Şimdi Ara

aşçılığın büyütülmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • masterchef izleyince farkettim nerde üni okumak zor gelen varsa genelde aşçılığa yönelmiş


    eğer çok ama çok büyük bir sakar değilsen yavaş yavaş 2-3 yılda 30-40 bin liralara otellerde çalışıyorsun


    mantıklı mı mantıklı. otelde hem çalış hem boş zamanlarında denize gir havuza gir


    bana göre aşçılık çok büyütülüyor. malzemen iyiyse ekipmanların iyiyse sana kalan tek şey ufak müdahaleler


    maharet bence aşçıda değil malzemenin kalitesinde




  • 40 sandalyeli küçük bir restoranda standar bir akşamda ortalama 140 tabak ana yemek servis ediliyor. Menüde 10-15 çeşit ana yemek var, bir sürü side dish, bunun starter'ı var, tatlısı var... Öncesinde bunun planlaması var, sipariş etmesi var, alışverişi var, stok takibini yapmak var, yıkaması, kesmesi, hazırlığı var... Olay yalnızca yemek yapmak değil, olay hem çok yemek yapmak, hem de zaman baskısında, gelen siparişe göre yemek yapmak, hem de üstüne restoranda yanında çalışanları yönetmek...


    Yoksa ben çok güzel kokteyl yaparım mesela. Evde kız arkadaşımla yapmadığımız içecek kalmadı. Ama ufak bir doğum günü buluşmasında evde barmenliği ben yapayım dedim, çok sınırlı bir menü olmasına rağmen 10 kişiye kokteyl yetiştirene kadar canım çıktı. Üstüne bunun alışverişini hesaplama, 10 adam ne kadar viski içer, ne kadar limon suyu sıkayım, ne kadar simple syrup hazırlayayım...


    Barmen kalitesinde kokteyl yaparım ama barmen kalitesinde barmenlik yapamam mesela ben.





  • otelde çalışan bi aşçının dinlenip denize girecek vakti kalacağına asla inanmıyorum. büyük ihtimalle gözünün açık olduğu vakitlerin çoğunda çalışıyodur.

    yemeği yapmanın tüm sürecini düşündüğünde, bitmeyen bi çile:

    1- ön hazırlık süreci: ürünlerin seçilip, yıkanıp, kabuklarının soyulması ya da suda bekletilmesi gibi işlemler.
    2- yemeği yapma süreci.
    3- ortalığı toparlama süreci: 3A) bulaşıklar durulanıp makineye atılır, 3B) çöpler toparlanır banko silinir vs 3C) yıkanmış tabaklar-bardaklar-kaşıklar tekrar dizilir

    120 yıl önce inşaa edilmiş Titanik gemisinde sadece patates yıkayıp soymak için özel oda vardı ve bu odada vardiyalı olarak 7/24 parates soyuluyordu. çünkü gemide 2250 kişi var, bu kişilerin tamamı için günün en az 2 öğününde patates gerekli.

    yani mutfak işi zordur. baya zordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 1 Temmuz 2024; 18:10:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.