Şimdi Ara

ASGARİ ÜCRET İLE GEÇİNMEK (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
5
Favori
29.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sermayenin iktidarını en çok sermaye destekler.



    Hocam yanlış anlamayın ama kıçı kırık bakkal bile 10 yılda 4 daire 1 jip aldı. Ne alırsan 5 liracı var 4 yılda Rang Rover Sport ile gezer oldu, 70 m2 ayakkabıcı x6 ile geziyor, köşedeki tekel binayı aldı, karışık sandviççi sıfır BMW çekti 5 6 yıla, akşamları 3 tekerli motor ile kokoreç satan Muharrem abi Subaru İmpreza aldı 140 bine. Öyle baka kaldım dediği zaman.



    Mesela fırın var aşağıda sahibi onlarca trilyonluk oldu. Tezgahtaki elemana sordum asgari ücret dedi.



    Yani sen de haklısın hocam. İşveren vergi vermez doğru düzgün, herkes asgari ücretli ohhh 3 5 yıla zengin alayı.



    Bak aşağıda dibimde telefoncu var. Orta okul arkadaşımın babası ölünce ona kaldı geçen yıl. 5 yıl önce açtı dükkanı. Altında ki BMW 600 bin lira. 2 tane kız çalışıyor asgari ücretli. 1 telefondan kalan para dudağımı uçuklattı.



    İşçi çalıştıran yer nere varsa sahibi köşe.

    İşçi mi çıkartıyor? Gel bakalım. Gider yok artık. Evine aldığın dolabı bile gider yazmışsın. Bak yıllardır kâr etmenişsin neredeyse ama bu ev araba olmuş. Al sana 1 milyon ceza.



    İş verenler dua etsin iktidar sermayenin paranın iktidarı. Parası olana tapıyorlar resmen. Evini geçindiren esnaf işçi çalıştırmaz genelde. Varsa 10 çalışanı anla ki para tomar tomar. Ama işçiye 1600 reva görür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Belki 300 defterin olduğu bair mali musavirin yanında çalışırken vergi kaçırmayanı görmedim. 3 kazanıyorsan 1i işçin 1 i işin diğer 1i de gelecegin için olmalı bence. Vergi yuku ağır bu da işvereni vergi kaçırmasına sebep oluyor. Ama belli ki sen patron olarak doğmuşşun işçilik gelsen böyle konuşacağını zannetmezdim. Polemiğe girmeye gerek yok. Hayırlı akşamlar size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 7 Şubat 2018; 8:55:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • juckrusel J kullanıcısına yanıt
    Microsoft Lumia 540 modeli 450 TL almıştım a101 den 2 sene önce tabi evlide değildim o zamanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gcb1903

    Şimdi konu sahibi asgari ücretle geçiniyorum diyor ama ben anlamadım ne yiyor?

    Asgari ücretli adam aidatlı 600 liralık dairede oturmaz, digitürk almaz, internet bağlatmaz, doğalgazlı evde oturmaz. Daha doğrusu bunları YAPAMAZ. Zira para ortada.

    Sanırım konu sahibi fotosentez yapabiliyor. Zira anlattığına göre ayda 26 lira ile geçinmeyi başarıyor.



    Asgari ücret insani yaşam sınırının altındadır. Bugün İstanbul hariç büyük şehirlerde 2500 lira altı yaşanamaz demektir. İstanbul ise 3000 lira altı.



    1600 ile geçiniyorum diyen insan olamaz büyük şehirde. Bir ailenin imkanı yok geçinmesi için. Bekar adam ya da evi olan anca yaşar. Nefes almak yaşamak o kadar yaşar. Bedenen yani.

    Aynen öyle kardeşim yaranılmıyor. Bu arada ben asgari ücretli falan değilim. İyi denebilecek bir gelirim var, evli de değilim. Burada kendi çıkarımı falan savunmuyorum ama yokluk gören biri olarak yazılanlar zoruma gitti. Zorda olan insanlara herşeyi bu kadar kolayca söyleyebilmek ve aklını kullanıp işçi değil de işveren olsaydı diyebilecek insanlar hayattan ne nasiplerini almışlar ne de birşey öğrenebilmişler. Herkes işveren olsaydı bu dünyanın çarkı nasıl dönecekti? İşçi diye sürünmeye makum olması mı gerek? yok mu işçinin insanca yaşamaya hakkı? Kime ne diyorsam ben de, kim anlayacak ki...

    Hep böyle gelip geçmez, gün gelir siz de düşersiniz o zaman bu söylediklerinizin her kelimesinden utanç duyarsınız. Sırf durumunuz iyi diye düşüncesizlik etmeyin düşünmeden konuşmayın. Empati kurun kendinizi insanların yerine koyun.




