Şimdi Ara

----- Art niyetli ve fırsatçı esnafları ifşa topiği ------ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
5
Favori
10.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper


    quote:

    Orijinalden alıntı: teknika

    Bir de art niyetli ve fırsatçı müşteriler var mesela. O kısımdan da bahsetmek gerek.

    Kimmiş onlar bahset bakalım biraz da muhabbet olsun

    Çok var hocam fırsatçı. Zamanında monitor audio bx2 satıyorum. Eleman tedavülden kalkmış pioneer dvd playerı takasta 1000 lira saydı. Hi end falan değil basit 60 tllik dvd player 2000 model. Aynı sitede başkası 100 e veriyor. Muhabbet nereye gidecek diye bekledim üzerine benden 100 tl yi de almayı vereyim dedi. 500 e cihaz koyuyorsun 250 olmaz mı diyor? Bir de onkyo micro seti satarken kızına oğluna alacaklar ve bu hobiyi elde etmesi için “baba ne olur al dedi ben de kıramadım 300 tl indirim yapar mısınız?” Aynı gün bi de erkek çocuğuna almak isteyen ve yardımcı olmamı isteyen çıktı. Bir tanesine jbl 530 u satarken benim arabam yok istediğim rakam indirimle 1200 iken 1100 vereyim veni sen bırak beylikdüzüne diyenler. Arabanla bırakırsan 1150 veririm diyen vs bu örnek çok eminim burada epey hikaye çıkar. Eve gelip cihazı alacak rakamda anlaşmışsın hala indirim istio. Vs uzar gider

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz mesajlar temizlenmiştir. Konuya kaldığımız yerden devam edebiliriz 👍🏻

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı bana audioquest hoparlör kablosunu (audioquest cv8) satarken olmuştu diyor ben Başakşehir'den gelicem almaya biraz daha birşey yap fiyatta. Aldığım fiyatı yazdım zaten ben Üsküdar'dayım.. Neyse arkadaş akşam geç denilebilecek saatlerde geldi. Baktım altında A6 araç var bayağı makam aracı gibi full giyim kuşam da bayağı elit.. sonra dedi bir kısmını yabancı para versem (dolar) olur mu olur dedim fark etmez. Neyse pazarlık yapmayı pek sevmem açıkcası sünnettir belki de vereceğim fiyatı yazarım genellikle karşılıklı uğraşma olmasın diye 50-100TL bir indirim yaptım sonra galiba giderken dedim 90km'yi geçmeyin köprü parası da var hem boş yere 50TL yakıt masrafı çıkmasın cebinizden teşekkürler dedi gitti.


    Durum bu detaylı olarak düşüncelerimi yazmayayım artık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Delerıum

    Aynısı bana audioquest hoparlör kablosunu (audioquest cv8) satarken olmuştu diyor ben Başakşehir'den gelicem almaya biraz daha birşey yap fiyatta. Aldığım fiyatı yazdım zaten ben Üsküdar'dayım.. Neyse arkadaş akşam geç denilebilecek saatlerde geldi. Baktım altında A6 araç var bayağı makam aracı gibi full giyim kuşam da bayağı elit.. sonra dedi bir kısmını yabancı para versem (dolar) olur mu olur dedim fark etmez. Neyse pazarlık yapmayı pek sevmem açıkcası sünnettir belki de vereceğim fiyatı yazarım genellikle karşılıklı uğraşma olmasın diye 50-100TL bir indirim yaptım sonra galiba giderken dedim 90km'yi geçmeyin köprü parası da var hem boş yere 50TL yakıt masrafı çıkmasın cebinizden teşekkürler dedi gitti.


    Durum bu detaylı olarak düşüncelerimi yazmayayım artık..





    Ben de bana get aç diyenlere kıl oluyorum bir şey satarken. Get falan açamam güvenmiyorsan gel kendin al o zaman diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 6 Ekim 2017; 13:2:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknika kullanıcısına yanıt
    Get sadece güven meselesi için değilki adam belki taksitle alacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de pazarlık yok dediğin halde pazarlık için arayanlar var. Ya da takas yok diyorsun adam gene takas için arıyor.



    Mesela ben sahibinden falan ilan verirsem özellikle mesajla ulaşımı kaldırıyorum. Çünkü mesaj atanların % 99 u zaten alıcı tip müşteri olmuyor. Alacak olan kişi, ilanı gördüğü an zaten telefona sarılıp arıyor ve soruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten ciddi alıcı oradan belli oluyor arar yani..

    Get konusunda bende bazen teklif ederim. Farkını koyarsanız diye de eklerim. Ne aldığımı istediğimi biliyorum sıfırının belli fiyatı neden öldüreyim ki hele ki bu kişi arkadaşım olursa bana ne yaparsın gibi bir teklifte asla bulunmam o zaman da arkadaşlığı üç kuruş menfaate öldürtmüş olurum...


    Bu işlerle uğraşınca pek artıya geçemiyor insan birçoğumuz yaşıyordur.. Hepimiz birşeylerden ciddi feragat ederek yürütüyoruz bu işi. Delilik noktasında oluyor bazen bir şeyi istemeye görün, kafayı takmayın.

    Bu arada forumdan bir kaç arkadaş ile alışveriş yaptık yüz yüze görüştüğüm bildiğim kişiler sağolsunlar beni kırmadılar getle alışveriş yaptık. Sonra verirsin sorun olmaz dedi hepsi de yanlış anlaşılmasın pek prensibim değil sabaha çıkacağımızın garantisi yok hak geçmesin maksat.. Uğraştığımız zaten dünya işi..

