Şimdi Ara

Aşırı hız kazası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankara'da baz istasyonu direğine çarpan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.Kaza sonrası olay yerine gelen itfaiye aracının üzerine baz istasyonu direği düştü.

    Aşırı hız kazası!


    Aşırı hız kazası!


    Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/feci-kazaya-giden-itfaiye-aracina-buyuk-sok-2725728/







  • Nereye yetişiyorsunuz böyle arkadaş özellikle ankarada son zamanlarda hergün ölümlü kaza oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazın 3 arkadaş alanyaya gidiyorduk, yol en fazla 100km/hıza müsait ve biz de haliyle o hızlarda sağ şeritte ilerliyorduk, aracı kullanan arkadaş da kendini muhabbete kaptırmış olmalı ki sağ şeritten azıcık sol şeride kaymış, tam o sırada arkada gelen bir f30 kasa korna eşliğinde yanımızdan yaklaşık 200gibi bir süratle geçti (bizim araba onun rüzgarından etkilendi yani) şimdi şeritten azıcık çıkan biz hatalıyız ama o 200le giden arkadaş bize vursa akraba olmuş bir şekilde alanyaya birlikte ulaşırdık herhalde. Ama 100kmh gibi hızlarda gitse ne kadar da şeritten çıkmış olsak fren mesafesi olur kaza riski daha az olur. Millet arabasına mı güveniyor yoksa kendini kimi raikonen mi sanıyor anlamadım.
  • Geçenlerde bir açıklama vardi hız arttikça çevredeki nesneleri algılama oraninin azaldigi hakkinda bence kazalarin en güzel açıklamasi olmuştu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzülmedim.



    Edit: tekrar baktım da direğe yazık olmuş, üzüldüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 8 Kasım 2018; 11:57:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet olarak çok hızlı araç kullanıyoruz, acemisi, ustası, kadını, erkeği herkes hızlı gidiyor. Daha direksiyonu suratından 10 cm mesafe tutarak araç kullanan, sol şeritten başka şeritte araç kullanamayan sürücüler bile Ankara içinde 120 km/s hızla gidiyor. 20 yaşında delikanlı da hızlı gidiyor, 45 yaşında 3 çocuk babası da; 65 yaşında torun torba sahibi "amca" da hızlı gidiyor.

    Bilinç eksikliği had safhada, trafikteki cahiller 1.5 tonluk bir kütlenin 100 km/s hızla giderken sahip olduğu kinetik enerjiyi ve bu enerjinin doğurabileceği sonuçları kestirmekten çok uzak. Seyir süratini ayarlamak konusunda da ciddi eksiklikler (zeka, bilinç, mantık) var; 4 şerit hızlı yolda (Ankara için İstanbul yolu, Eskişehir yol vb) 100 km/s hızla giden adam; 2 şeritli dar ve yaya trafiği yoğun yolda da -hatta ara sokakta da- 100 km/s hızla gidiyor.

    Hız yapılabilir, bazen hepimiz hız yapıyoruz. Ancak boş, hız yapmaya müsait (otoyol vb) ve bildiğiniz yolda hız yapılır; şehir içinde değil! (Şehir içinden kasıt illa ara sokak, dur-kalk trafik değil; trafik yoğunluğu fazla yolda da hız yapılmaz.)

    Bir de otomobil görgüsüzlüğü var. D (ve üzeri) segment ya da premium araç sürücülerine bakın, neredeyse hiç biri normal araç kullanmıyor. Çünkü kompleksli milletiz, iyi bir araca oturunca kendimizi çevreden üstün hissediyor ve öyle davranıyoruz... Sanki araç D segmenti veya premium olunca fizik kurallarından muaf gibi. (Benim aracım da D segmenti ama 10-15 sene önce B segmenti aracımı kullandığımdan pek de farklı kullanmıyorum...)

    Geçen yıl bir sabah karlı yolda işe geliyorum, hızım 60 km/s civarı ve o şartlar için gayet uygun. Baktım bir Mercedes A araç 100 km/s civarında bir hızla makas ata ata gidiyor! Zerre kadar beyni olan adam o yolda o hızı, o hareketleri asla yapmaz! (Karlı yolda hız yapmak zor değil tabii; ama aniden durması gerekse nasıl duracağını düşünen yok!)

    Yukarıdaki görüntü de aşırı sürat sonucu gibi... Gidene acımam da arkasında kalanlara yazık, belki çocukları var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 8 Kasım 2018; 12:53:17 >




