Şimdi Ara

Arkadaşlar Gastronomi merakım var fakat herkes dalga geçiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim çocukluktan beri yemeklere ve içeceklere karşı aşırı bir ilgim var herşeyi merak ederim denerim neyden yapıldığını tahmin ederim ve herzaman mutfakta olmak isterim fakat erkek olduğum için ailem hep benimle dalga geçiyor sen kadın mısın ne işin var mutfakta git mühendis ol diyor ama ben aşırı derecede gastronomi istiyorum bu konu hakkında ne düşünüyürosunuz gastronomi okursam gidip bi dönercide usta mı oluruyum yoksa şık bir lokantada usta mı olurum öyle usta da olmak istemiyorum ben şef olmak istiyorum ingilizcem var ileri seviyede yaşım 17 bu arada çok terleyen birisiyim mutfakta yapabilir miyim?



  • Kimseye aldırma.Ne istiyorsan onu yap bu hayatta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    Peki bu meslekte terliyen insanlar için de yer var mı?
  • kemaldemirpolat35 K kullanıcısına yanıt
    Şimdi yazacaklarımı umursayacak mısın bilemem.. direk işin içinde kibirisi olarak yazacağım..

    Çevremde de gastronomi okumuş kişiler mevcut.

    Kendimde pastane ambalajı üreticisiyim ve doğal olarak pastane cafe vb yerlere günde 10-15 tanesine uğruyorum. Ciddi manada güzel bir gelirim var. Nerdeyse her yıl bir ev alacak kadar öyle diyim..

    Ancak oğlum büyüyünce ben okumak istiyorum illa derse okuyacağı tek meslek gastronomi . Özellikle pasta tatlı ve çikolata..

    Bunların ustaları bugün bile 1000 dolardan fazla kazanıyor.. geçen daha 26 yqşında ki gastronomi mezunu tanıdığım kendi butik yerini açtı; dedim ne kadar kazandın ilk ay. Net 35 kağıt gelir, 19 kağıt giderim oldu dedi..



    Yeryüzünde bitmeyecek tek dal gıda.. insanoğlu varolduğu sürece de böyle olacak. 20 yıl sonra şuan ki eğitim sistemi ile binlerce mühendis ıvır zıvır dolacak emin ol..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Merhabalar , benimde önceden gastronomiyr merakım ve sevgim vardı gerçi hala da var ama amatör olarak kaldı artık. Çeşitli sebeplerle diş teknikerliği mesleğini seçtim bi yandan da ekonomiyle uğraşıyorum. Merak ettiğim konuda ekonomi üstüne daha çok. Mevcut dönemde Türkiye’de ki ekonomik sorunlarla işletme sahipleri ne kadar basit veya zorluk düzeyinde başa çıkıyor ? Giderler kalemi malum piyasanın ekonomik şartlarından etkilenen bir parametre. Kâr marjınızın iyi olduğunu yazmışsınız. Fikirlerinizi ve işletme durumunu merak ettim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.