    Diğer yandan elimde bir arkadaşıma yarayacağını düşündüğüm ürünü ısrarla öneririm veya almak ister get teklif ederim rahat ödeyebilsin diye.. Veya durumu ona da müsait değilse sonra hesaplaşırız birşey olursa da benden yana helal olsun derim. Bunu yakalayabilmek güzel ve güven en önemli konu bu yüzden.


    Yaşasın yabancıya gitmeyen iyi ürünler
  • Get isi sıkıntı bedava ver get acma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    Get isi sıkıntı bedava ver get acma

    Ben de aynı fikirdeyim. Alıcı için iyi olsa da satıcı için riskli bir durum. Adam malı alacak bakacak test edecek. O arada ne yapacak belli değil. Onay verecek de para hesabına geçecek. Bana göre de değil.



    Aynen dediğin gibi Eray. Biri bana get açar mısınız? Dediği an da yok arkadaşım. Diyorum direkt zaten. Get isteme benden. Buz gibi soğurum senden. En iyisi zaten elden teslim. Al gülüm ver gülüm. Baksın görsün alsın. Zaten kargo da ayrı bir problem. Özellikle Arasında kargı inanılmaz acımasız mal taşıyor. Kaç tane kargo param parça çıktı. Bu kadar duyarsızlık olmaz! Personel ve kargo kontrolü sıfır. Taşıma da özen sıfır. Sorumluluk üstlenmek sıfır. Kontrol sıfır. En son Dvr cihazı geldiydi kargoyla. Adamlar süper ambalaj yapmışlar. Yani üstüne çıkıp zıplayan kırılmaz. Ama onu bile nasıl becerilere? Paramparça etmişler. Bu kadar acımasızlık olmaz. Üstelik zerre kadar da sorumluluk kabul etmiyorlar. Orjinal kutusunda değilmiş. Ulan adam tank ambarı yapmış göndermiş be. Daha ne yapsın? Kargo aman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Get isteyene get lan de ben öyle yapıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu tanıdık olunca açılır yabancıya açmam bende istisnası şöyle olur;

    Ürünü gelir dener bakar tamamsa elden alır ve sisteme formaliteden bir kargo bilgisi girilir yanımda açar ultra akıllı telefonunu onayını verir alır cihazı gider.

    Yoksa Şimdi 10kg üstü bir elektroniğin kargo masrafını ödeyeceğine birde denildiği gibi aşırı ilgisiz ve kötü taşımacılık var risk var.. Şehir dışındaysan bile kalk gel al görmüş olursun hem doğru değil mi? Para vereceksin sonuçta..


    Gerçi zamanında bir delilik yapmıştım hemde yabancı biri tanımam pikap gönderdim (1210 mk5) sanalpazardan satmıştım. Ürün Ankara'ya gitti. Allah'tan sağlam gitmiş adam hemen onayı verdi bir tane daha var mı alayım dedi. Kapalı kutudaki gibi idi original haliyle gitti cihaz kendi kutusuyla sadece.

    Şimdi hayatta yapmam öyle birşey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 6 Ekim 2017; 21:16:44 >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Bkz: Dün akşamki maçtan çıkarken Arda Turan (insan yetiştirmek kısmına ithafen)



    Konu nerelere geldi yav :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her türlü eğitimsizlik ve kültürel yozluk yani ısrarla ben adam olmam çabası bakınca konu tabiri caizse. Bizde para kazandıracak bilgiye ilgi var gerisi teferruat yani.. İşte fırsatçılığın tanımı üstü kapalı buda başka ne olacak bu zihniyet?
  • Kargocular kırılır ibaresine itibar etmeden , kamyona karpuz sallarken bile tutuyorsun ,bunlar tutmuyor bile istif ederken , sen,n değer verdiğin 6 köşesine kırılır etiketi yapıştırdığın koliyi en altta belki üstünde 120 kg yükün bulunduğu istifin altına koyuyorlar . hal böyle olunca cihazı alanda satanda madur oluyor .
  • Bir tane dişli bir avukatın malını mağdur etseler bak nasıl önlem alıyorlar firma çapında.. Tabi bu fiyatlara da yansır o ayrı gerçi. Düzgün taşıyacaksam fiyat bu derler bizde zihniyet bu kadar kolaycı yani.. UPS'cilere ayrı hayranım aşırı ilgililer bizim bilindik firmalara göre gelen adamdan anlaşılıyor zaten. Neyse kargo konusu benden bu kadar konuyu saptırmayalım her ne kadar konuya bir yerlerden dahil de olsa..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 9 Ekim 2017; 1:28:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    Dogan P. Rulezzz 🤙🏻



    Kef q7 --> 2799tl



    http://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-kef-q7-audiophile-floorstand-speakers..orj..mukemmel-408704717/detay



    Şuan 8 kule tipi peşpeşe Doğan Poyraz’ait. Hangileri mi? Tabiki nadir üstün ses ayrıntı kabiliyeti olanlar ve USA list price 500 usd.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dousk

    Biri bu adamı durdursun!

    Definitive Pro center 795 TL!!



    http://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ev-muzik-sistemleri-definitive-procinema-procenter-c2-center-speaker..orj..mukemmel-489931400/detay

    Şu adamı bloke etsen bile ilanlarını gösteriyor site. Görmezden de gelemiyorsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.