Şimdi Ara

(Arşiv) Huawei U8800 için İmaj yedeği alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar @Be-Mine'nin imaj almasını anlatmasının forumda kaybolup gitmemesi için herkese yararlı olacağını düşündüğüm RAW İmaj yedek almayı anlatacağım.Yazacaklarım tamamiyle @Be-Mine'den alıntıdır.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Risk içerdiğinden ve çoğu kullanıcı için gereksiz olacağından detaylara girmedim.

"Roadkil's Disk Image" yazılımını kullanıyorum, ancak buna benzer şekilde sektör sektör Raw imaj alabilen herhangi bir program iş görür.
    (Link:http://www.roadkil.net/program.php/P12/Disk%20Image )

Norton Ghost, Acronis True Image türü yazılımların IdeosX5'in partitionlarını düzgün tanımayıp bozacağından şüphelendiğim için tüm dezavantajlarına rağmen Raw imaj almayı tercih ediyorum.

X5'in disk yapısı:

İmaj alırken;
    1) Telefonu pembe ekranda açıp PC'ye bağlayın.
    2) Roadkil's Disk Image yazılımını çalıştırın ve "Store Image" sekmesine geçin.
    3) "Read Image" kısmında "Physical Disk X (3.69 GB)" yazacak şekilde telefonun diskini seçin, doğru diski seçtiğinizden emin olun. (X:0,1,2,3...)
    4) "Target File" kısmında Browse'a tıklayarak kaydedeceğiniz yeri ve imaj ismini belirleyin.
    5) Ana ekranda herşeyi kontrol ettikten sonra "Start"a basarak diskin imajını oluşturmaya başlayın. Bu işlemin süresi telefonda kullandığınız kernele ve USB özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.
    6) İşlem hatasız tamamlandığında "Image Created Succesfully" yazan bir pencere çıkacaktır. Tamam'a tıklayıp geçin.
    7) Oluşan imaj dosyası birebir diskin boyutu ile aynı olacaktır, yaklaşık 4GB. Isterseniz saklamak için bu dosyayı sıkıştırın. Default ayarlarla .zip, .rar veya .7z olarak sıkıştırdığınızda ~2GB boyutuna indirebilirsiniz.

İmajı geri yüklerken;
    1) Telefonu pembe ekranda açıp PC'ye bağlayın.
    2) Roadkil's Disk Image yazılımını çalıştırın ve "Write Image" sekmesine geçin.
    3) "Write Image to" kısmında "Physical Disk X (3.69 GB)" yazacak şekilde telefonun diskini seçin, doğru diski seçtiğinizden emin olun.
    4) "Source File" kısmında Browse'a tıklayarak geri yükleyeceğiniz imajı belirleyin.
    5) Ana ekranda herşeyi kontrol ettikten sonra "Start"a basın. Bir pencere açılarak diskin içeriğinin tamamen silineceği uyarısını verecek ve işleme devam etmek için onay isteyecek. "Evet"e tıklayarak onaylayın, işlem başlayacak. Geri yükleme süresi telefonda kullandığınız kernele ve USB özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.
    6) İşlem hatasız tamamlandığında "Image Written Succesfully" yazan bir pencere çıkacaktır. Tamam'a tıklayıp geçin.

Geri yükleme esnasında herhangi bir şekilde işlemin kesilmesi telefonunuzu muhtemelen kullanılamaz hale getirecektir! O yüzden işletim sisteminizin stabil olduğundan, telefonun usb portundan çıkmayacağından, kablonun sağlamlığından vs. emin olun!

Bu yöntemle telefonun diskini tamamen görüp yedek alabilmek/geri yükleyebilmek için telefonu pembe ekranda PCye bağlamanız gerekmektedir.

Bunun anlamı şu; yedek alırken de , geri yüklerken de telefonun Pembe ekranda hafıza kartını görüyor olabilmeniz lazım, yani bootloader kilidi olmayan bir Rom kullanıyor olmanız gerek. Ya da bir şekilde bootloader kilidini aşmalısınız.

Tekrar edeyim, herhangi bir sebepten ötürü Telefonun 4GB'lık eMMC hafıza kartına ulaşamazsanız aldığınız yedeği geri yükleyemezsiniz. O yüzden full imaj alma işlemi her durumda %100 garantili bir yöntemdir DENİLEMEZ!

Kolay gelsin.

Uyarılarıda @Be-Mine'nin isteği üzerine koyuyorum.

