sadece asker veya polis olamaz. bundanda emin değilim.


    onu bende anlamadım. askerde fiziksel olarak ciddi şekilde hareket ediyorsun. memur olunca da mı aynı şeyleri yapacak. fiziksel güç gerektiren meslekler(polislik vb) tamam ama diğerleri niye?



    Yok arkadaşlar öyle bir şey zaten. Askerlikten muhaf olup kamuda çalışan birsürü memur var. Hatta muhaf olmayı bırak engelli adaylara kolaylık bile sağlanıyor diye biliyorum. Yukardaki arkadaş biraz fazla uçmuş.
    Ancak, polis olamaz! bu doğrudur.

    gençler bol keseden atmıyorum laflarınızı seçip tartıp ondan sonra yazın.. polis olamaz demişsiniz, polis ne devlet memuru değilmi ? engelleri olanlar farklı kriterdir. devlet onları yeniden kazanma politikası altında çalışmaları vardır. en son bildiğim kadarıyla sadece devlet değil her şirketin kurumun 1 ya da 3 tane engelli vatandaş çalıştırma zorunluluğu var diye biliyorum. (şirketin ya da kurumun imkanları doğrultusunda.) dayım,amcam burada çalışıyor demekle olmaz.. elinizin altında internet var araştırın sonra olur mu olmaz mı kısmını tartışın.. askerlikten muaf sayılan yani çürüğe çıkmış kişiler devlette çalışamıyor, ama özel şirketlerde rahatlıkla iş bulabilir. (devlette çalışabilmesi için çok yüksek yerlerde torpili olması lazım ki bir ihtimal işe girebilsin.)insanlar sizi işe alırken askerlik durumunuzu soruyor ve eğer askerliğinizi yaptıysanız sizin doğru söyleyip söylemediğiniz bilmek için teskerenizi cv dosyanıza eklemenizi istiyor. ortada teskere olmayınca neyi ekleyecen.. yukarıda arkadaşın birisinin bir yakını elektrik şirketinde çalışıyormuş direk devlete bağlımı yani, yoksa bir özel şirkettemi çalışıyor devlete bağlı bu ikisi arasında fark var.. birisinde patron devlettir, diğerinde ise özel şirketi sahibidir..neyse daha fazla konuşmanın anlamı yok, hepinizin elinin altında internet var araştırın öğrenin gençler..


    Arkadaş biz "polis devlet memuru değildir" diye birşey demedik ki! niye çarpıtıyorsun? Her memurluk dalı farklı kriterler gerektirebilir. Sadece teskerenin olması da yeterli değildir ayrıca polis olmak için.
    Diğer bir konu bir çok işyerne girerken askerliğin sorulmasındaki kasıt askerlikle ilişiği kalıp kalmadığıdır. Muhaf olması ilişiği olmadığını gösterir.
    Ayrıca bunları yazmadan önce sen biraz araştırma yapsaydın internette bu kadar yormazdın kendini.


    quote:

    Devlet memuriyetine ilişkin sağlık şartı 657 sayılı Kanunun 48'inci maddesinde düzenlenmiştir. 48'inci maddenin 7 nolu bendinde yer alan düzenleme şu şekildedir:

    "53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek (…) akıl hastalığı (…) bulunmamak."

    Bu bentte yer alan "vücut veya" ile "veya vücut sakatlığı ile özürlü" ibareleri 21/4/2005 tarihli ve 5335 sayılı Kanunun 29 uncu maddesiyle yürürlükten kaldırılmıştır.

    Bu maddeye göre Devlet memur olacak kişinin 53'üncü madde hükmü saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel bir akıl hastalığının olmaması gerekmektedir. 53'üncü madde özürlülerin Devlet memurluğuna alınmasına ilişkindir. Kimlerin özürlü olduğu ise yönetmelik ile belirlenmiştir. 16/09/2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik"in 4'üncü maddesinin (c) bendinde ise "Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranının yüzde kırk ve üzerinde olduğunu, 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince, sağlık kuruluşlarınca verilecek sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler" özürlü olarak tanımlanmıştır.

    Buna göre özürlü sayılmayan ve görevini devamlı surette yapmasına engel bir akıl hastalığı bulunmayan bir aday, askerlikten muaf olsa dahi memur olabilir. Bu şartın taşınıp taşınmadığı ise işe girişte aranan sağlık kurulu raporu ile belirlenmektedir.


    Kaynak:
    http://www.memurlar.net/haber/55224/




  • Benim kronik rahatsızlığım var benim rahatsızlığım olanlara bu rapor muayene ile verilebiliyor.Bende baya bir araştırdım bu durumu.Devlet kurumlarına alınmama gibi birşey söz konusu değildir.Polislik olayı şüpheli.Zaten kpss de tercih yapacağın yerlerde istek bölümlerinde yazar.Askerliğini yapmış olmak,muaf olmak veya 2 yıl süreli tecilli olmak diye.Genelde bütün devlet kurumlarında bu şart vardır.Ayrım olayını geçeceksin.Özel sektörün kolay kolay umrunda olmaz durum.
  • Tabip doktorla konuşsun terhisi bitene kadar izin versinler,bu süre zarfına kadar askerlik yapmış bu saatten sonra çürük raporu mu verecekler..
    Askerlik yaptığım birlikte hepatit b hastalığına yakalanmış bir asker vardı,teskeresine 2ay vardı doktor buna 2 aylık bir izin verdi gitti evinde bitirdi askerliğini..

    Çürük almak en son çare olarak kalsın arkadaşın için bence,öncelikle başka çıkar yollarına başvursun.
  • Arkadaşlar bilip bilmeden buraya yorum yazmayalım. Ne polisliğe sıkıntısı vardır ne de diğer devlet memurluklarına. Resmi gazete de pomem için yayımlanmış maddeyi aynen şöyle: Bu incelemede; birinci fıkrada belirtilen hususlar ve maddi hata bakımından eksiklik tespit edilmesi halinde bu eksiklerin giderilmesi için rapor aynı hastaneye iade edilir. Tam teşekküllü hastanelerden alınan sağlık kurulu raporları, adayların geçirmiş bulunduğu hastalık veya ameliyatlarına dair raporlar, askerlikle ilgili hava değişim ve “askerliğe elverişli değildir” kararlı raporları ile daha önce öğrenci adaylığına başvurarak işlemlerini yarıda bırakanlar ve sağlıktan elenenlere ait tüm belgeler birleştirilir, eğitim öğretim kurumları ve il emniyet müdürlüğünce ön incelemesi tamamlanan bu belge ve sağlık kurulu raporları Daire Başkanlığına gönderilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.