Şimdi Ara

askeri lise mülakatı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
104.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dişde çürük olması durumunda ne yapılıyor?
  • ewet ben dolgu yaptırcam mülakatlara 5 gün sonra gidiyorum arkadaşlar çeşke hava olsa ne güzel olur koşuyu fln çok iii yapıorum koşuyu 70de fln yapıyorum koşuyu stadda denedim baya iii sadece dişe dolgu gerekiosa yaptırcam bi bilginiz varsa söyleyin ltf
    bide mesela şu tarihte izlediğin dizilere fln neler yazayım okuduğun gazatelere fln yardımlarınız için şimdiden tşklr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut6566 -- 2 Temmuz 2009; 17:24:59 >
  • askeri liselerden gata'ya geçiş yok. gata istiyorsan dışarıdan gireceksiniz.
    sınavı başarma işini ben bilemem. atletik olarak iyiysen ve her türlü baskıya dayanabilirsen girebilir, subay olabilirsin.
    baskı demişken, malum kıta hayatı. 3000 rakımlı tepede karakolda bir avuç insanla aylar geçirme gibi zorlu şartlara alıştırma dönemi de dahil.

    temizlik yapın.

    cinsel organa bakmak, tek testislilik ve üç testisliliğin teşhisi ve varikosel tespiti için. öteki durumu bilemiyorum.
  • arkadaşlar şu 60 sn 80sn. nedir?yani kaç metreyi koşacaksın bu saniyede. spor konusunda daha detaylı yazabilen varmı acaba?birde hava ve deniz için kaç net. kara için kaç net yapmak gerekiyor.
  • valla eskiden lise sınavı için 400 metre 85 saniye idi.
    1 barfiks,
    dakikada 20 mekik olabilir tam hatırlamıyorum.
    bir de durarak atlama, 160 santim olabilir onu da hatırlayamıyorum.

    koşuyu yapmak zorunlu, kalan 3'ünden 2'sini en az yapmak zorundaydın.

    değişiklik yapmış olabilirler.
  • zamanında ben de girip kazanmıştım askeri lise sınavını, yedekta kaldık ama neyse. mülakatta adam benle ingilizce konuşmuştu.
  • sağlık durumuna mesela gözlerinin bozuk olup olmamasına bakmaları(örnekler çoğaltılabilir) ama milletin dini inancına siyasi görüşüne bakmaları beni kızdırıyor
  • Arkadaşlar Bende girdim 2 mayısta 75 netim 84 puanım var hava istiyorum ve babam subay acaba mülakatta çıkan sorulardan bilgisi olan arkadaşlar varmı ?
    Şimdiden Teşekkürler....
  • mülakatta teferruatlı sorular sormuyorlar.
    ben mülakata girdiğimde kendimi tanıtmamı istediler sonra da neden askeri liseye girmek istediğimi sordular olay bundan ibaret abartmaya gerek yok.
    spora gelince:
    400m yi 85 snde koşmanız gerekiyor.
    basketbol topunu dizleriniz üzerinde 7,5m ydi heralde o mesafede atlamanız gerekiyor.
    durduğunuz yerden 160 cm atlamanız gerekiyor.
    3 sene oldu gireli değişmiş de olabilir.

    mülakatı geçtiniz diyelim hava harp okuluna götürüyorlar yeşilköyde
    orada bir dizi sağlık kontrolünden geçiyorsunuz. hava istiyenler ayrı olarak psikomotor simülasyon testine giriyor.
    sağlıktan zaten milletin yüzde 75i gözden eleniyor ben de gözden elenmiştim
    doktora neden diye sordum adam da : 45 yaşında yakın gözlüğü kullanman gerekecek dedi siz olsanız ne derdiniz merak ediyorum

    iyiki de elendim çok mutluyum.
    diyelim girdiniz askeri liseye ve beğenmediniz çıkış için belli bir ücret vermeniz gerekiyor her sene için 17 bin lira civarı
    yani kararınız kesin değilse girmeyin

    sağlık kontrolüne girenleri kötü bir son bekliyor.
    herkes kontrolden geçtikten sonra 5-6 doktordan oluşan bir heyetin karşısına geçiyor 25 kişi
    donu indirip domalıyorsunuz abartmıyorum, girenler bilir.




