Şimdi Ara

Aşılanmaya karşı oluşan tereddüt, küresel sağlığa tehdit olarak kabul edildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sen aşıdan dolayı hayatı boyunca felçli kalan çocukların dramını bilmediğinden böyle rahat rahat konuşuyorsun. Birde şahit olanlara sor...

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Hangi aşıdan dolayı felçli kalınmış? Yok böyle bir şey.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Gerçekten doktor musunuz?

  • Mianfei kullanıcısına yanıt
    Bence yanlışınız var. O düşük zekalı bireyler yüzünden olan suçu günahı olmayan bebeklere oluyor.

    Ha bebekleri kastederek düşük zekalı diyorsanız tüm bebekler ölsün o zaman. Nede olsa kendi ihtiyaçlarını bile göremeyen asalak canlılar... Bu mudur?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: balomer

    Bu mesaj silindi.
    Bilimde o an için ne doğruysa o uygulanır, mutlak doğru yoktur. İlerleyen bir süreçtir. Bu doğruların değişmesi de yine yeni çalışmalarla, araştırmalarla yapılır. Kaynımın komşusu aşı olmuş da felç geçirmiş diye yapılmaz! Aşı karşıtı bu kadar bilim insanı olduğunu söylüyorsunuz niye bu kadar "bilim" insanı aşının zararları üzerine bir tane geçerli makale koyabilmiş değil? Şu an elimizde olan veriler aşının yararlı olduğunu gösteriyor. Aksini savunanlar bu savlarını ispatlamakla mükelleftir. Yoksa körü körüne bir fikre inanan yobazlardan farkınız kalmaz.

    Keşke herkes Bill Gates kadar hayırsever olsa. Kafanı kumdan çıkarıp azıcık araştırsaydın o adamın servetinin yüzde 90 ını hayır kurumlarına bağışladığını ve çocuklarına bile 10 milyon dolar bıraktığını öğrenebilirdin. Gerçi kafasını çalıştırmaktan aciz yobazlara ne anlatıyorum ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 21 Ocak 2019; 15:35:34 >




  • Yine sağlamcı boş boş yorumlar gelmiş dünyanın neresinde 0-6 ay bebeğin bağışıklık sistemi çözülebilmişki aşı yapılıyor buyrun açıklayın örnek makale gösterin uluslarası kuruluşlardan who dan ne biliyim harward dan çok güvendiğiniz enstitülerden getirin bilgilenelim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: saydin82

    Yine sağlamcı boş boş yorumlar gelmiş dünyanın neresinde 0-6 ay bebeğin bağışıklık sistemi çözülebilmişki aşı yapılıyor buyrun açıklayın örnek makale gösterin uluslarası kuruluşlardan who dan ne biliyim harward dan çok güvendiğiniz enstitülerden getirin bilgilenelim
    Bırak 0-6 ay bebeğin bağışıklık sistemi doğmamış embriyonunki bile çözüldü de senin haberin yok. Ben doktor olarak bunları biliyorum ama sen de biraz araştırmayla öğrenebilirsin. Başlangıç olarak pubmed arama kısmına human immun system diye aratarak başlayabilirsin.
  • millet sakat kaldıktan sonra mı aa pardon diyeceksiniz? birde doktorsunuz hangi firma ile anlaşıyorsunuz kim neler vaadediyor bunlardan da bahseder misiniz?
    aşıların içeriğinden bahseder misiniz biraz?
    prof. dr. alişan yıldıranı izleyebilirsiniz
  • Temel aşılar yapılmalı bence de ama bir ara yapılan domuz gribi aşısı gibi ne idüğü belirsiz aşılardan uzak tutulmalı çocuklar.
  • Peşinen yazayım! yazacaklarımdan dolayı beni İslamcı olarak niteklendireceklere... Ben sadece sıradan Müslümanım. Kimseye hiç bir şey dayatmak gibi bir hedefimde yok. Herkesin kendini ettiği kendine yeter de artar bile.

    Konuya gelelim.

    Nefis bir tartışma konusu olmuş Bir tarafta bazı çocukların hasta olma ihtimaline karşı sözün ona ilerici ve merhametli!!! olanlar, gerekirse yasal güç kullanarak çocuklara aşı yapılmasını istiyor. Diğer taraf ise her ne kadar sebep yazan olmamışsa kapitalizmin sağlık konusunu suistimal ettiğini ileri sürüyor. Açıkçası aşı yapılması istemeyen kesimin en çok korktuğu olay, çocuklarının kısırlık sorunudur. Gayette haklı nedenleri vardır. Aşı yapılmasını savunanların henüz bu derdi olmadığı için konunun ne kadar önemli olduğunu düşünebildiklerini sanmıyorum. Evlenin bakalım. Çocuk yapmak isteyin. Babalığınızı yaşamak isteyin. Veya anneliğin doyumsuz hazzını. Bunu yapamadığınızda hiç geçmişinize bakıpta nerede bir sorun oldu diye düşünmeyecek misiniz? Belki siz düşünmezsiniz ama düşünenlerin kararının ne olduğu belli. Basit bir hesap yapalım. Aşı yapılmadığında şu yada bu hastalıktan dolayı ölen sakat kalanların oranı %0.1 den azdır. Ama aşı yapıldığı için bağışıklığı vb. bozulup daha kötü ve sürekli hasta olanların sayısı emin olun çok daha fazladır. Neslin devamlılığını bozmayı saymıyorum bile. Aklı belinin üstüne çıkamamak maalesef sadece İslamcılara özgü değil. Eğer aşı yapılmasında kaynaklana bir hastalık olursa ona bakacak olan ailesidir. Sizin onları görme ihtimaliniz bile yok. Sizin vergileriniz oralara kadarda ulaşmaz. Ama aşı vb. den kaynaklana sorunların açtığı tahribat uzun zamanda çok daha fazla soruna yol açacaktır. Doktor olan kişinin yazdığı senaryo ise yıllardır kullanılan bir yöntem. Sadece o işin içinde değil demek ki.

    Asıl yazmak istediğim aşı konusu da değil. Kimilerinin şeytan dediği kavramla ilgili. Şeytanın çalışma yöntemi bu tartışmada o kadar bariz ki. Sadece o konuda bilgi vermek istedim. Şeytan (veya kötülük olarak anlayın) bir tartışmada bir sorunda bir tarafı mutlaka haklı olduğu argümanlarla destekler. O argümanlarla hareket ederek uzun vadede haklı oldukları halde haksız çıkanların haklılığını ortaya koyar. Ama bu arada zaferini de kazanmış olur.




  • Yaptır aşını artır aşını diye slogan vardı. Aşı iyidir. Hayvanlarda da hastalıklarla mücadelede en önemli yöntemdir. Eski hastalıkların hortladığı şu dönemde bir kez daha önemini göstermiştir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.