Şimdi Ara

Aşı olacak mısınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
0
Favori
8.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Aşı olacak mısınız?


(En Son Oy Tarihi: 10.6.2021)
Giriş
Mesaj
  • ben bunların hiçbirşeyine inanmıyorum aşı 30 lira 50 lira falan der insana su enjekte eder yollarlar. :)))))


    çarp 50 milyon insanla akçocuklar bayram etsin.


    o yüzden olmayı düşünmüyorum :)

  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Aşı olacak mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu bir yandan iyi oldu şaka maka şunu görüyorum yorumlara bakıyorum da akboy diye saçmalayanlar var, öyle bir nefret kin ile dolmuşlar ki adam hastaneye yolu düşse CHP oy vermiş bir doktoru bile sırf akp başta var diye ve haliyle bakanlar ve birçok şey bu yönetim tarafından atanıyor diye CHP oy vermiş doktoru bile akp li görüp tedavi reddi isterler, işte nefret boyutunun geldiği son nokta bu kadar at gözlüğü ile yaşanmaz aga yazık yazık. Adam yol da taş görse aha akp bunu koymuştur ben düşeyimde doktora gideyim ve cebimden çıkan para ile akboyların cebine girsin diye yapmıştır denilecek seviyeye gelmiş olmak.

  • Tersi daha fazla var. Başörtülü hakim muhabbeti en son çıkanı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PFizer olursak oluruz, ne çine güvenirim ne fahrettin kocaya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi aşı var aşı var.. Kimse bunu karıştırmasın suyu bulandırmasın..

    Eski bildiğimiz konvensiyonel aşılar yapı itibari ile aynı virüsün zayıflatılmış yada seyretlmiş halinin vücuda enjekte edilmesi ve bağışıklık sisteminin o virüsü tanıyıp yenip bağışıklık kazanması ile olan aşılardı..

    Şu anki aşılar labaratuar larda üretlen içeriğinde ne var bu önemli.. covid iyileştirmesi tamam ama 5 sene 10 sene sonra bir yan etkisi çıkabilirimi .... Bu.önemli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, nasıl askere gidiyorsa sakın bedelli şu bu klıfılarına kimse girmesin gideni gitmeyeni o kendini bağlar ama ben bu ülkenin vatandaşı isem giderim ve çok şükür gittim yaptım geldim, aileme o gururu yaşattım istedikleri bu idi ve bende görevimi yerine getirdim ki yer yer askerlik insana sabırlı olmayı katlanmayı insanlarla nasıl bir arada yaşanır şartlar ne olur nasıl mücadele edilir onu öğrendim gittiğim zaman bir sorun çıkarmak istesem hayır olmaz kabul etmiyorum dese idim askerliğim bitmezdi benim ama orada her gün kaldıkça gerçek hayatta da otobüste sıra beklerken yol verirken saygı gösterirken edep adap davranışları sergilerken yaptıklarımızı orada da yapıyor olduğumu gördüm, çeşit çeşit insan vardı, yalan söyleyen para isteyip acındırıp vermeyen yalanları ertesi ortaya çıkan ceza alan çıkarcı olan birinin birini kullandığını görülen gruplaşma yapan falan filan derken hapçısı karısından boşanıp psikolojisi bozuk olup normal durumlar sergileyemeyen ve keza bir sürü iyi doğru dürüst ve vatan borcunu ödemeye gelen insan gördüm ve hepsi bir anı olarak kaldı, gitmek ne kadar zor geldi ise de gidip dönmekte o kadar güzel geldi gitmeden önce anlatırdı gidenler dediklerinin benzerlerini yaşadım, ki askerlikte mantık aramayacaksın derler bunun ne demek olduğunu da öğrendim orada, o yüzden şuraya geleceğim eğer bu illet benim yakınlarımı dostlarımı akrabalarımı öldürme ihtimali varsa ve ben aşı olmayarak insanlığa zarar verme ihtimalim var ise benim vatandaşlık görevim olan, Kılıçdaroğlu 'nunda olacağım dediği gibi ya da İmamoğlu 'nunda olacağım dediği gibi muhalefet veya iktidar ayrımının olmadığı bu kötü dönemde bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak aşımı olacağım ve olacağım olarak yukarıda işaretledim, ha olmayan o kesim yüzde 42 'lerde şuan onlara da diyecek sözüm olamaz, Allah büyüktür derim Allah 'ı bilirim veballeri boynuna olur her koyun kendi bacağından asılır misalidir içleri rahat olacaksa devam etsinler olmamakla. Her şeyden önce Allah 'a karşı insan olabilmemiz meselesidir, olan olur olamayan olmaz böyle bir ayrımda yer yüzünde var olmuş, bana göre Dünya da her şey iki şeyden oluşur var ya da yok iyi ya da kötü doğru ya da yanlış olmak ya da olmamak üçüncü bir alternatif yoktur o yüzden Rabbim bizi yaşatarak bu kavramları anlamamızı sağlıyor, anlayamayanlar içinde yapacak bir şey yok sonuçlarını 7,5 milyar insanlık olarak yaşarız.


