Şimdi Ara

Asansör Kapı Kontrol Kartı Yapmak İstiyorum (Pic kit 2,Alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 26.04.2014 23:16 güncelleme arkadaşlar bu işi pic ile yapmaya karar verdim expkits sitesinden pickit2 ve pickit3 e bakıyorum bir arkadaşımızın tavsiyesiyle 3 almak istiyordum fakat siteden bakınca sanki 2 daha iyi geldi,3 tede atmel programlanabiliyormu 2 daha ucuz birde önerilerinizi bekliyorum,hangisini alayım?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    27.04.2013 22:31 güncelleme araştırmalarım sonucu pickit2 siparişi verdim,alacak arkadaşlar varsa pickit2,3e göre daha stabilmiş kit 3ün artısı 32 ile başlayan picleri programlayabilmesiymiş,2 de olan bazı özellikler 3 te yok,3ün güzelliği pic programlamak için mplab programı yeterliymiş,daha fazla bilgi var ama aklıma gelenler bunlar,ve expkits ten gelen mail:

Merhaba,

Genelde programlayacağınız picler F877A, F84A F452 gibi picler olacaksa pk2 alabilirsiniz. Çok yeni piclerle ugrasma ve agırlıklı debug yapma hedefi varsa pk3 secmelisiniz.
    PK2 stabildir. PK3 destegi devam etmektedir.
    Saygılarımla,
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Öncelikle herkese iyi günler bu bölümde elektronikten gerçekten iyi anlayan büyüklerim ve tahmini benden yaş olarak küçük olsada bilgi olarak benden önde olan birçok bilgili kişi var başlıktada belirttiğim gibi asansör kapı kontrol kartı yapmak istiyorum.

Bilgisi olan herkesin yardımına ihtiyacım var ilk önce şunu söylemeliyim aklımda bu fikir yoktu babam çok istiyor ve banada söylüyordu bende pek ilgilenmedim ama şuan içimde aşırı bir merak ve yapma isteği var,biz asansör montajı ile uğraşıyoruz daha doğrusu ben sadece yazları babamsa sanırım 35 sene civarı,montaj yapmanın yanında bakımınıda üstleniyoruz.Ağırlık karkasını kendimiz yapmaya başladık ve babamdan kapı kontrol kartı(ilk aşamada)yapalım diye benimde okuduğum bölümden dolayı bir istek geldi bende düşündüm ne kadar zor olabilirki dedim,aslında birazda babamdan gaz aldım çünkü kafaya koyarsa yapar,gerekirse programlama öğrenir geç olur ama yine yapar,bende bu sefer babamı sevindireyim ve dışarıya pazarlayacağım bir ürün üretiyim diye bu işi yapmayı istiyorum öncelikle buraya kadar okuyan herkese teşekürler.

Ben elektrik elektronik müh. 2. sınıf öğrencisiyim iyi derecede proteus bigim dışında çokta birşey öğrenmedim elektronik anlamda,lojik devrelerlede aram iyidir,bahsettiğim kart asansörün hareket halindeyken ve durduğu anda kapının ne yapması gerektiğini söyleyen karttır,bu kart olmadan kapı açılmaz kapanmaz,tabiki tam otomatik asansörlerden bahsediyorum.Genelde gördüğüm kadarıyla tabi yanlış hatırlamıyorsam bu kartların programlanmasında pic kullanılıyor ve ben bu işi aşırı derecede yapmak istiyorum.

Asansörlerden anlayanlarda bu kartta tam olarak ne kullanılıyor yazarlarsa ki ankaraya gidince kesin bakarım içerisine ona göre kendimi geliştirmek ve bu üretimi yapmak istiyorum,ben bu işi yapmak için PİC programlamamı öğreneyim,yeni bir sistem deneyip ardunio yardımıyla daha basit bir şekilde yapabilirmiyim arduniomu öğreneyim,gördüğünüz gibi kafam çok karışık ve çok heyecanlı olduğumdan sizden akıl,fikir,destek istiyorum.

