Artık markette hangi ürünün arkasını çevirsem palm yağı yazıyor. Neredeyse palm yağı olmayan ürün yok! Artan fiyatlar yüzünden ayçiçek ve zeytinyağını unuttular. Sağlıksız beslenme ülkemizde üst seviyelerde. Gıda üreticilerine ciddi anlamda denetleme gerekiyor. Bugün *tadım* dediğimiz Türkiye nin kuruyemişte lider markası bile bazı ürünlerde plam yağı kullanıyor. Böyle devam edersek daha fazla hastane açılışı izleriz.. youtube Modern dünyayı oluşturan birbirinden farklı ürünlerin nasıl yapıldığını keşfetmeye hazır mısın? Nasıl Yapılır? programında şapkalar ve cam şişeler gibi günde... https://m.youtube.com/watch?v=VKI_vvn8LGo&pp=ygULcGFsbSB5YcSfxLE%3Dyoutube Son günlerin en sıcak tartışma başlıklarından biri de palmiye yağı. Bilim dünyasından farklı sesler çıktıkça vatandaşın da kafası karışıyor. Palmiye yağı kan... https://m.youtube.com/watch?v=TKm83MRFFus&pp=ygULcGFsbSB5YcSfxLE%3Dbbc news türkçe Gıda ürünlerinde kullanılan palmiye yağı neden risk oluşturuyor? - BBC News Türkçe https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-48222104< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Artan Fiyatlar ve *Palm Yağı* Terörü
-
-
Palm yağı yiyecek kadar zengin değilim. Borca girip zeytinyağı alabiliyorum ama.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Palm yağının hileli olmadığı sürece hiçbir zararı yok, palm yağına atılan iftiralar tamamen Amerika'nın yağ sektöründeki egermenliğini kırmaya başlayan Güneydoğu Asya ülkelerini durdurmak için atıldı.
-
Palmiye yağını endüstriye kazandıran Amerikan Procter & Gamble. Sabun yapmak için.
Hile diye bir şey yok. Ağaç kabuğundan yağ çıkarmak için öyle yüksek bir basınç gerekiyor ki yağın bir kısmı yanıyor. Kanserojen olan kısım o. Tamamen süzülebilse nispeten güvenli bir yağ, yüksek ısılara dayanabildiği için. Fakat bunun tamamen arıtılabileceğini düşünmüyorum.
-
Palm yağına talep o kadar yükseldi ki içinde milyonlarca farklı bitki ve hayvan türü yaşayan ormanlar dozerle dümdüz edilip yerine sadece palmiye ekiliyor. Sağlık açısından zararı olmasaydı bile ekolojik açıdan tam bir felaket.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 15 Ağustos 2023; 14:21:5 > -
Bilim insanı mısınız , doktor musunuz , profesör musunuz , mesleğiniz nedir ? Nasil bu kadar emin konuşuyorsunuz , palm yağının zararlı olmadığı hakkında bir araştirmaniz var mı?? Zararlı olduğu hakkında çok araştırma var ama.
Markete gittim tereyağı alacaktım. Dur şunun üstünü ojuyayım dedim. Renklendirici boya katmışlar. Allah belanızı versin tereyağını boyamışlar
Gerçekten tereyağı değildir o bence; içindekileri dikkatlice bir daha oku.
-
Uluslararası yayımlanmış makaleleri olan bir Gastronomum ? :D
-
guzel sallamissin ama gercegi yazayim.
palm yagi normalde evet zararsiz. ancak paketli urunlerde urun tadini kokusunu etkilememesi icin rafine edilir.
rafine islemi 200 derecenin uzerinde gerceklesir ve palm yagi 200 derecenin uzerinde kanserojen madde uretmeye baslar.
buna ek olarak palm yagi oda sicakliginda bile donabilen bir yagdir. tipki buzdolabinda beklemis margarin gibi donar.
msg yemeklere guzel tat hissi veriyor (umami tadi) ve asya mutfaginda siklikla kullaniliyor.
ben de kullaniyorum yaptigim yemeklerde ara sira. neredeyse her yemegime soya ekliyorum.
ama bunlar zararsiz oldugu anlamina gelmiyor.
eger "hicbir" zarari olmadigini iddia ediyorsan neden zeytinyagi, aycicek yagi kullaniyorsun?
marketlerde kiloluk vita yag satiliyor. onlari kullanabilirsin.
-
Zararlı olduğuna dair bir sürü uzman yazısı var.
İçinde palm yağı denen adi yanık yağ olmayan bisküvi yok gibi.Birçok tatlıcının da kullandığına eminim.
-
Memleket fakirlikten kırılıyor kanserin bu kadar artmasını tesadüf mü sanıyorsunuz?
