Şimdi Ara

ARKADAŞLAR GEMİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ İLE ALAKALI BAZI SORULAR VAR yardımcı olabilirmisiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimdi hocalarım.bu mesajın aynısını bi konuda üyelere sormuştum kopyalayıp şimdi herkese sorayım belki benim gibi soruları olan varsa yardımcı olabilir diye konu açıyorum umarım yararlı bir konu olur.

    meslek hakkında kafama takılan bazı sorular var. yardımcı olabilirmisiniz acaba?

    şimdi üniversite sınavlarına hazırlanıyorum ve hedefim tıp veya iş garantisi olan dişi seçmekti fakat gemi işletme mühendislerinin aldığı paraya/maaşı duyunca haliyleyede para için okuduğumu düşünürsem tam benlik bir iş hem parası da bol. mantığıyla bu mesleği düşünmeye başladım çünkü aylık 2k dolar veya 3k dolar ciddi bir para. ve bende ne yalan söyleyeyim şu hayatta malesef hep para için yaşıyorum herşey para olmuş gelecek kaygısı o bu şu vs felan. o yüzden gemicilik sektörü tam bana göre olduğunu düşündüm.

    aklıma takılan sorular ise şunlar cevaplarsanız çok memnun kalırım.

    üniversite dersleri olarak ciddi manada fizik mateamtik gibi ağır derecede dersler vs görecekmiyim yani üniversite dersleri ciddi manada adamı zorlar mı? çünkü ileri derecede bi fiziğe veyahut matematiğe sahip değilim fakat matematiği severim ama ünide mühendis olacaksak herhalde yoğun bakımda bir fizk mateamatik dersi olacaktır galiba ve buda beni korkutuyor sizce ağır manada fizik matematik vs felan görüyormusunuz üni derslerinde.

    ve bu bahsettiğimiz rakamları kazanmak ciddi manada bir zorlukmu gösteriyor hocam. mesela ben aylık 10k gibi bir maaş almam için çok mu zorluklar çekerim çok mu sıkılır bunalırım?

    2 sorum ise staj bulma konusu. artık torpil geçerliymiş öyle söylüyorlar torpilin yoksa stajda yapamayıp işsiz kalırsın staj yapamayıncada o paralar hayal olur uçar gider dediler bana sizce böyle birşeyin olması muhtemelmi yani torpil olmadan staj vs gibi şeyleri yapamıyormuyuz? ve buna bağlı olarakta para kazanamıyormuyuz (bak gene para lafı )

    bir diğer sorum ise (bitmek bilmiyor efenim ) dil bilmek mecburimi acaba hocam çünkü mühendislerin en azından 3 dil bilmesi vs felan gerekiyor ya bu gemi mühendislerinde de geçerlimi acaba?çünkü dil konusu biraz sıkıntı yaratabilir. ayrıyeten hocam artık bu işinde parası kalmadı o kadar kazanmıyorlar artık diyorlar sizce bu doğru mu? çünkü ben bu işe parası için gidiyorum ve bu işinde parası olmazsa kendimi asarım yani :) okadar yıl çalıştık ulan üni sınavına üniversiteye ona buna adamın zoruna gider ya İŞŞİZ kalmak gibi bir durum söz konusu olabilirmi hocam bu meslek grubunda böyle birşey varmı yani.

    biraz uzun olmuş olabilir ama aklıma takılan sorular bunlardı eğer cevaplarsanız çok müteşekkir kalırım şimdiden okuduğunuz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyinhayko cepkinci -- 13 Ekim 2019; 19:33:48 >







  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı ben fakat ;
    Şuana kadar öğrendiklerim
    1.maaş durumu efsane
    2.işsiz kalma durumu çok az çünkü seçen az olduğu için piyasada gemi makineleri işletme mühendisliği açlığı var(bence)
    3.bi zahmet bil fizik ,mat
    4.hayallini kurmaya başla zengin hayatını fakat sosyallikden ve aileden uzak olacaksın benim bu tür şeylere alışıksan sıkıntı olmaz
    5.yaklaşık 6 ayi gemide kalacağın için(otel gibi)
    Kira ödemene gerek kalmayacak kiradan tasarruf yapacaksın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • denizcilikbilgileri.net diye bir site gördüm epey bilgi var. belki faydalı olabilirdenizcilik bilgileri
  • 3 ay geçmiş ama cevaplıyım. Parası için seçiyorsan ilkte güzel gelir ama sonra dayanamazsın 2 konrattan sonra gemiye çıkmak işkence gelir.
    Üni dersleri zor mu?
    Hemde ne zor yapamıyorum fln demek yok alışacaksın full sayısal matematik fizik kimya mekanik termodinamik statik dinamik akışkanlar mekaniği diferansiyel denklem malzeme bilgisi say sayabildiğin kadar. Yıllarca mezun olayanda var , dönem uzatanda çok var, okulu bırakanda varda var( göz korkutmiyim ama tüm mühendislikler gibi buda zor extra gemi makineleri dersler göreceksin bir dünyadır orası :) )

    Maaş konusu
    İlk 3k dolar ile 3-4 zabit başlıyorsun her 2 kontrat yılında sınavlara girip yükseldikçe maaş artar. Tabi en min 10 yıl bu süreç. 10k alan çarkçıbaşları , kaptanlar var ama tanker gemisi olmadıkça zor genelde 8k fln alırlar.

