Şimdi Ara

ASKER Muayene

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın forumu pek kullanan birisi değilim uzatmadan bir soru sorucam
    ben 97 doğumluyum bir kaç ay önce bizim burdaki askerlik şubesine gidip bir kağıt doldurdum ne kağıdı dersek üstünde komando olmak istiyormusunuz sorusunun olduğu kağıt diyim kağıtta 4 tanede ay vardı belirli aralıklarla celp dönemleri sanıyorum ben şubatı seçtim bunu verdikten sonra epiy bir evrak kağıt aldım onları doldurdum baya bi uğraştım sağlık raporu aldım geri şubeye gelip teslim ettim sanırım orda bir aztek vardı tam hatırlamıyorum ona imzalattım bana e-devletten bakarsın falan dedi durumun ne olduğuna e devletten askerlik sorgulaması yaptığımda 4-5 aydır sürekli erteleniyor en son şubatın 7 si gözüktü tarih ve ertelenme nedeni olarak hep sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor o şimdi diyorum ben şubat ayını seçtim o tarih gelince direk askeremi çağırırlar yoksa bi 15 gün sürem olurmu daha sülüs almadım nereye teslim olacağımı bilmiyorum şuan bunu bu kadar takmamın sebebi çalışıyor olmam askerden pat diye çağırırlarsa iş yeriyle sorun yaşayabilirim kesin gideceğim tarihi bilsem nereye gidicem bilsem ona göre işimi bırakıp hazırlık yapıcam. tekrar kusuruma bakmayın epiy bir uzun yazdım affola cahillik:)







  • Öncelikle şunu belirteyim, askere gideceğin için işten ayrılmak zorunda değilsin. İşinden memnun değilsen istifa edebilirsin tabi ki.
    Hangi celp dönemine düşeceğin belli olmaz fakat şu sıralar erteleyenler olabileceği için yoğunluk olmaz. Bir de kış aylarında herkes gitmek istemez fakat kışın daha rahat oluyor acemilik. Her neyse, hangi dönem gideceğin belli olduğunda acemî ve usta birliğin de belli olur. Yalnızca hava kuvvetlerinde usta birliğin acemî birliğindeyken belli olur. Diğer kuvvetlerde önceden bellidir.
  • Hocam öncelikle cevap için sağol şubat 2 sinde kayseri/melikgazı 1. komando tugayında 2 ay eğitim gördüm kışın rahat demişsinde sabah ayazında 4 te kalkıp -15 derece olan havada o suyla tıraş olduktan sonra 5 gibi içtima sonrasında kahvaltı sonrasında tekrar içtima ve gece saat 10 olası taşkınlık durumlarında 12'ye kadar dışarıda hazırolda bekliyorduk ve bu bekleme yerdeki 5-10 cmyı bulan karın üstünde gerçekleşiyor hatta bazen öyle bir kar yağıyordu ki üstümüze baya 120 kişilik takım kardan adama dönüyo çaktırmadan önümdeki arkadaşın üstündeki karı silmeye çalışıyorum vs benim arkamdaki de bana yapıyo o soğukta ayakların mosmor kesiliyo sıcak ortama girince sızısı anlatılmaz özetle bu kış ayları böyleydi yaza doğru eğitimlerde görücektin bizi :) neyse oldukça zor zor olmasının yanında askerliğin en sevdiğim kısmıydı en azından eğitime gelince eğitim görüyorduk ve bişeylerin hakkını verdiğimi hissediyordum ustabirliği hakkari/otluca dağ komando tugayı burdada emn.mfz. 12 saatlik nöbetler tuttum askerliğimin geri kalan tüm günlerinde buranında kendine göre zorluğu ve sorumluluklarımız vardı ben askerliğimi yakışır şekilde hakkıyla yaptım kimseyle bir sorunum olmadı hatta komutanlardan bazısı hayret ederdi sabrıma ustabirliğini sevmeme nedenime gelirsek başımızda genelde yeni yetme uzmanlar yada astsubaylar oluyordu ve haliyle rütbenin getirisiyle egolarını tatmin ediyorlardı sivilde bir baltaya sap olamayıp burda askerlere eğitim diyerekten sıkıntı çektiriyorlardı genelleme yapmıyım iyiside vardı isim vermiyorum ama çoğu dediğim gibi acemi birliği öyleymiydi bir astsubayımız vardı elini öpersin mert adamdı güzel konuşurdu görevini hakkıyla yapardı hele bir uzmanımız vardı taşşana beton yetmez işine ömrünü vermiş 50 yaşlarında durmadan sigara içen hep güler yüzlü ama o güler yüzünün altında ne sıkıntılar atlatmış anlatırdı bazen severdim askerliğe hasret çekmiyor değilim neyse bu arada iş ile ilgili sıkıntı derken yerim belli olursa ona göre sülüs götürüp tazminat alıcaktım aldımda zaten :) 97/1 boş bulundum yazdım şu sıralar dertliyim okuduysanda helal olsun.




  • Captainpurity C kullanıcısına yanıt
    2016da yazıııp 2019da tekrar cevaplamak :) 3 sene sürmüş sanki askerlik 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardak1 kullanıcısına yanıt

    2017'şubatta gidip 2018'şubatında geldim tabi askerden sonra kendime gelmek sivil hayata alışmak cidden zaman istedi benim için kendimi askerliğe çok vermiştim aklıma gelmişken girip baktım öyle işte :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.