Şimdi Ara

Aşırı Kafama Takılan Soru Hk EDİT Geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
5.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

hocam merakimdan soruyorum JAPON musunuz ?
    Ben de merakımdan soruyorum neden sordunuz? Harakiri içinse yapacağım zaten bu gidişle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Büyük ihtimal takviye esnasında aracın elektronik aksamına zarar verdiler, siz kullanırken böyle bir şey yaşamadıysanız, gizli bir kusuru söylememe gibi bir şey yapmadıysanız kafanıza takmayın.
    Elektrik ile yaşadığım tek sorun sol farda far yansa bile selektör yapmamasıydı, zaten ampuller komple değişince sorunda kalktı, ilanımda ve kendisine bunu belirttim, Ampulleri bile gittim garantili yaptırdım.
  • belki ters takviye yaptılar da elektronik parçalara zarar verdiler? tam olarak arızaları yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merdomable

Ben de merakımdan soruyorum neden sordunuz? Harakiri içinse yapacağım zaten bu gidişle.

Alıntıları Göster
    :) valla direk japonlarin durustlugu aklima geldi neredeyse sattiginiz aracta sorun cikti diye harakiri yapacaksiniz :) bosverin hocam fazla iyi niyet iyi degil yipratmayin kendinizi bu kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • relax
  • Merdomable kullanıcısına yanıt
    Dostum şimdiki arabani bana satar misin ? Kuş pislediginde arayacak birine ihtiyacım var.

Bazi insanlar yüz bulunca astarini ister sonra dikemez astari da kumaşı da kafana atar.

Sen yardımcı olmuşsun. Adamın yaptığı kediyi mikrodalgada kurutmak olmuş biraz.

Biraz geç cevap vererek arayi sogutmalisin. 2.el babanın arabasını alsan risk vardır.

Hayat tecrübesi; Ben ilk büyük motorumu sattığım adamin ayağına gidip, sorunu öğrenip, yedirip içirip sonra motoru devirdigini öğrendiğimde kavga edip karakolluk olmuştum.. Sonra savcıya gittiğimde anlatir anlatmaz "hastane masraflarını ode yeter"diyerek kovuşturma yapılmasına gerek yokturu verdi...

Kisacasi Eğer sen arabandan eminsen iyi niyet bir yere kadar... Hikâyeler önemlidir adam da iyi niyetlidir ama arabanin acemisi, fari açık unutup aküyü bitirmiştir mesela.. seni bağlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 10 Şubat 2020; 13:19:34 >
  • Beyinli arabalar da takviye yapmak çokta sağlıklı olmayabilir diyor bizim gruptaki arkadaşlar o yüzden takviye yaptığında bir sorun olmuş olabilir. Misal akü bittigin de arabayı yada teyibi çalıştırmak için kod sifre istiyor bazı araçlarda yada akü söküldüğü zaman.
  • Hocam yeteri kadar iyi niyet göstermişsin, fazla yüz verme tepene çıkar senden her masrafı talep etmeye başlar.
    Aracı muhtemelen takviye yaparken elektronik aksamına zarar verdiler.
    Aklıma bir arkadaşım geldi, bir tane passat almıştı gayet temiz ve sorunsuz. Kışın araç 1 hafta garajda yatmış ve soğuktan dolayı akü ömrünü tamamlamış denediğinde hiç araç marş basmamış.Bunlar takviye yapacağız diye + - kutupları ters bağlamışlar ve aracın beyni yandı bayağı bir masraf çıkmıştı.
    Benim aracımda ise bir aküyü 7 yıl kullandım ve kışın sabah kalktığımda araç çalışmadı, bir sonraki aldığım aküyü 5 yıl kullandım ve yine geçenlerde soğukta pat diye sabah bir baktık araç çalışmıyor. Böyle şeyleri ön görme şansın yok, bence olayları kendi haline bırak aracı alan kişi sorunları gidersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

Dostum şimdiki arabani bana satar misin ? Kuş pislediginde arayacak birine ihtiyacım var.

Bazi insanlar yüz bulunca astarini ister sonra dikemez astari da kumaşı da kafana atar.

Sen yardımcı olmuşsun. Adamın yaptığı kediyi mikrodalgada kurutmak olmuş biraz.

Biraz geç cevap vererek arayi sogutmalisin. 2.el babanın arabasını alsan risk vardır.

Hayat tecrübesi; Ben ilk büyük motorumu sattığım adamin ayağına gidip, sorunu öğrenip, yedirip içirip sonra motoru devirdigini öğrendiğimde kavga edip karakolluk olmuştum.. Sonra savcıya gittiğimde anlatir anlatmaz "hastane masraflarını ode yeter"diyerek kovuşturma yapılmasına gerek yokturu verdi...

Kisacasi Eğer sen arabandan eminsen iyi niyet bir yere kadar... Hikâyeler önemlidir adam da iyi niyetlidir ama arabanin acemisi, fari açık unutup aküyü bitirmiştir mesela.. seni bağlamaz.
    Aracını benden alıyorsan istediğin zaman arayabilirsin tabi ki :) Bu zamana a kadar hep titizlendiğim bir konuydu başıma geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

:) valla direk japonlarin durustlugu aklima geldi neredeyse sattiginiz aracta sorun cikti diye harakiri yapacaksiniz :) bosverin hocam fazla iyi niyet iyi degil yipratmayin kendinizi bu kadar

Alıntıları Göster
    Hayatım boyunca hep böyle yaşamaya çalıştım çoğu zaman da zarar gördüm ama ne yapayım geldik 30 yaşına huy değişmiyor.
  • Araç neydi hocam?

