AŞIRI ZOR GEOMETRİ SORUSU SSLİ

-
-
-
bu asiri zor degil
oklid bagintisini kullan
90'a tamamlayan açıları yerleştirip eş üçgenleri bul tamamdır.
-
pisagor öklitler
-
Reis bu şekli cozumdede var ama anlayamadim hangi kurallari kullandigini anlatabilir misin sozel olarak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
doğru o çok temel aklına gelmiştir diye düşündüm
-
üçgende benzerlik
-
İlk önce oklid teoremi h^2=pk olan. 4^2=(10-x)x
Buradan x=2 ya da x=8 ama şekle göre x=2 olur. DPA üçgeninde pisagor DA =4 kök 5.
PDA açısı alfa olsun. PAD da beta olsun (90-alfa yani). A açısı 90 derece. PAE de alfa olur (tümler açı özelliği deniyordu galiba) . BFA da beta olur. Benzerlik çak açılardan. DAP benzer AFB. Oranı da betaların karşısı kök5/2. Alfaların karşılığından FB 2kök5 çıkar. Kareden FC de 2kök5 sonra pisagor CFD üçgeninden.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O dik açı orada olunca, (DE 'de 10 olunca (AP 'de 4 iken)), (seçeneklere göre) yanıt 10'dan fazlaca büyük (mesela 12) olamaz.
Edit: Göz var nizam var metodu. :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobidik -- 5 Temmuz 2024; 23:4:0 > -
OOOOHHH YEAAA MAAANNNN ANLADİM
adamsin reis Allah razı olsun
Bu soru sence 1dkda cozmeye uygun mu kpssde 1dkya 1 soru dusuyor
Geometriden 3 soru bankasi totalinde soru cozdum yine de yapamıyorum bazi sorulari
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu mu aşırı zor soru,eşit ağırlıkçılarin alayı çöp kapatmaları lazım bu alanı,sayısal yapamayan girmesin üniye
bu soru iple çözülür. ip koyup elle ölç. zaten orası 10 iken diğeri daha uzun olmaz hani.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Lan ollüm 27 yaşındayım 9 senedir geometri görmüyorum yoksa zamanında yksde sov yaptim ilk 10kya girdim
Eşit ağırlıkta 10k sayisalda 150k ya falan denk geliyor,sayisalda 10k yapsaydin parçalardın kpss yi
Beyin denen mekanizmayi calistir ygsde alan yok lys sonucumu demiyorum sana cocuk ygs ilk 10k
YGS de alan var 6 taneydi hem de sonradan değişti tyt oldu alanlar kalktı,yks kpss ye göre daha zor yks yi yapan kpss yi her türlü yapar
Kpss ygsden daha zor
Çünkü daha ezbere dayalı
Neyse 2sine de hazirlanmadan anlayamazsin ben de kpss daha kolay saniyordum
HAzır konusu açılmışken sorayım,
gözvar nizamvar metodunu devredışı bırakmak için,
ölçüleri doğru ama grafiği yanlış sorularla karşılaştınız mı ?
-
Karşılaştım tabii. :)
-
Hep sözel-dil sözel-dil gidiyorum, sayısalcılara imreniyorum ama sadece belli miktarda mat-geo var. Fen acayip zor.
Benzer içerikler
- submissive ne demek
- evin balkona güvercin yuva yapması ne anlama gelir diyanet
- hasta numarası nasıl yapılır
- sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı çözümü
- demir hapı tok karnına içilirse ne olur
- google çizim yap
- telegram indirim
- çay bardağı emojisi
- penis nakli
- en ilginç rekorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X