Şimdi Ara

askerliğe elverişli değildir raporu alma sürecinde yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
5.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 6 yıldır psikotik belirtili ağir depresif nöbet tanısı konulduktan beri antipsikotik ilaç kullanıyorum devlet hastanesinde ruh ve sinir hastalıklarında 4 gün yatışım oldu, özelde ki doktorum askere el verişli değildir raporu almak için yoklama işlemlerimi yapmami tavsiye etti dün aksam e devletten yoklamayı yaptım aile hekimine yönlendirildim aile hekimimiz rahatsızlığımı bildiğinden beni devlet hastanesi psikiyatriye servisine muayene için yolladı bugün gittim muayeneye doktor benden rahatsızlıklarım ama dair epikriz raporu istedi Pazartesi götüreceğim sizlere sormak istediğim heyet elverişsiz raporu bu durumlar içerisinden verir mi? heyetten çıkacak elverişli değildir raporunu askerlik şubesi kabul etmeme durumu olur mu? 6 yıldır tedavi görüyorum değişen birşey yok ve kendimi askere gidebilecek durumda görmüyorum sonuç ve süreç nasıl ilerler sizce?bilfiil arkadaşlardan bilgi rica ederim hürmetler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerliğe Elverişli Değildir Raporu Alma Süreci

Giriş

Askerlik hizmeti, fiziksel ve ruhsal sağlığı uygun olan vatandaşlar için zorunludur. Ancak bazı ruhsal sağlık durumları, bireyleri askerlik hizmetinden muaf kılabilir. Depresyon, askerliğe engel olabilecek ruhsal sağlık durumlarından biridir.

Depresyon ve Askerlik

F32.1 orta depresif nöbet ve F32 depresif nöbet olarak sınıflandırılan depresyon türleri, askerliğe elverişli değildir raporu alma nedenidir. Ayrıca majör depresyon ve unipolar depresyon da askerlik hizmetinden muaf tutulmayı gerektirebilir.

Askerliğe Elverişli Değildir Raporu Alma Süreci

Askerliğe elverişli değildir raporu almak için aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Ruh Sağlığı Hekimine Başvur: Ruh sağlığı hekimine başvurarak depresyon belirtilerini bildir ve askerlik için muayene talebinde bulun.
    • Muayene Ol: Ruh sağlığı hekimi, askerlik muayenesi yapacak ve depresyon olup olmadığını belirleyecektir.
    • Rapor Al: Muayene sonucuna göre, ruh sağlığı hekimi askerliğe elverişli değildir raporu verebilir.

Diğer Ruhsal Sağlık Durumları

Depresyonun yanı sıra obsesif kompulsif bozukluk (OKB) gibi diğer ruhsal sağlık durumları da askerliğe engel olabilir. OKB nedeniyle askerliğe elverişli değildir raporu almak için de benzer adımlar izlenebilir.

Sonuç

Askerliğe elverişli değildir raporu almak, depresyon ve diğer ruhsal sağlık durumları yaşayan bireyler için önemlidir. Bu rapor, askerlik hizmetinden muaf tutulmalarını ve sağlığına kavuşmalarını sağlar. Depresyon belirtileri yaşıyorsan, derhal bir ruh sağlığı uzmanına başvurman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yardim lütfen...

• Askerlik şubesinin bürokratik işlemler dışında işlemi yok. Seni devamlı takip eden doktordan belgelerini al, sevk edildiğin hastane de muayene olduğun doktora götüreceksin o da senden istemiş zaten.

• söylediğin tanı kardesım biraz agır bi konu bunu bizler degil böyle bi tanıdan elverişssiz rapor almıs baskaları fıkır verebilir ama benım fıkrım pdr ve rdm işlerinde yani psikolojik işlerde öyle kolay kolay vermıyorlar askerdeyken ben böyleydi durum. anca kendini jiletleyen manyaklar tiplere verirlerdi kendini öldürme derecesine doğrayan kişilere. verilmez demiyorum ama bu durumunu belgeleyecek net raporlar ve ilaç aldıgın süreyi kanıtlayacak durum lazım.

heyete cıkmak zor mesele. zaten sevk edildin mi askerlik bitti demektir orada sadece seni cagırıp ismini söyletip damga vurup elverişsizdir diye yolluyorlar. askeri doktorlar normal özeldeki doktorlaır sakın karıştırma cunku bu komutanlar yani doktorlar senin gibi 21312321 tane herif gördü kimi numara yapan kimi dogru söyleyen kimim ne kadar agır derecesi var psikolik olarak hepsini anlıyorlar. zaten dogruyu söylediğin kanıtladıgın sürece durum onlara kalmıs. en kötü elverişli verirlerse bile komando olamazsın spordan ve nöbetten muaf tutulursun.

