Şimdi Ara

Asgari ücret gerçekten düşükmu ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asgari ucret 350 dolar. Dalga mi geciosunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret önceleri çok düşüktü. Akboylar sürekli burdan dem vurur ama işin aslı öyle değildi.
    Bir işe gittiğin zaman asgari ücret pazarlıgı şöyle olurdu;

    "Hacı sana ilk 3 ay 1.5 asgari ücret, sonraki aylarda 2 asgari ücret " diye pazarlık atılırdı .Büyüklerden biliyorum.
    Sorun asgari ücrette değil, sorun asgari ücret için işverenlerden alınan "aşar "vergisi.

    2020 tl olan asgari ücretli işçinin maaliyeti 3.006 TL.
    Olay burdan kopuyor. yapılması gereken devletin aldıgı harcı azaltması.
    İş verende maaliyeti yüksek oldugundan ya yeni çalışan almıyor, yada mevcut çalışanlarını azaltıyor .Yada sigortasız işçi arayıp, suriyelipeşinde koşuyor.

    Herkesten fedakarlık bekleyen devlet, sıra kendisine gelince kulak üstüne yatıyor.
  • Asgari ücretle bir kişi bile geçinemez şu anda. Günü kurtarsa bile ya soğuktan, ya besinsizlikten yada akıldan hasta olur. Uzun zaman içinde kanser olacağı ise %100.
  • Soru eki ayrı yazılır.
  • Bir eve iki asgari ucret girerse cocuk yoksa hayattan cokta bir beklentin yoksa zor da olsa gecinilebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçinenler olduğuna göre geçiniliyor. Ama bitkisel hayatta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu büyük şehirlerdeki yığılmayı da azaltacaktır. Daha küçük şehirde daha az paraya işçi çalıştırabileceğini gören sermaye sahipleri yatırımı oralara kaydırmak isteyecektir.

    Ülkemizin sorunu yatırımları İstanbul-Ankara-İzmir sürekli üçlüsüne yapılması. Bu sebeple bu şehirlerin aşırı büyüyüp nüfusun kontrolden çıkması.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Sistemin devamlılığı için vasıfsız işçilere ihtiyaç var. Vasıfsız kişiler de çoğunlukla vasıfsız kişilerin kurduğu aileden çıkıyor. Asgari ücretli birisi aile kurup çocuk bakabilecek kadar maaş alabilmeli ki sistem devam etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 8 Kasım 2019; 20:2:16 >
  • Hocam bence tek kişi için kurtarır ama işin içinde aile varsa çok zor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben gayet rahat geçinirdim nasıl olsa kira yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turcopolo

    Hala insanların derdi asgari ücret ile, enflasyon düşsün enflasyon. Ozaman asgari ücreti 5000 tl yapsınlar, bir ekmeğin fiyatıda 7 TL olsun kabul edermisiniz? düşürsünler asgari ücret böyle kalsın ama ekmek 1 TL olsun, toplu taşıma 1.50 olsun, Ev kiraları 600 700 tl olsun, faturalar düşsün, gıda fiyatları düşsün. Bizim enayi cahil millette bir asgari ücret sevdası var artsın diye bekliyor. Asgari ücret artsında işçi çıkartsın şirketler doğru. Asgari ücretle sorunu yok kimsenin, enflasyonu düşürsünler alım gücümüzü arttırsınlar ve maaşlara zam yapmasınlar her sene zırt pırt. Stabil bir ekonomimiz yokki. Yani asgari ücret düşük değil, enflasyon çok fazla, alım gücümüz yok, 3. dünya ülkesiyiz. Asgari ücretle uğraşmayın lütfen...
    Ürün fiyatları düşerse deflasyona gireriz bu enflasyondan daha kötü bir şey intihar etmek gibi bir şey olur. Enflasyon yükseliş hızı düşürülmeli.
  • hiç izafi yorumlarla onu yemesinler buraya gitmesinler demeye gerek yok çok açık bir kriter veriyorum