    Şunu da ekleyeyim; insanlık olarak ırk din dil ya da insan olarak ayrım yapmadan hepimizin bir su dolu bir depo gibi düşünürsek ve o depo da milim mikron seviyede bir delinme varsa yani o delik bir aşı olmayan insan ise misalen o gün gelir o depoda bir gram suyun kalmamasına vesile olur yani insanlığın sonu sadece bir insanın yapacağı hataya bakar, ha bu sayı ne kadar çok olursa depo o kadar çabuk boşalır. Hepimiz insansak bu mesajda yazılanların ne kadar her şeyi yeteri kadar açıkladığını görmemize anlamamıza yetiyordur. Çünkü insanlık bunu tanımlar.

    konu ile ne alaka şu yazı hala çözemedim :) adam sadece sormuş olucan mı olmayacan mı bu akp'liler niye böyle çözemiyorum ^^





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 12 Ocak 2021; 5:4:23 >




  • Koks34 kullanıcısına yanıt

    Burada gerçek bir hikaye var, vatandaşlık görevi var, ben aşı olmayacağım diyerek belki kendisinin belki de insanların canına kastedenlerin ne kadar büyük bir günaha vebale giriyor olduklarını anlatan bir durum var.

    Zaten bu yazdığımı algılayacak kapasitede olsa idin, bu kadar karşımda küçük olduğunu göstermezdin. :)


    Akp 'li olduğumu ispat edemediğin her dakika her saniye Allah seni bildiği gibi yapsın diye dua edeceğimi, bunlar sana ders olsun, ben nasıl bir kir atıyorum nasıl bir günaha giriyorum diye ve sonra 18 yıl değil 25 yıl daha başında oldukça bu akp gör nasıl bela içinde yaşıyorum diye, anlamazsın ama küfür ede ede bu bitik hayatı yaşarsın. :) Görünende bu zaten yazdığın mesajın kalitesinden anlaşılıyor. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 12 Ocak 2021; 5:7:19 >
  • Koks34 kullanıcısına yanıt

    Hı hı aynen senin bir külahın vardır ona anlat sen. :) Anca bu kadar olursunuz, internetin ardına geçen nefret kin kusucuları.

  • gezmek için dışarı çıkmıyorum o yüzden olmam ama gezmek için dışarı çıkanlar yakalanıp zorla yapılmalı, yurt dışına çıkarken nasıl mecburi olacaksa gezecek ya da maskesiz yakalanan için mecbur olmalı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 12 Ocak 2021; 6:18:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır olmayacam. aklı olan olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ailemle yaşadığım için olmak zorundayım.

  • olma bizene.

  • olmayanlar imzalı kağıt versin olursa tedavisi cebinden karşılacak diye.Aşı olacak mısınız? 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Cahiller iyi okusun:

    Çiçek hastalığı yıllar boyunca 300-400 milyon insanı öldürdü ve sadece aşı ile durdurulabildi. En son Somalide görüldü 1970lerde o da aşıyı en son yapanlar oldukları için.

    Aşı vardı da, biz mi içtik ?


    Aşı etkinliği olarak :


    Endonezya %65, Brezilya %78 , Türkiye %91 açıklıyor - Aynı aşı Sinovac, ee neden bu aşı ? Çin bile onay vermedi bu aşıya, millet neden aşı olsun ? Hangi rakama inansın milet ?


    Neyine güvensin de aşı olsun.


    Diğer aşılar nerede ? Mesela Sputnik V , Astra Zeneca - bunlar da, kolay taşınan, ucuz aşılar. Biontech vs geçtim zaten.


    Olayın bir kısmı cahillik olabilir, ama çok büyük kısmı güvensizlik.

  • Aşı yaptırmayacak insanlara elbette saygı duyuyorum fakat beni şu 2 konuda ikna etmeniz lazım .

    1 - Şuan için hiçbir bilimsel dayanağı olmayan paronayak bir ruh hali ile reddiyorsunuz anlıyorum elbette ama yarın öbür gün hastalığı kaptığınızda kendinizi bir başkasına virüs bulaştırmayacak şekilde izole edebilme garantisini verebiliyor musunuz ?

    2 - Olurda virüsü bir başkasına bulaştırıp ona kalıcı hasar hatta ölümüne sebebiyet verirseniz kasten adam öldürmekten yargılanmanız gerekmiyor mu ?


    Aşı yaptırmayacak insanlar toplumsal alanlardan ciddi derecede uzak tutulmalı . Toplu taşıma başta olmak üzere kapalı alanlardan uzak durmalı . Çünkü bunu kendiniz için değil toplumdaki diğer bireyler için yapıyorsunuz . Bu diğer hastalıklar gibi kendi keyfinize bırakabilecek bir durum değil . O yüzden yeterli stok sağlandığı vakit aşının zorunlu yapılması taraftarıyım . Çünkü ben her türlü tedbiri önlemi aldığım halde bir başkasının "özgürce" aldığı karar yüzünden ölmek istemiyorum .





  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

    Bir de aç çiçek aşısının nasıl yapıldığını oku bakalım. Burada aşı karşıtlığı yapan yok, 1 yıl gibi bir sürede çıkan verileri tutarsız bir aşıya karşı güvensizlik var. Ben genç ve sağlıklı biri olarak zaten %95 asemptomatik atlatacağım (ki geçirdim ama hissetmedim bile tek bir öksürük bile olmadı) neden %70 koruyuculuğu olan aşıyı vurmak isteyeyim ki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmicagız ailecek
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.