Benim bildiğim kanserojen maddeler radyoaktif ışınım yapan maddelerdir. Işınım yapar ve dna dan parça koparır. Eksik parçalı dna çoğalmayı başarır ve başına buyruk bir hücre yaratmışsa ve vücudun savunma hücreleri bunu normal görüp yok etmezlerse kanser bu şekil oluşuyor diye biliyorum.
Mesela bu yağdaki madde ne etki ediyorda kanserli hücre yaratımına katkısı oluyor hala öğrenemedim. Tek öğrendiğim şey obsesif kompulsif rahatsızlığı olan bir kaç biyolog ve tıpçının 'düşüncesinden' ibaret olduğunu öğrendim. Bence gaza gelmeyin araştırın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rafine edilmiş yağların problemli olduğuna dair söylemler vardı.
Bu bahsedilen Palm yağı rafine edilerek ürünlere koyuluyor. Problem burada başlıyor aslında. Rafine edilmesi, boyaması, deodorize edilmesi vs. derken işler karışıyor.
Rafine yağlardan uzak durun kısacası. yani marketteki 100 TL altı ürünlerin %90'ı neredeyse.
-
Gerçek tereyağı 350 TL'den başlıyordu. Bizim Trabzon'da ot ile beslenen hayvanlar da tabi bu.
-
Akdeniz dekiler imitasyon ot yiyor olmalı. 200 liraya veriyorlar.
200 TL ye şuanda gerçek tereyağı bulmak imkansıza yakın. genelde ortalama fiyat 280 350 tl arası. Tereyağ diye margarinle karıştırılmış yağlar var piyasada dikkat..
-
İstanbulda öyle olabilir. Yerinde 200 lira. Mandıradan direk.
Palm yağı zengin ülkelerde de çok kullanılıyor, bütün abur cuburlarda var neredeyse. Endüstrinin standardı haline geldi artık.
Yağ olarak çok farketmiyor ama onlarda ürünler başka açıdan daha kaliteli oluyor, gerçek süt kullanılıyor vs.
Markete gittim tereyağı alacaktım. Dur şunun üstünü ojuyayım dedim. Renklendirici boya katmışlar. Allah belanızı versin tereyağını boyamışlar |
guzel sallamissin ama gercegi yazayim. palm yagi normalde evet zararsiz. ancak paketli urunlerde urun tadini kokusunu etkilememesi icin rafine edilir. rafine islemi 200 derecenin uzerinde gerceklesir ve palm yagi 200 derecenin uzerinde kanserojen madde uretmeye baslar. buna ek olarak palm yagi oda sicakliginda bile donabilen bir yagdir. tipki buzdolabinda beklemis margarin gibi donar. msg yemeklere guzel tat hissi veriyor (umami tadi) ve asya mutfaginda siklikla kullaniliyor. ben de kullaniyorum yaptigim yemeklerde ara sira. neredeyse her yemegime soya ekliyorum. ama bunlar zararsiz oldugu anlamina gelmiyor. eger "hicbir" zarari olmadigini iddia ediyorsan neden zeytinyagi, aycicek yagi kullaniyorsun? marketlerde kiloluk vita yag satiliyor. onlari kullanabilirsin. |
Palm yağına talep o kadar yükseldi ki içinde milyonlarca farklı bitki ve hayvan türü yaşayan ormanlar dozerle dümdüz edilip yerine sadece palmiye ekiliyor. Sağlık açısından zararı olmasaydı bile ekolojik açıdan tam bir felaket. |
Palm yağı yiyecek kadar zengin değilim. Borca girip zeytinyağı alabiliyorum ama.
|
İçinde palm yağı denen adi yanık yağ olmayan bisküvi yok gibi.Birçok tatlıcının da kullandığına eminim. |
Palm yağının hileli olmadığı sürece hiçbir zararı yok, palm yağına atılan iftiralar tamamen Amerika'nın yağ sektöründeki egermenliğini kırmaya başlayan Güneydoğu Asya ülkelerini durdurmak için atıldı. |
Pancar şekeri kullanılan, %60 meyve içeren reçeller/marmelatlar önerebilirim. Mesela ben uygun fiyatta bulunca hep Öncüller markasını alıyorum. Daha önce Özkaleli yemişliğim de var, o da fena değildi. Daha bunlara benzer, genelde İç Anadolu merkezli, gerçek malzemelerden reçel, pekmez, salça üretimi yapan küçük ve orta boy işletmeler var. |
Benzer içerikler
- kuleli askeri lisesi mezunu ünlüler
- izol aşireti tehlikeli mı
- tei eskişehir maaş
- genç emeklilere tavsiyeler
- swinger türkiye
- mahalle mahalle deprem haritası
- kutusu açılmış telefon iadesi
- apple zam
- apple yüz tanıma davası sonucu
- 112. kanal aktif etme iphone
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X