    4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2067 TL Yoksulluk sınırı 6733 TL (2019 haziran)
    karı-koca 2 çocuk olarak düşünürsek ve 2sinin de çalıştığını (çalışabildiğini) var sayarsak 6733/2 nin altındaki asgari ücret yetersizdir net.
    Hele ki toplumdaki kadınların eğitim durumu yada toplumsal normlar yüzünden çalışamadığı düşünülürse tek çalışanla açlık sınırında olurlar
  • benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt
    Deflasyon olursa (yani eksi enflasyon) ne olabilir ?
    Piyasa mı daralır, üretim mi düşer işsizlik mi olur şirketler mi kapanır ne olur yani
    bu arada eğitim ne ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lawbreaker

    Deflasyon olursa (yani eksi enflasyon) ne olabilir ?
    Piyasa mı daralır, üretim mi düşer işsizlik mi olur şirketler mi kapanır ne olur yani
    bu arada eğitim ne ?
    Şirketlerin kâr oranı düşeceği için işçi sayısını azaltırlar işşizlik olur. Ayrıca Türk halkı çok aşırı tüketeceği için tüketim patlamasına yol açar. Talep arza yetişemez. Japonya gibi ülkeler bu illetle baş edebilmek için yıllarca uğraşıyor. Deflasyona giren ülke kolay kolay çıkamaz. Enflasyon %2-3 civarında olmalıdır. Eğitimim üniversite de öğrenci olmama rağmen bu soruyu saçma buluyorum çünkü maddi yetersizlikler gibi sebeplerden okuyamayan bir ton bilgili insan var Üniversite mezunlarına taş çıkartırlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M3lank0lik

    Memur'un maaşına bak piyasadaki enflasyona bak alım gücüne bak bir sepet doldur ortalama elektrik su fatura doğalgaz gibi şeyleri dikkate al ortalama belli bir brüt şey çıkar zaten her ay zaten yapıyorlar bunun hesabını gerek bekar bir birey gerekse aile olarak açlık ve yoksulluk sınırı hesaplanıyor.

    Buna göre asgari sınır şuan 3 bin 500 lira piyasaya göre en net ihtiyaç bu ayrıca şuda var ben diğer pek çok devlette olduğu gibi şehirlerin ve istihdam güçlerinin farklı olması sebebi ile aynı zamnda her bölgede asgari ücretin farklı belirlenmesinden yanayım


    yani güneydoğuda o bölgedeki genel ihtiyaçlar gözetilirse asgari ücret ortalama diyelimki 2600 olur

    karadenizde inceleme yapılır ve yıl yıl denetim yapılırsa 2900 olur

    İç anadoluda başkent ve başkente yakın yerler sosyo ekonomik durumda ele alındığında 3400 dolaylarında olmalı

    Egede izmir ve beraberinde pek çok şehride değerlendirmeye alındığında gene 3300 3400 dolaylarında olmalı

    Doğu anadoluda asgari ücret tahmini olarak 2500 olmalı pek çok şeyi kendi yetiştirip temin edebilen kişiler var burada.Pek fazla yük yok.

    Marmara bölgesinde bursa kocaeli ve istanbul göze alındığında buralarda yaşam pahalılığı olduğundan 3800 3900 e kadar gidebilir iş.


    Yani demem o ki gerek nüfus gerek bölgelerin pahalılığı yaşam koşulları ülkeyi genele alıp ahanda bu diyebileceğin düzeyde değil.

    Asgari ücretle ülkenin bir noktasında doğusunda sıkıntı yaşamassın ama batısında da insan gibi yaşayamazsın şuanki duruma göre söylüyorum pek çok şeyden feragat edersin.

    Asgari ücretliden alınan vergi olmasa bu ülke batar net.Bir ülkenin en büyük gelir kalemi vergi olur mu yav muz cumhuriyeti mi bura en büyük gelirini muz ihracatından sağlayan ülkeler gibi.

