Şimdi Ara

ARTES Q972 9.7' 2048x1536 IPS 2GB RAM-16GB [Anakonu ] (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
933
Cevap
14
Favori
47.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kulaklıktan ses geliyo. :) acaba bu problemle karşılaşan başka biri varmıdır?
  • muhtar1983 M kullanıcısına yanıt
    İçerisine film müzik atıp denedin mi?
  • hocam kapatıp açtım film müzik attım yine dışarı ses vermiyo. kulaklıkla dinlenebiliyo.
  • muhtar1983 M kullanıcısına yanıt
    Anladım. Artes firmasına durumu bildir istersen. Ne kadar oldu alalı? Değişim yada tamir talep edersin
  • az önce turkcell vın taktım internete bide ordan bağlanim dedim ama onuda görmüyo. onun için ne diyosun?

    yalnız 4.2.2 gerçekten çok farketti. resmen uçtu tablet.
  • muhtar1983 M kullanıcısına yanıt
    Vınn aparatı için Artes firmasına mail atıp sormak gerek. Çünki bu aparatların çipsetleri farklı olabiliyor. Ben wifi ile kullanıyorum. Evet 4.2 romu oldukça güzel. Ben biraz daha geçsin CyanogenMod 10.1 kuracağım tablete sırf meraktan. Kurmak isteyenler için resimli anlatım hazırlayabilirim bakalım o zaman olsun
  • Merhaba Arakadaşlar,

    Bende yaklaşık 1 ay önce artes q972 almıştım.

    Deneyimlerimi ve fikirlerimi sizlerle paylaşmak isterim;

    Öncelikle tablet çok şık. Fakat buradada birkaç arkadaşın belirttiği gibi ciddi bir pil problemi var. Hatta şöyleki yeni version kurduktan sonra pil durumu %100 iken ilk bikaç dakikada % 90 a iniyor. Fakat bu sizi yanıltmasın. Heralde yeni işletim sisteminde bir optimizasyon sorunu var şarjı azaldıkça düşme hızıda azalıyor.

    Pilin 8000 mah olduğu yazıyor. Ben açıkçası çinli üreticilere bu konuda hiç güvenmiyorum. En çok kazık attıkları bileşen pil.

    Sürekli açık bırakarak bir test yaptım. Youtube videosu izleyerek full brightness da 3,5 saat gibi bir performans verdi. Bu sürede çok az ekrana dokunduğum için aslında bu pil açısından kötü bir performans. En azından pahallı muadillerine göre. Hatta sırf bu sebepten ötürü servise gönderdim.

    Sağolsunlar sıfır tablet göndermişler ama maalesef performansda en ufak bir iyileşme olmadı. Bende anladımki tabletin performansı bu. Fazlasını beklememek gerek.

    Bu arada servis iyi hizmet veriyor. Netice itibariyle artes firmasının yapabilecekleri pek bişey yok.

    Tablet usb portundan şarj olabiliyor güzel bir özellik. Ama çok enerji tükettiği için usb çıkışı şarj etmeye yetmiyor. Bana göre adaptörü de yetersiz. Bazen adaptöre takılı olduğu halde tableti kullanırken şarjı tükenmeye devam edebiliyor. Şarjı bitip kapanacakmı diye bunuda merak edip denedim. Adaptöre takılıyken %5 e kadar düşüyor fakat tablet hiç bir zaman kapanmıyor. Bu konuda rahat olabilirsiniz.

    Bildiğiniz gibi 4 çekirdekli Allwinner A31 1.2 Ghz işlemci var. Ama ilginç bir şekilde işlemci maksimum hızı 1.08 GHZ olarak ayarlı. Bu hız böyle bir tablet için çok yetersiz kalıyor. Özellikle web sayfaları gezerken kendini hissettiriyor. Scroll hızı gerçekten çok düşük. Belli gazetelerin web sayfalarında özellikle performans beklemeyin.

    İlginç bir detay bu cihazın gerçek üreticisi Onda. Ve gerçek modeli V972. Fakat Onda v972 modelleri 1.5 Ghz işlemciyle gelmekte. Neden türkiyeye yollanan modellerde 1.2 yazıp 1.0 ghz ayarlıyolar anlamadım.

    Cihaz da boşuna overclock denemeyin çünkü 1200 Mhz in 1 birim yükseğini görünce direk cihaz kitleniyor. Açılınca normale dönüyor. Bir nevi koruma olduğunu düşünüyorum.

    Belki bu cihazın firmware i ile oynayarak cihazı daha makul bir hale getirebilirler. En azından v927 deki 1.5 Ghz a overclock yaparlarsa mantıklı olur.

    Bunun dışında cam kalitesi tabiki pahallı markalara göre çok düşük. Elinizi koyduğunuzda kendini çok belli ediyor. Eliniz camın üzerinde kaymıyor.

