Şimdi Ara

Askere gidip teğmen olarak kalmak istiyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
84.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 4 yıllık üniversite mezunuyum ve nisan ayında askere gidecem ama astek olarak yapmak istiyorum askerliği sınava girince bnu iyice belirtmem lazım değilmi ayrıca askerde kalmak istersem ne yapabilirim ve beni en kötü yerlere yollamalarını istiyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askere Gidip Teğmen Olarak Kalmak

Askerlik görevini yerine getirmek ve sonrasında teğmen olarak kalmak isteyenler için "yedek subay olarak askerde kalma" seçeneği mevcuttur. Bu seçenek, er olarak askere gidip subay olma imkanı sunar.

Yedek subay olarak askerde kalmak için öncelikle üniversite mezunu olmak ve belirlenen yaş sınırları içinde olmak gerekir. Adaylar, Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara başvurarak süreci başlatabilirler.

Sınavlarda başarılı olan adaylar, temel askerlik eğitimi alırlar. Ardından, Kara Harp Okulu veya Deniz Harp Okulu'nda subaylık eğitimi görürler. Eğitim süresi yaklaşık 18 aydır.

Subaylık eğitimi tamamlandıktan sonra teğmen rütbesine terfi edilir. Teğmenler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çeşitli görevlerde bulunabilirler.

Teğmen olarak askerde kalmak isteyenler, yedek subay olarak askerde kalma sürecini takip ederek hayallerine ulaşabilirler. Bu süreç, asteğmen olarak askerde kalmak veya subay olarak askerde kalmak isteyenler için de geçerlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu mesleği kaldırabileceğine inanıyorsan tabi kalabilirsin, önce bi askere git bi ortamı gör bakıyım, çavuş olursan önce bi çavuşluk yap, ictima al, ictimayı bağla sonra bu görevi düşünürsün
    ayrıca sporununda iyi olması lazım, 3 ay boyunca 3-5 kilometre koşu, penttatlon, irlanda masası vs yapacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

bu mesleği kaldırabileceğine inanıyorsan tabi kalabilirsin, önce bi askere git bi ortamı gör bakıyım, çavuş olursan önce bi çavuşluk yap, ictima al, ictimayı bağla sonra bu görevi düşünürsün
    ayrıca sporununda iyi olması lazım, 3 ay boyunca 3-5 kilometre koşu, penttatlon, irlanda masası vs yapacaksın
    üstünü çok sıkı bir şekilde giyin ve yakınlarındaki bir ormana gidip 1-2 gece tek kalmayı dene bakalım, yapabiliyor musun. astek olduğun zaman %90 doğuya gideceksin ve -20 , -30 derecede intikale çıkacaksın. orada ben vazgeçtim, geri dönmek istiyorum diyemezsin. istanbul'da derece 0'ı gösterince sibirya soğukları geldi diyoruz, ben Van'da -20 derecede askerlik yaptım, istanbul'da kazak giydiğim zaman terliyorum, kısa kolluyla dolaşıyorum. git 1-2 gün dağda tek kal da ondan sonra gel, fikrini değiştirmemişsen yardımcı olalım. nöbetçi çavuşluk bile k.d-y.subay adaylarının %80'inin kaldırabileceği bir iş değil. bizzat şahit oldum. askerde işim gereği hep binbaşı, yüzbaşı gibi askerlerle muhattapım, en alt rütbelisi astsubay kademeli kıdemli başçavuştu. çoğu deliydi. deli taklidi yapmıyordu, gerçekten delirmiş insanlar. 3 yıl batı 3 yıl doğu yaparım diye düşünme. ortalama 5 yılın sürekli doğuda geçecek, eğer şanslıysan tabi. tuvalet kağıdı bile bulamıyorduk biz. toprak biti neye benzer, askerde öğrenmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

