Şimdi Ara

Asgari ücrete zam isteyenlerin aklından şüphe duyuyorum... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
3
Favori
25.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
386 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Donatn

    4 maaş alsan halen yoksulsun, TL nin %100 e yakın değer kaybedip % 20 asgari cürete zam, emekliye ,memura özel sektöre % 10 lar da zam ile bu iş yürümez. Şu ana kadar bir şekilde sınırda gitti.


    Ben 12 yıldır aynı işteyim dolar bazında maaşım hep aynı. Yani 12 senedir hiç zam almamış gibi çalıştım.


    Avrupada asgari ücretli işçi burada ki doktordan rahat arakadaşlar neyi savunuyorsunuz ??

    Sadece 12 yıllık hesabınızdan hareketle merak ettim çok özele girmeden hangi sektörde çalışıyorsunuz acaba?

  • @İnspiredTiger


    Hocam sorunun kök nedenini tespit etmişssiniz

    ama bunu anlayabilecek kapasite maalesef çok az insanda var


    Tebrik ederim sizi

  • Asgari ücretin artışı zaten kendi başına bir enflasyon sebebi. Asgari ücrete tabiki zam yapılmalı ancka enflasyon oranında zam yapmak enflasyonun daha da artmasına sebep olur. Sonuçta ülkede alım gücünün düşmesi gibi bir sorun var ve bunun çözümü verilen maaşı artırmak değil o maaşın değerini artırmaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chpli belediyelerin attığı son hamlelerle hükümetinde asgari ücreti 3000₺ yapma kararı hayırlı olsun.


    Chpli belediyelerin, çalışanlarına en az 3.100 lira maaş vereceklerini açıklaması asgari ücret görüşmeleri öncesi çok önemli bir hamleydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 28 Aralık 2020; 11:0:59 >
  • Asgari ücretin artması çözüm ama 3 5 aylık bir çözüm. Hiç merak etmeyin zengin devletimiz elimi cebine sokup o zammı zaten vergiyle cezayla zamla alyor zaten alacakta.
  • Var mı aranızda yurtdışında yaşayan ? Söylesinler, yaşadıkları yerde kaç tane döviz bürosu var ? Market alışverişlerinde gördükleri zamları ve zam aralıklarını yazsınlar. Kafeterya bar tarzı bir yerde kahve içtiklerinde yada bir tane ekmek aldıklarında para kasaya girerken işletme çalışanı fişi kesiyor mu kesmiyor mu ? Onu da merak ediyorum.

    Asgari ücretli çalışan biri ek gelir ile yıllık limitin üzerinde para kazanıyorsa devlet bu paranın hesabını soruyor mu sormuyor mu ? 10 sene önce 1 kutu kolanın fiyatına 1 birim verirken bu gün hala 1 birim mi ? Trafik vergi gümrük gibi cezaların tahsilini devlet kişinin banka hesabından kişiye sormadan ambargo altında çekebiliyor mu çekemiyor mu ?


    Kısacası Türkiye de olmayan devlet denetlemeleri. Yurtdışın da çok sıkı. Para birimi euro olmayan Avrupa devletlerinin neredeyse hiç birinde Döviz bürosu yok. Biz de özellikle büyük şehirlerde mahalle aralarına kadar döviz bürosu var. Bakkal sayısını geçmiştir. Param eriyor gidiyor diyorsunuz ama elinizi ne dolardan ne euro dan çekiyorsunuz ? Sebebi de sonucu da kendiniz belirliyorsunuz. Al sat işleminin o kadar çok etkisi var ki hayal edemezsiniz. Sen iş yerini evini yatını katını malını dolar ile satar kiralarsan TL nin değeri düşer. Sen bana iş yerini dolar ile kiralarsan bende ürünü dolar ile satmak zorunda kalırım. Sen devlet olarak hazinene giren vergide bir tutarsızlık açık oluşturuyor deyip denetlemeler yapacağına bana vergi zammı yaparsan ben de vergi kaçırmaya başlarım. Serbest piyasa ekonomisi altında beni serbest bırakırsan verdiğim kirayı artan kuru bahane edip mallarımda zam artışı yaparım. Batar mıyım asla batmam Ahmet alamıyorsa Mehmet alır. Kimse alamazsa en son Zeynep alıp yine batmam.



