Şimdi Ara

Arkadaşlar vücut geliştirme konusu için yardımınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yakın zamanda spor salonuna kayıt yaptıracağım fakat daha bismillah öyle bir hırs oluştu ki ben de sırf sağlıklı bir bünyeye sahip olmak, kilo almak ve biraz derli toplu vücudum olsun diye spora yazılmaya karar verdim. Yeni başlayanlar için önerileriniz nelerdir kimlerden destek alabilirim neler yapabilirim önerilerinize ihtiyacım var.
    Marmarapark Jatomi Fitness Center'da birer gün ara ile iki seans spor yaptım her gittiğimde saunaya girdim fakat daha önce spor yapmamış ve yeni başlayan biri olarak spor esnasında kendimi biraz zorlamış olmalıyım ki sol ve sağ kolum dirsek kısmından hareket ettirince ağrı yapıyor her iki kolumu da düz tutamıyorum bu normal mi? 2-3 hafta çekersin sonra hissetmezsin dediler. bu arada 24 yaşındayım 59,5 kiloyum ve boyum da 1.80.
    Spora başlamayı düşündüğümden beri sabah kahvaltısında 6 tane yumurtanın yalnızca beyazını yiyorum, kalkar kalkmaz 2 bardak süt içiyorum ve ayrıca 2 kibrit kutusu da peynir yiyorum bunların dışında reçeliydi çikolatasıydı balıydı kaymağıydı bol bol tüketiyorum diğer öğünlerde et, patates ve ekmeğe ağırlık veriyorum aslında ne bulursam onu yiyorum çorbayı asla es geçmiyorum sizce nasıl beslenmeliyim bana önerileriniz nelerdir bilgisi olan lütfen yardım edebilir mi ?
    Bir şey daha mahalledeki spor salonuna mı gitsem yoksa sizce profesyonel spor salonlarına mı gitsem?
    şu an aklımda MACFIT Mall of İstanbul var evime yakın 15 dk tek vesayit minbüsle gidebiliyorum hem işime de yakın dün gittim gördüm ilgililer fakat parayı ödeyene kadar mı orasını bilmiyorum en yakın zamanda gidip deneyeceğim yanız orada sauna yok.
    ikinci olarak ise Jatomi Ftiness Center Forum İstanbul var bana uzaklığı yarım saat tek vesayit minibüs ile gidebiliyorum buraya gidiş gelişim biraz sıkıntı olabilir ama istedikten sonra aşılmayacak zorluk yoktur oraya gitmedim yakın zamanda gidip görücem Jatomiyi gittiğim gün demeyi düşünüyorum. birde protein tozlarıyla alakalı birşey sormak istiyorum bu malzemeleri takviye olarak spora başlar başlamaz mı kullanayım yoksa bir süre zarfı sonunda mı kullanayım?
    kendimi o kadar hırslı hissediyorum ki spor olsun da ben her an herşeyi denemeye yapmaya hazırım sadece neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum yani eksiklerim var bu yüzden yardım istiyorum sizden umarım bana küçükte olsa bir yardımınız dokunur.
    yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 29 Mart 2016; 11:57:38 >

• Dirseğini arka kola bağlayan yerde mi ağrı var. Baya öldürür olum o ağrı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    o bölgenin adı tam olarak nedir bilmiyorum ama tarif edeyim direğin olduğu bölgenin tam ortası iç tarafta bir ağrı var kolumu asla dümdüz uzatamıyorum, o bölgeyi yavaş yavaş hareket ettirerek ısındırdığım zaman ağrı biraz azalıyor ve dümdüz yapabiliyorum ama hareket ettirince yine ağrı yapıyor acayip birşey şınav çekemiyorum nasıl iştir anlamadım eczaneden bir ilaç aldım onu kullanıyorum iişe yarayıp yarıyo mu onu da bilmiyorum anlayamadım henüz.

• Bu arada o ağrı hamlık ağrısı muhtemelen arka kol kablo çalışmışsın ondan geliyor o dirsek acısı ve kolu tam açamama, kolu tam açmaya çalışırken ağrı, damar damar üstüne binmesi gibiyse kesin o dur.O acılar varken sporda hafif calıstıgın zaman gecer kasların ısınmasıyla ama spor bitince yine ağrı baslar, ilk aylarda hep böyle

liberty, equality, fraternity.
    özgürlük, eşitlik, kardeşlik.
  • Hocam dün MACFIT'e gittim ya orada bir elemanla konuştum o da bana dediki zaten başlar başlamaz supplement alman doğru değil spora başladıktan sonra bir iki ay içinde supplement alabilirsin benim sana önerim en az 6 ay supplement almadan çalış sonra supplement al çünkü eğer hemen alırsan sporu bırakmaman lazım bırakırsan sarkma yapar kötü görünürsün dedi bu doğru mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 29 Mart 2016; 12:03:08 >

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

Hocam dün MACFIT'e gittim ya orada bir elemanla konuştum o da bana dediki zaten başlar başlamaz supplement alman doğru değil spora başladıktan sonra bir iki ay içinde supplement alabilirsin benim sana önerim en az 6 ay supplement almadan çalış sonra supplement al çünkü eğer hemen alırsan sporu bırakmaman lazım bırakırsan sarkma yapar kötü görünürsün dedi bu doğru mu ?

