Şimdi Ara

Artemis II: iPhone 17 Pro Max ile Ay’ın “karanlık” tarafının fotoğrafı çekildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artemis II: iPhone 17 Pro Max ile Ay’ın “karanlık” tarafının fotoğrafı çekildi
    NASA’nın Artemis II görevinde yer alan astronot Reid Wiseman, iPhone 17 Pro’sunu kullanarak Ay’ın Dünya’dan görünmeyen uzak yüzünün çarpıcı bir fotoğrafını çekti. Orion uzay aracıyla gerçekleştirilen yakın Ay geçişi sırasında mürettebat, kabin ışıklarını kapatarak en iyi görüntüleri elde etmeyi hedefledi. Wiseman, canlı yayın sırasında çektiği fotoğrafı kameraya gösterdi ve detaylarını izleyicilerle paylaştı.

Çebışov kraterinin fotoğrafı çekildi

Wiseman tarafından elde edilen görüntü iPhone kamerasıyla 8x zoom kullanarak çekildi. NASA, görüntünün Ay’ın uzak tarafında bulunan ve Dünya’dan görülemeyen Çebışov Krateri’ni ortaya koyduğunu belirtti. Adını Rus matematikçi Pafnuti Çebışov’dan alan Çebışov Krateri, bir çarpışma noktası olarak biliniyor ve şimdiye kadar bu kadar net bir şekilde görüntülenmemişti

Artemis II: iPhone 17 Pro Max ile Ay’ın “karanlık” tarafının fotoğrafı çekildi
    Ekip, gemide bulunan dört adet iPhone 17 Pro Max'e ek olarak, GoPro HERO 4 Black, Nikon D5 ve Nikon Z 9 ile de fotoğraf çekiyor ve bu fotoğrafların tamamı NASA Johnson'ın Flickr hesabında mevcut. Bu içerik yayınlandığı sırada henüz yeni fotoğraflar hesaba eklenmemişti.

Ayrıca Bkz.İnsanlık en uzak noktaya ulaştı: Ay’da Güneş tutulması ve diğer tarihi anlar

Ay’ın Dünya’ya göre uzak olan tarafı esasında daha çok “Ay'ın Karanlık Yüzü" olarak biliniyor. Bilindiği üzere Ay’ın kendi etrafındaki dönüşü ile Dünya etrafındaki dolanma süresi birbirine eşittir (yaklaşık 27,3 gün). Bu duruma astronomide "Kütleçekim Kilidi" (Tidal Locking) adı veriliyor. Eğer Ay kendi etrafında dönmeseydi, Dünya etrafındaki turu sırasında bize farklı yüzlerini de gösterirdi. Ancak kendi etrafında, tam olarak Dünya etrafında döndüğü hızda döndüğü için sürekli olarak aynı yüzünü, yani yakın tarafını görüyoruz. Karanlık söylemi de bu yüzden geliyor ve uzak taraf da Güneş ışığı alıyor.

Öte yandan 1 Nisan’da fırlatılan Artemis II, yakın geçişin ardından artık Dünya’ya dönüş yolunda. Orion kapsülü Integrity, kısa bir süre önce Dünya’dan 406.771 kilometre uzaklığa ulaşarak Apollo 13’ün 400.171 kilometrelik rekorunu kırmıştı.

Kaynak:https://www.engadget.com/science/space/artemis-ii-astronaut-puts-all-of-our-iphone-moon-photos-to-shame-093740553.html

• sadece ayın yörüngesinde dolaşıp sonrada geri gelmeleri bence saçma olmuş

• bu hikayeleri oturmuş birileri yazmış,iş birliğinden reklamdan baska bir halt değil bunlar...

haber değeri bile yok.

• Yalnız bakıyoruz, bu son model Galaxy Ultra'lar olsun Iphone Max'ler oldun, dünyadan da taa 300 bin km uzaklıktaki Ay'ı buna benzer çekiyor. Oraya gidip 40 bin km uzaklıktada benzer çekmiş :P

• 231407 kullanıcısına yanıt

Bence de bir jüpiter uranus venus turu atıp öyle gelmelilerdi.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siteamsorunsali -- 7 Nisan 2026; 22:30:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • siteamsorunsali S kullanıcısına yanıt

Senin aklın yerinde değil galiba nikon falan diyorsun ama aypon nasıl çekiyor hele son modelleri senin hiç haberin varmi bundan. Astronot bunu tercih etmiş üstüne kaniti da var çekmiş bak gör kaliteyi iste.2026 yılına geldik artık herşey gelişti sen hala koca kamerani mi taşıyorsun bak artık herkes telefonla ayponla çekiyor var dimi demek ki bu bildikleri.

• Her astronot profesyonel mi kamera kullanmak zorunda değil. Kaldı ki profesyonel kamera ile çekilen görüntüler de paylaşıldı diye hatırlıyorum. Instagram postu gibi çekmiş işte, ne ard yanıklığınız var anlamadım.

Yani eğer Apple kullanıcısı olsaydım, sırf şu düşük seviye reklamdan dolayı bırakır atardım tüm cihazları.

• İphone olmasa ayın karanlık tarafının fotosu asla çekilemezdi teşekkürler iphone.

• quote:

Orijinalden alıntı: V4LKyR

Ya bu boş beleş reklamlardan iğreniyorum gerçekten, çok yapay ve samimiyetsiz.

Yani eğer Apple kullanıcısı olsaydım, sırf şu düşük seviye reklamdan dolayı bırakır atardım tüm cihazları.

bir vekilimiz reklam amaçlı farklı bir telefon kırıp, samsung'a terfi etmişti galiba. Artemis II: iPhone 17 Pro Max ile Ay’ın “karanlık” tarafının fotoğrafı çekildi 

bu arada, uzay kabininde kim uğraşır nikon z9 ile. anlatılmaz yaşanır denilen bir olay var. amaç poz almak olsaydı uzay aracına monte ederlerdi bir cihaz. pek bir espirisi yok ama reklam mı? evet bu bir reklam. Artemis II: iPhone 17 Pro Max ile Ay’ın “karanlık” tarafının fotoğrafı çekildi 

• Şu telefonlarda ay'ı çekme fetişi ne zaman bitecek acaba? Instagramda da sürekli ay'ı çeken telefonlar kıyaslaması var. Telefonu teleskop olarak kullanmaya ne gerek var yani bana uzaktaki şeylerin fotoğraf kalitesi değil anlık yanımda çekilen şeylerin kalitesi lazım. Karşımdaki insanı güzel çekmesine odaklanın bırakın 500km öteye zoom işini.

muhtemelen eypıl, astronotlara para vermişlerdir ayfonla çekin diye. ay ayağına ayfonu da parlatmış oldular

• Osuruktan Apple Iphone reklamları. Haber değeri yok çünkü reklam.

Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.