Şimdi Ara

Aşılanan vatandaşlara pozitif ayrımcılık uygulanabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
2
Favori
10.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiçbirine gitmiyorum ki bana ne? İsterlerse avmye falanda sokmasınlar kendileri müşteri kaybeder.

  • Aşıylamayan vatandaştan vergi alınmasın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin sonu gelmez aşılı olanlarda C19 oluyor ve bulaşta çok engellenemiyor gözüküyor.

    3 önce dedikleri tutmuyor aşı oranlarını habire güncelliyorlar iskoçya %88 dedi israil %90 küsürden %65'lere çekti.


    Zaten bu kadar kolay enfekte eden virüsün kaçış mutasyonları bir yerden hortlaya hortlaya çıkacaktır.



    Tonla makale düşüyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: farego

    Bana mobbing yapılmasın. Ve benim olmama hakkım olsun. İşimden gücümden de edilmesin.

    gerekirse avm de girmem, maça da gitmem, konsere de gitmem. Ama benim alanıma müdahale edilmesin. Benim irademe karışılmasın kafi.

    Çünkü bu irade benim. aşı olup olmama konusunda ben karar veririm.

    Aynı şey grip için konuşuluyor mu? Grip olanlarda benim olduğum bölgeye geliyor belki. Ben reddediyor muyum? Çünkü gripin aşısı yok. Var da yok. Kaç çeşit grip ve mutasyon var. Senelerden beri de yok işte.

    Ben olmayacağım. Olan da bana karışmasın. Bende olana karışmıyorum. ama bazı gerçekleri de söylemek boynumuzun borcu.

    Aynı şeyi domuz gribinde de yapmaya çalışmışlar

    Who domuz gribi itirafı diye arattırın karşınıza çıkacaktır

    sevgiler

    Dediğinizin resmen olacağını sanmıyorum. Ama "ben aşı olmamayı seçtim. O yüzden evden çalışmaya devam edeceğim" deme hakkınız da olmayacak. Çoğu kişinin işinin doğası zaten evden çalışmaya aykırı da, olur da sizin işiniz evden çalışmaya uygunsa böyle bir durumda kalırsınız.


    Aşı olmamayı seçmiş bir öğretmen mesela, "ben evden çalışacağım" diyemez. Veya bir yazılım mühendisi, şirket ofiste çalışmaya çağırdığında "evden çalışacağım" diyemezsin.


    Aşı olmadığınız için mobbing'e maruz kalmanız tabii ki olasılık dahilindedir. Ama mobbing suçtur neticede. Yapan puşttur.  


    Ben aşı oldum. Ama uzunca bir süre daha konsere sinemaya falan gitmem. Bu mesele iyice sona ermeden aşısızmışım gibi yaşamaya devam edeceğim. Annemin, anneannemin, babaannemin riskine giremem. Açıkçası beni düşünmeyen kitleyi düşündüğüm yok da, beni düşünen kitleye karşı da dikkatli olmak boynumun borcu. Bu kitleyi düşünürken beni düşünmeyenleri de düşünmüş oluyorum. Hadi gene iyisiniz köfteler...  

    -----

    Aşı karşıtlarını da pek dert etmiyorum; çünkü çok kalabalık olduklarını düşünmüyorum. Ek olarak da zaten oldukça izole bir hayatım var. En son toplu taşımaya 7 yıl önce bindim. Ofiste tek çalışıyorum falan... Covid önlemi gibi hayatım var hali hazırda.  

    -----

    Grip aşısı örneği verilmiş bu arada. Enteresan. Grip aşıları gayet etkili aşılar. Aşıyı olunca hasta olmayacağım sanıyor bazıları. Olay o değil. Olay hasta olsan bile hafif geçirmek. Eşimin anneannesi de, babaannesi de her yıl grip aşısı oluyor. İkisi de son 7 yılda 1 kere grip oldular. Çok hafif geçirdiler. 96 yaşında oldukları düşünülürse çok önemli bir fark gribi ağır geçirmek ve hafif geçirmek...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 7 Temmuz 2021; 0:23:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Corona çıktığından beri 3 kere Bulgaristana tatile gittim ve kaldığım süreler boyunca gece kulüplerinden çıkmadım. Malum parti mitinglerinden daha kalabalıktı tüm mekanlar fakat ne bir tane maske takan var ne de corona olan. (Hiçbir yerde maske takılmıyor eğlence mekanlarına özgü bir şey değil) Akrabamın orada kendine ait işi ve 35-40 çalışanı var. Aralarında ne corona olan var ne de akrabası olan. Sanki hala 2019 dayız gibi yaşıyorlar orda. Ya bizde sıkıntı var ya da corona ırk seçiyor ?? (Bu arada bana da hiçbi şey olmadı corona çıktığından beri. Sürekli geziyorum corona yokmuş gibi yaşıyorum maske takmak dışında) Birkaç yıla ne kadar basit ve önemsiz bir hastalık olduğu anlaşılacak coronanın. Bu kadar kasmayın keyfinizce yaşayın. Çok daha kötü hastalıklar var corona fıs o hastalıkların yanında.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: al-ozaria