üstünü çok sıkı bir şekilde giyin ve yakınlarındaki bir ormana gidip 1-2 gece tek kalmayı dene bakalım, yapabiliyor musun. astek olduğun zaman %90 doğuya gideceksin ve -20 , -30 derecede intikale çıkacaksın. orada ben vazgeçtim, geri dönmek istiyorum diyemezsin. istanbul'da derece 0'ı gösterince sibirya soğukları geldi diyoruz, ben Van'da -20 derecede askerlik yaptım, istanbul'da kazak giydiğim zaman terliyorum, kısa kolluyla dolaşıyorum. git 1-2 gün dağda tek kal da ondan sonra gel, fikrini değiştirmemişsen yardımcı olalım. nöbetçi çavuşluk bile k.d-y.subay adaylarının %80'inin kaldırabileceği bir iş değil. bizzat şahit oldum. askerde işim gereği hep binbaşı, yüzbaşı gibi askerlerle muhattapım, en alt rütbelisi astsubay kademeli kıdemli başçavuştu. çoğu deliydi. deli taklidi yapmıyordu, gerçekten delirmiş insanlar. 3 yıl batı 3 yıl doğu yaparım diye düşünme. ortalama 5 yılın sürekli doğuda geçecek, eğer şanslıysan tabi. tuvalet kağıdı bile bulamıyorduk biz. toprak biti neye benzer, askerde öğrenmiştim.

Alıntıları Göster
    Tırstım ya bi an hocam ben iktisat bitirdin açıköğretim şimdi sınava girsem kısa dönemmi olarak alırlar beni bilginiz varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: ManyetikRenozans

Tırstım ya bi an hocam ben iktisat bitirdin açıköğretim şimdi sınava girsem kısa dönemmi olarak alırlar beni bilginiz varmı

Alıntıları Göster
    Aöf kalifiyeli üni olarak sayılmadığından yüzde yüz kısa dönem gidersiniz.İstesenizde asteğmen falan olamazsınız.Ama çok eskiden olunuyormuş.Günümüzde kısa dönem askere gidenlerin çoğu aöf li olunca adamlar orda asteklik için zeki,analitik düşünen insanlara yer veriyorlar.Kısacası aöf diploması kıymetsiz bir hale gelmiş ama size 5 ay askerlik yaptırır bunun dışında artısı yok.

• muhtemelen özel sektörden umutlu degilsin,maaşı iyi diye düşündün ama sen önce git,bak öyle karar ver.İstesem kalırdım ama hayatta istemem:)
  • quote:

Senle aynı dönemde askerlik yaptık zaten. Ben Çukurca 3. sınır taburunun askeriydim. KTM istesek yanyana gelebilirdik

Adam bak ne güzel açıklamış. İnan bana böyle düşünüyorsan hayatının hatasını yaparsın. Askerlik yapılacak iş değil. Arkadaşında mesajda bahsettiği gibi bütün askerler deli... Sende onlardan olacaksın. Bu sivil hayatın özlemini çekersin. Kadın, anüs, se x konuları dilinden düşmez... Astekliği falan da boşver. Doğuda şartlar çok kötü kardeşim. Umarım en kötü yere değil de en güzel yere düşersin. Ben en kötü yerde yaptım diyebilirim. Benden daha kötüleri de vardı. Paran olur cebinde ama harcayacak yer bulamazsın. Bilgisayar klavyesine dokunmayı özlersin. Cep telefonuyla birini ararsın açmaz, başka birini ararsın tesadüfen açmaz. Sonra telefonu alıp parçalayasın gelir. Çünkü çok kısıtlı zamanında birine telefon etmişsindir, o da sinyal seslerini dinlemekle bitmiştir. Bir çok arkadaşın olsa da kendini tamamen yalnız hissettiğin çok zamanlar olur. Aman diyeyim yaşamın kıymetini bil...

