Şimdi Ara

Artan Atatürk düşmanlığı ve duyarsızlığı (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
176
Cevap
2
Favori
7.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben tam tersi düşünüyorum ortadoğunun durumu ve dinin devlet işlerine karıştırılması sonucu yaşananlar. Atatürk'ün kıymetini gösterdi. Daha önce sözde kalıyordu son 10-15 yılda yaşananlar bunu uygulamalı anlamamızı sağladı. Atatürk ü sevmeyenler şuanda sosyal medya gibi ortamlarda görünür oldular daha önce de vardı şimdi konjonktürde uygun imkanda var görünür oldular.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fofer

    Bu mesaj silindi.

    Sana helal olsun bro

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ser Jorah Mormont

    Kemalistlerin İslamcılardan hiçbir farkı olmadığını yine bu konu üzerinden görüyoruz. Kimse bir kişiyi, bir görüşü 'zorla' sevmek ve saygı duymak zorunda değil. Atatürk de aynı şekilde.

    +1 Artan Atatürk düşmanlığı ve duyarsızlığı 

  • Atatürk'ten nefret etmek saçma. 80 sene geçmiş, madem sevmiyorsunuz niye kendi fikrinizi çıkıp ifade etmediniz o öldükten sonra? Bu şey gibi, Mete Han'dan Çinlileri yok etmediği için nefret etmek. Üstünden 1500 sene geçmiş. Hadi tamam bazı hataları olmuş olabilir. Madem öyle düşünüyorsunuz siyasete atılsaydınız düzeltseydiniz. Niye düzeltemediniz? Çünkü gücünüz yetmez biliyorsunuz. Çünkü herkes sizin gibi düşünmüyor, herkes irticacı değil. Akp bile bu konuda bariz adımlar atamıyor. Yok 2023 de şeriat kurulacakmış, bence kuramaz. Ateizm artıyor zaten gittikçe. Deizm artıyor. Her yerde böyle. Belki 10 sene sonra müslüman sayısı yarıya düşecek. Nereye şeriat yapıyorsun?


    Şimdi kızcak birileri ama, Atatürk de demiş, gökten indiği farzedilen kitaplarla, koskoca bir devlet nasıl yönetilebilir? Kişilerin kaderi bir takım kitaplarla yönetilebilir ama devletler yönetilemez. Devletin bi ciddiyeti vardır. Devlet SOMUT şeylerle yönetilmeli. Kesin olmayan şeylerle değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 17 Nisan 2021; 22:12:9 >
  • GÜzel ülkemde konuşulan mevzulara bak rezalet iğrenç ötesi nerden tutsan iğrençlik akıyor.


    Bir kaç dk önce şu videoyu izlemiştim. Kıyaslayınca maalesef Sağcı, solcu, müslüman,alevi , ateis, atatürkçü falan fistan gibi ayrımlarla aslında ne kadar çok aptal sorunlar üzerine durup tartışmalar yapıldığını görüyorum.


  • Alıntılamadan yazmışsın çünkü sonradan yazdıkların tamamen manasız.


    Benim yazdığım şey nedir? Atatürk kimsenin dogmalara hapsolmasını istemez çünkü asıl rehber olarak kendi sözlerini değil bilimi gösterir.


    İster ilk Tevfik Fikret söylemiş olsun, ister Pastör fark etmez. Atatürk "sizin rehberiniz bilim olmalıdır, en hakiki mürşit ilimdir" demiş mi? Demiş. E daha sen neyi tartışıyorsun? Uzatmasan, gayet makul durumdaydın. Sonrasında bir manasızlığa battın.