Bu yaz stajım var eğer bu yazdığımı okuyan ve asansör kumanda panosu,yada asansör elektronik kartları üzerine üretim yapan büyüklerimiz varsa yaz stajını yanınızda yapıp işin çekirdeğine inmek istiyorum,yada okuyan büyüklerimizin tanıdıkları bak böyle bir çocuk var öğrenmek istiyormuş diyerek beni yanına gönderebileceğiniz birisi varsa çok memnun olurum,ankarada oturuyorum ve gerçekten bu işi yapmak istiyorum,stajımı böyle biryerde yaparsam çok şey öğreneceğime eminim.

Eğer bu kartı yapabilirsem sonraki hedef asansör kumanda kartı bu arada bende asansörden anlarım,asansör raylarının öontajından elektronik kısmın montajına kadar,kat ayarlarının yapılmasından halatların bağlanmasına kadar çoğu şeyi biliyorum bazıları eksikte olsa,bu yazıyı okuyan herkesten yardım istiyorum bana fikir verin ne yapayım nerden başlamalıyım,özellikle staj için böyle biryer bulabilirsem çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bersis576 -- 30 Nisan 2014; 0:53:38 >

• bersis576 kullanıcısına yanıt
    sistemin nasıl çalıştığını/çalışması gerektiğini biliyorsan yaparsın.ama bu iş donanımdan çok yazılımı ilgilendiriyor.
  • stresstest kullanıcısına yanıt
    sistemin çalışmasını az çok biliyorum ama tamamını babamdan öğrenirim,ne öğrenmem lazım pic ilemi başlamalıyım sizce,asansör hakkında bir bilginiz varmı?
  • bersis576 kullanıcısına yanıt
    asansör kurulumunda hiç bulunmadım.

asansör demişken; lise yıllarımda kendi apartmanımızın asansör kartını incelerken bir bayandan azar işitmiştim.(sen bundan anlıyor musun diye?).öylede bir kötü anım vardır.

neyse öncelikle programın akış diyagramını oluşturman gerek.sonra programı yazarsın.platforma(pic-atmel vs) sen karar verirsin.zaten hazır kartları inceleme imkanında var.oralardan kopya çekersin.kartı basmak son aşama olmalı bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: stresstest

asansör kurulumunda hiç bulunmadım.

asansör demişken; lise yıllarımda kendi apartmanımızın asansör kartını incelerken bir bayandan azar işitmiştim.(sen bundan anlıyor musun diye?).öylede bir kötü anım vardır.

neyse öncelikle programın akış diyagramını oluşturman gerek.sonra programı yazarsın.platforma(pic-atmel vs) sen karar verirsin.zaten hazır kartları inceleme imkanında var.oralardan kopya çekersin.kartı basmak son aşama olmalı bence..

Aynen karti basmak son asama pic programlamak icin isime yarayacak malzeme ariyorum,pic kit 1,2 gibi kitler var ozelden sordum bu isten anlayan bir kac kisiye cevap bekliyorum,sizinde bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu yapman için tek bir kart kullanman ve asansör hareket, kapı, ışık süresi, kata tamamlama vb. birçok işlemi tek programda veya tek kart içinde işbirliği içinde çalışan pic lerle yapman gerekir ama sorun asansör yani insan canı olunca ciddi manada kafayı kullanmalı ve olabilecek olasılıkları düşünerek bir algoritma oluşturmalısınız...Asansörden pek anlamam ama gözlemlediğim kadarıyla:
    Kapının kapandığı yerlerde metal kontakt bölgeleri var kapı kapanıp devre tamamlanıp karta kapı kapalı bilgisi gidince işlemci röle kullanarak kapıyı kilitliyor devamında ise gidilecek kata harekete başlanıyor ben sıfırdan kart yapacak olsam mantık olarak gidilecek katın tayinini stabil bir sistem olması için matematiksel işlemleri kullanarak hesaplardım örnek kat aralarına makinadaki rgb sensör algılayabilecek şekilde kırmızı çizgiler (sensör güzergahında kat araları haricinde kullanılmayacak) örnek asansör zemin katta ; algoritmamızda asansörümüzün 3. kata ulaşmak için 2 adet kırmızı çizgi geçmesi gerektiği işlenmiş durumdaydı kapı kilitlendi asansör ilk kırmızıyı rgb sensörle gördü 2. kırmızıyı rgb sensör ile izledi ve kırmızı bittiği an hız azalmaya başladı ve 3sn sonunda (ölçülmeli ve süre ona göre belirlenmeli) 3.katta durmalı burada netliği arttırmak amacıyla 3. katta sapmasız durduğunu anlamak için ikinci bir kontrol mantığı kullanılabilir...3.katta durduğu anlaşıldı ve kapı kilidini tutan röle serbest bırakıldı bu andan itibaren 20sn lik ışık süresi başladı asansör kullanan asansörü terketti ve 20sn sonunda ışık kapatıldı. 3.katta yız 2.kattan çağırıldık algoritmamıza göre 1 adet kırmızı çizgi geçmemiş gerekmekte bu mantığa göre indik ve 2.kata ulaşıldığında kapının kilidini açtık...