Sarkma değilde sönme oluyor cünkü temel tam oturmadığı için bir işine yaramıyor ve bunun yanında ilk 3 ay ağır çalışamadığın için suplementlerin bi yararı yok sana kilo yağ olarak gelir kütle ve hacim olarak gelmez.Hocanın dedigi gibi 3-6 ay geçtikten sonra al takviye.

İlk başlarda az azda olsa gelişirsin. iyi beslenirsen daha hızlı gelişirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yec44 -- 29 Mart 2016; 12:05:53 >
  • 1- Macfit, jatomi nedir bilmem hiç gitmedim ama doğru düzgün vücut yapan birinin çıktığını hiç görmedim.
    2- Sporu sağdan soldan broscience'cı brolardan değil araştırıp kendin öğren.

gerisi geliyor, kendimden biliyorum.
  • İlk ayın ısınma ve hamlık atma olacak, sonra ki ay iki bölge olarak gireceksin, 3. Ay setleri artırıp agırlık artıracaksın böyle gittigi icin baslarda sadece düzenli uyku ve beslenme yetecek ama agırlık ve sayılar arttıkca vücuttan yememek icin takviye alman sart olacak
    @kadir.uluag

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Calvin Harris

Bu arada o ağrı hamlık ağrısı muhtemelen arka kol kablo çalışmışsın ondan geliyor o dirsek acısı ve kolu tam açamama, kolu tam açmaya çalışırken ağrı, damar damar üstüne binmesi gibiyse kesin o dur.O acılar varken sporda hafif calıstıgın zaman gecer kasların ısınmasıyla ama spor bitince yine ağrı baslar, ilk aylarda hep böyle

Amcamla beraber çalıştım kendisi 3X10 60 la 120 kg arası kaldırabiliyor hayvan gibi bünye var onun yanındayken kendimi turşu suyu dolu kavanoza konulmuş tek salatalık gibi hissettim herşeyi denedik hocam sırt kol ön arka ayak parmak hepsini denedik bütün makinelerde çalıştık iki gün boyunca bir de bizim gittiğimiz yer çok büyüktü her makine vardı orada imkan çok fazlaydı ben amcamın da yardımıyla 3X6-8 arası çalıştım kaldırdığım ağırlık ise en fazla 40 kg oldu ağırlıklı olarak 18-36 kg çalıştım 2 gün boyunca. Geçer diyorsun öyle mi deneyip göreceğiz hocam bugün akşam forum istanbuldaki fitnessı denemek istiyorum bakalım ama bu sefer hafif çalışcam daha beter olmak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 29 Mart 2016; 12:11:58 >

• quote:

quote:

Bu arada o ağrı hamlık ağrısı muhtemelen arka kol kablo çalışmışsın ondan geliyor o dirsek acısı ve kolu tam açamama, kolu tam açmaya çalışırken ağrı, damar damar üstüne binmesi gibiyse kesin o dur.O acılar varken sporda hafif calıstıgın zaman gecer kasların ısınmasıyla ama spor bitince yine ağrı baslar, ilk aylarda hep böyle

Amcamla beraber çalıştım kendisi 3X10 60 la 120 kg arası kaldırabiliyor hayvan gibi bünye var onun yanındayken kendimi turşu suyu dolu kavanoza konulmuş tek salatalık gibi hissettim herşeyi denedik hocam sırt kol ön arka ayak parmak hepsini denedik bütün makinelerde çalıştık iki gün boyunca bir de bizim gittiğimiz yer çok büyüktü her makine vardı orada imkan çok fazlaydı ben amcamın da yardımıyla 3X6-8 arası çalıştım kaldırdığım ağırlık ise en fazla 40 kg oldu ağırlıklı olarak 18-36 kg çalıştım 2 gün boyunca. Geçer diyorsun öyle mi deneyip göreceğiz hocam bugün akşam forum istanbuldaki fitnessı denemek istiyorum bakalım ama bu sefer hafif çalışcam daha beter olmak istemiyorum.

