Şimdi Ara

Artık oyunlar neden zevk vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sebebi bizim büyümemiz ya da eskiden oyunların güzel şimdi kötü olması değil.Sebebi para kazandırmayan her şeyin boş olduğu bir sistemde yaşıyor olmamız.

O kadar eleştirmeme rağmen kapitalist dünya o kadar içime işlemiş ki sadece oyun değil,film izlemek,müzik dinlemek,kitap okumak vs para kazandırmayan her şey boş gelmeye başladı.Oturup 2-3 saatimi bir filme vereceğime gider ingilizce ya da tus çalışırım diyorum.Ha iyi bir doktor olup insanları sağlığına kavuşturmak falan kimsenin umrunda mı tabi ki de hayır.Kapitalizmde ahlak yoktur sadece para vardır.Gerçekten insanların canını kurtaran cerrahi bölümlere ya da pediatriye falan bakın tusun en düşük puanlı bölümleri ve dolmuyor bile.Bi de cildiyeye bakın kırıkkalede bile ilk 500 le kapatıyor.Peki neden?Klinik açarım zenginlere botoks,mezoterapi vs yapar parayı kırarım hayali kuruyor herkes,keza 2.sırada da plastik cerrahi var estetik mevzusundan ötürü.

Ama insan kapitalizmde mutsuz olmaya mahkumdur.Gerçekten bunları başarsan bile mutlu olamazsın,Mercedes alsan gözün Porsche de kalır,Porsche alsan Lamboda.Bunun sonu yok Gider 150 bin liraya 4k oled,100 inç cart curt televizyon alırsın ama oturup keyifle bir film izleyemezsin.

Ha fakirliği övmüyorum ama kapitalizme kendini bıraktıkça senin hayatını,mutluluğunu her şeyini sömürecek.

• Kahrolsun kapitalizm, yaşasın Arstotzka!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sebebinin tamamen sosyal medya ile dopamin reseptörlerinin duyarsız kalması diye düşünüyorum, özellikle reels ve shorts dopamin reseptörlerinin içinden geçiyor. çok kısa işlerle tatmin olabiliyorken oyun oynamaya motivasyon kalmıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Oyunların zevk vermesi ile kapitalizm arasında yakın bir bağlantı olmadığını düşünüyorum. Oyun oynayarak para kazananlar da bu zevki kısa zamanda kaybediyorlar. Hatta oyun oynamak "iş" haline gelince fazla bir zevki de kalmaz. Streamerlar veya pro gamerlarda bu durumu görebilirsiniz. Özellikle uzun süre takip ettiğinizde görüyorsunuz ki, bu iş paraya dönünce oyunun zevkini kaybediyorlar.

Büyük ihtimalle büyümeyle bağlantılı bir durumdur, ama para kazanmıyor ve zamanı boşa harcıyor olmanın verdiği bir suçluluk duygusu da var.

Yok, bu olay eskiden beri olan bir şey. Nasıl 5 yaşında oynadığınız oyuncaklarla 15 yaşında oynamıyorsanız, size hiç zevk vermiyorsa, aynı şekilde 15 yaşında oyun oynarken aldığınız zevki 25 veya 45 yaşında almıyor olmanız da büyümenin yan etkileri bence.

Anime ve çizgi film konusunda da aynı şey oluyor...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.