Temel mantık bunun üzerine olmalı ama altını çiziyim daha önce asansör üzerinde çalışmadım ama yapacak olursam bu verdiğim mantık üzerine çalışırdım...
    Burada bahsetmiş olduğum gibi ayrıca kapı kartı yapamazsın hazır asansör kontrolöründen bilgi alıp(onun diline göre) işlemek 0 dan hepsibirarada kart üretmekten daha kolay değildir...Ama hali hazırda kullandığınız asansör kartının kapı kartına verdiği verileri net belirleyebilirsen ve kullandığı komutlar lojik veri ve seri port gibi kolay denilebilecek arayüzlerse yani "çağrıldım,harekete başlıycağım" şeklindeyse(tabiiki bu şekilde değildir bunlar temsili belki entegrenin bir portunu 1 ken 0 yapmak vb. şeklinde olabilir) biraz daha şanslısın demektir...Şuanda ise yapman gereken oturup bir algoritma oluşturmak olduğunu düşünüyorum üst sınıflardan yardım alabilirsin veya buradan yardım etmeye çalışırız çalışırım...Öncelikle biraz daha araştır ve bilgi edin bunları şimdilik önerebilirim...
    MUSTAFA

• Pic şifreli kasa kilit örnekleri var.Tüm bilgiler doğruysa çıkış versin.Siz sadece giriş pinlerini yani sensör veya sınır anahatlardan bilgi okutacaksınız.Bende yürüyen merdivende çalışıyorum az çok asansörede girdim.
    Tüm pinler 1 olduğu zaman PORTB 0 = 1 gibi birşey olabilir.Daha sonra röle , kontantör ile sürülür.
    Ancak insan güvenliği için tüm olasılıkları teker teker hesaplamalı , gerekli olacak kadar giriş-çıkışa sahip bir pic seçmelisiniz.Pic programlamadan anlasaydım bende bu tarz bir deney yapacaktım.
    Pic ile uğraşmaktansa uygun fiyatlı bir PLC üzerinde çalışın.Çevre elemanları ( sensörler sınır ahatarları butonlar ) daha kolay entegre edilir.Pic kartı yapıldıktan sonra sorun çıkarsa tekrar kart basmanız gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 27 Nisan 2014; 21:11:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: navti

Bunu yapman için tek bir kart kullanman ve asansör hareket, kapı, ışık süresi, kata tamamlama vb. birçok işlemi tek programda veya tek kart içinde işbirliği içinde çalışan pic lerle yapman gerekir ama sorun asansör yani insan canı olunca ciddi manada kafayı kullanmalı ve olabilecek olasılıkları düşünerek bir algoritma oluşturmalısınız...Asansörden pek anlamam ama gözlemlediğim kadarıyla:
    Kapının kapandığı yerlerde metal kontakt bölgeleri var kapı kapanıp devre tamamlanıp karta kapı kapalı bilgisi gidince işlemci röle kullanarak kapıyı kilitliyor devamında ise gidilecek kata harekete başlanıyor ben sıfırdan kart yapacak olsam mantık olarak gidilecek katın tayinini stabil bir sistem olması için matematiksel işlemleri kullanarak hesaplardım örnek kat aralarına makinadaki rgb sensör algılayabilecek şekilde kırmızı çizgiler (sensör güzergahında kat araları haricinde kullanılmayacak) örnek asansör zemin katta ; algoritmamızda asansörümüzün 3. kata ulaşmak için 2 adet kırmızı çizgi geçmesi gerektiği işlenmiş durumdaydı kapı kilitlendi asansör ilk kırmızıyı rgb sensörle gördü 2. kırmızıyı rgb sensör ile izledi ve kırmızı bittiği an hız azalmaya başladı ve 3sn sonunda (ölçülmeli ve süre ona göre belirlenmeli) 3.katta durmalı burada netliği arttırmak amacıyla 3. katta sapmasız durduğunu anlamak için ikinci bir kontrol mantığı kullanılabilir...3.katta durduğu anlaşıldı ve kapı kilidini tutan röle serbest bırakıldı bu andan itibaren 20sn lik ışık süresi başladı asansör kullanan asansörü terketti ve 20sn sonunda ışık kapatıldı. 3.katta yız 2.kattan çağırıldık algoritmamıza göre 1 adet kırmızı çizgi geçmemiş gerekmekte bu mantığa göre indik ve 2.kata ulaşıldığında kapının kilidini açtık...