  • Arkadasım daha yasın kuçük bence ben askerı lıse ve harp okulu okumama rağmen hayatım boyunca askerı lıseye karsı çıktım ama ben karşı çıktıkça sanki bana inat askerı lıseyı 5 sene yaptılar oncelıkle bır lıse hayatın olmayacak (bu ıyı mı kotumu bılmıyorum cunku benım olmadı) sonra unı de olmayacak butun bunların yanında aklının alamayacağı kadar problemlemle karsılasacaksın aynı zamanda haksıızlık sandığın tutumlarla hepsıne rağmen çok ıyi arkadaşların olacak ... Ama butun bunların yanında askerı lıse bıtıp harp okuluna başladığında sıfır olduğunu anlayacaksın çunku askerı lıse okumadan oss ıle harp okuluna gırmıs öğrencılerden tek farkın sana daha az tolerans gostermelerı olacaktır. Benım zamanımda şoyle bır soyleyiş vardı o okula gıren pişman girmeyen bin pişman diye ama benım sana tavsıyem 4 sene daha bekle pişman olursan bir 4 sene daha bekle yıne pişman olursan askere gıt ortamı gor çok beğenirsen sozleşmelı subay ol ve sonra kadroya geçersin ( yanlış hatırlamıyorsam 2000 yılında başlayan sözleşmelı subay sıstemınden kadroya gecememiş yada ilişiği kesılen hıç bır subay olmamıstır,ayrıca hiç bir fark yoktur tek fark benım gıbı harp okulu askerı lıse okuyan kişiler tarafından ilk zamanlar ön yargıya maruz kalırsın ama delıkanlı bırı ısen çok geçmeden anlasılır ve hiç bir farkın kalmaz.)
    Yok abı ben gırıcem dıyorsan oncelıkle ufak çaplı hazırla kendını mulakatlara (spor bakımından) daha sonra kafanı hıçbırseye takma sozlu mulakat sadece gırmemesı gereken adayları(ıstıhbarat sorunu olanlar ) elemek içindir zaten yukardada arkadaşların tecrube ettiği gibi gereksız soru ve muhabbetler olmaktadır.
    Körfez dershanesi meselesıne gelınce de bu yapılmaması gereken en buyuk hatadır mulakatlardan gectiğinizde okula gırdığinizde eğer bu ve benzerı dershanelere gıtmıs ısenız yıldızlarınızı takana kadar subay olma hayalı kurmayınız.4 sene okudum arkadaş aanlamadılar demeyınız 6 sene oldu anlasalarda benım ırtıcacı olmadığımı anladılar demeyınız 8 sene oldu artık sınıfım bellı demeyınız 9 sene oldu artık bıtıyor demeyınız okul bıttı demeyınız çunku 29 AĞUSTOS gunu 160000 e yakın bır fatura ıle hayal kırıklığına uğrarsınız.
    Bunun dışında askerı okula gırdım oss stresı olmayacak ders çalışmama gerek yok yatarak gecerım de yanlış bır dusuncedır.Ve bunu 1. sınıf olduğunuzda anlıcaksınız.
    Bunların dısında bışı merak eden varsa sorabılır.BU arada bende kho son sınıftan kendı ısteği ile ayrılmıs bırısıyım.




