Şimdi Ara

Artık Sanayi ustasına gidilmez. Neden mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 2004 model Opel Astra G kasa 1.6 lpg li aracım var. Daha 142 bin km yaptı. Aracımı da sıkıştırmadan kullanan, ayda bir miktar motor rahatlasın diyerek benzinle gezen bir sürücüyüm. 10 bin km de bir motor ve lpg bakımlarını yaptırırım. LPG 85 bin de takılmış ben 95binde aracı 3 yıl önce aldım. Gelelim mevzuya:
    1 ay önce burnuma yanık yağ kokusu gelince motor soğukken yağ kontrolü yaptım ve yağ çok eksilmişti. Sürekli gittiğim usta daha yeni sübapları değiştirdiği için bu sefer sorunun motor olduğunu ve komple motor yapılması gerektiğini söyledi.(4000 lira) Tamam dedim işim var sonra yaptırırız diyerek uzaklaştım ve 2 farklı ustaya daha araca baktırttım. Birisi daha motor yapılmalı dedi, bir diğeri ise motor keçe kaçırıyor motorun sağ taraf yağ olmuş, sıcak motor yüzeyinde yanan yağ hava kanalından burnuna kadar gelir dedi. Bunu hallederiz sorun %99 çözülür, egzostan yağ çıkışı yok dedi. Ücret? 2 bin civarı. İyi dedim bir de bugün yetkili servise bir sorayım onlar ne diyecek. Son ustanın dediğini söyledi yetkili servis ve ücret olarak 1500 lira dedi. Hatta 4 lastik değiştirelim 800 liradan 500 e ineriz ve 70 liralık ta yakıt hediye ederiz dedi. Verdim servise hemen arabayı. Özel servis fiyatının 70 lira düşüğüne 4 lastiği de hallettik.
    Özel servis gerçekten ucuzmuş! bunu anladım. Keşke şimdiye kadar yaptığım işlemler için de yetkili servisten ücreti sorgulasaydım diyorum. Arkadaşlar eğer sorununuz motor bloğundaysa yetkili servise danışmadan ustaya bırakmayın aracınızı. Ben güvenerek aracımı bıraktım kaç sefer. Şu dakikadan sonra 3-5 fazla olsun garanti olsun diyerekten 2. el eski araç alırsam bile muhakkak yetkili servis bakımlı alıcam ve tüm her şeyi yetkili servise yaptırıcam.
    Umarım kulağa küpe olur.



  • yetkili servisin uyuz oldugum olayı

    servisten adımını attıgın an 100 lira felan sırf bakmak ıcın ucret ıstıyolar 30 40 lira gibi cüzi bir miktar olsa neyse bu yuzden servıse gıtmek ıstemıyorum sorunu yaptırıcak olsam bıle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 23 Aralık 2016; 0:5:53 >
  • Bence gittiniz ustalarda sıkıntı var.yetkili servis çok istiyor.
  • Bende sanayi ustasiyimm..

    1. Subabları yaptirdigin ustanin o patlayan keceyle bir iliskisi var galiba.. Ama yinede gunahini almak istemem dicemde,kece degismesi gereken araca neden komple motor dersin..

    2 Bu is sanayici veya yetkili servisle bitmez...

    Bazen sanayi bazende yerkili servis mudahelesi gerekir...

    Sorun adam gibi usta esnaf ve yetkili servisi bulmaktan geçer.
  • Sanayi de kendi içerisinde maalesef ikiye ayrılıyor. Komple motor yapmak da nedir ? Ne için buna gerek görülür? Bu kadar da saçma bir şey duymadım . en güzelini yapmışsınız.
  • Sanayide tanıdığın olacak samimi..

    Eger yoksa öyle her dükkana uğranılmaz öperler adamı..

    Tabi istisna var, onada denk gelmek cok zor....
  • Snaayii ustasina gidilmez diye kestirip atmak yersiz. Ama yetkili servisten de birkac servisten de fiyat almak avantajli.