    Dışa bağımlı olduğumuz sürece elbette alım gücümüz düşecek ama bu kadar hızlı değil bu hızın sebeplerini yazdım size. Sıfır atmakla yaptığın hamlenin arkasından sıkı denetimlere devam etseydin Bugün ay çiçek yağını Avrupa ülkelerinden 7 tl daha pahalıya tüketmezdik. TL kazanıp Euro harcasam 7 tl daha ucuza alıyorum bu nasıl bir ekonomidir çözmüş değilim.





  • bu ülke de cumhurbaşkanı ve milletvekillerin aldığı maaşları sorun etmeyip, halkın cebine girecek paranın hesabını yapan insanları kaale almam! bu bir utançtır utanç. halk düşmanı mısınız? eğer bir tassarruf sağlanılacak ise ilk önce halkın cebine bakılmaz. ülkeyi yönetenlerin cebine bakacaksın! bu ülke de cumhurbaşkanı 90 bin maaş ile saray da oturup elektiriğini,yemeğini,suyunu, yol giderlerini bize kitliyor. 90 bin maaşı cebinde kalıyor! bunları sorgulayacaksınız halkın cebini değil!!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF22259B6 -- 28 Aralık 2020; 13:22:5 >
  • kardeşim senin önerin ne? adamlara zam hiç yapılmasın, köle gibi çalışsınlar mı? hem zam yapılsın, hem de paramız değerli hale getirilmek için uğraşılsın. kafalara bak yav.

  • cosef kullanıcısına yanıt

    Neyi tespit etmiş acaba. Herkes biliyor asgari ücretin artması çözüm değil. Ama mevcut şartlarda başka ne yapılabilir siz yazın bizde bilelim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 28 Aralık 2020; 11:18:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal şartlarda elbette aynen sizin dediğiniz gibi. Asgari ücretin 1 lira bile artmaması lazım. Ama ülke galeyana gelir. Çünkü böyle bir düzene alışılmış. Bir kısır döngü. Bu sebeple ancak eflasyonu ekstra üretimle, ihracatla bastırmaları, belki zorunlu fiyat sabitlemeleri yapmaları ile ancak ve ancak sonraki senelerde asgari ücreti başlangıçta çok cüzzi, sonrasında belki ilk kez hiç artırmayarak geçirebilirler.


    Bir de şu var, akp'ye oy verenlerin bile %90'ı gerçek anlamda din mi para mı diye sorsan parayı seçer. Yani çoğunluk bu ülkede hatta bu dünyada paraya müslüman(dindar). Yani tabi ki bu şekilde sorduğunuzda para demez ama icraata baktığınızda, asgari ücret bu sene artmasın, bakın bakalım seçmen ağızlarından salyalarla yönetim çok değişti eskiden böyle değildi, ellerim kırılsaydı diyor mu demiyor mu?


    Şimdi bir ton kredi çekmiş insan var. Hepsi hesap yapıyor, zam alınca, kredisi sabit kaldığı için daha çok para kendisine kalacağını hesaplıyor.


    Ama işin aslı tabi ki tamamen dediğiniz gibi, bu kısır döngünün kırılması gerekli. Belki bir kaç sene daha zorluk yaşanır(kemer sıkma hesabı) ama zamanla enflasyon daha iyi bastırılıp durdurulabilir. Yoksa aynı tas aynı hamam, 20-30 sene sonra yine 2.000( 2 bin) lira maaş alacağımıza 2.000.000(2 milyon) lira maaş alırız. Ekmek 2 lira olacağına, 2.000(2 bin) lira olur. Paradaki fontları küçültüp, sığdırabildikleri kadar 0 sığdırırlar sonuna.