• quote:

Orijinalden alıntı: iNSoMNiaC-HeRo

quote:

Senle aynı dönemde askerlik yaptık zaten. Ben Çukurca 3. sınır taburunun askeriydim. KTM istesek yanyana gelebilirdik

Adam bak ne güzel açıklamış. İnan bana böyle düşünüyorsan hayatının hatasını yaparsın. Askerlik yapılacak iş değil. Arkadaşında mesajda bahsettiği gibi bütün askerler deli... Sende onlardan olacaksın. Bu sivil hayatın özlemini çekersin. Kadın, anüs, se x konuları dilinden düşmez... Astekliği falan da boşver. Doğuda şartlar çok kötü kardeşim. Umarım en kötü yere değil de en güzel yere düşersin. Ben en kötü yerde yaptım diyebilirim. Benden daha kötüleri de vardı. Paran olur cebinde ama harcayacak yer bulamazsın. Bilgisayar klavyesine dokunmayı özlersin. Cep telefonuyla birini ararsın açmaz, başka birini ararsın tesadüfen açmaz. Sonra telefonu alıp parçalayasın gelir. Çünkü çok kısıtlı zamanında birine telefon etmişsindir, o da sinyal seslerini dinlemekle bitmiştir. Bir çok arkadaşın olsa da kendini tamamen yalnız hissettiğin çok zamanlar olur. Aman diyeyim yaşamın kıymetini bil...

Alıntıları Göster
    öncelikle astek değil asteğmen.
    askerde teğmen olarak kalmak yok artık zaten.tekrar sınav ve eğitimler var.
    askerlik zor meslek evet,yalnızlığa mahkumsuz bu meslekte.zaman zaman gururunu ayaklar altına alıyorsun,gelip vasat bir rütbeli sana istediğini söyleyebiliyor.
    asteğmenlerin % 90'ıdoğuya gitmiyor artık sanırım son değişikliklerden haberiniz yok.
    ama yine de askerde kalmasan da asteğmenlik tadılması gereken bir duygu diye düşünüyorum.
    dediğiniz gibi gece taş yada çim üstünde yatıp sabaha karşı üzerine çiğ yağmış ve dolayısıyla üstün ıslanmış halde titreyerek kalkmak,silahına dürbününe sarılıp uyumak çok farklı duygular.hele kalktığında bir de üstüne kar yağmışsa off

• quote:

Orijinalden alıntı: webislander

öncelikle astek değil asteğmen.
    askerde teğmen olarak kalmak yok artık zaten.tekrar sınav ve eğitimler var.
    askerlik zor meslek evet,yalnızlığa mahkumsuz bu meslekte.zaman zaman gururunu ayaklar altına alıyorsun,gelip vasat bir rütbeli sana istediğini söyleyebiliyor.
    asteğmenlerin % 90'ıdoğuya gitmiyor artık sanırım son değişikliklerden haberiniz yok.
    ama yine de askerde kalmasan da asteğmenlik tadılması gereken bir duygu diye düşünüyorum.
    dediğiniz gibi gece taş yada çim üstünde yatıp sabaha karşı üzerine çiğ yağmış ve dolayısıyla üstün ıslanmış halde titreyerek kalkmak,silahına dürbününe sarılıp uyumak çok farklı duygular.hele kalktığında bir de üstüne kar yağmışsa off

Alıntıları Göster
    2010'dan beri Tsk Tabip ve Mühenis dışında Asteğmen malesef almıyor, Teğmen olabilmeniz için Subaylık sınavına girip başarılı olmalısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: bj

2010'dan beri Tsk Tabip ve Mühenis dışında Asteğmen malesef almıyor, Teğmen olabilmeniz için Subaylık sınavına girip başarılı olmalısınız.

nasıl almıyor? şuanda asteğmen olan öğretmende var veterinerde ..
  • quote:

bence yanlış bilgi
    foçaya her dönem komando asteğmen gidiyor.üstelik takım komutanı olmak için.mühendis ve doktorları takım komutanı yapmayacaklarına göre verdiğin bilgi biraz çelişkili
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

quote:

bence yanlış bilgi
    foçaya her dönem komando asteğmen gidiyor.üstelik takım komutanı olmak için.mühendis ve doktorları takım komutanı yapmayacaklarına göre verdiğin bilgi biraz çelişkili

Alıntıları Göster
    vallahi ben 2010 senesinde askerlik yaparken bölük komutanı bu tarz bi konuşma yapmıştı. ki nitekim bizim taburda tabip ve mühendis dışında asteğmen yoktu.