Temel mantık bunun üzerine olmalı ama altını çiziyim daha önce asansör üzerinde çalışmadım ama yapacak olursam bu verdiğim mantık üzerine çalışırdım...
    Burada bahsetmiş olduğum gibi ayrıca kapı kartı yapamazsın hazır asansör kontrolöründen bilgi alıp(onun diline göre) işlemek 0 dan hepsibirarada kart üretmekten daha kolay değildir...Ama hali hazırda kullandığınız asansör kartının kapı kartına verdiği verileri net belirleyebilirsen ve kullandığı komutlar lojik veri ve seri port gibi kolay denilebilecek arayüzlerse yani "çağrıldım,harekete başlıycağım" şeklindeyse(tabiiki bu şekilde değildir bunlar temsili belki entegrenin bir portunu 1 ken 0 yapmak vb. şeklinde olabilir) biraz daha şanslısın demektir...Şuanda ise yapman gereken oturup bir algoritma oluşturmak olduğunu düşünüyorum üst sınıflardan yardım alabilirsin veya buradan yardım etmeye çalışırız çalışırım...Öncelikle biraz daha araştır ve bilgi edin bunları şimdilik önerebilirim...
    MUSTAFA

cevabınız için teşekkür ederim,güvenlik önlemi konusunda o kadar çok şey kullanıyoruzki artık sizin düşündüklerinzden fazlası var,siz değişik bir teknoloji önerdiniz rgb ile fakat şöyle bir durum var pazarın buna hazır olması ustaların benimsemesi lazım ilerde buda aklımda bulunsun böyle bir sistemi belki Türkiye yapar,bizim kullandığımı sistemde rgb nin işini mıknatıslar ve bistabil şalterler yapıyor,asansör mıknatısları görünce ilk önce yavaşlıyor sonra duruyor,tabi 4 mıknatıs var 1 tanesi yavaşlatma 1 tanesi durma 4 tane çünkü aşağıdan gelirken 2 tanesi yukarıdan gelirken 2 tanesi işlev görüyor,dediğiniz gibi ana kumanda kartından ne gibi komutlar geldiğinide bilmem gerekiyor çünkü kapı kartı ona bağlı olarak çalışıyor,tabi kart üzerinde kapının ne zaman kapanacağı,ne kadar hızla kapanacağı gibi ayarlarda yapılabiliyor,şuan pic kit 2 alıp uğraşmaya karar verdim bakalım gelişmelerden haberdar ederim burdakileri,yapabilirsem güzel olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Pic şifreli kasa kilit örnekleri var.Tüm bilgiler doğruysa çıkış versin.Siz sadece giriş pinlerini yani sensör veya sınır anahatlardan bilgi okutacaksınız.Bende yürüyen merdivende çalışıyorum az çok asansörede girdim.
    Tüm pinler 1 olduğu zaman PORTB 0 = 1 gibi birşey olabilir.Daha sonra röle , kontantör ile sürülür.
    Ancak insan güvenliği için tüm olasılıkları teker teker hesaplamalı , gerekli olacak kadar giriş-çıkışa sahip bir pic seçmelisiniz.Pic programlamadan anlasaydım bende bu tarz bir deney yapacaktım.
    Pic ile uğraşmaktansa uygun fiyatlı bir PLC üzerinde çalışın.Çevre elemanları ( sensörler sınır ahatarları butonlar ) daha kolay entegre edilir.Pic kartı yapıldıktan sonra sorun çıkarsa tekrar kart basmanız gerekebilir.

güvenlik önlemleri hakkında bilgim var yazın kendim montajını yapıyordum :) plc ye geçtiğim zaman montajdaki değişmelere pazarında ayak uydurması lazım,ana kumanda kartına yeni bir menü eklenince bile montaj yapan kişi için uğraş gerektiriyor,kullanışlı anlaşılır sağlam bir kart yapabilmeyi ümit ediyorum cevabınız için teşekkür ederim.Her türlü fikire,olumlu olumsuz eleştiriye açığım.