    Özgürlüğünüz başkasının özgürlüğünün başladığı noktaya kadardır. Söz konusu bulaşıcı bir pandemi olmasa olmasınlar. Ancak içinde bulunduğumuz durumda değil ayrımcılık, mecburi duruma getirilse yeridir. Aksi durum afedersiniz aşı olanı enayi yerine koymak olur. Sonuçta herkesin canı tatlı, bu pandemide toplumsal aşı olmadan geçmeyecektir.

    lafa bak: "Özgürlüğünüz başkasının özgürlüğünün başladığı noktaya kadardır." tam bir modern zaman zırvası. aşı olmuyorum ve OLMAYACAĞIM hadi gel durdur beni. yoksa özgürlüğüne mi tecavüz etmiş oluyorum?????? aşıperestler KOMPLE sıyırmış. gidin tedavi olun, faşoluk bir akıl hastalığıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 7 Temmuz 2021; 0:50:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Aşıylamayan vatandaştan vergi alınmasın

    muahahaha işte BUDUR!!!!! aşılanmayanın vergi verme özgürlüğü SINIRLANSIN !!!

  • Ver Yunan gibi 150 Euro (150 TL de olur) gençlere bak nasıl aşı yaptırıyorlar.

  • 21. yy.'dayız zihniyete bak. Bu aşı karşıtlarının Dünya düzdürcülerden farkı yoktur gözümde, o yüzden alıntı yapıp saçmalayanlarla muhattap bile olmayacağım. Bu kadar bencil empati özürlü olanları gördükçe güzel ülkemin doktorlarının haline üzülüyorum. Aşı mecbur hale getirilmeli demiştim, düzeltiyorum zaruri durumlar harici aşı olmayanlar sağlık hizmetlerinden faydalanamamalı. Hadi bakalım. Böylelerini gördükçe isyan eden sağlık personeline hak vermemek elde değil.

  • Konser, stadyumda maç izleme, parti gibi şeylerde virüs 100 kat daha çok yayılır özellikle yüksek sesle şarkı söylerken veya tezahürat yaparken virüs 100 kat daha hızlı yayılır. Bakın İngiltere euro 2020 için statları açtı. Açın bakın virüs şov yapıyor İngiltere de.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulan Musk

    Aşı ol -> içinde çip var / kısır yapıyor.
    Maske tak -> oksijeni engelliyor sağlığa zararlı.
    Evde kal / teması azalt -> psikolojim bozuluyor.
    Hasta olmayı tercih edebilirsin ama hasta etmeye / ölüme sebep olmaya hakkın yok -> ...

    Aşı olduysan korkmana gerek yok dostum. Aşı koruyor ya hani. Ayrıca aşı virüsü yaymaya engel değil sadece virüsü önceden tanıdığı için çok ağır geçirmiyorsun hastalığı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 7 Temmuz 2021; 1:36:15 >
  • Vict0ry kullanıcısına yanıt
    Yaş grubum için aşı randevularının başladığı haberini gördükten 2 saat sonra ilk aşımı oldum hocam. Sorun hastalığı çok ağır atlatan annem ve atlatamayıp ölen annemin amcası ve komşumuz gibi insanlar. Mesajımda bahsettiğim kafadaki sorumsuz insanların bu ölümlerde payı mevcut. Ek olarak salgın devam ettiği sürece mutasyonlar da hızla devam edecektir. Bu da aşının etkinliğini düşürebilir.
    Yaşım genç olduğundan belki benim için sorun olmaz ama başkasının ölümünden sorumlu olma riskini alamam. Kaç doz gerekiyorsa aşıyı da olacağım maskemi de takmaya devam edeceğim ben.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "aşı yaptırması gerekecek"



    Bi zahmet aşı olurkende tüm sorumluluğu üstümüze yıkmasınlar o halde. Biontech olurken neden kağıt imzalatıyorlar?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sandıkta da biz pozitif ayrımcılık yaparız isterse denesinler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pozitif ayrimciligin ne oldugunu bilmeyip ota boka pozitif ayrimcilik demeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-06E5E5CCD

    Sandıkta da biz pozitif ayrımcılık yaparız isterse denesinler

    gılıçdara bas  


    bak kendini cok rahatlamıs hissedeceksin.. vur mührü yapabilirsin inanıyorum..  

  • Süper karar olur.Aşı ayrımcılarına bakın zaten yüzde 90 ı muhalif. Kafa basmadığı için bi yere almasanızda çok şey kaybedilmez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hasan.sonus kullanıcısına yanıt
    Çok önemli bir hastalık değil gerçekten abartıyorlar tamamen ilaç firmalarını dolar milyarderi yapmak için bunlar. Sadece enfekte olan 10% civarı insan hafif geçirse bile kalp kası iltihabı olabiliyor, 6 civarı spor yapmazsan geçiyor, aynı şekilde hafif geçirip kalbe veya beyne pıhtı atabiliyor ama o da yüzdesel olarak düşük. Bi de sitokin fırtınası diye bir etkisi var ama onu da kortizonla baskılıyorlar, en fazla ileride şeker hastalığı riski var, çok kafaya takacak bir durum yok yani.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hem tüm sorumluluk aşının içeriğini bilmediğimiz biz aşı yaptıranlarda olacak hem de yaptırmayanlara yaptırım olacak. Öldürseniz de aşı olmayacağım. El mi yaman bey mi yaman göreceğiz

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.