  • Bazı kişiler "arkandaki duvar ne renk" gibi sorular sorduklarını yada önüne zarflar vererek o zarflardaki soruları cevaplandırmanız gerektiğini söylemiş. Yok böyle birşey. Mülakatlarda sizinle resmen sohbet ediyorlar. "hangi otelde kalıyorsunuz" "nerde yapıyorsunuz anlatır mısınız" "burayı neden seçtiniz" bana sorulan bunlardı. Heyecanlanmadan atlattım mulakati fakat 15 kişilik grubun yarısı elenmişti. Uzun boy sınırı sözde.. Kalıplı ve uzunsanız bu size avantaj olarak bile döner. Kulelide ilk gün bir binbaşı millet belgelerini verirken resmen beni kenara çekip özel ilgilenmişti. Babamı filan çağırıp konuşmuştu. Kendisi de çok uzundu komik konuşmalar filan olmuştu aramızda. Boyum uzundu, o yüzden. Ölçen asker üzüle üzüle not aldı fakat hiçbir sorun olmadı bununla ilgili. Bir şey daha var. Bedeninize güveniyorsanız gidin. Kan verirken bayılan arkadaşım olmuştu, mekik çekemeyenler sürüyleydi.. Yapabildiğinizin en iyisini yapmanız lazım. Yoksa ne kadar kötü geçerse testler sıralamanız o kadar düşer. Ayrıca hava harp okulunda 5 saat filan donla dolaşarak geçiyor. Bir odaya girip indiriyorsunuz doktorun karşısında. Hazırlıklı gidin sürpriz olmasın. Gözümüze damlatilan damlayı hiç unutmuyorum. Güneşe çıkamamıştık saatlerce. En küçük ışık gözü acıtıyordu.. Bu arada sağlık sorunlarını benim gibi ilk kez ogrenenler çoktu. 2 arkadaşım renk körü olduğunu öğrendi gözlerimin önünde renk körü testindeki numarayı okuyamadılar. Dişten elenen çok oldu. Ben de üfürüm olduğumu orda öğrendim. Bu sebepten elendim. Hacettepeye, akdeniz üniversitesine gittim aynı yaz. Ordaki doktorlar göremediler bile bir tanesi hariç. Gerçekten ince eleyip sık dokuyorlar. Hayatınızın en güzel anılarınızı yaşayacaksınız. Herkese başarılar şimdiden. :)




  • bende 2005 de girmiştim ne günlerdi yaa .Bana mülakatta halifelik ne zaman kaldırıldı? demişlerdi bilemedim. Peki saltanat ne zaman kaldırıldı? dediler. Yine bilmiyorum dedim.Sonra peki Cumhuriyet ne zaman kuruldu? 23 Nisan 1920 değil mi dedi?. Hayır efendim 29 Ekim 1923 dedim.Baya moralimi bozmuşlardıÇıktıktan sonra pek umutlu değildim ama mülakatı geçmiştim sağlık falan hepsini geçtim ama yedekte kalmıştım ama şimdi iyiki yedekte kalmışım diyorum.Çünkü o zamanlar küçüktüm ve çok istiyodum subay olmayı o üniformayı o saygınlığı falan.Ama sonradan düşününce subaylığın bana uygun olmadığını anladım.Giren arkadaşlarımdan bazıları ayrıldı ve yüklü miktarda tazminat ödediler-ödüyorlar.Bu yüzden mülakata giricek arkadaşlar iyi düşünsün çünkü dönüşü biraz zor oluyor.




  • Ben bu sene maltepe askeri lisesinden ayrıldım 7 ay kadar kaldım orda ayrılmamın bazı sebepleri oldu pm atarsan açıklarım pmden mülakata geliyim

    mülakatları kazanmak için sakin ol orda senin özgüvenini ve konuşabilme yeteneğini ölçüyorlar, bir arkadaşa sadece fıkra anlattırıp geçirmişlerdi bende de neden istiyorsun burayı neden isteyelim seni gibi sorular sordular ve dikkatle ilgili bi kaç sorular sordular mülakatım baya uzun sürdü, halbuki 2 dk sürenler de vardı benim tavsiyem sakin ol kendine güven konuşmadaki sorunların varsa düzelt , mimiklerini ve ellerini kullan, dikkatli ol ve koşuda başlar başlamaz depar atma yeter zaten çok zor değil sağlıkta problemin yoksa kazanırsın ama kazandıktan sonra niye geldim ben buraya dememek için iyice düşünmelisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :P

    Ben bu sene maltepe askeri lisesinden ayrıldım 7 ay kadar kaldım orda ayrılmamın bazı sebepleri oldu pm atarsan açıklarım pmden mülakata geliyim

    mülakatları kazanmak için sakin ol orda senin özgüvenini ve konuşabilme yeteneğini ölçüyorlar, bir arkadaşa sadece fıkra anlattırıp geçirmişlerdi bende de neden istiyorsun burayı neden isteyelim seni gibi sorular sordular ve dikkatle ilgili bi kaç sorular sordular mülakatım baya uzun sürdü, halbuki 2 dk sürenler de vardı benim tavsiyem sakin ol kendine güven konuşmadaki sorunların varsa düzelt , mimiklerini ve ellerini kullan, dikkatli ol ve koşuda başlar başlamaz depar atma yeter zaten çok zor değil sağlıkta problemin yoksa kazanırsın ama kazandıktan sonra niye geldim ben buraya dememek için iyice düşünmelisin.


