Şimdi Ara

asgari ücrete zam yapmak yerine vergiler kaldırılmalı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • asgari ücret 5 bin tl 6 bin tl olsun diye yazılıp çiziliyor sanki asgari ücret 6 bin tl olunca diğer şeylerin fiyatı da bir o kadar artmayacak.. insanlar bunu göremeyecek kadar aptal olmamalı. yapılması gereken asgari ücretten vergi almamak olmalı. asgari ücretten vergi almamak en büyük zam olur bu şekil de işcinin işverene maliyeti artmaz ve işveren ürettiği sattığı şeylerin fiyatını artırmaz. asgari ücretli ilk kez gerçek zam almış olur. zaten asgari ücretliden neden vergi alınır ki? aldığın vergiyi o adama versen zaten asgari ücretli adam o para ile birikim yapacak değil yine harcayacak marketler de şurada burada ve dolaylı olarak devlet yine o vergiyi almış olacak.




  • asgari ücret artarsa gıdadan petrole gelen zamlar daha normal görünür.

  • o dediğin hiç olmaz o kadar vergi parasını bir anda göz ardı edemez. Ayrıca bunun başka sonuçları da ortaya çıkacak. maaşı asgari ücretin bir kaç basamak üzeri olan herkes asgari ücrete geçmeye başlayacak bu şekilde daha fazla vergi kaybı olacak asgari ücret alanların % artacak hatta daha fazla ücret alanlar bile işverenler tarafından asgari ücret gösterilip elden para almaya başlayacaklar ki şu anda bile çok fazla bu şekilde uygulama var. Yani sorun asgari ücretin zamlanması veya vergilerinin kaldırılması değil sorun enflasyonun artması. Enflasyon artmasa yada çok az artsa senin vereceğin zam azda olsa çok daha faydası olur.

  • Asgari ücretten vergiyi kaldırırlarsa kimden vergi alacaklar ?


    Vergiyi tabana yayacağız diyenler asgari ücretten vergiyi kaldırır mı hiç? Ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor.


    asgari ücrete zam yapmak yerine vergiler kaldırılmalı.
  • EjderLefLef kullanıcısına yanıt

    direkt maaştan kestiği vergiyi dolaylı olarak yine alacaklar ama. çünkü asgari ücretli adam o eline geçen parayı harcayacak marketler de mağazalar da. doğrudan almak yerine dolaylı olarak yine alacak vergiyi devlet. bu ekonomiye de katkı edecek asgari ücretli adam ilk kez maaşına zam alırken diğer şeylerin zamlanmadığını görecek. o parayı harcayacak tüketecek piyasa biraz canlanacak.

  • Vergiyi dusuremezler...


    Devletin butcesi her yil acik veriyor. Kamu bankalari piyasa canlansin diye yuksek faizle borclaniyor, millete zararina dusuk faizle kredi veriyor, gorev zarari yaziyor. Akaryakit fiyatlarina yansitilmamaya calisan artislar yine diger vergilerle kapatilmaya calisiliyor. Diyanet gidiyor 5 yildizli otel kapatiyor...


    Tum bunlari nereden karsilayacaklar? Tabii ki de Vatandasin Cebinden, Vergi Olarak...


    Zam yapip, para basip milletin eline tutusturmak daha kolay. Enflasyona karsi maaslar mi eridi? Asgari ucret 4000! Doktora 5000 TL zam! Bir sene sonra hoop yine zam yaparsin olur biter... asgari ücrete zam yapmak yerine vergiler kaldırılmalı. 

  • Matematik ortalaması çok kötü ülkede. Öyle yaşlı değil, bildiğin 40-50 yaşında insanlar ortaokul seviyesi matematiği beceremiyor. Bu durumda maaşın sayı değerinin artması onlara daha tatlı geliyor. Abartma sen de diyebilirsiniz, ama twitterda 1 saat geçirseniz anlarsınız dediğimi.


    Ha bir de artan fiyatları üç kağıtçı esnaf/tüccar şeklinde değerlendiren de çok. Durum böyle olunca reis maaşımızı yükseltti ama esnaf bizi sömürmeye çalışıyor oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 2 Aralık 2021; 17:11:45 >
  • Muhtemelen bu seferki zam öyle olacak tüm yükü işverene yüklerlerse kıyamet kopar. Yani devlet bir takım vergilerinden vaz geçecek birazda patrona bindirecekler ortaya bir rakam çıkacak..

  • kangroo kullanıcısına yanıt

    ekmek 10 tl olsa normal mi görcem şimdi?

