Şimdi Ara

Arrival (2016) | Denis Villeneuve (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
3
Favori
9.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Arrival (2016) | Denis Villeneuve

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika bir film, gerçekten dedikleri kadar varmış. Umarım ileride yönetmenin sürümü de blu-ray ile piyasaya sürülür. 2 saat değil, 3 saat olsa gene hiç sıkılmadan izlerdim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok klasik bir konuyu çok özgün ve kaliteli bir biçimde kurgulayarak işlemişler filmi , filmde uzaylı konseptini , uzaylıların araçlarını , gezegenlerini , dillerini ve uzaylı konbseptini oluşturan pek çok etmeni alışılagelmiş uzaylı filmlerinden çok farklı işlemişler

    Filmlerde o beynimize kazınan ufo mantığı ve kaşık biçiminde gözlerden oluşan iki eli iki ayağı olan klasik uzaylı tasviri klişesini içermeden kendi içerisinde son derece özgün tasarıma , konsepte ve işlenişe sahip olan muadilleri arasında fark yaratan bir film olmuş , öncelikle film başından sonuna kadar konsepti ve işlenişi gereğiyle daha önce bu tarz bir konsept ile karşılaşmadığımız için senaryo ve kurgu gereği dahilinde filmdeki gizem havası son derece yüksek tutulmuş , özellikle uzyalıların amacını çözmeye çalıştıklarındaki sahneler çok gerici ve farklıydı diyebilirim , belki bir interstellar kadar farklı ve çabalıyıcı değildi belki ama yinede merakla ve ilgi ile izlettirdi film

    Dilbilimci karakterin uzyalıyla iletişime geçtiği sahneler görsel ve mantıksal olarak çok özgün tasarlanmış ve boyut kavramınada filmin sonlarına doğru bir açıklama getirilmiş , film aklınızda soru bırakmadan anlatacağını farklı ve ilgi çekici biçimde anlatıp bitiriu-yor

    Filmin beğenilmemesindeki en büyük etmen bana kalırsa sanırım filmin sonu , şunu belirtmek isterim ki interstelları düşünün , film boyutlar kavramlar ve mekanlar arasındaki konuda kurguda ne kadar ince detay ve özgünlük içeriyor ve sonucuda son derece özgün bitiyorsa bu filmin sonuda bir o kadar klasik ve bilindik bitiyor , bunun sebebide filmin beklentileri arttırıp bilindik bilimkurgu filmi konusunu işleidğini öğrenmemizden kaynaklanıyor fakat film hayal kırıklığımı ? Hayır !

    Sonu her ne kadar birazdaha iyi olabilmesi mümkün olsada filmin sonu filme hiçte zayıf kalmıyor , aksine mantıklı ve gelişmelere göre ilginç bir sonla ve amaç ile film sona eriyor , sanırım intersteallardan sonra seyircilerçok daha bambaşka ve çok başka bir temele bağlayan son istedi ve bunun dahilinde izlediği 2 saatlik süreyi çok mantıklı bulmadı sanırsam , çünkü film çok fazla detay ve çok fazla konu ve kavram içermiyor ama anlatacağı her zmaanki bilindik ve klişe gelen bir konuyu son dercee özgün bir konsept ve kurguyla size sunuyor buda bir bilimkurgu türü adına filmi diğerlerinden çok farklı yapıyor ve izletirken kafa yoruyor belirli mantıkla ve filmin mantığının izin verdiği enteresan bir finalle film bitiyor ama kesinlikle izlenmeli diyorum

