Şimdi Ara

Artık İngiliz Ordusunun botlarını Türk firması üretecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın en büyük postal ihalesini Türk firma kazandı

İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından açılan ciro bazında dünyanın en büyük askeri bot alım ihalesini Yakupoğlu Tekstil ve Deri Sanayi A.Ş (YDS) kazandı. 80 milyon dolarlık ihalede 47 firma arasında öne çıkarak İngiltere ordusunun resmi tedarikçisi olmaya hak kazanan YDS, 4 yıl boyunca yaklaşık 300 bin çift botu İngiltere ordusu için üretecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İngiliz Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen ihaleye dünya çapında alanında uzman 47 firma katıldı. İhale, dünyanın ciro bazında en büyük askeri bot alım ihalesi olarak önem taşıyor. İhale kapsamında ilk aşamada firmaların kapasite, üretim kabiliyeti, Ar-Ge kabiliyeti, finansal yeterlilik, tedarik zinciri gücü gibi özellikleri baz alınarak 33 firma elendi. Başarılı olan 14 firmadan, soğuk iklim, çöl ve zor doğa koşullarına uygun bot numuneleri hazırlamaları istendi. Yaklaşık 2 yıl boyunca Kolombiya, Norveç, Afganistan gibi ülkelerde yapılan yürüyüş ve kullanım testleri sonucunda ürünleri başarılı olan YDS, İngiltere ordusunun resmi tedarikçisi olarak seçildi.

YDS bundan sonraki 4 yıl boyunca 300 bin çift botu İngiltere ordusu için üretecek.

YDS Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yakupoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın birçok bölgesinde operasyon yapan İngiliz askerlerin botlarını bundan böyle bir Türk firmasının üreteceğini, bunun gurur verici bir gelişme olduğunu söyledi.

"İhale için 2 yıl hazırlandık"

Bu ihale için 2 yıl boyunca çalıştıklarını ifade eden Yakupoğlu, ”Özveri ve yoğun çalışma sonunda, dünyanın cirosal anlamda en büyük askeri bot alım ihalesinden başarılı bir sonuç aldık ve İngiltere ordusunun tedarikçilerinden biri olmaya hak kazandık” dedi.

İngiliz ordusunun, ABD ordusu gibi dünyanın hemen hemen her bölgesinde bulunduğuna dikkati çeken Yakupoğlu, ”İngilizler, bizim botumuzu fiyatın ucuz olmasından değil, ürünlerimizin yüksek kalite ve yüksek teknoloji içermesi nedeniyle tercih etti. İhale sürecinde dünyadaki onlarca firmadan 100’er çift numuneler aldılar ve bunlar değişik iklim koşullarında denendi. Finale kalanlar yarışmaya girdi” dedi.

Yakupoğlu, bu başarı ile YDS olarak, dünyanın en çok tercih edilen teknik bot markası olma yolundaki hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olduklarını belirtti.

ODTÜ ile yaptıkları işbirliği sayesinde yüksek kaliteli ürünler ortaya çıkardıklarını ifade eden Yakupoğlu, şöyle konuştu: ”Bizim kullandığımız teknolojiye dünyada sadece bir kaç firma sahip. Teknolojimiz, sunduğumuz kalite, fiyatımız ve hızımız, bu ihaleyi kazanmamızda en büyük faktörler oldu. Önümüzdeki dönemde teslimatlar başlayacak. Zaten biz Avrupa’daki diğer ordulara iş yapıyoruz ama en büyük çaplı ihale olduğu için bu ihale farklı. Hedefimiz, dünyanın en iyi bot üreticisi olmak.” -”Avrupa’nın en büyük bot üreticisi konumuna ulaştık”- Yakupoğlu, şu anda Avrupa’nın bot pazarının yüzde 10’ununa hakim olduklarını, 5 yıl içinde 3’te 1’ine hakim olmayı amaçladıklarını kaydetti.

YDS’nin yıllık 4 milyon üretim kapasitesi ile ’Avrupa’nın en büyük asker ve polis bot üreticisi konumuna ulaştığını anlatan Yakupoğlu, Umman’dan Afganistan’a, Şili’den Kazakistan’a 25 ülke ordusuna bot ihraç ettiklerini belirtti. Yakupoğlu, askeri botlar dışında polis, iş güvenliği ve motorcu botu üretimi de yaptıklarını sözlerine ekledi.