  • asgari ücreti artırsanda aynı , vergiyi kaldırsanda aynı


    vergiyi kaldırsan nolucak ? devlet bütçe ihtiyacını karşılamak için para basacak , yine enflasyon olacak.


    kaldıki geliri artan çalışanın talebi artırmasıda aynı şekilde fiyat artışına/enflasyona sebep olacak.


    enflasyon öyle şak diye kısa vadede 1-2 müdahale ile çözülecek birşey değil


    zor birşeyde değil çözüm yolları kabaca bellidir çünkü bu meret sadece türkiyeye özel değil yüzyıllardır her ülkede farklı ekonomik sistemlerde yaşanmış ve çözümler üretilmiştir ; ama bu yollar oy kaybettirir , bunu göze alabilen pek olmaz ; göz alanlarıda hatırlarsanız diye düşünüyorum.

  • Sacma, herkes geliri uzerinden vergi odemeli. Bu yapilirsa millet vergi kacirmak icin asgari ucret alip kalani elden alma yoluna gider. Suistimale acik. Zaten esnaf tayfasi ciddi bir vergi kacagi yaratiyor burada da boyle bir adim atilirsa ileride sikinti olur. Gelen diger hukumetlerde vergiyi tekrar getiremez. Boyle kolay ve kisa vadeli cozumler gelecegi daha tehlikeye atar. %40 larda olan sgkli calisanlar icindeki asgari ucretli orani daha da yukari tirmanir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ula kimsede sormamis asgari ucretin vergisi ne kadarki kaldirsalar yeter,zama gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt

    eskiden 100 bin lira filan veriyorduk minibüslere.

  • yakup13 kullanıcısına yanıt

    vergi kaldırılacak ama yukarıda açıkladım dolaylı olarak devlet yine vergiyi alacaktır. belki daha az alır ama o kadar da olsun. talep artarsa üretim de artar üretim artar ise istihdam artar. yeni firmalar da talebi görür piyasaya girer. talebin artması iyiydir o yüzden. enflasyonu ben en büyük problem olarak görmüyorum %10'a düşürsek yeterli.

  • Asgari ücretliden alınmayacak olan vergiler Cengiz, Kolin, Limak, Kalyon ve diğer ihale zenginlerinden silinen vergi borçları tahsil edilerek rahatlıkla karşılanabilir. Çünkü liyakat bunu gerektirir. asgari ücrete zam yapmak yerine vergiler kaldırılmalı. 

  • Bu hükümet yapmaz.Hükümetin değişmesi lazım.

  • taııbuv kullanıcısına yanıt

    daha az alacak olursa para basar , enflasyon demek.


    talep artarsa üretim değil ilk olarak fiyat artar ve yine üretim artışından önce ithal mal tüketimide artar , yine kuru yukarı itersin.


    örnek ; bugün konut kredisine kampanya yapalım aylık faizler %0,5 'e insin , talebi çok güzel artırırız , ne olur , önce ev fiyatları 2 katına çıkar hemde 1-2 ay içinde.ne olur , ben evimi anneme sattım gösteririm banka kredi parasını anneme gönderir , annemin üstüne gider araba alırım , hop ithalat arttı , birazda nakit tutarım onlada annem gider döviz alır atar kenarı , katmerli kur artışı ... aradan 6 ay geçicekte , inşaat firmaları ooo talep arttı hadi daha çok ev yapalım diyecekte istihdama katkı sağlayacakta ... fiyatlar 2'ye katladı , döviz yükseldi , alım gücüm çöp oldu bu saatten sonra anlamı kalmadı.hadi diyelim istihdam iydir , inşaat firmaları salakmı , talepteki artışın geçici olduğunu anlamayacakmı NEDEN UZUN VADELİ YATIRIM YAPSIN.


    enflasyonu büyük problem olarak bende görmüyorum , çünkü benim 1.2m TL borcum var , bu borçla aldığım evlerim var, enflasyon benim için çok kral.


    ama halkın %80'i için ciddi bir problem.


    enflasyon demek fakirleşmek demek , bunu tartışmaya açmayı düşünüyosan ve bişey olmaz diyosan sana iyi akşamlar , tekrar yazışmamak üzere.





  • Leipold kullanıcısına yanıt

    Yıllık sırf bütçe açığı kadar bedel 5'liye gidiyor.Bu kaynak kesilse.Bütçe rahatlar.Bakın burayı unutmayın.


    Aslında bu keneler uzaklaştırıldığında piyasada bir ferahlama olacak.Ama öyle bir zarar oluşturmuşlarki.Borç yükü artacak.Bildiğin osmanlı garabetinden kalan yük gibi.

  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

    Sebep aslında matematikten öte yokluk.Yokluğun kanıksanması.Bunun üstündeki herşeyin lüks kaçması.Halbuki bilinse bunun doğal hakkı olduğu bakış açısı farklı olurdu.


    Yokluk layık görülmüş bu halka.Oda kabullenmiş.Özellikle 80 nesli öncesi

  • Boş muhabbetler

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.