• 1-sözleşmeli subaylik diye birsey var. Misal bizim takım komutanı sözleşmeli tegmen. Ama sözleşmelileri üst rütbeler pek adam yerine koymuyor. Misal burada harp okulu mezunu tegmen gözbebeği iken bizim sözleşmeli teğmeni pek tutmuyorlar. Bu sıkıntıları var.

2- karakola yeni gelen 343 asteğmenimiz sınıf öğretmeni mezunu. Ayrica bizim bölükteki asteğmenler arasında hiç mühendis yok. Demek ki neymiş sadece mühendis ve doktorlar asteğmen oluyor sözü dogru değilmiş
  • en alakasiz mesleklerden bile atgm. aliyolar
    ornegin ben iletisim mezunuyum ve mekanize piyade tk. komutaniyim.

atgm. olduktan sonra sozlesmeli olarak devam etmek mumkun de pek tavsiye etmem.bela bir is bu.

doguya gitsen carsi yok hep olum riski
    batiya dussen psikopat komutan ve askerler cat pat denetim zart zurt.

ceremeyi de sozlesmeli subaylar ve gidici gozuyle bakilan astegmenler ceker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaguar19

en alakasiz mesleklerden bile atgm. aliyolar
    ornegin ben iletisim mezunuyum ve mekanize piyade tk. komutaniyim.

atgm. olduktan sonra sozlesmeli olarak devam etmek mumkun de pek tavsiye etmem.bela bir is bu.

doguya gitsen carsi yok hep olum riski
    batiya dussen psikopat komutan ve askerler cat pat denetim zart zurt.

ceremeyi de sozlesmeli subaylar ve gidici gozuyle bakilan astegmenler ceker.
    Mühendis ve tabip dışında almıyor diye bir şey yok.
    Doğrusu şu şekildedir:
    Çift haneli dönemler tabip ve diş hekimleri için açılır. 344. 346. dönem gibi.
    tek haneler diğer mezunlara açılır.
    Ben 341. dönem mesleki atğm. im.
    Eğer iyi bir okuldan mezunsanız ve mesleğiniz gerekli ise, mesleki çıkarsınız (İTÜ-ODTÜ-BOĞAZİÇİ-YTÜ bu dördünün haricinde mühendis alınmıyor arkadaşlar, var diyen yalan söyler, 341. dönemde Polatlı topçu ve füze okulunda yoktu çünkü 384 tane mesleki atğm arasında)
    değil ise tamamen kısmet, aöf'den de atğm alınmıyor.
    Ayrıca sınav işi de doğrudur, asteğmen olarak yapsanız dahi subaylık sınavına girmeniz gerekiyor.
    yapılacak meslek mi? bence kesinlikle hayır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ignorant

Mühendis ve tabip dışında almıyor diye bir şey yok.
    Doğrusu şu şekildedir:
    Çift haneli dönemler tabip ve diş hekimleri için açılır. 344. 346. dönem gibi.
    tek haneler diğer mezunlara açılır.
    Ben 341. dönem mesleki atğm. im.
    Eğer iyi bir okuldan mezunsanız ve mesleğiniz gerekli ise, mesleki çıkarsınız (İTÜ-ODTÜ-BOĞAZİÇİ-YTÜ bu dördünün haricinde mühendis alınmıyor arkadaşlar, var diyen yalan söyler, 341. dönemde Polatlı topçu ve füze okulunda yoktu çünkü 384 tane mesleki atğm arasında)
    değil ise tamamen kısmet, aöf'den de atğm alınmıyor.
    Ayrıca sınav işi de doğrudur, asteğmen olarak yapsanız dahi subaylık sınavına girmeniz gerekiyor.
    yapılacak meslek mi? bence kesinlikle hayır.

