Şimdi Ara

AŞK & SEVGİ ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: khanturks1

Aşk : 250 gr madlen çikolata aynı işlevi görür geriye acı falanda kalmaz :)

Sevgi : Garanti,güven,tamam ya yaşlanınca bu bana bakar idare etcez artık.

çok ii ya

bence imkansız sevgi die bi şey olmaz.
  • Aşk tek kişilik olmazki.. Aşk etkileşimden doğar.. Bunun içinde birinin olması lazım

quote:

Orjinalden alıntı: Birce

çünkü aşk tek sevgi ise çift kişilik olur :)

quote:

Orjinalden alıntı: cornrose

Sevgide hersey beyaza bürünür,aşkta ise siyaha....

• hiç platonik aşık olmadın sanırım.
  • Hayır olmadıım
    quote:

Orjinalden alıntı: hüzünrüzgarı

hiç platonik aşık olmadın sanırım.
  • tamam söylediklerimde mat oldum teşekkürler

hüzün; platonik olan zaten aşktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: greenhell

tamam söylediklerimde mat oldum teşekkürler

hüzün; platonik olan zaten aşktır

Platonik olan aşk mıdır
  • yani tek kişilik mi aşk sence?
  • evet platonik olan aşktır, paylaşılmayan bir sevgi kuru bir ağaçtan farksızdır. senden başkası için varlığı önemli değildir ve senden başkasıda bilemez

sevgi tek kişilik olabilir ama tek kişilik olduğu zaman asla büyümez yada gelişmez
  • Peki aşk mı sevgiye dönüşür? Yoksa sevgi mi aşka?
  • bence aşk sevgiye dönüşebilir yeterli süreç ve sebepler olduğu sürece aşkın sevgiye dönüşmesi muhtemel. çünkü mesela çevrenizdeki birinden hoşlandınız ve aşık oldunuz. zamanla yeterli iletişim olduğu sürece bu sevgiye dönüşebilir.

ama sevgi aşka dönüşemez. bu duyguların azalması gibi birşey olur. hatta bitmesi diyebiliriz. onun için sevgi azaldığında aşka dönüşmek yerine duygusal mesafenin artmasına, tabir-i caizse aranın bozulmasına sebep olabilir.

• Bu konuda hemfikiriz
    quote:

bence aşk sevgiye dönüşebilir yeterli süreç ve sebepler olduğu sürece aşkın sevgiye dönüşmesi muhtemel. çünkü mesela çevrenizdeki birinden hoşlandınız ve aşık oldunuz. zamanla yeterli iletişim olduğu sürece bu sevgiye dönüşebilir.

ama sevgi aşka dönüşemez. bu duyguların azalması gibi birşey olur. hatta bitmesi diyebiliriz. onun için sevgi azaldığında aşka dönüşmek yerine duygusal mesafenin artmasına, tabir-i caizse aranın bozulmasına sebep olabilir.

• quote:

Bu konuda hemfikiriz
    quote:

bence aşk sevgiye dönüşebilir yeterli süreç ve sebepler olduğu sürece aşkın sevgiye dönüşmesi muhtemel. çünkü mesela çevrenizdeki birinden hoşlandınız ve aşık oldunuz. zamanla yeterli iletişim olduğu sürece bu sevgiye dönüşebilir.

• tabi oyle ama demek istediğim ask tek yönlü yani karşılıksız,sevgi ise iki yönlü olur yani karşılıklı yaşanır

quote:

Aşk tek kişilik olmazki.. Aşk etkileşimden doğar.. Bunun içinde birinin olması lazım

quote:

Orjinalden alıntı: Birce

çünkü aşk tek sevgi ise çift kişilik olur :)

quote:

Sevgide hersey beyaza bürünür,aşkta ise siyaha....

• Aşk ve sevgi denince otomatikman onlarla derinden bağlantılı olan üreme içgüdüsü ve doğal olarak "seks" akla gelir. Bunu dile getirdiğim için her ne kadar beni yadırgasanız ya da ayıplasanız da, bu insan biyolojisinin bir gerçeğidir.
  • ask tek kısılıktır ıkı kısılık degıl .... tek kısılıkten platonık anlamayın .... sen karsındakıne senı sevecek dıye asık olmazsınkı sadece asık olursun hıc tanımadan .... ask hıcbır sey beklememektır... dunyanın en guzel acı sıdır .... konuyu acan arkadas bıraz yanlıs adlandırma yapmıs ask ıcın yazdıkları baska bısey oluyor ona ask denmez cok magazın ızlıyorsunuz

sevgı ıcın yazdıkları askı daha ıyı tanımlıyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren87speed -- 4 Ekim 2007; 21:13:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: evren87speed

ask tek kısılıktır ıkı kısılık degıl .... tek kısılıkten platonık anlamayın .... sen karsındakıne senı sevecek dıye asık olmazsınkı sadece asık olursun hıc tanımadan .... ask hıcbır sey beklememektır... dunyanın en guzel acı sıdır .... konuyu acan arkadas bıraz yanlıs adlandırma yapmıs ask ıcın yazdıkları baska bısey oluyor ona ask denmez cok magazın ızlıyorsunuz

magazinmi? pek bağlantı kuramadım?
  • Sevgi yavaş yavaş oluşur, tanıdıkça-gördükçe-bildikçe artar, bir zirveye ulaşıtığında artık, zamanla ne azalır ne de çoğalır.

Aşkta akıl devre dışıdır. Tanımadan -şuursuzca birazda- aşık oluruz. Aşk, aşık olunan tanındıkça ya dibe vurup yok olur ya da sevgiye dönüşür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: evren87speed

ask tek kısılıktır ıkı kısılık degıl .... tek kısılıkten platonık anlamayın .... sen karsındakıne senı sevecek dıye asık olmazsınkı sadece asık olursun hıc tanımadan .... ask hıcbır sey beklememektır... dunyanın en guzel acı sıdır .... konuyu acan arkadas bıraz yanlıs adlandırma yapmıs ask ıcın yazdıkları baska bısey oluyor ona ask denmez cok magazın ızlıyorsunuz

bence sen yanılıyosun yukarda söylenen herşeye katılıyorum

bide televizyonda bir haber çıkmıştı aşkın ömrü ortalama 7 aydır diye aşk biter yani...

• Peki bu platonik dediğiniz şey tam anlamıyla nasıl oluyor?Biriniz açıklayabilirmi?
  • platonik (benim bildigim kadariyla) sen birini begenirsin seversin ama onun seni sevmesi gerekmez senin onu sevebilmen icin.Belki de o sadece sana sabahlari gorunce selam veren biridir.Ya da her gun bi yerlerde karsilastigin ama adini bile bilmedigin biri.ya da cok samimi arkadasin ama sana karsi bi ilgisi olmayan biri onu sevmen asik olman gorunce mutlu olman icin onun da senin hissettiklerini hissetmesine gerek yoktur.
    Belki de bu degildir platonik ask zaten ben de tanim vermedim sadece durum yazdim ya
    her neyse bole bi seyler iste
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.