Fiat grubu ise ve araçta blue me var ise, akü gittiğinde blue me devresi bozulup km göstergesi yanıp sönüyor.

Aracı alan arkadaşın şansına akü ömrünü tamamlamış ve bu sebeple blue me de bozulmuş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

belki ters takviye yaptılar da elektronik parçalara zarar verdiler? tam olarak arızaları yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.
    Akü tavkiyesini ticari araçtan yapmışlar, araç çalışıyor fakat emniyet kemeri ve aibag ikazı vermiş şu anda da multimdeyda çalışmıyor diyor ama araç aktif. Yabancı forumlarda şarjda ve ya değişimde bu tarz ikazların oluştuğunu, sigortaların ve ya bilgisayar yardımı ile sorunun çözüldüğü yazılmış.

Biraz kafaya taktım da bakıyorum. Manyaklık bedava işte :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: san_jose

Araç neydi hocam?

Fiat grubu ise ve araçta blue me var ise, akü gittiğinde blue me devresi bozulup km göstergesi yanıp sönüyor.

Aracı alan arkadaşın şansına akü ömrünü tamamlamış ve bu sebeple blue me de bozulmuş olabilir.
    5 serisi bir araç ilk defa arızasına şahit oldum desem yeridir.

Aldığım her aracın aküsünü değiştiririm, servise güvendim döndüm geldim ama bir daha tövbe hiç değilse değişti derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merdomable -- 10 Şubat 2020; 13:58:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElcaseJaws

Beyinli arabalar da takviye yapmak çokta sağlıklı olmayabilir diyor bizim gruptaki arkadaşlar o yüzden takviye yaptığında bir sorun olmuş olabilir. Misal akü bittigin de arabayı yada teyibi çalıştırmak için kod sifre istiyor bazı araçlarda yada akü söküldüğü zaman.
    Çoğu kişi aynı şeyi söylemekte haklısınız
    akü voltaj düşüklüğünden kaynaklanmış olabilir. Niye bu kadar kasıyorsunuz ki hocam alt tarafı arıza tespit cihazına bağlanıp arızaları görmek lazım. 5 serisi araç satın alan bir kişi bilgisayara bağlatamayacak kadar pinti olamaz herhalde değil mi? :)
  • Hocam siz satmışsınız 1 hafta olmuş arıza vermiş. Bu sizin suçunuz değil. 1 gün sonra olsa neyse. Araç bu bir hafta içinde nasıl kullanıldı ne yapıldı bilmiyorsunuz. Kaldı ki elektronik beyinli yeni nesil araçlara takviye yapılması önerilmez. Takviye sonrası arıza olmuştur bu da sizi bağlamaz. Size tavsiyem önemsemeyin, ilgilenmeyin. Siz böyle yaptıkça o arkadaş da daha çok yüz bulacak. Ben sattım gitti Exper sonuçları da öyle gösteriyor deyip kestirip atın.

Hic 2.el almadım. Ama çok sattım. Biraz okuyup öğrenmek alanin vazifesi. Bizim insanımız 2 satir okumaz şak diye arar. Daha yaş genç zamanla sende bikarsin

• Arabayı satarken devlet artık ikinci el satışda ekspetiz raporunu zorunlu kıldı. Burda a dan z ye her şey yazar. Sende söylemişsen eksiklerini ve noterde istiyor artık ekspertiz raporunu satışta,...

Kısaca senlik bir durum yok... Ekspertizini yaptırmışsan gerisi karşı tarafı bağlar. Ne malum teyp ile kendileri kurcalamadıkları ne malum gidip mevcut aküyü söküp başka bir akü takmadıkları.. Yada aracın farını iç ışıklarını falan açık bırakıp unutup aküyü yemedikleri..

Kaldıki akü bitebilicek bir şey bazen sinyal verir bazen hiç vermez aniden biter... Kader kısmet şans işi biterse yenisini alırsın önceki sahibini suçlayamassın.. Adam her gün elinde amper metre ile aküyümü ölçüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 10 Şubat 2020; 16:10:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Arabayı satarken devlet artık ikinci el satışda ekspetiz raporunu zorunlu kıldı. Burda a dan z ye her şey yazar. Sende söylemişsen eksiklerini ve noterde istiyor artık ekspertiz raporunu satışta,...

Kısaca senlik bir durum yok... Ekspertizini yaptırmışsan gerisi karşı tarafı bağlar. Ne malum teyp ile kendileri kurcalamadıkları ne malum gidip mevcut aküyü söküp başka bir akü takmadıkları.. Yada aracın farını iç ışıklarını falan açık bırakıp unutup aküyü yemedikleri..

Kaldıki akü bitebilicek bir şey bazen sinyal verir bazen hiç vermez aniden biter... Kader kısmet şans işi biterse yenisini alırsın önceki sahibini suçlayamassın.. Adam her gün elinde amper metre ile aküyümü ölçüyor...
    Sizler de olmasanız rahatlayamayacağım, okudukça biraz daha yatışıyorum, ben aşırı takıyorum demek ki :) Yakında deli olurum gelirsiniz hep birlikte.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.