    Rehberi bilim olan kişi için Atatürk'ün sözleri de, yaptıkları da yanlışlanabilir şeylerdir demiştim. Atatürk de bunu işaret ettiğine göre kendisini ve bu yolda yürüyenleri tebrik eder geçeriz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 17 Nisan 2021; 22:29:16 >
  • daggburak D kullanıcısına yanıt
    gardaş sen yanlış yere geldin kızlarsoruyora gitmen lazım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fofer kullanıcısına yanıt

    Kardeşim bende seni Allah için seviyorum. Ayrıca adam atatürkü sevmiyor diye linç etmeye gerek yok. Düşünce özgürlüğü denen birşey var. Kimse kimseyi sevmek zorunda zorunda değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözde Atatürkçülerin ifade özgürlüğü yok diye zırladığı bir düzende Atatürk'ü sevmiyorum diyebilme,eleştirebilme özgürlüğü yok. Atatürk'ü severim günümüzdeki sözde Atatürkçülerden nefret ederim. Ölmüş birinden heykelini dikerek medet ummayın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0zkanK.

    Bence Halkı Mustafa Kemal Atatürk'ten soğutanlar sözde Atatürkçü ve Kemalist olan insanlar... En iyi Atatürkçü biziz deyip sadece Heykel dikmeye çalışan tipler ile Atatürkçülüğü Rakı masasında foto paylaşmak Müslümanın dindarım diyen insanla çatışmak sanan tipler var ne yazık ki :(


    Atatürk öldükten sonra sözde Atatürkçülük adı altında halka zulm edilmesi ondan sonraki bütün darbeleri Atatürkçülük maskesi altında yapılması üstüne Atatürk'ü ilah gibi gören kitleden bıkmaları insanları Atatürk'ten soğutuyor gibi geliyor bana. Ülkenin çok partili döneme geçtikten sonra CHP'i hiç tek başına iktidar yapmamasıda bunun kanıtıdır heralde...


    Atatürk'ü herkes kısmen sever sayar. Sonuçta Atatürk'te bir siyasetçi beğenmediği hamlesi olabilir bazı insanların ama bu ona küfür hakaret etme hakkıda vermez. Ama bir tarafında Atatürk'ü zorla seveceksin helebir sevme bak ne yaparım sana gibi tehtitvari zorla sevdirme çabalarıda saçma geliyor bana. Sevmiyorsa sevmesin onun sevgisine mi kaldık.


    Ama üsttede söylediğim gibi Atatürk'ü en çok biz seviyoz deyip heryere heykel yapmak her yere Atatürk isimini vermek her ilde en az 2-3 tane ATatürk caddesi sokağı parkı okulu sosyal tesisi veya adını sayamıyacağım meydanı olması sizce biraz fazla değil mi ? 1500-2000 Yıllık Türk tarihinimizde diğer isimlerede biraz yer verilmeli bence. Mesela neden doğru dürüst İsment İnönü adına bir yapı yoktur veya Fevzi Çakmak adına Kazım Karabekir adına Milli Mücadele döneminin yüzlerce ismi vardır hiç bilmeyiz duymayız bile tek Atatürk üstüne ilahlaştırılmasıda yanlış bence...

    Haklı olduğun yerler olsa da isim mevzusunda aşırı saçmalamışssın. Her paşanın her ilde nerdeyse bir cadde isminde adı geçiyor. Kazım Karabekirinde, Fevzi Çakmağında caddelerde isimleri vs var. Daha ne olsun. Bırakta stadyumun adı Atatürk olsun ki onu da değiştirdi bu hükümet.


    Atatürk havalimanını bile ilga etti. Sırf adına garez olsun diye. Bırakın bu işleri


    BUndan 3 sene önce Avrasya Tüneli'nin adını ankete açtılar. Abdülhamit'e karşı Atatürk, Atatürk olsun dedi millet oy farkı attı. Bakan çıktı sırf atatürk kazandı diye, rekabet Türk büyüklerine yakışmaz gibi yan çizerek, kaypak bir tutum sergiledi. Birilerinin acayip zoruna gidiyor. Halk millet adının konulmasını istiyorsa kime ne? 1000 tane de ismi olur, 10000 tane de heykeli olur. Yenidoğan çocuklar, öğrensin ki unutmasın. Sadece bu mu? İNkilap tarihi ilköğrenimde bildiğin sindirildi, anlatılmıyor bile. Bunlara da laf edin bir iki kelime.