Alıntıları Göster
    BEN ASKERE GİDİP TEĞMEN OLARAK KALMAK İSTİYORUM YALNIZ 4 YILLIK ÜNİVERSİTE OKUMAK LAZIM BUNUN İÇİN HER TÜRLÜ ZORLUGA DAYANIRIM O YÖNDEN SIKINTIM YOK AMA ŞU AN NORMALDE ÜNİVERSİTE OKUMAMLAZIM KEN HALA AÇIK LİSEDE OKUYORUM AÇIK ÖGERETİM FAKULTESİNE GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AÇIK ÖGRETİM FAKÜLTESİNİN SIKINTISI OLURMU BEN ODA TEGMEN OLARAK KALABİLİRMİYİM?

ONLAR OLMAZSA UZMAN ÇAVUŞ OLARAK KALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ONUN ŞARLARI NELERDİR TEGMENLİGİN ŞARTLARI NELERDİR?
    TEŞEKKÜRLER

• quote:

Orijinalden alıntı: karaatilkiii

BEN ASKERE GİDİP TEĞMEN OLARAK KALMAK İSTİYORUM YALNIZ 4 YILLIK ÜNİVERSİTE OKUMAK LAZIM BUNUN İÇİN HER TÜRLÜ ZORLUGA DAYANIRIM O YÖNDEN SIKINTIM YOK AMA ŞU AN NORMALDE ÜNİVERSİTE OKUMAMLAZIM KEN HALA AÇIK LİSEDE OKUYORUM AÇIK ÖGERETİM FAKULTESİNE GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM AÇIK ÖGRETİM FAKÜLTESİNİN SIKINTISI OLURMU BEN ODA TEGMEN OLARAK KALABİLİRMİYİM?

ONLAR OLMAZSA UZMAN ÇAVUŞ OLARAK KALMAYI DÜŞÜNÜYORUM ONUN ŞARLARI NELERDİR TEGMENLİGİN ŞARTLARI NELERDİR?
    TEŞEKKÜRLER

Alıntıları Göster
    bende üni den umudu kesince askerde kalsam mı dedim ama yorumları görünce vazgeçtim. bu arada 4 senelik bir hort

• quote:

Vay be hocam

• Hahahhahah ben böyle diyen çok babayiğit gördüm. Nizamiyeden adımını atan sövmeye başladı.

Karsın soğuk havası ney onu bir öğren. Yüzü yakan kanını donduran ağlarsın ama gözünden yaş gelmez.

-25 derecelere varan havada tek başına veya timinle dağda tek sıra halinde intikale gideceksin. Kendinden ve timindeki askerlerden sorumlu olacaksın. Belki de yağtığın bir yanlış hepinizin hayatına mal olacak.

Günlerce aç kalacak yiyecek bir şey bulamayacaksın.
    Yediğin yemeklerin artıklarını toprağa gömeceksin gecenin bir vakti uyuya kalacaksın

İl jandarmadayım muhattap olduğum en düşük rütbe binbaşı paşam bir hikayeler anlatıyor saygısızlık olmasın diye gözümden gelen yaşı silemedim karşısında.

Şaka değil bu iş seçildiğin an hayatın değişir istesende istemesen de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcheLoN_

bu mesleği kaldırabileceğine inanıyorsan tabi kalabilirsin, önce bi askere git bi ortamı gör bakıyım, çavuş olursan önce bi çavuşluk yap, ictima al, ictimayı bağla sonra bu görevi düşünürsün

Ehehehe içtimayı bağlama kısmına bayılıyorum.Şunu şuraya düş,bunu şuraya koy falan filan derken 100 kişilik bölükte 30 kişiyle içtima al
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.