    Soldaki home button çok gereksiz. Ses açma kapama butonu olsaydı daha iyidi. Yine hemen onun altındaki power button çok yanlış bir yere konumlandırılmış. Tabletle oraya yanlışlıkla basıp durmadan oyun oynamak mümkün değil. Kılıfında kullanmadığınız sürece tabiki.

    Ses demişken, Iphone 4 ile bu cihazı aynı oyunu açarak full seste basit bir decibel ölçümü yaptım. Iphone 4 %20 kadar daha iyi performans veriyor. Kulaklık kullanmanızı tavsiye ederim.

    Aslında olay tamamen şu. Yüksek çözünürlüklü bir ekran takabilmek için donanım olarak neden fedakarlık edebiliyorlarsa etmişler. 1280x800 bir cihaz ile bunun arasındaki görüntü kalitesini çıplak gözle farketmeniz biraz güç. Boşu boşuna 2048 x 1536 ekran için pil harcamaya, düşük ses seviyesine, az enerji tüketen bir cpu kullanmak zorunda olmaya gerek (Eğer samsung galaxy note 10.1 2014 edition daki gibi herşeyi bir arada alamıyorsak :)).

    İyi yönleri yokmu? Var tabiki. Oyunlarda herhangi bir takılma, kasma yok. Applicationlarda uyumluluk problemine de henüz rastlamadım. Fiyatı bileşenlerine göre çok uygun bir tablet.

    Fakat ben birdaha tablet alıyor olsam 2 çekirdekli işlemciye sahip bir samsung u her zaman tercih ederim. Eğer bütçeniz düşükse.
  • dudge D kullanıcısına yanıt
    Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler

    2gün önce Artes Q972 alan bir arkadaşımız CyanogenMod 10.1 kurmak istedi ve gerekli adresi belirttim ve cihazına kurdu. Şuan memnun olduğunu söylüyor. Acaba rom değiştirme gibi bir deneyiminiz oldumu? Birde servise gönderme serüveninizi merak ettim. Artes firmasının yaklaşımı nasıl oldu olaya?
  • hocam tableti şarja taktım ve pil seviyesi yüzde 90 lara geldi. şuan sesi dışarıda veriyo. pil seviyesi ile alakalı olabilirmi bu iş? bu q972 ilginç bi tablet. bugün harici modemi tanımadı. belki yarın onuda tanır.
  • Gladiotürk kullanıcısına yanıt
    Cihazı aldığımın ertesi günü artesin web sitesinden, pil durumundaki performans eksikliğinin normalmi yoksa benim cihazımdanmı kaynaklandığını sordum. Birkaç gün sonra teknik servisten bir personel arayıp, pili bir hafta boyunca tam boşaltıp tam doldurarak cihazı kullanmam tavsiyesinde bulundu. Dediklerini yaptım fakat en ufak bir iyileşme gözlemlemedim. Bende artesi arayıp cihazı teknik servise göndereceğimi söyledim.

    Aras kargo ile anlaşmaları varmış, herhangi bir ücret ödemeden tableti servise gönderdim. Yaklaşık 14 gün cihaz serviste kaldı. Herhangi bir bilgilendirme yapmadan sıfır cihaz adresime postalamışlar.

    CyanogenMod ile ilgili bilgi paylaşmışsınız gördüm. Teşekkür ederim. Özelliklerini okudum, çok faydalı ama şuan için kullanmayacağım özellikleri içeriyor. Onun yerine orjinal Onda V972 firmware larından birini denemeyi düşünüyorum. İşlemci hızını 1.5 Ghz a yükseleceğini umut ediyorum. Fakat onda internet sitesindeki firmware linkleri çalışmıyor. Ayrıca v972 lerde 3 version varmış. v1 v2 v3. Bunlardan hangisi elimizdeki cihaz bilemiyorum. Ondaya seri numara yollayınca söylüyormuş.

    Bu arada benimde kutumdan pil çıkmıştı. Pili cihazın içine koymayı unuttuklarını oyüzden kutuya koyduklarını düşündüm. Artesi aramamdaki sebep buydu zaten. Direk pili geri istediler yollamadım :).

    Bu arada Onda V972 firmware i kuran birisi varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.
  • artesteknik servis harici modemler hakkında açıklama yaparsa çok memnun olururuz. benim kafamda soru işareti olarak bi tek o kaldı.
  • muhtar1983 M kullanıcısına yanıt
    Eğer hdmi portuna veya kulaklık girişine herhangi bir soket takılı değilse ve buna rağmen ara sıra cihaz hoperlorlerinden ses gelmiyor ise çok geçmeden cihazı servise göndermenizi tavsiye ederim.

    USB ye bir mouse veya flashdisk takıp deneyin eğer usb bozuk değilse ve Vinn i tanımıyorsa çok yüksek ihtimalle firmware ile alakalıdır. Çin malı tabletlerde sıkça karşılaşılan bir durum. Problem custom rom kurarak çözülebilir denemek lazım.
  • tabletin ekranındaki ses açma kapama tuşları kayboldu nasıl geri getirebiliriz
  • mabovski kullanıcısına yanıt
    Artesin sitesinden 4.2 romunu indirip kurmuşmuydunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhtar1983

    artesteknik servis harici modemler hakkında açıklama yaparsa çok memnun olururuz. benim kafamda soru işareti olarak bi tek o kaldı.