  • Neyseki başkasına zarar vermemiş.
  • Öndeki arabanın götüne kadar giren ve aşırı hız yapanların hepsi filo/şirket arabası kullanıyor. Bunların toplanması lazım.
  • JustOffer kullanıcısına yanıt
    Filo araçları, taksiler, minibüsler, otobüsler, kamyonlar, doblo vb araç kullanan amcalar, doğan şahin vb araç kullanan hırpani tipler, ve bayanlar, bana göre trafikte daha dikkat edilmesi gereken en kural tanımayan ve dikkatsiz gruplardır, son 1-2 sene istisnasız bu saydığım her grubun kazasına denk gelmişimdir ve aracını şeridinde tutamayan 2 bayan sürücü yüzünden bizzat 2 kez kaza ile burun buruna gelmişimdir.
  • Allah rahmet etsin.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Ciddi olamazsınız. Lütfen yapmayın Allah aşkına, hiç mi aceleniz olmadı ? Belki ölen kişinin acil bir işi vardı, belki bir hastası vardı, belki çok kritik bir görüşmesi vardı patronu acele ettiriyordu, biz toplum olarak nasıl böyle olduk ciddi anlamda içim acıyor.
    Km hız limiti 60 olan bir otoyolda hiç 90 ile gitmediniz mi siz ? Elinizi vicdanınıza koyun.
  • araba kağıt olmuş yok olmuş resmen
    neyse ki suçsuz birine bulaşmamış
  • Konuyla alakasız ama hız denilince yazmak istedim.

    İstanbulda ara yollarda araç kullanmak o kadar zor ki. Yol zaten tarla gibi, tümsek ve çukurlardan dikkatli geçmek için yavaşlıyorsun, arkadaki araç çatlayıp ikiye bölünecek öyle sabırsız, öyle aceleci istiyor ki paldır küldür geçip gidelim. Acelesi olanları pas geçtim de herkesin mi acelesi var arkadaş, kadınlar önündeki aracın tamponuna sıfır yanaşır olmuş.

    Hadi şehir içi, çoluk çocuk çıkar duramam diye düşünmezsiniz de, O lastik ve jant küt küt diye çukurlara vururken hiç mi açımazsın malına. Çoğu ya şirket aracı ya da çalıştığı dükkanın doblosu, kangosu.
  • özgürwilly kullanıcısına yanıt
    Biz toplum olarak bu tip kullananlar sayesinde böyle olduk. O kadar çok pisi pisine ölen, yaralanan var ki artık birine zarar vermeden geberince seviniyoruz. Söylediğiniz nedenlerin hiçbirisi aşırı hız yapmasına sebep olamaz. Hastaymış mastaymış geçelim bunları. Ambulansların bile hız limitlerine uyması gerekiyor.

    Asıl sorun cahillik, saygısızlık, kendini üstün görme. Hadi ya aşırı hız yaparken size çarpsa, yakınınıza bir şey olsa? O direğin yerinde başka bir araç olma ihtimali çok yüksek ve her gün o tip kazalar oluyor. Benim çocuğum aşırı hız yapanın yedi ceddinden daha kıymetli benim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 9 Kasım 2018; 0:31:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus heralde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: özgürwilly

    Ciddi olamazsınız. Lütfen yapmayın Allah aşkına, hiç mi aceleniz olmadı ? Belki ölen kişinin acil bir işi vardı, belki bir hastası vardı, belki çok kritik bir görüşmesi vardı patronu acele ettiriyordu, biz toplum olarak nasıl böyle olduk ciddi anlamda içim acıyor.
    Km hız limiti 60 olan bir otoyolda hiç 90 ile gitmediniz mi siz ? Elinizi vicdanınıza koyun.


    Çok saçma.

    K.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legend3017 kullanıcısına yanıt
    Ama nedense bütün gün yollarda olan taksilere 1 tane ceza yazılmaz, polis çevirmesinde direkt geç denilir... En tehlikeli araba kullananlar da bu taksicilerdir her zaman.
  • JustOffer kullanıcısına yanıt
    Dün haberlerde istanbuldaki taksilere çevirme yapılıp ceza yazıldığını gördüm umarım göstermelik olmayıp devamı gelir ve türkiye geneli yapılır.
  • özgürwilly kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun vicdanla insanlıkla alakası yok, maalasef sırf o an aşırı hız yapanla aynı yolda olduğu için ölen birçok masum insan var. Eğer o kazada yoldan geçen biri vefat etseydi onun ailesi için sizin kullandığınız acelesi olabilir, hastası olabilir gibi sebebler ne kadar anlamlı olabilir. Haberde yazan doğruysa devriye görevinde bulunan polis ekiplerinin dahi dikkatini çekecek bir hız yaptıysa bu 60 90dan çok öte bir hızdır aracın durumu bile bunu gösteriyor.

    Kısaca her ne sebeb olursa olsun aşırı hız yaparak kimsenin başkasının canını tehliye atmaya hakkı yoktur, benim gözümde aşırı hızın cinayete teşebbüsten farkı yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 9 Kasım 2018; 17:19:13 >
  • 29 yıllık ankaralıyım. az önce kırmızı ışıkta bekliyorum sağa döneceğim ve sağa doğru dönüş lambası yok. arkadan son model e serisi kornaya asılıyor geç diye. oralı olmadım. selektör korna manyağı yaptı. o sırada herkes geçiyor kırmızıdan düz gidiyorlar sağa dönüyorlar kimsenin umrunda değil. az kalsın kaza oluyordu gözümün önünde. yeşil yandı hareket ettim. mercedes soldan gaza bastı önüme kırıyor falan kendi kendine.. bizim ülkeden bi bok olmaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.