• quote:

Orijinalden alıntı: taha yasin arıcı

söylediğin tanı kardesım biraz agır bi konu bunu bizler degil böyle bi tanıdan elverişssiz rapor almıs baskaları fıkır verebilir ama benım fıkrım pdr ve rdm işlerinde yani psikolojik işlerde öyle kolay kolay vermıyorlar askerdeyken ben böyleydi durum. anca kendini jiletleyen manyaklar tiplere verirlerdi kendini öldürme derecesine doğrayan kişilere. verilmez demiyorum ama bu durumunu belgeleyecek net raporlar ve ilaç aldıgın süreyi kanıtlayacak durum lazım.

heyete cıkmak zor mesele. zaten sevk edildin mi askerlik bitti demektir orada sadece seni cagırıp ismini söyletip damga vurup elverişsizdir diye yolluyorlar. askeri doktorlar normal özeldeki doktorlaır sakın karıştırma cunku bu komutanlar yani doktorlar senin gibi 21312321 tane herif gördü kimi numara yapan kimi dogru söyleyen kimim ne kadar agır derecesi var psikolik olarak hepsini anlıyorlar. zaten dogruyu söylediğin kanıtladıgın sürece durum onlara kalmıs. en kötü elverişli verirlerse bile komando olamazsın spordan ve nöbetten muaf tutulursun.
    Artık askeri hastaneler ve askeri doktorluk kalmadığı için sivil doktorlarla muhatap olacak arkadaş, bu durum avantaj mı dezavantaj mı tartışılır.

Yine arkadaşa askere elverişlidir raporu verilir ise askeri de spor ve nöbetten muaf tutmaz. İlla onların kışla içerinde sevk edecekleri doktordan rapor getirmesi istenir.

Anlattığını resmi olarak da muayene olduğun hekime kanıtlar isen muaf alacağını düşünüyorum.

• espial kullanıcısına yanıt
    bugun doktorumdan epikriz raporumu almaya gideceğim. Doktorum da askerlik yapmami istemiyor. Elbette sağlikli olsam herkes gibi zorunlu görevimi yapmak isterim ama rahatsizliğim dolayisiyla askerlik yapabilecek durumda görmüyorum kendimi. Birden fazla tanı konuldu;

bipolar
    unipolar
    majör depresyon
    anksiyete
    duygudurum bozuklugu
    sanrisal bozukluk
    psikotik belirtili ağir depresif nöbet

gibi...

• Askeri heyetin karşısında aldığın rapor resmi ve geçerlidir. Onlar seni uygun görmezlerse askerlik şubesinin kabul etmeme gibi bir durumu olamaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ve çürük alma durumu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Bilgi için tsk ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-37F4B34B4

Bilgi için tsk ederim
    ben aldığım zamanda

tabiki beni çorlu askeri hastanesinden kasımpaşa askeri hastanesine sevk ettiler

doktor sana tek başına rapor veriyor heyet meyet yoktu o zaman

ama Ankara da sen olmadan yüksek bir heyete çıkırıyorlar seni değil tabi ki raporunu

orada onaylanırsa sana kağıt geliyor

duruma göre savaşta yapmama birde barışta yapmama var

bana sormuştu 2 sinide yazdı

7-8 sene önce böyleydi değişmişse bilemem
  • kalahamari kullanıcısına yanıt
    durumuma ve ilaç kullanimlarima göre yapabileceğimi kendimde görsem giderim fakat o durumda olmadiğimi anlıyorum. Bunlara rağmen elverişli verirlerse durumum ne olacak onu merak ediyorum. hastane yatişlarimi da epikrize ekleyeceğim zaten sistemde görülüyor herşey... son bir kaç yildir sigortam olmadiği için eczaneden para ile aliyorum onun öncesinde 3-4 sene gidip yazdirdim ilaçlarimi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-37F4B34B4

durumuma ve ilaç kullanimlarima göre yapabileceğimi kendimde görsem giderim fakat o durumda olmadiğimi anlıyorum. Bunlara rağmen elverişli verirlerse durumum ne olacak onu merak ediyorum. hastane yatişlarimi da epikrize ekleyeceğim zaten sistemde görülüyor herşey... son bir kaç yildir sigortam olmadiği için eczaneden para ile aliyorum onun öncesinde 3-4 sene gidip yazdirdim ilaçlarimi
    gidemem diyorsan söyleyeceksin söylemene rağmen gönderiyorlarsa da yapacak bir şey yok

o zamanda bildiğim kadarıyla sana çıkan yerde alay doktoruna çıkacaksın o gerekirse sevk edecek gerekmezse kendisi eğitim nöbet durumunu saptayacak ona göre muaf olabilirsin
  • merhaba arkadaşlar bugün epikrizimi doktordan alıp muayeneye gittim, doktor inceledi sevk kağidima 1 yil ertelemeye uygundur askere gidebilecek durumda değilim dedim kendisi de zaten görüyorum dedi. nevrotik bozukluk, anksiyete, depresif, obsesif 16 C yazdı ve yarın sabah 9,da heyete çikacağim. 6 yildir tedavi görüyorum ve ilaç kullanıyorum rahatsızlığım geçmedi neden ertelemeye uygundur yazdı anlayamadım direk elverişsizdir yazması daha doğru olmaz mıydı? tsk ler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.