Şimdi Ara

Artık adaba zamlarını konuşmayın... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Megane 4'üm olsun da varsın yakıtı olmasın, karşısına geçer seyrederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla bu sefer arkadaş haklı, artık ciddi ciddi gecim derdine düştük. şuan temel ihtiyaç malzemelerinde fiyatlar o kadar arttı ve artmaya devam ediyor ki sıfır araç fiyatlarındaki artışı düşünecek ve konuşacak halimiz kalmadı.
  • 2016 yılı Temmuz ayında 4 lt'sini 96 liraya aldığım Mobil-1 5/30W motor yağının şu anki fiyatı 200 lira olmuş. hala utanmadan enflasyonu düşük gösteriyorlar.
  • amerikalı ünlü ekonomist john perkins’in “bir ekonomik tetikçinin itirafları” adlı kitabından birkaç alıntı;

    * kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız..
    * sonra onlara arabalarımızı satarız..
    * daha sonra bankalarını satın alırız..
    * o bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız..
    * böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle..

    o ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan bir kredi ayarlarız. ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez. o ülkede ‘proje’ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.

    enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır..
    aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton yığınları oluşur ve bizim şirketlerimiz kazanır..
    o ülkedeki birileri de nemalandırılır. toplum bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz. ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkânsızdır. plan böyle işler..

    sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki;
    “bize büyük borcunuz var. ödeyemiyorsunuz. o zaman petrolünüzü satın, doğal gazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin!
    askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, birleşmiş milletlerde bizim için oy verin!.
    elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! onları amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın!”
    ve bu arada;
    sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemlerini ele geçiririz..
    bu, ikili üçlü dörtlü bir darbeler serisidir.




  • Yeter artık harbi yıllara konuştuk daha da zamdan başka şey olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metufkcr

    Haftada 1 zam konusu açan arkadaş sensin yanlış hatırlamıyorsam

    Annene babana sor onlar sana kısa bir 70leri 80leri 90ları anlatsın anneme 90lar nasıldı dediğimde markete girerdik alışveriş yaparken ürünün fiyatı değişirdi kasaya giderdik tekrar değişirdi demişti.

    Aslında bizim millet böyle şeylere alışkın ondan hiç bir şey değişmez merak etmemek lazım un karaborsaya düşmüş kimin umrunda millette halinde memnun...

    Aslında biraz iyi oldu bizim millete 2000 sonrası milletimiz bir garipleşti 2000lerde hurda indirimiyle anadol verip şahin alan milletimiz 2010 da passatı beğenmez oldu düne kadar gece konduda oturan varoşlar apartmana çıktı lümpen bir sınıf doğdu azda burnumuz sürtülsün dimi canım hiç unutmam bir yorum vardı forumda egea ya ailemi bindirmem diye sorsan 20 sene evel otobüste ter kokusu çeken milletim egea beğenmez oldu bir lale devri yaşadık ama bitti biraz burnumuz sürtülsün

    Ki bunlar daha hiç bir şey kasımda fed faizleri artıracak bizim merkez bankası daha faizleri kıdım kıdım artırıyor ve yine kasımda irana abd ambargosu başlıyor türkiye amborgoyu tanımayacağını söyledi bu demek ki abd türkiye'ye de bazı yaptırımlara başlayabilir ...
    Ben de 70 leri olmasa da 80 leri bilirim, 90 ları iyi bilirim. 90 lar artık geçim derdinin omuzlarıma binmeye başladığı süreçti. Doğrudur, enflasyon yüksekti, aynı ürünü üst üste aynı fiyata almak imkansızdı. Ama maaşlarda aynı oranda artardı. Dün gibi hatırlarım, maaşımın her sene 2 katına çıktığını, hatta sene de 2 defa zam veren işyerlerini. Çünkü hükümetler yalan beyanda bulunmazdı, enflasyon rakamı neyse olduğu gibi açıklanırdı ve bu da maaşları olumlu etkiler, enflasyona ezilmezdik. Şimdi ise mutfağın enflasyonu olmuş %80-90 ama sorsan %15 miş. Hal böyle olunca maaşlara zam da gelmeyecek doğru düzgün ve aldığımız 3 krş git gide eriyecek.




  • ie36 kullanıcısına yanıt
    Bi bitmediniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten hep susulduğu için artık bu durumdayız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pej

    Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında eğitim başarısı Afrika ülkelerinin biraz üzerinde.

    Nüfusumuzun yaklaşık %10'u AB standartlarında eğitim görüyor, para kazanıyor ve harcayabiliyor. Kalan %90 ın %50 si düşük seviyede eğitim görüyor ve artık fakirleşti.

    Fakirlik sınırı 4 kişilik ailede herhalde 6,000 TL/Ay'ı geçmiştir.

    Yakında şirketlerle ilgili kötü haberleri daha sık duymaya başlarız.Büyüme de rekor kırdık ama veriler bunu desteklemiyor. Araba ve konut üretim ve satışları düştü, ortalama üretim düştü, gençler arasında işsizlik yüksek seviyede. Türkiyenin risk primi tarihsel yüksek seviyelerde ve Türkiye'ye yatırım amaçlı para girişi azaldı.Tek ayakta kalacak sektör düşük TL değeri sebebi ile turizm.