    Evet Rakı masasında Atatürkçülük taslayıp, kel kafa top sakal 50 yaş üstü leş rakı kokan adamlardan Atatürkçülük öğrenilmeyeceği gibi, sırf bu sebeple ülke kurtarıcısına düşman olunulması da komedi. Başta bilim ve ilim düşmanı olmaktan geçer. Atatürk adı bilim ve ilim ile müsemma bir kavramdır. NE yaptıysa, bilim ve ilimi örnek alarak yapmış bir insana düşman olunulması zavallılıktır başka bir şey değil. Gitsin arap mağarasında yaşasın.


    SOn olarak Atatürk batılılaşmaya örnek aldığında sorun var da, Selçuklular, Osmanlılar İslam'ı kabul ederek, Türk olarak o zaman Batılılaşmadı mı? İslam Türk'Ün özünde var mıydı? Onu sindirip, kanıksayıp, benimserken ha biz batılılaşmadık, pardon araplaşmadık? Şimdi isviçrenin kanununu aldık diye sorun oldu.


    Bu Atatürk denen adamın ne getirdiği kanunlardan hangisi çağdışı ya da insanlık dışıdır? Bir kişi bana açıklarsa sevinirim. Kadınları adam yerine koyması mı batıyor? Suçluları hapse atmayı tercih ettiği için mi kolunu mu kesmek makbul? Mesela... Neyse bu konu uzamasın. Tartışmak için yazacaksanız hiç yazzmayın.

  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Ben Fevzi Çakmağın Kazım Karabekir doğru dürüst resmini bile bilmiyor nerelidirler cenazeleri nerede hayatları hikayeleri hiç bilinmez bir yerde adları bile zar zor geçer ders kitaplarına okutulmaz bile. Düşünüyorum yaşadğım ilde çevre illerde adları var mı diye aklıma gelmedi açıkçası.


    Ben her yere Atatürk ismi verilmesi fetişine laf ediyorum yoksa devlet büyüğüdür bir liderdi belli başlı yerlere verilebilir tabii. Ama her yapılan yola Atatürk bulvarı her yapılan köprüye Atatürk köprüsü her yapılan Havalimanına stadyuma veya büyük baraja flan Atatürk adı verereceksiniz vermiyon mu hee sen o zaman vatan hainisini yaklaşımına benim sitemim.


    Yoksa ben Atatürk'üde severim keşke herkes onun kadar Milliyetçi olabilise bu ülkede. Ama Atatürk maskesi takip ülkesinin arkadan hançerleyen adam dolu ülkede.


    Mesela bir parti Anayasa mahkemesine gitmeden önce neden Anıtkabire çıkar ? Veya Barolar ile ilgili yasa çıkacağı zaman neden Anıtkabire gider. İcazet alır bir bir parti neden sıkıştıkça zorda kalınca Atamız diye biz kurucu partiyiz Cumhuriyeti biz kurduk biz olmasak siz olmazdınız Yunan gelirdi hepiniz gavur olurdunuz gibi argümanlara sarılıp hemen oraya gitmeye çalışır bu tarz işler bana yanlış geliyor. Veya parti kuracak mesela CHP kökenli birisi İlk iş Anıtkabire çıkar kesin olmazsa olmazıdır. Veya Cumhurbaşkanı adayı mı olacak ilk Anıtkabire gider flan...

  • Birleşik Arap Emirlikleri.


    Birleşik Arap Emirlikleri'nin aklınızdaki yeri nedir?

    Gerici.

    Yobaz.

    Başka?

    Şeriatçı.

    Siyasal İslamcı olur mu?

    Olur

    Siyasal İslamcı.

    İlim bilim düşmanı.

    Başka?

    Say say, 

    Tarikatçı.

    Vs..


    Şimdi soruyorum;

    Mars'a uydu göndermek ilericiliktir değil mi.

    Birleşik Arap Emirlikleri hani o yobaz, dinci, gerici, şeriatçı dediğimiz Birleşik Arap Emirlikleri Mars'a uydu gönderdi kaç kişinin haberi oldu? 


    Artan Atatürk düşmanlığı ve duyarsızlığı



    Türkiye yüz yıldır bilim ilim dedi, yüz yıldır çocuklar okul önlerinde dikildi çalışkanım doğruyum o yum şu yum.