    Paramızı değerlendirebilmek için ise çok sıkı politikalar gerekir ki bunların da bir çoğunda halk yine galeyana gelir. Normalde ithal ürünlerin çoğunun ciddi kısıtlanması gerekir, hani bir nevi Çin'e yakın politika yürütmek gerekir. Yerli alternatifi (%30-50 bile yerli olsa) olan ürünlerin, yabancı versiyonlarını kısıtlamak, yurt dışına para akışını azaltmak, insanların yurt dışından para kazanabilmelerini desteklemek, kolaylaştırmak adına belki ihracat destek birimleri oluşturmak gerekir. Hani şehir hastaneleri gibi ülkenin bir çok yerine bu merkezlerden kurulabilir. Çünkü örneğin anadolu da, tonlarca farklı, yerel, el emeği, değişik üretimler yapabilen insanlar var, ama çoğu bu meslekler kayboluyor, çünkü nereye, nasıl satabileceklerini bilmiyorlar. Halbuki bunların bir çoğu, yurt dışında pazarlaması yapılsa, kapış kapış gidebilecek ürünler. Bu merkezler bir nevi belli bir komisyon karşılığında, bu ürünlerin yurt dışı pazarlamalarından sorumlu olabilirler. Hızla ihracat artar, işsizlik azalır. Şimdi bireysel olarak diyelim ki bir üretici yaptığı ürünü satmaya kalktığında, yurt içinde bile 2 şehir arasında 20 liralık ürün için 40 lira kargo parası ödemek zorunda kalabiliyor. Ama bu işler büyük firmalar tarafından yapıldığında 1 liranın bile altına kargolanabiliyor. Bu sebeple bence devletin en iyi yapabileceği şey, ihracat destek birimleri kurmak, en ufak üreticiyi bile bulup, satışına destek sağlatmak olabilir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: pudinkk

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Canım sen içindeki sancının kaynağını bulamadın mı hala


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147194072 


    Sana verdiğim cevabı koyup başkasına mı salça oldun yoksa hesapları mı karıştırdın



    De bakalım anor ve pudik denen birlikte otobüse binerse o otobüse ne denir???


    Cevap troleybus 





  • 2825₺ açıklandı reisde bi 100₺ ateşler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkest earth

    kardeşim senin önerin ne? adamlara zam hiç yapılmasın, köle gibi çalışsınlar mı? hem zam yapılsın, hem de paramız değerli hale getirilmek için uğraşılsın. kafalara bak yav.

    Asgari ücret gelir seviyesi çalışan sayısının yarısı yani birilerinin keyfi kaçmasın diye yapıyorlar bu yaygarayı.


    Yarısı asgari ücretli ise çözüm diğer yarısında demektir. Bu denkleme göre asgari ücrete yapılan zam enflasyoa yol açar bu denkleme bir başka açıdan bakarsak birileri fazladan harcasınlar tüketimi desteklesinler diye fazladan para alıyor sonucuna varıyoruz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Asgari ücret gelir seviyesi çalışan sayısının yarısı yani birilerinin keyfi kaçmasın diye yapıyorlar bu yaygarayı.


    Yarısı asgari ücretli ise çözüm diğer yarısında demektir. Bu denkleme göre asgari ücrete yapılan zam enflasyoa yol açar bu denkleme bir başka açıdan bakarsak birileri fazladan harcasınlar tüketimi desteklesinler diye fazladan para alıyor sonucuna varıyoruz



    Alıntıları Göster

    İnanılmaz bir enflasyon ve kur baskısı ve iflaslar gelecektir. vasıfsız adama 300 dolar veren ülkeden hiçbir şey olmaz. İflaslar ve çöküşlerle dolu bir sene yaşayacağız.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    2825₺ açıklandı reisde bi 100₺ ateşler

    Hahahah arada yapıyor her zaman olmaz. Ama düze tamamlamak için diye bilir düz 3k olsun.


    Ağlancak halimize gülüyoruz.

  • yuzi_35 kullanıcısına yanıt
    Evet düz 3k olur gibi nedeni tüm chpli belediyeler öyle yaptı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Canım sen içindeki sancının kaynağını bulamadın mı hala


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/147194072 


    Sana verdiğim cevabı koyup başkasına mı salça oldun yoksa hesapları mı karıştırdın



    De bakalım anor ve pudik denen birlikte otobüse binerse o otobüse ne denir???


    Cevap troleybus 



    Alıntıları Göster

    Esprisini anlayan varsa yazsın.

    Anor ve pudik nasıl troleybüse bağladı yine anlamadık.

    Sen hayatın boyunca asgari yaşıyorsun, esprileri asgarî, iddiaların asgarî, eğitimin asgarî, ana dili yazman başarısız asgarinin de altında yoksulluk senin her yerinde.


    Senin asgari ücretin olsa ne farkeder milyon lira maaşın olsa ne farkeder. Sana beyin devalüasyonu gelmiş . Muhtemelen gen havuzu ile alakalı. Asgari ücretin yanında engelli maaşı için başvur senin çok ihtiyacın var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.