    Merhabalar;
    Artes Q972 Tablet ile aşağıda belirtilen 3G Modemler uyumlu olup çalışmaktadır.

    Artes Hsdpa-100 Usb 3G Modem (Turkcell, Avea ve Vodafona hatları ile uyumludur)
    Turkcell Huawei E176G
    Turkcell Huawei E180
    Turkcell Huawei E177u-1
    Turkcell Zte Mf 190
    Vodafone Huawei K3520
  • dudge D kullanıcısına yanıt
    Yabanci forumlarin birinde 4.4 Kitkat rom yayinlamislar. Eger yüklenebilirse Artes Q972'ye harika olacak bakalim. Deneyip buradan bildirecegim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gladiotürk -- 30 Aralık 2013; 15:57:41 >
  • ilk şarj olayında dikkat edilecek herhangi bir konu varmı cihazı kapatıp şarj ediyorum
  • gvtt G kullanıcısına yanıt
    Yeni aldınız sanırım hayırlı olsun tabletiniz. Yeni tabletin pili 4 5 kez tam şarz edip bitirince oturmaya başlar. Android cihazların pil hafızası kesinlikle var. İlk başlarda iyi eğitmek gerek
  • Gladiotürk kullanıcısına yanıt
    Ben dün aynı yabancı forumda Onda v972 v1 için Android 4.2.2 V3.3 olarak yayınladıkları Custom romu kurdum..

    Kesinlikle artesin orjinal romundan çok çok daha iyi. Fakat gelin görün ki kamera çalışmıyor. Bunun nedeni de V972 lerde 5MP autofocus camera olması. Türkiyeye yolladıkları versiondaki hardware ile aynı değil. Belki biraz uğraşla bizim firmware den kameranın driverları kurulabilir. Ama performans olarak bir fark görmediğim için eski Firmware e geri döndüm.

    RDP ve excell muadili application larda testler yaptım. Fakat sonuç çok kötü. GPU kullanan uygulamalarda sorun yaşamasada cpu kullanan uygulamalarda problem yaşıyor cihaz.

    Cpu-z isimli programı kurdum. Ve gördümki işlemci hala 1.08 Ghz ile çalışıyor.

    Onda'nın official satış mağzasında bu soruyu soran varmı diye araştırdım. Birsürü adam sormuş aynı soruyu ve Onda nın yetkilisi çalışma frekansının 1ghz olduğunu söylemiş.

    Bence eski os e geri döndüm. Kitkat çok stabil olmayabilir birkaç gün önce demosunu yayınladı onda. Demosu üzerinden çalışıp custom rom yapmışlar. Çok yüksek ihtimalle kamera da çalışmayacaktır zaten.

    Yinede denedikten sonra deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dudge

    Ben dün aynı yabancı forumda Onda v972 v1 için Android 4.2.2 V3.3 olarak yayınladıkları Custom romu kurdum..

    Kesinlikle artesin orjinal romundan çok çok daha iyi. Fakat gelin görün ki kamera çalışmıyor. Bunun nedeni de V972 lerde 5MP autofocus camera olması. Türkiyeye yolladıkları versiondaki hardware ile aynı değil. Belki biraz uğraşla bizim firmware den kameranın driverları kurulabilir. Ama performans olarak bir fark görmediğim için eski Firmware e geri döndüm.

    RDP ve excell muadili application larda testler yaptım. Fakat sonuç çok kötü. GPU kullanan uygulamalarda sorun yaşamasada cpu kullanan uygulamalarda problem yaşıyor cihaz.

    Cpu-z isimli programı kurdum. Ve gördümki işlemci hala 1.08 Ghz ile çalışıyor.

    Onda'nın official satış mağzasında bu soruyu soran varmı diye araştırdım. Birsürü adam sormuş aynı soruyu ve Onda nın yetkilisi çalışma frekansının 1ghz olduğunu söylemiş.

    Bence eski os e geri döndüm. Kitkat çok stabil olmayabilir birkaç gün önce demosunu yayınladı onda. Demosu üzerinden çalışıp custom rom yapmışlar. Çok yüksek ihtimalle kamera da çalışmayacaktır zaten.

    Yinede denedikten sonra deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.

    http://www.arctablet.com/blog/featured/onda-v972-v812-allwinner-a31-tablets-get-major-firmware-update-2-0-archos-platinum/
    burada overclock etmek için gereken bilgiler var. yanılıyor olabirilim ama okuduğım kadarı ile genelde ondalarda custom fw lerde kamera sorunu var. kitkat ın demosunda /rw yi mount etme problemi mevcut
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.