    Evet interstellar konu kurgu kavramlar özgünlük ve tabikide görsellike ve müzikler açısından çok daha iyiydi ama bu arrival ın kötü olduğu anlamına gelmiyor , hem bilimkurgu adına çevrilmiş , özgün ve iyi filmlerden hemde 2016 nın izlemeye değer filmleri arasında en üst sıralarda rahatlıkla yerini alabilir
  • Filmi izlerken başıma ağrılar girdi.saçmalikmi dersin sıkılmamı dersin zor dayandım o da kadının güzelliği hatırına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok farklı bir filmdi. Çok hoşuma gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil ile ilgili kısmı
    The Fourth Kind filminde çok farklı işlenmişti. Sümer muhabbeti ile dilin kökenine iniliyordu.
  • Çok beklentimi karşılamadı ama bu tarz filmler 40 yılda bir geliyor değerini bilmek lazım iyi ki çekilmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla şişirilmiş bir film. En fazla 6/10 luk bir film.
  • Film güzel, ama malesef fikir ondan daha güzel farklı şekilde işlenebilirdi belki...
  • Film alaninda oldukca basarili fakat benim filimde gozume carpan farkli bir nokta var yanilmiyorsam Venezualla'ya uzay gemisi inmiyor fakat karisikliklarin ortaya ciktigi, isyanlarin basladigi ülke Venezualla. Adamlar hic alakasi olmayan filimlere bile ideolojik propagandalarini serpiştiriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016'nın tartışmasız en iyi bilim-kurgu filmi Arrival.

    8.5/10 veriyorum. Mutlaka izleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence pek abartılacak kadar değil. konu iyi işlenmiş, bir bilimkurgu filmine göre sade ve güzel ancak keşke daha detaylı incelenseydi. uzaylılar dünyaya geliyor; uzaylıların yapısı, davranış biçimleri ve teknolojilerini de konu edinseydi film. sadece dil üzerinde durmaları eksik olmuş diyebilirim.
  • Filmden bir şey anlamayanlar bir kaç kez izlemeli bence ne zamanki kadın uzaylı dilini çözüyor zaman kavramı önemini yitiriyor.. aslında anlamasi bu kadar kolay film ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 29 Mart 2017; 9:9:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün akşam izledim. Bence baya güzel kurgulanmış bir filmdi.
    Uzaylıların 3000 yıl içinde neden insanların yardımına muhtaç olacağı konusunu çok merak ettim bir devam filmi olsada bunu işleseler çok iyi olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arrival filminin yorumlandığı güzel bir site..
    http://filmokuyucu.net/arrival-filmi-gelis-film-yorumu/
  • Bu filmde interstaller etkisi bekliyordum ama bazı biraz hayal kırıklığı yaşatti.



    Filmin 2si çıksa yine izlerim o ayrı, bu konulu filmleri izlemeden duramam ama yine de belirtmek istedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film tam olarak çöp olmasa zaman kaybı, bunu izleyeceğime Interstellar'ı 3. Kez izlerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de film o kadar iyi değil. Yani beyin fırtınaları falan yaratmıyor. Sadece konusu diğer kurgulardan biraz daha farklı. Tabi ki dilin önemini vurgulamak açısından güzel bir film. Mürekkep balığını uzaylı diye koyan filme yılın en iyi bilim kurgusu diyemem. Kaliteli bilim kurgulara hakaret olur.
  • sözlükte yazdığım aynı şeyi burayada ekliyorum
    " "ben az önce ne izledim, niye izledim ?"
    97 yılında atv'de yayınlanan, okan bayülgen'in adını hatırlamadığım filmi ve birde bu filmdir bana yukarıdaki soruyu sordurtan!.
    demekki 20 yılda bir böyle saçma sapan bişiye denk gelebiliyormuş insan....

    okan bayülgen'in o saçma filminde bile ince mesajlar vardı en azından sondaki devasa patlama sahnesi kotarıyordu olayı..değil bu filmi bilim kurgu penceresinden, evdeki tuvaletin penceresinden baksam dahi bir halta benzemiyor.
    hani sinema'da izlemiş olsam ,2 saat vaktimi ve paramı aldıkları için yapımcısından yönetmenine ,temizlikçisinden setçisine alayını dava ederdim o derece kötü bir filmdir.
    "emeğe saygı" goygoyuna girmeyelim lütfen.bu kadar zayıf senaryolu filme "mükemmel ötesi"diyenler, aynı zamanda "hollywood bitiyor yea"diyen güruh ile aynıdır.
    burda özgüler düzülen girdileri kaale almayınız efendim vaktinize yazıktır

    tanım:uzaydan gelen dev kalamarlar üzerinden"etkileşim" mesajı veren (aynı zamanda veremeyen) bir tuhaf film."
  • Film güzeldi ama büyük eksiklikleri var.Filmi seyirci sıkılmadan izletme olayını başaramamışlar kısaca.Son yıllarda çekilen benzer türdeki yapımlar bunu çok iyi başarmıştı.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.