Şimdi Ara

Arkadaşlar Exper açmayı düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar maaşımin çok şükür iyi olduğu bir işe sahibim. Yalnız elin işinde çalışmaktan bıktım. Kendi sevdigim işi yapmak istiyorum. Arabalara da ilgim olduğu için İstanbul Avrupa yakası Exper yeri açmak istiyorum. Bir yandan da korkuyorum. Exper işinden hiç anlamam ve daha önce hiç esnaflık yapmadım.

    Hakkıyla, dürüst şekilde yapmak istiyorum ama ülkede hakkıyla iş yapan sürekli ezildiği için kar edemeden kapatmak zorunda kalırım diye korkuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • piyasayı bir araştır doğru yerde açarsan peşi gelir diğer türlü iflas...
  • Gereksiz heyecan hem de bu dönemde. İşinize sahip çıkın bence. Benim de emekli olana kadar 3 4 gayrimenkul alma hayalim var ölmezsem emeklilikte iyi bir hayatım olsun diye bakalım gerçekleştirebilecek miyim :)
  • Mobilyacı değilsen açma :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç anlamadığınız bir işe geçiş için neden asıl işinizden vazgeçiyorsunuz?

    İlk zamanlar bir sürü hata da yapabilirsiniz? Boşu boşuna canınız sıkılacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasarlı arabayı hasarsız göstermedi diye adam öldürüyorlar bu ülkede
  • niye müşteri sana gelsin? hem de eski kaportacı filan değilsin sanırım. hata yapınca bedelini de ödersin ona göre düşün.
  • Yanlis anlama da bence bu isi yapmasi gereken kisilerin 5-10 yil kaportaci tecrubesi olmasi gerekir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Exper açmayı düşünüyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu işi hakkıyla yapmak için en azından bir deneyimli kaportacı ile bir deneyimli motor-elektronik kısım ustası bir araya gelmek gerekiyor.

    Piyasada elinde bir boya cihazı ile kaporta ustasıyım diye gezenlerden olacaksanız kurumsal firma bayiliği alıp yapabilirsiniz tabi, eleştirmiyorum da. Ne zaman ekspertizin yaptığı iş ile, verdiği belge ile alakalı sorumluluğu olur, o zaman işini kötü yapan elenir.
  • Sadece makine değil teknik olarak uzmanlık gerektiren bir iş isteyen kişiler açamıyor. Ruhsat iş yeri açma belgesi vergi kaydı prosedürleri halletmek lazım. Her dükkana eksper ruhsatı verilmiyor, farkettiysen hepsinin dükkanı bayabi büyük öyle olmak zorunda küçük dükkana izin verilmez. Ve bir sürü alet var en az 70 bin tl lik ekipman bunlar olmadan zaten ruhsatı çıkaramıyorsun. (Dandik malzemeye izin çıkmıyor Tse Ce onaylı ürünler kullanmak zorundasın)

    Yeterlilik belgesi lazım onuda ekipmanı aldığın firma yardımcı olur, kurs gibi oluyor ayrıca birde uzman eksper yanında istihdam etmen senin yararına maaşlarıda hesap et o iş tek olmaz. Ben uzun zamandır tek çalışanı görmedim.

    Bu kadar tantana olay ne için diyorsun. Çünkü verdiğin rapora 1 saatliğine geçerlidir bile yazsan yanlış veya eksik bir rapor düzenleyerek bir kişiye sorunlarını bilmeyeceği bir arabayı satın almasına sebep olmuşsan ayıplı hizmetten kişi bundan doğan zararını ister. Bize genelde dosya gelince hem satıcıyı hem ekspertiz işletmesini taraf gösterip dava açıyoruz. Yani 1 araba bakarsın yarın dükkandaki aletlerin yarısına haciz gelmesine sebep olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok fazla yatırım yapman lazım ve işten anlaman lazım boya ölçüm makinesi ile olmuyor göz lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabalara ilgi duyuyorum diye bu iş yapılmaz boyadan kaportadan motordan anlamıyorsan gelen araca nasıl ekspertiz yapacaksınız hakkıyla yapacaksanız bu işin içinden geleceksiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galericilik yap daha kolay. Eksper işi sorumluluk işi, anlamadığın işe girip milletin ahını alma. Ayrıca başına iş açma ihtimalin de var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bazı galericiler yani şirket kurup tezgah dıyelım ekspertız açıyor ve sattıkları arabaları .okluyken aklıyorlarmış. devletin ekspertız sırketlerine sıkı denetım yapması lazım. ikinci elde ekspertız raporu olmadan ilan ve satış olmamalı.. vede PERT ARAÇLAR DİREK HURDAYA ÇIKMALI TAMİR EDİLMEMELİ SORA OLAN KAZADA ARABA 2 YE BOLUNÜYOR YADA PAKET OLUYOR.
  • Anlamadığın işe girme bir sürü hata yaparsın exper açmak için en azından Bi 10 sene kaportacı geçmişin olması lazım öbür türlü başına iş alırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aç moruk elinde bir tane 5 dolarlık boya micron ölçer tamamdır

    Aracın heryerine tut fazla micron olan yere boyalı , çok mikron yada okuyamadigi yere macunlu yaz , sök tak vs salla tamam işte oldun exper

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapmanız gereken düzgün bir kaportacı bulmak ve motor-mekanikte citti derecede bilgili birisi sizde rapor basma ve muhasebe işlerini yapabilirsiniz ama ben kaporta motor kendim bakim derseniz ilk 3 gün sonra sizin anlamadığınızı anlayan galericiler patlak arabaları getirmeye başlar , artı bilmeden yaptığınız işten dolayı hem kul hakkı hemde zarara girenler size yasal olarak dava açar

    Bu düzeni nasıl yaparım diye düşünüyorsanız cidden açmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4153B7648 -- 2 Haziran 2020; 15:56:16 >
  • şu an salgın nedeniyle denetlenmiyor ancak TSE yeni yönetmelik gereği bazı cihazların alımı zorunlu.

    totalde 300 bin € üzerinde yatırım yapman lazım. Ki hala "4 çeker dinamometresi de olsun" tartışılıyor. ÜZerine eğitim ve sertifikalar vs.

    Zaten ciddi uzmanlık ve sermayeniz yoksa yapamazsınız. O kadar param olsa da bu işe gömmem açıkçası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.