  • capslock35310 C kullanıcısına yanıt
    Hesap kitap yapıyoruz ne olsun sonunu düşünmeden hareket etmiyoruz adam tutmuş 600 tl kiraya niye veriyorsun diyor. Bilmiyor ki ev kiraları 800 den basliyor. Aidatlar 160 200 tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    istanbul'da gelsin de minumum 1000 tl kira ödesin göreyim onun pamuk totisini.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    İstanbula da yaşamak için ailenin tum bireyleri çalışmalı yada gelirin çok yüksek olmalı. O şehirde yaşanmaz paran yoksa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_001 kullanıcısına yanıt
    Bak ne güzel kendin yazmış kendin cevaplamışsın. Üzerine edit yapıp teyit bile etmişsin. Ülke kıyaslamasına girersen Türkiye olarak zaten kafadan sınıfta kalıyoruz bunu kabul et. Almanyada kira+yan giderler 750 euro demişsin. Kalanı ile de bana kalırsa rahatlıkla geçinebilirsin(orta halli markete git her türlü mutfak giderini karşılarsın) giyim kuşam desen H&M'de sweatshirt'ü 15euroya almışlığım var ortalama fiyatlar o civarlarda. Türkiye'deki manzaraya bakalım istersen: 1600 TL asgari ücret alınıyor ve o parayı alana kadar İT gibi çalışıyorsun eyvallah peki o para ile ne yapabiliyorsun? Kira+yan giderlere 1200TL verirsin, kalan 400TL ile mutfak masrafını karşılarsın, BARINMA ve YEME İÇME haricindeki hiç bir aktivite yapamaz, kıyafet(almanyadaki 15euroluk sweatshirt Türkiye'de 89 TL) vb. alamaz, hele ki sosyal etkinlik, konser vs uzaydır senin için. İşyerine bile yürüyerek gitmek zorundasındır çünkü gel bana anlat şimdi.

    Ek kaynak:https://parasalcozumler.com/almanyada-gecim-sartlari-nasildir-ne-kadar-para-ile-gecinilir/ şöyle bir site buldum gecenin bu köründe. Herkes Türkiyeye düşman herkes almanya övücü değil mi senin gözünde?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881-1938

    Belki 300 defterin olduğu bir mali musavirin yanında çalışan biri olarak kaçırmayanı görmedim. 3 kazanıyorsan 1i işçin 1 i işin diğer 1i de gelecegin için olmalı. Ama belli ki sen patron olarak doğmuşşun işçilik gelsen böyle konuşacağını zannetmezdim. Polemiğe girmeye gerek yok. Hayırlı akşamlar size.

    Sermaye benim, riske giren benim neden kazancimin 3te birini isciye birakayim? Ayrıca doğuştan zengin değilim, çiftçi çocuğuyum. Şu anki durumumuz da son 10 yılda olmuş bir durum, aklımızı kullandik kazancimizi katladık bunda şaşılacak birşey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal birşey. Elektriğe bir yılda yüzde kaç zam geldi ? Suya ve doğalgaza ? Evet asgari ücret arttı ama nedense hemen peşinden zam zam zam :) Aaa Pardon köprü ve yol yapılıyordu :) Ha birde unutmuşum akaryakıta yapılan zamda oto sistem vardı kendi kendine yapılıyordu doğru. Bu sistemi bir ara asgari ücretede getirseler ne güzel olur. Mesela millet vekillerimizin bakanlarımızın maaşları birazcık düşse bunun yerine asgari ücretli ve emekliye verilse :) Ama doğru onlar 2 3 gibi saatlerce masa başında uyukluyorlar kavga ediyorlar.pardon ülke yönetiyorlar,asgari ücretliler 8-10 saat bedenen yoruluyorlar özür dilerim tabiki en az maaş olan 10 binlarayı ülke yönetenler alacak. Modern kölelik dönemine hoş geldiniz. Asla ve asla kıtkanat geçinmekten başka çaren yok :) adamlar utanmasa maaştan çok vergi alacaklar o derece. Ha pardon birde asgari ücrette zenginlik vergisi vardı :D Onlarda ise üstü örtülü ödenek :D




  • Eyyy atam kalkta kurtar bu ülkeyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jquair -- 7 Şubat 2018; 1:46:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Muhasebecisin ve asgari üçret ile çalışıyorsun, kaldımı asgari üçretle çalışan muhasebeci, bize 2 tane lazım
  • Kolay kolay kolay kolay kolay değildir
    Kolay değil kolay değil kolay değildir

    bir şarkı sözü ile cevap vermek istedim. Para kazandığın halde aldığın paranın değersiz olması çok kötü bir durum.
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Oncelikle Allah esinize sifa versin ve size de kolayliklar dilerim. Soylediginiz sartlarda mevcut durumunuz ne yazik ki gecinmek degil ancak hayatta kalmaktir.



    Ancak yaptiginiz genelleme cok yanlis. En iyi ihtimalle o bahsettiginiz 300 kisi/firmanin, gozunuzle gordugunuzu varsayarak, vergi kacirdigini soyleyebilirsiniz.



    Bu durumda da yaninda calistiginiz mali musavir ve siz de suca ortaksiniz. O islemlere goz yumdugunuz icin.



    Sikayet edin o zaman o vergi kaciranlari. Bu duruma karsi cikin. Calismayin o firmalarla. Olmadi di mi?



    Isverenin de sermayesinden/karindan kime/nereye ne kadar ayiracagi da ancak onu ilgilendirir.



