Şimdi Ara

Arkadaşlar Önemli Bir Sorunum Var... Lütfen Yardımcı Olun...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim soyle bir sorum olacak sizlere. Ben halininmerkezi.com'un sahibiyim. Sitemin reklami icin bir internet sitesine banner hazirlayip gonderdim.
    İnternet sitesinin ismini soylemicem zaten gerek te yok. Siteye gecen ayin yani Ocak ayinin 20sinde bu banneri gonderdim ve ayni gun yayina basladi.

Banneri gondermeden once günlük giren sayisi 400 küsürdü. Bu reklamdan sonra 2000'e dayandi. Yaklasik 10-12 gündür ortalama 2000 kisi girmekte siteme.
    Buraya kadar hersey normal. Ancak soyle bisiy varki gelen ziyaretci sayisi cok dengesiz. Yani 2 dk once sitede sadece 4-5 kisi online iken 2dk sonra
    150-180 kisi online olarak gorunebiliyor. Sonra aradan 10dk geciyor bir bakiyosun ki yine 2-3 kisi online.

Bu dengesizlik benim aklima türlü sorulari getiriyor. Acaba reklam verdigim yer ziyaretciyi cok gostermek icin boyle bir yontem mi uyguluyor yoksa bu son
    derece normal bir durum mu? Tamam reklam verdigim site normalde gunde 15-20bin kisinin ziyaret ettigi bir site alexada da baya iyi bir durumda ancak
    yine de aklimda turlu turlu sorular geliyor.

Google Analytics verilerinde de Trafik Kaynaklari - Yonlendirilen Siteler kisminda reklam vermis oldugum sitenin günlük
    ziyaretci sayisi 400-500 arasi gorunmekte. Benim baska yere de reklam vermedigim aşikar oldugu icin de bana bu durumlar ilginc gelmeye basladi.
    Yani sonucta tamam günlük hitim artiyor (ya da ben ole saniyorum) ama buna ek olarak günlük Bant kullanimimda artiyor.

Bu konu hakkinda yorumlarinizi bekliyorum arkadaslar. Cok onemli benim icin.

(NOT: Konuyu yanlis yere acmis olabilirim. Eger oyle birsey soz konusuysa ozur dilerim)

• Nereye verdiniz reklamı?

Hangi webmaster sitesinde gördünüz bu elemanı.Bu işde birşey olabilir.

Bu işleri bende pek bilmem ama sanal ziyaretçi,iframe vs. gibi durumlar oldugunu biliyorum.Bir araştırın ama bencede bu işde bi iş var

Orijinalden alıntı: BLG#

Nereye verdiniz reklamı?

Hangi webmaster sitesinde gördünüz bu elemanı.Bu işde birşey olabilir.

Bu işleri bende pek bilmem ama sanal ziyaretçi,iframe vs. gibi durumlar oldugunu biliyorum.Bir araştırın ama bencede bu işde bi iş var

benimde dikkatimi çekti. acaba nasıl nerden araştırılabilir.

Orijinalden alıntı: orhan5656
    benimde dikkatimi çekti. acaba nasıl nerden araştırılabilir.

Iframe ile hit gönderilip gönderilmediğini anlamak için basit olarak ziyaretcinin sayfa gezip gezmediğini kontrol etmekle anlaşılabilir.
    Örn. index sayfanıza bir sayac kodu kullanırsınız ve farklı bir sayfanızda farklı bir sayac kodu kullanırsınız eğer ziyaretciler sadece index e gelip geçiyor diğer sayfaya uğramıyorsa iframe ile hit index e gönderiliyor ziyaretci siteyi gezemeden geçip gidiyor demektir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.