    Bu olup biteni yabancılara veya ABD'ne mal etmek ekonomi yönetimindeki hataların ört-bas edilme çabası. Yabancı parayı 2002 den itibaren 13 sene senelik %2-3 faizle borç alıp çoğunu tüketime harcadık.Yabancı para kazanacağı kadar kazandı,ABD kazançları daha garantili duruma gelince şimdi Türkiye'den çıkıyor.Bu paralar neden geriye dönüyor diye sızlanıp olup biteni Türkiye'ye komplo kuruluyor diye açıklamak sadece cahilleri inandırır.Olacakları öncesinden görebilen %10 kesimin tuzu nispeten kuru ama gelir seviyesi uçurumunun yaratacağı kargaşalıktan korkuyorlar.250 bin kişi yurt dışına yerleşmek için Türkiye'yi terketmiş. Portekiz, Yunanistan ve yakında AB'ne girecek olan Montenegro gibi ülkeler makul yatırımlar veya paralar karşılığı gelenlere süresiz oturma izni ve vatandaşlık veriyor.Buralara gidenler Türkiye'nin iyi eğitimli kafası çalışan insanları.Türkiye de bunların yerine Suriyelileri getiriyor, İranlılara çalışma izni veriyorlar. Gençler arasında %25 işsizlik olmasına rağmen birçok meslek kolunda eğitimli veya deneyimli insan sıkıntısı var.
    Genç işsizlik konusu biraz farklı.

    Bir lojistik firmasında çalışan ve satışta olan arkadaşım ile geçen gün iş ilanlarını inceledik, adamlar birçok pozisyon için ilan açmış ama gelen başvurulardaki profil biçimi işler acısı. Türkiye'de ciddi bir gençlik var ama içi boş, niteliksiz ve kuru kalabalık bir yapıdan meydana geliyor. İşsizlik ise bu toprakların genel sorunu.




  • Böyle nereye kadar gidecek hiç bilmiyorum..
    Ama böyle bir ülke, böyle bir coğrafyada, bu olamayan egonomi ile çok gitmez ondan eminim.
  • Önce araba yazmayı öğren sonra troll lemeye geç.
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    konuşsan ne olacak, ülke saldım çayıra mevlam bile gayırmamış artıg hale gelmiş... veren vermiş alan almış alan memnun veren memnun hacı
  • [motosiklete mi geçecek? 600 cc motorlar brnzinli araba kadar yakiyor nerdeyse. 1.6 tuplu arabaya bin daha karli cikarsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de egeaya aşık değilim

    Ama benim ülkem bir gram üretmezken ben kendimde egea ya burun kıvırma lüxünü kendimde görmüyorum bu sadece benim düşüncem

    Elbet bizde güvenlik konusunda bazı fasoları olan(buraya apayrı bir paragraf yazılır) arabalara layık değiliz ama elin Almanın araba değiştirme sıklığı 9.4 yıl iken biz gram teknoloji üretmezken bizim araba değiştirme sıklığımız 6.2 yıl

    Ben burada üzücü bir çelişki görüyorum maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Ben zaten dediklerinize katılıyorum değilim ama sizin maaşınız artmış olabilir ama binlerce işsiz kalan insanda olmuştu yine bu dönemde yani aslında şunu demeye çalışıyorum bu millet isterse ölsün yine %53 ten vazgeçmez merak etmeyin halkımız zaten açlığa sefilliği ezikliğe alışkın sadece kısa süreli lale devrini yaşadı ve bitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Sene 77 dedem hürriyet gazetisinden reno torosa yazılıyor 3 sene

    boyunca her gün günü gününe ödüyor parayı ama arabayı ne zaman alacağı daha meçhul tabi arada devalüasyonlar paraların pul olması siyasi krizlerin üstüne ekonomik krizler 80 e geliyor yıl dedemi çağırıyor şu kadar eksiğiniz var yatırın parayı arabayı alın dedemin dediğine göre o zaman torosa ödediği parayla 2 daire alabilirmiş neyse parayı yatırıyor arabayı alıyor aldığı gün istanbuldan konya'ya gidecek darbe oluyor yolda eskişehirde dururuyor askerler dedem 2 gün arabada yatıyor aç susuz daha sonra yalvar yakar eline askeri bir belge tutuşturup yolluyorlar konya'ya kadar kimse durdurmadı arabanın belgeyi alır almaz tükürüp cama yapıştırmıştım demişti

    5 sene sonra torosu satıp ev alıyor

    Neyse baya boş bilgi verdim dedemin anıları ölsün istemedim dursun şöyle bir kenarda okuyan olur belki ışıklar içinde yatsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 14 Eylül 2018; 2:51:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Metufkcr kullanıcısına yanıt
    Araba değiştirme sıklığının bir manası yok. Bu doymamışlıktan, oturmamışlıktan gelir. Şu yaşıma kadar ben bile 5.arabama, 6.motoruma biniyorum. Bindiğim arabam 2011 model. 15bin param olsa satar bunu da değiştiririm.



    Bakacaksanız toplam satışlara bakın. Almanyada yılda 3.5, - 4milyon araç satılıyor. Bu sayı bundan 20 25 sene öncesinde de böyleydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en iyisi , ne var ne yok satican ve gidicen
    mesela avrupayahttps://tranio.com.tr/
    adamlar, ev alman karshiliginda oturma izni falanda veriyorlar
    maliyyetide az
  • Böyle fantastik, sürreal ülkelerde olur öyle zamcıklar.


    Artık adaba zamlarını konuşmayın...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.