    Hani abi nerede, hani çalışkandın?


    Yobaz gerici dinci şu cu bu cu denilen Birleşik Arap Emirlikleri Mars'ta.


    Bizim bilim ilim = din karşıtlığı sananlar ise hala yaya.


    Konunun özeti;

    Yıllarca bilim ilim lafını = din karşılığı olmak diye beynimize kazıdılar, bu morfini bizim beynimize kim nasıl sıktı vallahi tebrik ediyorum ama bu kafayı biran önce değiştirmeliyiz artık sene 2021 bu saçmalıklarla yaşayamayız.


    Okuyan çalışan deney gözlem araştırma yapan kişi bilim yapar kardeşim, bilim = din iman karşıtlığı değildir.

    Nokta.

  • Temcit pilavı gibi aynı konular dönüp dolaşıp önümüze geliyor,
    Atatürk, din, laiklik, mezhepler, Türk Kürt vb.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsa peygamber geldi zaten. Yakında kim doğru yolda, kim yanlış yolda herkes öğrenir kendini..

  • Surpentor kullanıcısına yanıt
    Bu ve bunun gibi elemanlari bloklamayan kaldı mı? Bloklayin birakin kendi kendine konuşur gider

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevmek, nefret etmek yada herhangi bir duygu bunun bir önemi yok.


    Ancak bir insan Atatürk'ün dünya görüşü ve inkılaplarını eleştirmeye kendinde hak görüyorsa, Atatürk'ün hayatı boyunca okuduğu kitabın en az 4'te birini okumuş olması gerekir.


    Bunu şöyle de anlatabilirim bir futbolcuyu eleştiriyorsan "Ben olsam atardım." diyorsan hayatının bir döneminde en azından sahadaki çimenin ıslağıyla terinin karışması gerekir.


    Savaştaki kararını eleştiriyorsan seninde bir siper kazman, barut kokusunun eline sinmesine alışman, savaştaki kan kokusunu miden kalkmadan koklayabilmen, kopan kol-bacakaları, çıkan bağırsakları görüp bayılmadan yaralılarını kurtarabilmen gerek.


    Kısaca en azından karşınızdaki insanın sevdiği çoban kadar sizinde güddüğünüz bir kaç koyunun olması gerekir.


    Atatürk normal bir insandır. Aklı başında hiç bir kimsenin putlaştırdığı ilahlaştırdığı yoktur. Yapanlar bu durumu kullanmaya çalışan manüpülatörlerdir.


    Nasıl ki İtalyada kimse rönesans ve reform dönemi için bir gecede cahil kaldık demiyorsa, nasıl ki Fransa'da kimse Fransız Devriminden rahatsız değilse Atatürk'ün inkılaplarından da Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının rahatsız olmaması gerekir.


    Mesele Batı'nın kanun ve sosyolojisini almak değil. 1920'li mevcut dönem şartlarında (ki hala devam etmekte) akla mantığa bilime en uygun kanun ve uygulamalar batıda bulunuyordu. Atatürk'te bunu örnek alarak, hatta daha ileri götürerek ve yeni cumhuriyete uyarlayarak kanun ve nizamı uyguladı.


    Bu sırada internette cok kısa sürede aratarak bulabileceğiniz Cumhuriyetin İlk On Beş yılında(Atatürk ün ölümüne kadar ) 40 kadar fabrikanın kuruluşunu, TDK, TTK nın kuruluşunu, çok partili döneme geçiş çalışmalarını yönetmiş, kitaplar yazmış, daha cumhuriyet kurulmadan evvel Bursa İktisat kongresini toplamış, yine daha cumhuriyet kurulmadan hatta savaşın içindeyken Birinci Maarif Kongresini toplayacak vizyonu olan, aynı dönem içerisinde iç isyanları ,saltanat ve hilafet yanlılarını bastıran aynı zamanda gerek özel hayatında gerek devlet adamlığı hayatında bir çok hatası olan normal bir insandır Atatürk.


    Bunları neden mi yazdım inanın bilmiyorum galiba dolmuşum artık.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.