Şimdi Ara

Arrival (2016) | Denis Villeneuve (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
3
Favori
9.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İnterstaller ile alakaları yok her uzaylıyı dedeniz sanmayın





    Gahet güzel yorumlamışlar kendi çaplarında uzaylı bilmecesini. Lineer zaman zaten şuan tartışılan bir konu ve senarist kendince yotum katmış çok da güzel birleştirmiş konuları. Siz alien gibi bir film beklediysez tabi beğenmessiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinemada tekrar gösterime girince izleyeyim dedim.. benim için pişmanlık oldu.. güzel film ama çok şey beklememek lazım
  • Filmi indireli yaklaşık 3-4 ay olmuştur erteleye erteleye bugün izledim sonunda.Böyle kafa karıştırıcı filmleri seviyorum ve etkileniyorum ya
    1-Sinemada izlemediğim için pişman olduğum film
    2-Interstellar filminden sonra en beğendiğim film oldu kendileri
    3-Filme sallayanlar ölsün
  • bu parodide kendi cizgisini biraz bozmuşlar hocam. Ciddiyet artmış. Tamam hep amerikaya laf gömerdi de bu kadar çok gömdüğünü hatırlamıyorum.
  • İzlenilmesi ve anlaşılması için seyircininde çaba sarfetmesi, kendini zorlaması gereken filmlerden. Gerçekten bir mesaj vermek veya iç içe geçmiş bir kurgu anlatmak istiyorsan farklı birşeyler denemek istiyorsan seyircininde sana kredi verecek tipte olması gerekir. Buradaki insanlar bu nedenle bölünmüş durumda.

    Bunun dışında bence çok iyi bir filmdi. Sadece filmin üzerine kurulmuş olduğu dilbilim teorisi çok öncelerden çürütülmüş bir teori bu alanda olmayıp bunu bilmesem daha etkileyici olabilirdi : )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slitheen

    Interstellarla kıyaslanacak bir film değil kesinlikle. Bir kere şişirilmiş balon bir film değil, ikincisi sonunu sevgi mevgi öyle şeylere bağlayıp sacmalamiyor


    arrival da sevgi ile bağlanmış bir film. düşünsenize geleceği biliyorsun kızının öleceğini biliyorsun ama yine aynı kişiyle evlenir misin? Sevgi bunu yaptırır.




  • Bu tarzı sevdiğim halde sonunu getiremediğim nadir filmlerden birisi.Sıkılmamak için çok uğraştım ama başaramadım.
  • 2 saatim boşa gitti.
  • Sinema tarihinin en iyi bilim kurgu filmlerdendir biridir kendisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ilk izlediğimde de çok beğenmiştim . Gerçekten güzel ve derin bir film

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır ertelediğim filmlerden biriydi izleyince pişman oldum zira film iyi.
  • Uzun bir zamandan sonra tekrar odaklanarak izledim. Açıkçası çok beğendim. Uzaylılara takılanlar felan olmuş ama film esasen dilbilim, algılar, tür psikolojisi, zaman, ölüm ve sevgi etrafında dönüyor. Uzaylılar bu filmin ana odağı değil. Çok sade ve çarpıcı işlenmiş bir alt metnin parçasılar.


    Çinli general de muhtemelen uzaylılarla temas kurdukça dünyanın birbirine girip mahvolduğu ve ülkesi Çin'in de yok olup gittiği gelecek sanrıları görüyordu. O sebeple film boyunca gördüğümüz gibi çıldırmış şekilde giderek daha çaresiz davranıyordu. Ama Louise özünde sevgiyi arayan mütevazi yaşamıyla ve uzaylı dilbilgisine tam hakimiyetiyle geçmişte kendisine karısını anımsatıp generalin fikrini değiştirince general de gelecekten Louise'e yardım etti. Zira ikisinin de algıları uzaylıların "silah" diye ifade ettikleri dillerini çözmeleri sonucunda tüm bir zamana yayılmış ve bunun sonucunda lineer zaman algıları artık kırılmıştı. Onlar için gelecek geçmiş kadar beraktı ve aynı şeydi artık. Gerçekten çılgınca bir gelişim. Tüm bir film boyunca bu gelişim - dilbilimcimiz Louise'in gözünden - en dramatik ama yalın biçimde işleniyor.

    Öleceğini bile bile niye çocuğunu yaparsın? Onu çok seviyorsundur çünkü. Hiç varolmamasındansa yalnızca kısa bir süreliğine olsa dahi, bir ömür olmasa dahi yaşamasını ve kendisiyle zaman geçirmek istiyorsundur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.