• Örnek bir asansör kartı görüntüsü koyabilirmisin daha ayrıntılı yardımcı olabiliriz...Bu arada kapının hızı vb. ayarlanıyor demişsin eğer bunlar varsa özellikle hız kontrolü pwm ile yapılıyormuş gibi duruyor bundan anlaşılacak ise yazılımında pek kolay olmayacağı çünkü kullanılan motor sürücülere göre vb. etkenlere göre pinlerden yapılacak çıkış frekanslarıda değişiklik gösterecektir...Merak ettiğim tek model ve birbiri ile uyumlu asansör parçaları kullanıyorsunuz parçalar kit olarak mı satılıyor vb...
  • quote:

Örnek bir asansör kartı görüntüsü koyabilirmisin daha ayrıntılı yardımcı olabiliriz...Bu arada kapının hızı vb. ayarlanıyor demişsin eğer bunlar varsa özellikle hız kontrolü pwm ile yapılıyormuş gibi duruyor bundan anlaşılacak ise yazılımında pek kolay olmayacağı çünkü kullanılan motor sürücülere göre vb. etkenlere göre pinlerden yapılacak çıkış frekanslarıda değişiklik gösterecektir...Merak ettiğim tek model ve birbiri ile uyumlu asansör parçaları kullanıyorsunuz parçalar kit olarak mı satılıyor vb...

Suan pek uzun yazamayacagim bilgisayara gecince yazarim,kapi kartini kapiyi satan firma,ana karti ise baska yerden aliyoruz,kapi kartinin nasil calistigini çözdüm gibi acma kapama roleleri karta haber veriyor sanirim,cunku ayni kapi kartini farkli farkli ana kartlarda kullanabiliyoruz.

• quote:

Örnek bir asansör kartı görüntüsü koyabilirmisin daha ayrıntılı yardımcı olabiliriz...Bu arada kapının hızı vb. ayarlanıyor demişsin eğer bunlar varsa özellikle hız kontrolü pwm ile yapılıyormuş gibi duruyor bundan anlaşılacak ise yazılımında pek kolay olmayacağı çünkü kullanılan motor sürücülere göre vb. etkenlere göre pinlerden yapılacak çıkış frekanslarıda değişiklik gösterecektir...Merak ettiğim tek model ve birbiri ile uyumlu asansör parçaları kullanıyorsunuz parçalar kit olarak mı satılıyor vb...

eve yeni geldiğim için kendim çekipte resim koyamadım ama link veriyorum aşağıda;

BU KAPI KONTROL KARTI bu kartlardada eskiden ekran yoktu,ekranlı olanlarda çok kolay biçimde birçok ayar yapılıyor,ayrıca kata geldiği zaman ses verme yada konuşma özellikleride mevcut olanlar var,pic kit 2 elime ulaştı bakalım neler olacak,babamla gidebilirsem kartlarda hangi picler kullanılmış onlara bakacağım.

BUDA ANA KART burdaki kartı kendim kullandım bazı özelliklerini biliyorum,usta olarak değil çırak olarak tabi,bir revizyon işi vardı 20 yıllık bir asansörün elektronik kısımlarını yeniliyorduk,bu gördüğünüz kart o zamanlar bu kart gibi 6-7 karttan felan oluşuyordu sanırım çünkü kartları yere koyunca nerdeyse yükseklikleri omuzlarıma geliyordu herşeyi rolelerle kontrol ediyolarmış sanırım öyle hatırlıyorum,şimdi gelinen durum bu üzerindeki ekran sayesinde asansörün bir çok ayarını burdan yapıyoruz.