’SPORLA YAŞA’ PROJESİNE ÇİFTE TEKLİF

AYDIN’ın Nazilli İlçesi’nde Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya tarafından, suça sürüklenmiş, sokakta yaşayan, madde bağımlısı olmuş veya risk altındaki çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla başlatılan ’Sporla Yaşa’ projesine İngiltere ve Bulgaristan’tan teklif geldi. Türkiye’den giden öğrencilerden memnun kalan Bulgar yetkililer, "Gönderin biz çalıştıralım" derken, İngilizler ise "Projeyi birlikte yürütelim" önerisinde bulundu.

http://haber.gazetevatan.com/dunyanin-en-buyuk-postal-ihalesini-turk-firma-kazandi/479016/2/Ekonomi#.UEcvy6OUa1s

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1971’de Ankara’ya taşınıp, askeri malzemelerin üretim ve ticaret işlerine yöneldik.

Yakupoğlu A.Ş. olarak; 1990 yılından itibaren üretimde ileri teknoloji kullanımına geçilmesi ve ürün tasarım / geliştirme çalışmalarına başlanması ile ordumuza ve emniyet teşkilatımıza “doğru” botları tedarik etmeye başladık.
    Kalite anlayışımıza sadık kalarak ve “verdiğimiz sözleri yerine getirerek” sektörde kazandığımız güven ile TSK’nın ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün en büyük bot tedarikçisi konumumuzu elde ettik.

Bugün ise; başarılarımızı ülke sınırları dışına taşıyıp, dünyanın dört yanına ayak izlerimizi bırakıyoruz.

Orijinalden alıntı: 3nokta

İngiliz ordusunun botlarini yapmaya HAK KAZANDİ nedir ya

Gurur duymalısın...

Bu kişinin mesajını görmek için bloğunu kaldır..

bloğunu açayım dedim...açtığım gibi kapadım geri...

Karadeniz Teknik Üniversitesi
    Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (2011)
  • quote:

İhale ile hak veriliyor işte.

Orijinalden alıntı: 01deadman01

@Netanders
    Bu kişi blok listesinde "block" ve mesajı bloklandı.
    Bu kişinin mesajını görmek için bloğunu kaldır..

bloğunu açayım dedim...açtığım gibi kapadım geri...

Lütfen beni bloklama noluuurr yoksa ben ne yaparım :(

öyle deniyor zaten bir ihaleyi kazanınca genelde

Orijinalden alıntı: Silver Eagle

Hiç yoktan iyidir işte.Hatta botların altına çivi koyalım savaşa falan gidemesinler

Ahahah Yazık lan

Orijinalden alıntı: Netanders

Yaşasın artık en güçlü biziz ıngilizleri de geçtik kimse başa çıkamaz türkler ile yehuuuu iste türklerde buuuu

Ulan sizin gibilerden tiksiniyorum yeminle. Çok iyisini yapabiliyorsan sen yap hadi. Tank yaparız dalga geçersiniz, helikopter yaparız dalga geçersiniz uçmaz dersiniz, araba yaparız yürümez dersiniz. İhracat yaparız dalga geçersiniz.

Not: Hiçbirşeyin fanboyu(Siyaset) falan değilim. Sonra şakirt, o, bu, şu cart curt damgası vurarsınız diye söylüyorum. Doğru ya ona bile dalga geçersiniz.

quote:

Hiç yoktan iyidir işte.Hatta botların altına çivi koyalım savaşa falan gidemesinler

Ahahah Yazık lan

Forumun yeni trollu mu olmaya karar verdin yigenim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bergov -- 5 Eylül 2012; 14:21:37 >

― Bruce Lee
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

quote:

Yaşasın artık en güçlü biziz ıngilizleri de geçtik kimse başa çıkamaz türkler ile yehuuuu iste türklerde buuuu

Ulan sizin gibilerden tiksiniyorum yeminle. Çok iyisini yapabiliyorsan sen yap hadi. Tank yaparız dalga geçersiniz, helikopter yaparız dalga geçersiniz uçmaz dersiniz, araba yaparız yürümez dersiniz. İhracat yaparız dalga geçersiniz.

Not: Hiçbirşeyin fanboyu(Siyaset) falan değilim. Sonra şakirt, o, bu, şu cart curt damgası vurarsınız diye söylüyorum. Doğru ya ona bile dalga geçersiniz.

Çok abartılıyor türk toplumu her şeyi dün ustura kemali izlesen anlardın

• bende su aracı olan botlardan zannettim

Gajeel Redfox
  • quote:

quote:

Ahahah Yazık lan

alın bunu dışarı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.