    Ben 6 bin lira maaş alıyorum ara sırada ikramiye bir insan 4-5 kişilik aile ile istanbulda felan nasıl yaşıyor akıl sır erdiremiyorum.Zaten bu kişilerin sağlıklı olduğu beslendiğide söylenemez.Ha 6 bin lira filan çok para değil para hiç gibi birşey pul gibi şuan.Verdiğin emeğe göre sana bir şey kazandırmıyor.Ben şuna razıyım almanyada 3200 € alıyordum azdı özdü ama alım gücü vardı alım gücü istediğini alabiliyordun düzgün şekilde burada öyle birşey yok.Yani maaşın 2000 olsun ama alım gücün paranın satın alma gücü olsun biraz.Bir market alışverişi yap 350 400 den aşağı çıkmıyorsun ne aldın dersen koca bir hiç.Faturalar zaten toplamda direk 1 milyar.Gün geçtikçe fakirleşiyor ülke yazık diyorum.

    ben ülkenin üst kademelerine geçsem bu kadar acımasız olabilir miydim bilmiyorum yada o konumlar mı insanı farklı bir havya bürüyor yada o konuma gelenler bir sınamadan geçmiyor mu ağa paşa modu ile mi geliyorlar oraya.İlginç bir durum yazık bu ülkeye çok yazık.
    Adam anadoludan asgari ücreti yüksek yere göç eder senin bu saçma fkrinle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret gerçekten düşük evet. Olay miktarda değil. Kilit nokta yüksek enflasyon ve düşük alım gücü.
    Şu an ki ekonomide asgariyi 3000-3500 arası yapsalar bile yeterli olur mu şüpheli. Düzeleceğine umut var mı dersen,o da yok.
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan konuşmayın.

    Her yer asgari ücret veriyor. İşyerimde kıdem alınca 100 lira farketmiyor maaşın. Yönetici 200 lira fark alıyor. Üniversite mezunu olmak zorunlu ve sen vasıfsız mı diyorsun? Tebrik ediyorum çok vizyonlusun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beels

    Adam anadoludan asgari ücreti yüksek yere göç eder senin bu saçma fkrinle.

    Alıntıları Göster
    Onuda kontrol edeceksin iş müessibi nedeni olmadıkça göç yasak her yeri homojenleştireceksin gerek kütük gerek okuma gerekse iş maksadı dışında keyfi yok öyle.İş istihdamı olacak yerler bir noktada kümelenmeyecek dağıtacaksın.Lanet olası istanbula her haltı yıkmışlar deprem olması bekleniyor e olunca ne olacak ekonomi daralacak en az 1 ay 3 ay belki 1 yıl enkaz kalmayacak düzelecek mi hayır önlem var mı hayır ibret alan var mı yok 20 yıl deniyor 30 yıl deniyor salla kardeşim salla ülke neden böyle sebebi belli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 9 Kasım 2019; 14:1:55 >
  • benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt
    işsizlik zaten var,üretim artarsa işsizlik azalır
    üretim kapasitesinin ne kadarı kullanılıyor ki arz talebe yetişmeyecek
    tüketim patlaması falan olmaz merak etme (japonya da olabilr de burada olmaz)

    Beyin ameliyatı yapmak için nasıl belli bir diploma gerekliyse liseden terk ama çok yetenekli değme cerrahtan daha iyi beyin ameliyatı yapar denmiyorsa akademik yeterlilik gerektiren konular için de bu geçerli

    Okulunu bitirip piyasa şartlarını değerlendirebilecek kadar iş tecrübesine sahip olduğun zaman her ülkenin farklı dinamikleri olduğunu kiminin enflasyona kiminin büyümeye ihtiyacı olduğunu hatta hangi sektörlere yatırım yapılmasının makro anlamda en yüksek faydayı sağlayabileceğini göreceksin acele etme
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.