UYARI:
    İlk olarak bilinmesi gereken bu yöntem telefona özgü bir yedekleme yöntemi değil. PCde yedekleme, özellikle Ghost ile OS partitionı vs. imajı alma işleriyle uğraşmış olan kişilerin az çok aşina olduğunu tahmin ettiğim bir yöntem. Sadece klasik yöntemlerin partitionları tanımama ve bozma ihtimali olduğunu gördüğümden tüm diski sector bazlı yedeklemeyi tercih ettim.

Demek istediğim; yöntemin şu an pek bir avantajı yok deneyimsiz kişiler için, geri yükleme esnasında brick olma riskine girmelerine değmeyebilir. Zaten yöntem pembe ekranda diske ulaşıma bağımlı, ve diske ulaştıktan sonra imajdan bağımsız herhangi bir Linux sürümü ile diske müdahale edilip bazı işlemler yapılabiliyor halihazırda. Bu şekilde örneğin Terramino da Linux içinden telefona müdahale edip sorununu halletmişti daha önce, imaja gerek kalmamıştı.

Bana sorarsanız isteyenler varsa eğer, sadece imaj alıp kenara koysunlar, geri yükleme yapmasınlar. Son çare olarak kullanılacak şekilde beklesin bir kenarda sıkıştırıldıktan sonra.

• sagolun hocam yararlı konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • raw imaj yedeği ne oluyor ne işe yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: oqlahoma

raw imaj yedeği ne oluyor ne işe yarar

Yedeğin alındığı zamanki herşeyi yedekler,telefonun imeisini vs hepsini yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FroBisher

quote:

Yedeği aldıktan sonra bi süre sonra herhangi bir sorun çıkarsa çözümü olabilir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FroBisher

quote:

Yedeği aldıktan sonra bi süre sonra herhangi bir sorun çıkarsa çözümü olabilir

Aynen hocam
  • Terramino hocamın yöntemiyle b518 i kuruyorum 3 kere, sonra imaj alacağım kenarda bulunsun diye yaklaşık kaç dakika sürüyor acaba ?

Edit: imaj yedeğini aldım.B518'de 7 Dakika civarı sürdü imzamdaki notebook ile.Telefonu çökerttiğim anda en son deneyeceğim yöntem olacak sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberDriver -- 14 Haziran 2012; 23:36:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HamitAytekin

Terramino hocamın yöntemiyle b518 i kuruyorum 3 kere, sonra imaj alacağım kenarda bulunsun diye yaklaşık kaç dakika sürüyor acaba ?

Edit: imaj yedeğini aldım.B518'de 7 Dakika civarı sürdü imzamdaki notebook ile.Telefonu çökerttiğim anda en son deneyeceğim yöntem olacak sanırım

10dk'da imaj alınıyor

• up
  • 32 Kernelden 35 Kernele İmaj ile geçeceğim B518 i 3 Kere Terraminonun yöntemiyle kurduktan sonra yedek almıştım tertemiz tertemiz olsun diye onla geri yükleyeceğim

Edit:Writing Disk Sector At 0 gibi bir hatayla karşılaştım.Sanırım @Frobisher'in de başına gelmişti.İşletim sisteminden kaynaklanıyor zannedersem Win7 ultimate 32 bit kullanıyorum.Amaan neyse normal olarak geçerim B518 E

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberDriver -- 22 Haziran 2012; 12:07:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberDriver

32 Kernelden 35 Kernele İmaj ile geçeceğim B518 i 3 Kere Terraminonun yöntemiyle kurduktan sonra yedek almıştım tertemiz tertemiz olsun diye onla geri yükleyeceğim

Edit:Writing Disk Sector At 0 gibi bir hatayla karşılaştım.Sanırım @Frobisher'in de başına gelmişti.İşletim sisteminden kaynaklanıyor zannedersem Win7 ultimate 32 bit kullanıyorum.Amaan neyse normal olarak geçerim B518 E

O hatayla bende karşilaşiyorum.Ama bende win8 64 bit yuklu.o hatadan nasil kurtulacağiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrNobody

quote:

32 Kernelden 35 Kernele İmaj ile geçeceğim B518 i 3 Kere Terraminonun yöntemiyle kurduktan sonra yedek almıştım tertemiz tertemiz olsun diye onla geri yükleyeceğim

O hatayla bende karşilaşiyorum.Ama bende win8 64 bit yuklu.o hatadan nasil kurtulacağiz.

Windows ta hiç denemedim hocam, ben genelde linuxta dd backup ile yedekleme yapıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Orijinalden alıntı: MrNobody

quote:

Windows ta hiç denemedim hocam, ben genelde linuxta dd backup ile yedekleme yapıyorum.

coldblue_ nun romunda alintilamistim sizi bi bakar misiniz hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.