Esen olsun, yakında askere gidecem ama telefon konusunda kafam karışık, bazı sorularım var...
Babam, "çocuk değilsiniz sonuçta bir şey olmaz telefonunu yanında götür, zaten şartlar artık o kadar sıkı değil" falan dedi. Siz ne diyorsunuz? |
Askerde telefon mevzusu

-
-
Tuşlu kamerasız hariç yasak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok yüzeysel oldu ama üstadım.
-
Devletin şefkatli kolları seni bekliyor.
alkollü müsün maraz abi
-
Ben söylerimde 20 sene önceki şeyler, çok şey değişmiştir. Gidip son model telefon götürme bence. Telefoncudan dandik bir android telefon al 2. el. Hiç bir şey olmasa askerler çalar.
-
benim tel zaten dandik, 2016 model sanırım. Yanıma alıyorum o zaman.
-
şampuanıda kalitelisinden alma. herkes ister. kalıp sabun al. tabi dökülme felan yoksa.
-
Abi orada kişisel bakım çantası vericeklermiş tıraş kiti, sabun şampuan vs. o yüzden ekstra don dışında bir şey götürmeyi düşünmüyorum ama sağ olasın, başka tavsiyen varsa söyle lütfe. Bir de kalıp sabun saça sürülür mü, hiç sürmedim zararı yok mu?
-
Onun garantisi yok dostum. Ayağına bot, üstüne kamuflaj bile bulamayabilirsin. Sen ne olur ne olmaz yanına jiletini, köpüğünü, temizlik malzemelerini alıp git.
Cep telefonunu da illa götüreceksen usta birliğine geçtiğinde götür. Acemide götürsen de pek kullanamazsın. Sarj edecek yer bile bulamazsın.
Değişmediyse eğer telefonla yakalanırsan 1 hafta uzar askerliğin. SIM kartı pek sıkıntı olmaz.
-
Bende kişisel bakım çantası diye bir şey yoktu. Bence 3-5 yine bir şeyler götür. Acemilikte sorun yaşarsın ama usta birliğinde zaten herşey yerine oturur. Kendin veya bir başkası dışarıdan eksiklerini alırsın.
Ben hacı şakir klasik sabun almıştım. Herkes şampuanımı isteyip bitirmişti. En önemli şey boyuna asmalık cüzdan. Hiç affetmezler çalarlar parayı.
-
Tuşlu kamerasız ama WhatsApp'a giren telefonlar var onları araştır. Acemilikte özellikle kimseye söyleme.
-
Anladım, çok sağ olun.
-
Kendi başımdan geçeni anlatayım.Tuşlu telefon muhabbetini bilerek gitmiştim.İçinde hat olmayacak,orada şerefsiz Türkcell elemanları hat satıyor.Onlardan yeni hat alacaksın mecbur yoksa tuşlu da olsa atıyorlar.Hat almak istemeyip telin de atılmasını istemiyorsan ya da bazı arkadaslar gibi bu muhabbeti duymayıp dokunmatik telefon götürürsen askeriyenin önündeki bakkala para karşılığı teslim etmeni istiyorlar.Herkes ekmeğinde yani
Not:Bu dediklerim erken giden benim gibiler için geçerli olmuştu.Akşam gidenler kontrolsüz telefonlarını sokmuşlar
Not2:Bu uygulamalar gidilen yere göre değişir ama aşağı yukarı sistem böyle
Kendi mevcut sim kartını kullanabilirsin, Askercell vs şart değil.
2022 de yaptım askerliğimi, o dönem Vodafone hat kullanıyordum sivil de iken, askere onunla gittim ve bir sorun olmadı.
Ama bayağı bir süre tuşlu telefon kullanmak zorunda kalmıştım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kendi telefonunuzu ne yaptınız?
-
En son kaçak olarak içerden yardım ile getirtmiştim, 2-3 ay falan vardı bitmesine askerliğimin o zamanlar. Usta birliğin de iken yani.
Askere aynı sene gitmişiz biz de zorunluydu :))
Askercell mecburdu. Kendi sim kartını yara bandının içine sakla. en mantıklı yol bu.
Tuşlu telefonunu askercell almadın diye atmazlar merak etme. Param yok sonra alacam dersin.
Gerçi anladığım kadarıyla kışladan kışlaya değişiyor.
-
Ben terör bölgesinde askerlik yaptım, İran sınırın da Doğubayazıt’ta.
Belki o yüzden de biz de serbest bırakmış olabilirler hat mevzusunu, Örneğin; Türk Telekom çekmez, Vodafone çeker gibisinden diye mesela yani.
6 ay içinde 3 veya 4 kere telsizlerin kodu değiştirildi biz de, dağda ki teröristler de de telsiz olduğu ve bizim frekansları dinleme ihtimali olduğu için.
Bora 10, Turna 16 nöbet değişimi, tamam.
Hey gidi hey :))
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Sahibinden’den askere gitmeden önce hangi model telefonlar genelde asker telefonu olarak satılıyor diye kontrol ettim ve karşıma Xiaomi’nin Qin F22’si çıktı. WhatsApp vb uygulamaları çalıştırabilen internetli tuşlu ve kamerasız bir telefon.
Kısa bir araştırmadan sonra yanımızda götüreceğimiz telefonun kamerasız ve tuşlu olmasının yeterli olacağını okudum forumlarda ve sipariş verdim. Siparişi geçtikten sonra “biraz daha araştırayım acaba internet olması sorun olur mu” diye düşündüm. Forumlarda ve bazı sitelerde “kamerasız, internetsiz, müzik ve video izleme/dinleme özelliklerine sahip olmayan telefonlar sadece serbest” tarzında birkaç yazıya denk geldim ve kafam karıştı.
Bu konuyla alakalı olarak aydınlatacak var mıdır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- ailemden nefret ediyorum
- benzin yuttum ne yapmalıyım
- ajans isimleri
- okulda elektronik sigara cezası
- geğirince mideden koku gelmesi
- huawei boykot mu
- ets2 türkiye haritası
- penis nakli
- samsung projeksiyonlu telefon
- dc açıldı mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X