    Adam beki daha cok yatirim yapip islerini buyutup daha fazla kisiye istihdam saglayacak veya sadece basit bir sekilde keyif icinde hayatini surecek.



    Adamin borcuna ortak misiniz ki karina da ortak olmayi bekliyorsunuz?



    Calisanina anlastigi maasi odedigi ve haklarini verdigi surece sorun yok. Ama hakkinizi yiyordur vs. bu duruma karsiysaniz o zaman hakkinizi arayin.



    Isyeri sahibi falan degilim. Yoklugu da ceken bilir. Cok sukur gelirimiz ailecek gayet yeterli su an. Cok ciddi de hastalik atlattik.



    Asil sorun ne sizde ne bizde. Sorun bir iki yilin sorunu da degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 28 yıllık hayat tecrübem

    Hayatın anlamı = yol + yemek + sigorta

    Asgari ücretle çalışan = modern köle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben eskiden şirket sahibi olarak ve asgari ücretli çalıştıran olarak açıklıyım. Buna risk yönetimi diyoruz bugün iş yerinde çalışan 1400 alıyorsa onun maliyeti 3500 üzerine bile çıkabiliyor. Gider dediğin sadece sigorta vergi değil.

    Benim şirketimde 14 kişi çalışıyordu 4 tanesi asgari ücretli idi. Şirkette 4 araç vardı hepsi akşam servis olarak kullanıyordu. Bunların benzin, bakım, vergisi,sigorta kaskosu derken zaten 1 araç asgari ücretlinin 4 maaşını yiyor. Şirket içi giderler ayda 2 bin tl yi buluyor. Belkide daha fazladır bakmıyordum bile. Öğle yemeği neden verdiğmizi hala anlamış değilim ama biri başlatmış bizde ayak uydurmuştuk ve şirketi kapatmadan 1 ay önce yemeği iptal edince değişen hiç bir şey olmadığını fark etmiştim. Çünkü kimse o yemek fişlerini kullanmıyor dışarda yemek yemeyen gene yanında getiriyor. Vergi konusu ciddi şekilde kaçırmaya çalışmasanız istideiğiniz kadar denetime girin birşey çıkmıyor çünkü sistem bunu öneriyor. Ben 2 ayda bir benzincilerden almadığımız benzin fişlerine %8 ödemek şartıyla alıyordum. Bir iki defada gıda ve temizlik malzemesi için almıştım. Yemek işinde çok var fakat buradan herkes yakalanıyor.

    bunlar dışında bazen ayda 60-70bin kasada para kaldığı oluyordu. Elimi kırdığım için 2 hafta hastanede kaldığımda öğrendim ki işçinin başında durmazsan hiç bir işe yaramazlar. 3 gün maaş geç yattı diye şirkette bilgisayar kapatıp oturan mimar vardı. 6 ay hiç ödeme almayıp cepten yediğimi bilirim. İşçilerin maaşı aylık 25 bin üzerine çıkıyordu sanırım 2 yıl oldu hatırlamıyorum bile. hiç aklıma tazminat konusu gelmemişti fakat şirketi kapatırken ödediğim tazminatlar sonrası birgün kafayı kırar tekrar şirket açarsam bilinki kimseyi sigortalı yapmam.


    Bunlar dışında ne mi aldım? şirket üzerine gider göstermek için aldığım 2 araba, bir de hala taksitini ödediğim evim var. 4 yılda kalan bu. Ve iyiki kapatmışım şuan batardım büyük ihtimal. Piyasa döndü. Asla ve asla hiç bir şekilde bir daha bırakın şirket sahipliğini müdür bile olmam. Kurumsal firmada çalışmaya devam ediyorum yakın zamanda yurt dışına çlaışmaya göndericekler belki o zaman işten cıkar başka iş bakarım.



    Allah çalışana 1 sabır veriyorsa çalıştırana 100 sabır versin diye her zaman derim.




  • Bende asgari ücretle çalışan 26 yaşında bir vatandaşım size şöyle söyleyeyim evim yok arabam yok hiç bir şeyim yok aylık 650 lira kira ile bir evde yaşıyorum. Evlenmekmiş çocuk yapmakmış flan artık benim için hiçbir şey ifade etmiyor yani öyle bir düşüncem olamaz kimseyi sevmek sevilmek gibi bir duygu için böyle bir hayata mahkum edemem ( zaten aldığımız 1400-1600 lira sevgili yapma bütçesinde bile değil ) ölene kadar hiç kimseye muhtaç olmadan kendimi geçindireyim başka bir şey istemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1881-1938

    Samsunda yaşıyorum büyük şehirleri hiç düşünemiyorum

    Bende Samsunda yaşıyorum çalışmak, iş bulmak, iş bulsak bile 10-12 saat arası çalıştırıyorlar bu şehirde :( zor kardeşim zor....
  • iyi en azından gıda alınabiliyor halimize şükretmek lazım



    ülkenin durumu içler acısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlık meslek mezunuyum elde avuçta hiçbir şey yok alsam alsam en fazla 4 bin lira civarı bi para alacağım atanırsam çıkardım aklımdan evliliği falan.Fakire aşk bile yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.