    içeride yaşadıkklarının içeride kalması uygun değil mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hashus1099


    quote:

    Orijinalden alıntı: :P

    Ben bu sene maltepe askeri lisesinden ayrıldım 7 ay kadar kaldım orda ayrılmamın bazı sebepleri oldu pm atarsan açıklarım pmden mülakata geliyim

    mülakatları kazanmak için sakin ol orda senin özgüvenini ve konuşabilme yeteneğini ölçüyorlar, bir arkadaşa sadece fıkra anlattırıp geçirmişlerdi bende de neden istiyorsun burayı neden isteyelim seni gibi sorular sordular ve dikkatle ilgili bi kaç sorular sordular mülakatım baya uzun sürdü, halbuki 2 dk sürenler de vardı benim tavsiyem sakin ol kendine güven konuşmadaki sorunların varsa düzelt , mimiklerini ve ellerini kullan, dikkatli ol ve koşuda başlar başlamaz depar atma yeter zaten çok zor değil sağlıkta problemin yoksa kazanırsın ama kazandıktan sonra niye geldim ben buraya dememek için iyice düşünmelisin.


    içeride yaşadıkklarının içeride kalması uygun değil mi?


    gerçekten çok büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorsun ve bazı insanların gerçekten kalamayacağı bir ortam keşke ben girmeden önce birisi beni uyarsaydı
    ben 1 senemi ve 11.000 tl kadar para kaybettim orası yüzünden, en az arkadaş kadar bende hevesliydim ben uyarayım arkadaş ona göre düşünsün istedim korkma istihbari bilgi vericek halim yok :P




  • zaten öyle bir bilgi verdiğin öğrenilirse başına gelecekleri benim kadar öğrenmişsindir
    ben 4 yılımı harcadım, sen yine 1 yılını harcamışsın.
    şunu unutma, uyarıda bulunmak vardır, bir de konuşmak vardır.
    içeride olan çoğu olayı dışarı taşımak hoş olmaz. şunu da unutma, askerlikten soğutmak yasalarca suç kabul ediliyor.
    iyi kötü yanları anlatmak tabi ki görevindir, ama bunu kötülemeye vardırmamanı umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hashus1099

    zaten öyle bir bilgi verdiğin öğrenilirse başına gelecekleri benim kadar öğrenmişsindir
    ben 4 yılımı harcadım, sen yine 1 yılını harcamışsın.
    şunu unutma, uyarıda bulunmak vardır, bir de konuşmak vardır.
    içeride olan çoğu olayı dışarı taşımak hoş olmaz. şunu da unutma, askerlikten soğutmak yasalarca suç kabul ediliyor.
    iyi kötü yanları anlatmak tabi ki görevindir, ama bunu kötülemeye vardırmamanı umarım.

    hiç bi şekilde kötüleme yapmıycam sadece seçenekleri sunucam askerlikten soğuma gibi bi düşüncem yok, eğer olursa yedek subaylık düşüncem bile var bi ihtimal ayrıca sen sanırım liseyi okumuş yada üniversiteyi(h.o.)nu okumuş olarak sayılacaksın bense hazırlığı olan bir lise bulamadığım için 1 sene okumamış olarak sayılıyorum çok sert çıkıştın, yani ben sadece bana "oraya girdin hayatını kurtardın" diyenlerin tam olarak bilmediğini söylicektim ama iyi yanlarını da söylicektim.




  • sert çıkışmadım, sadece tavsiye verdim.

    askeri okuldan herhangi bir sebeple ayrılanlar yedek subay olamıyor diye biliyorum
  • sınav aşırı kazık hazırlanmak istemiş ama bazı sorular aşrı kolay
  • yedek subaylığı tam bilmiyorum fakat harb okuluna girme hakkımın olduğunu biliyorum (fakat mülakatlarda sorun çıkartıyorlarmış)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.