Şimdi Ara

Artık türkçe bölümlerin ilgi görmemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Genelde ingilizce, almanca, fransızca ya da yabancı dil içeren bölümler tercih ediliyor. Ve puanları çok daha yüksek. Mesela bir bölüme bakıyorum. Bölümün türkçesi 251 ile alıyor. İngilizcesi 280 puan ve üstü ile alıyor. Bunun nedeni İngilizce bölüm okumanın avantajlarından kaynaklı. Yüzde 100 ingilizce okuyan adam hem ingilizceyi öğreniyor hem daha iyi eğitim alıyor hem de bir çok fırsattan yararlanıyor. Kendi bölümünde iş bulamasa bile ingilizce bildiği için bir şekilde bunu kullanıp çok iyi bir iş bulabiliyor. Siz siz olun türkçe bölüm seçmeyin. Sınava yeniden girin, yine de seçmeyin.




  • 280 puanla üniyi kazanan adam daha türkçeyi bilmiyodur aq ingilizce nası okuyacak, top okullar harici ingce eğitim verebilen okul yok

  • Beausejour B kullanıcısına yanıt

    Sen öyle zannet. Artık üniversitelerin çoğunda profesör, doçent ve doktora yapmış öğretim görevlileri ders veriyor. Ve bu öğretmenler sıkı bir ingilizce biliyor. En kötü taşradaki üniversitelerdeki hocaların bile büyük bir çoğunluğu doçent. Bu adamların ingilizcesi sıkı. Sıradan bir öğretim görevlisi gibi I go to the scholl diye konuşan adamlar değil. C2 seviyesinde ingilizce biliyorlar ve akışkan konuşuyorlar. Kaldı ki İstanbul gibi bir şehirde, İzmir ve Ankara gibi şehirlerde türkçe bölüm seçmek saçmadır.


    Mesela Marmara Üniversitesi ya da İstanbul Üniversitesini seçecek adamın ingilizce bölümlere yönelmesi gerekiyor. Türkçe bölüm okumak boşa okumaktır. Zaten puan farklarından da bu durum net bir şekilde belli. Mesela Marmaranın türkçe bir bölümü 251 puan ile alıyorken aynı bölümün ingilizcesi taban puanı 282, tavan puanı ise 304. Bu eşit ağırlık puan. Yani Boğaziçine bile girebilecek adam ingilizce bölümü seçiyor. Ama türkçesine bakıyorsun puanları düşük. Çünkü hiçbir işe yaramıyor. Millet seçmiyor bile.   Çünkü hiçbir işe yaramadıklarını biliyorlar.   Bana inanmıyorsan git incele taban puanlar listesini.

  • Beausejour B kullanıcısına yanıt

    Bu arada 280 puan derken Dgs yi kastediyorum. Dgs de 280 puan çok yüksek bir puan. Kolay alınabilecek bir puan değil. 300 ün üzerinde zaten Boğaziçinin bölümleri başlıyor.  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.