• ben asansor ve yuruyen merdiven sirketinde calismaktayim istanbulda ne kadar metro rayli ulasim araclari varsa nerdeyse tum istasyonlara biz bakiyoruz bir cok marka asansor gormusumdur ama kapi kartlari mantik olarak aynidir kapi uzunlugunu ogrenmsi icin kapi karti kapiyi yavas yavas 1cm kaptir acar sonra 2cm kapatir acar ve bu sekilde kapida bulunan fis kontak kapanana kadar kapi tanima yapar daha sonra uzunlugunu ogrenme yaptiktan sonra fotosel testi yapar ve fotosel bisey algiladiginda kapiyi acan kapi kartidir fotosel bisey algilamadi ama sıkısan bisey varsa sayim yapar kapi 5saniyede kapanmasi gerekirken kapanmazsa tekrar acilir sikisma sensoru devreye girer kapi motoruna voltaj ve akımi standart yaparak her seferinde ayni hizda ve ayni surede kapi kapatmasini saglar kapi yerine oturduktan sonra fisin ucu kontaga gecerek karta +24 sinyal gider ve harekete edebilir bu arada kapi tam kapanmadanda hizini yari yariya dusurur kapi karti buda Amanla kapida gocuk olmamasi icindir

• quote:

Orijinalden alıntı: sesslayt

ben asansor ve yuruyen merdiven sirketinde calismaktayim istanbulda ne kadar metro rayli ulasim araclari varsa nerdeyse tum istasyonlara biz bakiyoruz bir cok marka asansor gormusumdur ama kapi kartlari mantik olarak aynidir kapi uzunlugunu ogrenmsi icin kapi karti kapiyi yavas yavas 1cm kaptir acar sonra 2cm kapatir acar ve bu sekilde kapida bulunan fis kontak kapanana kadar kapi tanima yapar daha sonra uzunlugunu ogrenme yaptiktan sonra fotosel testi yapar ve fotosel bisey algiladiginda kapiyi acan kapi kartidir fotosel bisey algilamadi ama sıkısan bisey varsa sayim yapar kapi 5saniyede kapanmasi gerekirken kapanmazsa tekrar acilir sikisma sensoru devreye girer kapi motoruna voltaj ve akımi standart yaparak her seferinde ayni hizda ve ayni surede kapi kapatmasini saglar kapi yerine oturduktan sonra fisin ucu kontaga gecerek karta +24 sinyal gider ve harekete edebilir bu arada kapi tam kapanmadanda hizini yari yariya dusurur kapi karti buda Amanla kapida gocuk olmamasi icindir

Verdigijiz bilgiler icin tesekkur ederim,dediginiz gibi bu ayarlatin hepsi var kart uzerinde,bende guzel bir kart yapmak istiyorum,Ankarada beni yonlendirebileceginiz staj yapip birseyler ogrenebilecegim bir firma varmi?

• calistigim firmanin ankara subesi var staj icin konursaniz belki yardimci olabilirler firma adini mesaj olarak atarim

• quote:

Orijinalden alıntı: sesslayt

calistigim firmanin ankara subesi var staj icin konursaniz belki yardimci olabilirler firma adini mesaj olarak atarim

Tesekkur ederim mesaji gordum aksam basvuru yaparim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bersis576

26.04.2014 23:16 güncelleme arkadaşlar bu işi pic ile yapmaya karar verdim expkits sitesinden pickit2 ve pickit3 e bakıyorum bir arkadaşımızın tavsiyesiyle 3 almak istiyordum fakat siteden bakınca sanki 2 daha iyi geldi,3 tede atmel programlanabiliyormu 2 daha ucuz birde önerilerinizi bekliyorum,hangisini alayım?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    27.04.2013 22:31 güncelleme araştırmalarım sonucu pickit2 siparişi verdim,alacak arkadaşlar varsa pickit2,3e göre daha stabilmiş kit 3ün artısı 32 ile başlayan picleri programlayabilmesiymiş,2 de olan bazı özellikler 3 te yok,3ün güzelliği pic programlamak için mplab programı yeterliymiş,daha fazla bilgi var ama aklıma gelenler bunlar,ve expkits ten gelen mail:

Merhaba,

Genelde programlayacağınız picler F877A, F84A F452 gibi picler olacaksa pk2 alabilirsiniz. Çok yeni piclerle ugrasma ve agırlıklı debug yapma hedefi varsa pk3 secmelisiniz.
    PK2 stabildir. PK3 destegi devam etmektedir.
    Saygılarımla,
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Öncelikle herkese iyi günler bu bölümde elektronikten gerçekten iyi anlayan büyüklerim ve tahmini benden yaş olarak küçük olsada bilgi olarak benden önde olan birçok bilgili kişi var başlıktada belirttiğim gibi asansör kapı kontrol kartı yapmak istiyorum.

