Arkadaşlar Everest programıyla bakıyorum..Battlefield 2 adlı oyundayken 103 derceye çıkıyor..Normalde çok zıcakken Tak diye kapanırdı bilgisayar..fakatt artık kapanmıyoda yalama oldu herelde 103 derece de oynuyorum..mama korkuyorum..
işlemci ile soğutucu arasında macun kullanıoyrmusun yada soğutucunun tam olarak işlemci üzerine temas etiğini kontrol et 103 derecelik ısı tehlikeli bir seviye işlemcini çalışıyor olması bile enteresan kullandığın program da hata var yada anakartın algılıyıcılarında hatvar yada gördüdüğün değer fahrenayt olmasın
Sonra PC Health Statüs den baktım 85 derce diyor..Ama şöyle bi durum var elimle Soğutucuya dokunuyorum..O kadar da sıcak durmuyor..
Sorun belli: İşlemcinin üzerindeki ısı algılayıcı...
İşlemci fan ve bloğunu tozlardan temizlediyseniz, fanın çalıştığından emin iseniz, ve fan bloğunun yerine tam olarak oturduğundan emin iseniz, sorun çıkmaz...
Fakat sistem algılayıcının gösterdiği değere göre hareket eder.Reset atmaması ilginç...
quote:
Orjinalden alıntı: uynus
Sorun belli: İşlemcinin üzerindeki ısı algılayıcı...
İşlemci fan ve bloğunu tozlardan temizlediyseniz, fanın çalıştığından emin iseniz, ve fan bloğunun yerine tam olarak oturduğundan emin iseniz, sorun çıkmaz...
Fakat sistem algılayıcının gösterdiği değere göre hareket eder.Reset atmaması ilginç...
hmm..
Aslında ben bu sorunu 3-4 aydır yaşıyorum..o zamanda bi konu açmıştım..
Sonra geçenlerde bi termal macun alıp sürdüm bir süreliğine sıcaklık 57-58 de gitti geldi..Fakat dün oyundaken bilgisayar aniden kapandı..
Sonra korktuğum olmuştu..
Sıcaklık 83 derceydi..
dünden beri bu konuyla ilgileniyorum..
Bf2 de bakınca gittikçe olay aştı 104 derece falan gösteriyo...Ama bilgisayar kapanmamaya başladı..
Acaba bu sorun ne olabilir?..
Bu arada kasayı açık kullanıyorum ve işlemci fanını yeni temizledim..
yukrı
O değer gerçek değer değildir. Everestin ayarlarıyla oynamışsındır. Everesti çalıştır. Dosya / Seçenekler / Donanım izleme menüsünü tıkla. Açılan pencerede Tjmax Temperature yazan yeri Auto yap ve kaydet. sıcaklıklara ondan sonra bak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme