Şimdi Ara

Aşılanan vatandaşlara pozitif ayrımcılık uygulanabilir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
2
Favori
10.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • El_domingo kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir veri bekliyorsunuz bilemiyorum. Aşılama oranlarının yüksek olduğu tüm ülkelerde, günlük vaka sayıları, aşılamanın yapılmadığı dönemlere göre çok çok düşük. Fransa, İtalya, Almanya, benzer Avrupa ülkelerinden elde edilebilecek bir çok veri var. Kaldi ki hem aktif vaka, hem hastaneye yatış hem de ölümler çok çok düşük. Bu da bulaşmanin açık olarak aşı ile azaldığını gösteriyor. Amerika da Haziran ayında yaşanan ölümlerin %99 u aşı olmayanlar. Bizzat Dr.Fauci bunu açıkladı. Bu tür veriler aşıların işe yaradığını gösteriyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt

    Bahsedilen cıkarımla belki bagısıklıgın yukseldiğini idda edillebilir ama bulaşın azaldıgını değil..

    Haber içeriği aşı olanlarla olmayanların ayrıstıralabileceği ki

    bircok arkadasın dediği gibi başına pozitif kelimesi gelmesiyle bu durum pozitife donmuyor.


    Az bir araştırma ile durum hakkında kimsenin elinde net verilerin olamadıgı,

    sunulan bir cok veri ile durumun spekulasyon ve tahmin öteye geçmediği görülür.


    Ayrıca "Talidomid Vakası" nıda arastırmanızı tavsiye ederim.


    Nottingham Üniversitesinden epidemolojist Keith Neal bu soruya kısa bir yanıt veriyor: "Bilmiyoruz, çünkü aşılar daha çok yeni kullanıma girdi."

    Şu an kullanımda olan aşılar, öncelikli olarak bulaşmayı önleme noktasında değerlendirilmiş değil. Bu şu anda ikinci planda. Birinci sırada, semptom oluşması noktasındaki etkinlikleri geliyor. Londra'daki Imperial College'tan Profesör Danny Altmann, "Bu, hedeflerimizi daha pragmatik olarak belirlediğimiz anlamına geliyor" diyor.


    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-55955528





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chillout

    Çok önemli bir hastalık değil gerçekten abartıyorlar tamamen ilaç firmalarını dolar milyarderi yapmak için bunlar. Sadece enfekte olan 10% civarı insan hafif geçirse bile kalp kası iltihabı olabiliyor, 6 civarı spor yapmazsan geçiyor, aynı şekilde hafif geçirip kalbe veya beyne pıhtı atabiliyor ama o da yüzdesel olarak düşük. Bi de sitokin fırtınası diye bir etkisi var ama onu da kortizonla baskılıyorlar, en fazla ileride şeker hastalığı riski var, çok kafaya takacak bir durum yok yani.

    Yüzde 10 değil belki 1000 de 1 bile değil bunların olma ihtimali. İlaç firmaları da zaten zengin buna ihtiyaçlaru yok. Pıhtı atması ise her yaşta olabilen bir şey. 3 yıl önce anneannem Bakırköy inme birimindeyken bi dünya genç gördüm orda yatan. Bunlar zaten hep olan şeyler. Komplocu değilim sadece insanların çok korktuğunu düşünüyorum. Yoksa insanları öldürmek için virüs çıkarmış olsalardı ve arkasında bi dünya olay dönseydi bu kadar basit bi virüs çıkarmazlardı. Belki ikimiz de bu mesajları yazamıcaktık. Doğmadan öncesi gibi bir hiçlik olucaktık şimdiye kadar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: al-ozaria

    21. yy.'dayız zihniyete bak. Bu aşı karşıtlarının Dünya düzdürcülerden farkı yoktur gözümde, o yüzden alıntı yapıp saçmalayanlarla muhattap bile olmayacağım. Bu kadar bencil empati özürlü olanları gördükçe güzel ülkemin doktorlarının haline üzülüyorum. Aşı mecbur hale getirilmeli demiştim, düzeltiyorum zaruri durumlar harici aşı olmayanlar sağlık hizmetlerinden faydalanamamalı. Hadi bakalım. Böylelerini gördükçe isyan eden sağlık personeline hak vermemek elde değil.

    Sağlıkçı olup aşı olmayın diyen arkadaşlarım da var ve kendileri de olmadılar. Herkes sürüye uymak zorunda değil. Basit bi virüsten bu kadar korkmanız da çok ilginç. 3 kere yurtdışına çıktım corona çıkalı girmediğim mekan girmediğim kalabalık kalmadı. Ne bana bi şey oldu ne de döndükten sonra temas kurduğum insanlara. Bi abim vardı corona olmuş beni de temaslı yazdırmış. Corona olayım diye benim adresi verdirdim adama 10 gün aynı odada kaldım bilerek bi şey olcak mı diye gene bi şey olmadı. Ya ben ve çevremdekiler sürekli sağlam beslendiğimiz etsiz gün neredeyse geçirmediğimiz ve dozunda kalarak sürekli içki içtiğimiz için çok çok sağlamız da bir şey olmuyo, ya da düşündüğüm gibi virüs fısss.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi aşı için onay alınmıyor? Ben randevu alırken sinovac için onay aldı sistem. Gidince de kağıt üzerinde mrna için onay alındı. Faz denemelerinde olanları diyorsanız onlardan kesin alınıyordur çünkü henüz yaygın kullanım onayı yok onların.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    Hes kodundan fişleme yapmak çok kolay, barlara giderken istiyorlar. Bu ne demek? Devlet der ki haa bu adam kesin chp li bu adama kredi falan vermeyin, maliyeyi başına sarın rahat vermeyin bu hıyara der. Nedir ki? İnsanlar çok çok aptal gerçekten. Hiç kimse de buna ses çıkarmadı. Bizim de bi Edward Snowden imiz yok ki çıkıp gerçekleri söylesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

    Kizamik , Tetanoz asilarinda kagit imzalanmiyor.

  • Merhaba. Vaka sayılarının aşılamanın yüksek olduğu ülkelerde azalmasını nasıl açıklıyorsunuz peki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hasan.sonus kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bana birşey olmadı derken, pcr testi yaptırıp emin olarak size bulaşmadigini mi söylüyorsunuz. Yoksa belirti görmedim, o halde hastalanmadim mi diyorsunuz. Yada kaç kere antikor testi yaptırdınız ve sonuçta antikor tespit edilmedi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aşı olanlara aşılıyım maskesi takın işte pozitif ayrımcılık bizde aşı olanı direk maskesinden anlayalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında yasal yönden onlardan da alınması gerekiyor. Çünkü diğer türlü bir sorun olduğunda hasta, bunu bana dememiştiniz dediğinizde aşıyı yapan doktorun hayır ben size ateşiniz çıkabilir, başınız ağrıyabilir vs. dedim ve siz de kabul ettiniz işte kanıtı diyebilmesi gerekiyor.
    mrna kısmına gelirsek benim imzaladığım kağıtta üretici firmanın sorumlu olmadığı yazıyordu. Zaten aşıların/ilaçların ülkede kullanımına inceleyip onay veren bir kurum mevcut. Yani size belirtilenin haricinde bir problem çıkması durumunda sorumluluk en başta bu onayı veren kuruma ait.

    Bir de sars-cov-2 varki bu konuda virüsü size bulaştıran kişi hiçbir sorumluluk almıyor. Bu konuda da umarım tepki gösterirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu güzel bir fikir. Fakat aşı olmayanların takmasını engellemek için çözüm gerekiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt

    Diger aislarda böyle bir imza gerekmiyor cünkü, eger Tetanoz, Kizamik gibi asilardan dolayi bir hasar olusursa zarari ve tazminati ilgili sirket karsiliyor. Üretici sirket malina güveniyor cünkü. Covid asilarinda imza atmaniz gerekiyor, cünkü üretici sirket kendi asisina güvenmiyor ve asisindan dogacak hasarin sorumlulugunuda kabul etmiyor. Soranlara faz calismalari bitmis derler, gercek sebep bu. Covid asilari diger asilar gibi asi uretmek icin gerekli 10-12 yil gibi test surecinden gecmedi heleki mRNA teknigi daha önce Gen Terapisi harici hicbir insan uzerinde uygulanmadi.

  • vs-fb kullanıcısına yanıt

    Virüs bulaşmadı demiyorum gözle görülür hiçbir şey hissetmedim. Ne ağrı sızı ne de halsizlik. Hiç test yaptırmadım belki de 2-3 kere enfekte olmuşumdur belki daha bile fazla. Virüs yok veya uydurma diyenlerden değilim sadece gereğinden çok çok fazla abartıldığını düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero-man

    "aşı yaptırması gerekecek"



    Bi zahmet aşı olurkende tüm sorumluluğu üstümüze yıkmasınlar o halde. Biontech olurken neden kağıt imzalatıyorlar?

    Bak bu dedigin dogru. Sadece asida da degil, neredeyse her seyde kagit imzaliyorsun hastanede. Doktorlarimiz bilim insanlari, her seyi onlar biliyor, el ustunde tutuluyor, vatandas cahil-i cuhela ama bir sey olursa sorumlusu vatandas, yok ya?



    Ayrica ozel isletmeler neyse kendileri karar verir de devlet dairelerine almama olayi olursa o zaman vergi de istemeyeceksin bu vatandastan, yoksa gelip vergisini odeyemez. Tapu devir islemi yapmak zorunda olmayacak bu vatandas veya notere gitmeden islerini halledebilecek. Var misin? Lafta "Kendi bedeni, asi yaptirmasina karismiyoruz." Mecbur birak sonra ozgurlukmus, hadi oradan.





  • 1 gece esc kiralasınlar aşı olurum yada Yunanlar gibi 150€ değilde 2k₺ filan ödesinler olurum yoksa aşı olmam salak değiliz bedavaya gideyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci dozu bugün yaptırdım. Haftaya 3 ü de yapalım deseler hayır demem.

  • aşı/virüs/maske/kapanma/yasak hepsi palavra !!!

  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Palavra olan nedir ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulan Musk

    Aşı ol -> içinde çip var / kısır yapıyor.
    Maske tak -> oksijeni engelliyor sağlığa zararlı.
    Evde kal / teması azalt -> psikolojim bozuluyor.
    Hasta olmayı tercih edebilirsin ama hasta etmeye / ölüme sebep olmaya hakkın yok -> ...

    Haklısın insanlar ne saçma şeylere inanıyor..


    Gates'e inanıyorum. İnsanlar dünyada daha uzun ömür sürsün diye herkesi aşılatmak için çırpınıyor adeta.


    Adam bütün gelirini bu işe harcadı... Bence aşı olanlar Gates'e hayır duası okusunlar..






  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.