    Staj konusu
    Sıkıntı değil evet staj bulmak zor ama imkansız değil gemi bulamadım mesleğim yandı yok. Stajerler genelde 300 dolarla 600 dolar arası alır.

    3 dil bilmen gerekmez ama ingilizce şart iyi bilmen gerekir.

    Şu an kimse işsiz değil ama gelecekte ne olur bilemeyiz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uyandirmaprojesi

    denizcilikbilgileri.net diye bir site gördüm epey bilgi var. belki faydalı olabilirdenizcilik bilgileri
    Hocam.
    Gurur duydum.
    denizcilikbilgileri.net sitesi bana ait.
    Bu veya buna benzer soruların cevaplarını detaylı şekilde anlatmaya çalışıyorum.
    Desteklerinizi de beklerim buradan. :D
    Bu arada buradan gelen soruları da seve seve cevaplayabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aktassa

    Hocam.
    Gurur duydum.
    denizcilikbilgileri.net sitesi bana ait.
    Bu veya buna benzer soruların cevaplarını detaylı şekilde anlatmaya çalışıyorum.
    Desteklerinizi de beklerim buradan. :D
    Bu arada buradan gelen soruları da seve seve cevaplayabilirim.

    Alıntıları Göster
    bekliyorum hocam :)

    copy paste de yapabilirsiniz siteden. bulamadım da ben.
  • s.a. a.s. biraz bilgi vereyim diye üye oldum.
    Şimdi öncelikle bölüm ismini net koymalısın. Gemi İşletme Mühendisliği diye bir bölüm yok. Gemi makineleri işletme mühendisliği ve deniz ulaştırma işletme mühendisliği var. Bunlar gemide çalışan personel yetiştiren bölümler. Sen de bunu istiyorsun sanırım. Ben deniz ulaştırma işletme ön lisans mezunuyum. Stajı tamamladım ve çoğunlukla zabit gibi yaptım. Sonra yapamadım, bıraktım. Yapamama nedenin önlisansların 3000 grt sınırı olması ve 3000 grt'den küçük gemilerde ehliyetimin mecburi olmamasından dolayı iş sahası yok gibi bir hal alıyor. Önlisans mezunu da çok var.
    Sorduğun sorularla ilgili şöyle söyleyeyim. Sadece para için gemi ile ilgili bir iş yapamazsın. Dayanamazsın. Bırakmaya yeltenirsin, karada iş sahası daha dar. O zaman da bunun sıkıntısını yaşarsın. Çevrendeki insanlar sadece denizcilik camiasından olur çünkü karadakiler seni anlamaz. Onları 6 ay aramadın sanarlar mesela.
    Gemiyi şöyle düşün: Dünyanın kıtalarında, toprak üzerinde sürdürülen bir yaşam var ya, hani günlük işlerinin içinde nasıl devam ettiğini hiç düşünmediğin bir sistem var. İşte onu metal parçasına sığdırıyorlar. O yüzden çok ciddi bir bilgi gerektirir gemide çalışmak, özellikle iyi bir yerde çalışmak istiyorsan. Fizik, kimya, matematik vs. bunlara girmiyorum bile.
    Okuduğun okula göre stajda sorun yaşamama durumun olur. Bir şekilde de bulunuyor açıkcası, sıkıntı yaşanmaz staj konusunda.
    İngilizce çok çok önemli. Başka dil bilmen ya da bilmemen tercih sebebi olmak konusunda bir şey değiştirmez.
    Ben güverte zabiti oldum ama keşke makine okusaydım dedim hep. İş bulma konusunda daha şanslılar. Öncelikle tercih eden olmadığı için piyasada az eleman var. Bir de mesela ön lisans güverte mezunu 3000 grt vardiya zabiti ehliyeti alır, ön lisans makine mezunu 3000 kw makine zabiti ehliyeti alır. Biri gemi büyüklüğü diğeri makine gücü. 3000 kw makinelerin götürebildiği gemiler 6000 grt civarında olabiliyorlar. Bu da ehliyet zorunluluğunu getiriyor o gemilere ve şansları artıyor.
    Başka soru olursa cevaplamaya çalışırım.




  • Arkadaşlar iş bulmak önemli değil önemli olan iyi bir firmada ise girmek ki Türkiye bu firma sayısı iki elin parmaklarını geçmez. O yüzden bu mesleğe yeni başlıyacak arkadaşlara tavsiyem kendilerini yabancı şirketlerde çalışacak şekilde geliştirsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WTFunny

    Arkadaşlar iş bulmak önemli değil önemli olan iyi bir firmada ise girmek ki Türkiye bu firma sayısı iki elin parmaklarını geçmez. O yüzden bu mesleğe yeni başlıyacak arkadaşlara tavsiyem kendilerini yabancı şirketlerde çalışacak şekilde geliştirsinler
    Mesleğe yeni atılmış bir Uzakyol Vardiya Müh. kardeşiniz olarak daha detaylı tavsiyeleriniz varsa dinlemek isteriz

    Benim de arzum o yönde. Yabancı şirketlerde çalışabilecek yeterliliği edinebilmek. Çünkü Türkiye'de işinin hakkını vermek isteyen denizcilerin çoğunun değer görmediği kanısındayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.