Bilgisi olan herkesin yardımına ihtiyacım var ilk önce şunu söylemeliyim aklımda bu fikir yoktu babam çok istiyor ve banada söylüyordu bende pek ilgilenmedim ama şuan içimde aşırı bir merak ve yapma isteği var,biz asansör montajı ile uğraşıyoruz daha doğrusu ben sadece yazları babamsa sanırım 35 sene civarı,montaj yapmanın yanında bakımınıda üstleniyoruz.Ağırlık karkasını kendimiz yapmaya başladık ve babamdan kapı kontrol kartı(ilk aşamada)yapalım diye benimde okuduğum bölümden dolayı bir istek geldi bende düşündüm ne kadar zor olabilirki dedim,aslında birazda babamdan gaz aldım çünkü kafaya koyarsa yapar,gerekirse programlama öğrenir geç olur ama yine yapar,bende bu sefer babamı sevindireyim ve dışarıya pazarlayacağım bir ürün üretiyim diye bu işi yapmayı istiyorum öncelikle buraya kadar okuyan herkese teşekürler.

Ben elektrik elektronik müh. 2. sınıf öğrencisiyim iyi derecede proteus bigim dışında çokta birşey öğrenmedim elektronik anlamda,lojik devrelerlede aram iyidir,bahsettiğim kart asansörün hareket halindeyken ve durduğu anda kapının ne yapması gerektiğini söyleyen karttır,bu kart olmadan kapı açılmaz kapanmaz,tabiki tam otomatik asansörlerden bahsediyorum.Genelde gördüğüm kadarıyla tabi yanlış hatırlamıyorsam bu kartların programlanmasında pic kullanılıyor ve ben bu işi aşırı derecede yapmak istiyorum.

Asansörlerden anlayanlarda bu kartta tam olarak ne kullanılıyor yazarlarsa ki ankaraya gidince kesin bakarım içerisine ona göre kendimi geliştirmek ve bu üretimi yapmak istiyorum,ben bu işi yapmak için PİC programlamamı öğreneyim,yeni bir sistem deneyip ardunio yardımıyla daha basit bir şekilde yapabilirmiyim arduniomu öğreneyim,gördüğünüz gibi kafam çok karışık ve çok heyecanlı olduğumdan sizden akıl,fikir,destek istiyorum.

Bu yaz stajım var eğer bu yazdığımı okuyan ve asansör kumanda panosu,yada asansör elektronik kartları üzerine üretim yapan büyüklerimiz varsa yaz stajını yanınızda yapıp işin çekirdeğine inmek istiyorum,yada okuyan büyüklerimizin tanıdıkları bak böyle bir çocuk var öğrenmek istiyormuş diyerek beni yanına gönderebileceğiniz birisi varsa çok memnun olurum,ankarada oturuyorum ve gerçekten bu işi yapmak istiyorum,stajımı böyle biryerde yaparsam çok şey öğreneceğime eminim.

Eğer bu kartı yapabilirsem sonraki hedef asansör kumanda kartı bu arada bende asansörden anlarım,asansör raylarının öontajından elektronik kısmın montajına kadar,kat ayarlarının yapılmasından halatların bağlanmasına kadar çoğu şeyi biliyorum bazıları eksikte olsa,bu yazıyı okuyan herkesten yardım istiyorum bana fikir verin ne yapayım nerden başlamalıyım,özellikle staj için böyle biryer bulabilirsem çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Ankara'da asansör yaptırmak istiyoruz Ayrancı'da 40 yıllık binamıza. Yerimiz 70-80 cmlik kare kabinli bir hidrolik pistonlu (kot birden son kata 5 kat) bir asansör için uygun. Bunun için teklif veren birileri var mıdır siz galiba montaj yapıyormuşsunuz firma olarak. başka yardımcı olacaklar olursa irtibata geçelim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.