İlk aylarda ağır girmenin mantığı yok zaten, haraketi düzgün stabil bir sekilde kaldırmak önemli ve yedire yedire yapman hızlı yapma haraketleri kaslarının calıstıgını hisset, örneğin kol çalışırken yukarı kaldırdıgında agırlıgı baska birsey düsünme kolllarından baska.
    Bende 1.85 60 kilo ile basladım 1.5 sene oldu 78 80 arasıyım şu anda.İlk başlarda utanırdım ağırlık takardım milletten geri kalmamak icin hataları anladım sonra kimseye ayak uydurmaya calısma ve ya sana gelip ağır çalışmazsan artmaz kardeş diyenlere kulak asma

PS:Hareketleri yaparken 502 tempo ile yap.Örneğin bench Press yapıyorken 5 saniyede ağırlığı indir, 0 saniye gögsünde tut, 2 saniyede kaldır ağırlığı.İleri seviyede her bölgenin farklı tempoları var bunları öğrenirsin zamanla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calvin Harris -- 30 Mart 2016; 12:18:21 >

• quote:

quote:

Hocam dün MACFIT'e gittim ya orada bir elemanla konuştum o da bana dediki zaten başlar başlamaz supplement alman doğru değil spora başladıktan sonra bir iki ay içinde supplement alabilirsin benim sana önerim en az 6 ay supplement almadan çalış sonra supplement al çünkü eğer hemen alırsan sporu bırakmaman lazım bırakırsan sarkma yapar kötü görünürsün dedi bu doğru mu ?

Sarkma değilde sönme oluyor cünkü temel tam oturmadığı için bir işine yaramıyor ve bunun yanında ilk 3 ay ağır çalışamadığın için suplementlerin bi yararı yok sana kilo yağ olarak gelir kütle ve hacim olarak gelmez.Hocanın dedigi gibi 3-6 ay geçtikten sonra al takviye.

Sarkma ya da sönme işte öyle bir şey demişti bunu da öğrenmiş oldum sayenizde çok sağolun. 18 yaşında yeğenim var 2 ayda supplementsiz çalıştı pazularındaki damarlar gözüküyordu acayip geliştirmişti kendini ben de onun gibi olmak istiyorum sırf spora başlayacağım diye sigarayı bıraktım hocam azim ve hırs düzeyim beni çok şaşırtıyor.

• quote:

İlk ayın ısınma ve hamlık atma olacak, sonra ki ay iki bölge olarak gireceksin, 3. Ay setleri artırıp agırlık artıracaksın böyle gittigi icin baslarda sadece düzenli uyku ve beslenme yetecek ama agırlık ve sayılar arttıkca vücuttan yememek icin takviye alman sart olacak
    @kadir.uluag

işte aradığım yorum bu çok sağolun hocam çok doğru söylüyorsunuz.

Orijinalden alıntı: sinyortr1

Hocam eğer yazılırsanız kilo alımına yönelik beslenme programını bana da atar mısınız? Unutmazsanız çok sevinirim😊

Atarım kardeşim atmaz olur muyum atınca ne kaybedeceğim sanki ? benden haber bekle. bakalım duruma göre hareket edeceğim. bugünkü gideceğim spor salonu çok sağlam bir yer (Jatomi Fitness Center) parayla da olsa düzenli beslenme konusunda yardım olmak istiyorum.

Dün akşam youtubeda Hakan Demiray isminde bir profil buldum burada ağırlık çalışmayla ilgili uygulamalı bilgiler mevcut buraya bakarak çalışacağım anlatım süper.

Dün akşam youtubeda Hakan Demiray isminde bir profil buldum burada ağırlık çalışmayla ilgili uygulamalı bilgiler mevcut buraya bakarak çalışacağım anlatım süper.

Aynen Hakan hoca iyi anlatıyor hareketleri, diğer youtubeta ki gurbetci veya kekoların, belgesi olmayan elemanların anlattıklarına takılma hiç.

• Calvin Harris kullanıcısına yanıt
    tamam hocam anlatım yaparken bir kere bile takılmadı adam kısa ve öz bir anlatımı var çok beğendim kesinlikle çok işime yarayacak bu anlatımlar.
    yeni başlayan biri genelde kahvatı da ve diğer öğünlerde ne tüketmeli soruyorum size çünkü benim eksik bildiğim ama tüketmem gereken birşey olur onu alıp hemen beslenme programıma katmak isterim gelişimimin daha hızlı ilerlemesi için daha fazla şey tüketmem gerek ama ne tüketeceğim bilmiyorum açıkcası siz nasıl bir program yaptınız ?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.