    Ben a180 dizel aracim icin 15000 bakimi yapmak icin yetkili servislerden fiyat almaya baslamistim. Mengerler egemer ve has oto arasinda fiyat kirdira kirdira 1500 tl lik bakimi 1000 tl ye yaptirdim. Yetkili servisler de pazarliga acik. Yani sadece 1 yerkili servisten fiyat almak da yersiz
  • Olay sizin ilk gittiğiniz ustada kopmuş.
  • 3-5 fazla olsun yetkili servis olsun. karsinizda garantisi benim diyen adam yerine resmi muhatap bulursunuz. ustune yetkili servis fatura kesitigi icin sanayici esnafinin vergi kacirmasina yardim etmezsiniz.
  • 97 model arabayi servise götürsem döverler beni orada.
  • O ilk ustaya kafayı taktım... Allah bilir subaplari da gereksiz yere değiştirmiştir... baksana seni bi daha karşısında görünce komple motor kitlemeye kalkmış..
  • yerine göre değişir,ben yıllar önce baskı balata değişimi için reno servislerinden 1200-1800 gibi fiyatlar alıp sanayide 300 e yaptırmıştım.ağır bakım için 1500 yerine sanayide 400 e halletmiştim.



    yetkili servisten uygun fiyat çıktığını hiç görmedim.en son boğaz kelebeğinin parça fiyatı1140 lira demişti,birebir aynısı sanayide 450 idi
  • arabayı değiştirin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    3-5 fazla olsun yetkili servis olsun. karsinizda garantisi benim diyen adam yerine resmi muhatap bulursunuz. ustune yetkili servis fatura kesitigi icin sanayici esnafinin vergi kacirmasina yardim etmezsiniz.

    Çok doğru. Aynı fikirdeyim.
  • Geçen ay aracım hararet yaptı diye Opel yetkili servise götürdüm, 92 model Vectra için adamlar iş emri açmışlar aracı tamir ediyorlardı.
  • Bilgisayar bağlamaya 100tl isteyen servisim, bakıma 350tl diyor.

    Aynı parçaları internetten temin edip ustama gittiğim zaman 200tl bile tutmuyor. üstüne muhabbet, şu yetkili servisçilerin sevdiği ücretsiz check-up hepsini yapıyor. Bi gün oturduk sırf bilgisayar ile abs'yi test ettik. Bütün bunlar için yetkili servis gibi fiyat vermedi.

    Üstüne 90bin km'de lpg'de gittiği için yanan subaplarını değiştirdik sene başında. bana 100bin bakımı+subap değişimi herşey dahil 1500tl tuttu. servis sadece subap takımına 1750tl fiyat verdi. 3500tl tutar dedi buna bakım dahil değil.

    Bakımda v kayışı, ön balata değişimi, arka fren ayarı, fren hidroliği değişimi bujilerin değişimi de dahil.
  • Ben de 94 model civic aracımı epeyce bir müddet yetkili servise götürmüştüm.
  • Yatak saran motoru yapmaya yetkili servis 10.000 TL özel servis 8.000 TL istedi özel de yaptırdım.

    Yetkili servis kayıt tutar arabayı satamam diye düşündüm.
  • Nissan bakım. Servis 650 TL , usta 220 TL.
  • Arkadaşlar ben de özel servise genel bakım ve çok absürt olmayan işlemleri yaptırıyorum. Size söylemek istediğim aracınız eski ve motor bloğunda sıkıntı varsa lütfen yetkili servise de gösterin. K kasa astra bakım için 500(sallıyorum) istiyorsa 10 yıl üstü araca 320 istediler. Özel de 200 civarı en fazla halloluyor.

    Zaten bir daha gitmem o 2 özele. Yılda cebimden 100-150 fazla çıkar ama kafam rahat olur. Samimi özel bulabilsem zaten yetkili yi hiç düşünmem. o kadar şanslı değilim maalesef.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.