Şimdi Ara

**************arkadaşlar çok ilginç birşey keşfettim*************

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha önce bunu fark eden varmıydı bilmiyorum ama..şöyle ki=>

""herhangi bir cep telefonunun ekranına (ışığı açıken) "polarize" camlı güneş gözlüğüyle çapraz baktığınız zaman ekran kararıyor!!! ""

evet çok ilginç çünkü ekrana normal, yani düz şekilde bakınca ışık normal geliyor fakat ekranı (yani telefonu) çapraz yaptığınızda ekran kararıyor!!!. lütfen evde araç gereciniz! varsa siz de deneyin...şaşıracaksınız...

tabi bunun bi açıklaması vardır elbet..bilen varsa da paylaşırsa çok mutlu oluruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p@l@ -- 19 Mayıs 2006; 23:33:15 >

• hiç bir fikri olan yok mu ya??
  • gerçekten kararıyo valla
    bu arada telefon yerine kafanızı da çapraz yapabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expo -- 20 Mayıs 2006; 14:50:41 >
  • hiç bişi anlamadım zaten güneş gözlüğünün camı koyu olduğu için ekranı karanlık görmek çok normal ne var bunda anlayamadım... biraz daha açarsan seviniriz...
  • @pasaklı
    öyle değil. gözlüğü takıp normal bi şekilde baktığında ışığı görüyorsun ancak biraz eğimli baktığında ışığı göremiyorsun. sanırım 45 derecede en karanlık oluyor 45 i geçince aydınlanıyor 90 da ise en parlak

nedenine gelirsek: her bir pikselin şeklinden kaynaklanıyor olması muhtemel. büyütüldüğünde şekilleri kare olduğu için 90 derecelik açıyla baktığında en iyi şekilde görünüyor ancak eğimi artırdıkça iş değişiyor. tabi bunun sağlanması için aynı şekilde güneş gözlüğünde de bişiler olması lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: expo

@pasaklı
    öyle değil. gözlüğü takıp normal bi şekilde baktığında ışığı görüyorsun ancak biraz eğimli baktığında ışığı göremiyorsun. sanırım 45 derecede en karanlık oluyor 45 i geçince aydınlanıyor 90 da ise en parlak

nedenine gelirsek: her bir pikselin şeklinden kaynaklanıyor olması muhtemel. büyütüldüğünde şekilleri kare olduğu için 90 derecelik açıyla baktığında en iyi şekilde görünüyor ancak eğimi artırdıkça iş değişiyor. tabi bunun sağlanması için aynı şekilde güneş gözlüğünde de bişiler olması lazım.

anladım şimdi..

öyleyse bana polarize bir güneş gözlüğü lazım yoksa bu efsaneyide avlicaz

• ilk fark ettiğimde telefonla oynarken bi baktım(yan bakıyorum tabi) ekran gitti.telefon kapandı sandım..bide korktum ulen bozuldu mu diye ..sonra gözlüğü çıkardım baktım..ana çalışıyo
  • quote:

"polarize filtreler yansımaları önlemek amacıyla kullanılırlar. ortamda bulunan polarize ışığı keserek çok daha doygun ve canlı renkler elde etmemizi sağlarlar."

böyle bi ipucu var yakında çözeriz.

edit:
    tamam işte şu ikisini karıştırırsak sonuca ulaşırız heralde:
    quote:

Işıkta ise titreşen, birbirine dik elektrik ve manyetik alanlardır ve bunların yönü vardır; titreşimden doğan dalgalar ışık hızıyla bir yönde ilerlerken, buna dik olan değişik yönlerde değişik şiddette titreşebilirler. Buna polarize ışık denir.
    ve insan gözü polarize ışığı algılayamazmış. o yüzden güneş gözlüğü yani polarize filtre.

olmadı mı? olmadı galiba
    fotoğrafçılar aydınlatır aslında bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expo -- 20 Mayıs 2006; 15:23:19 >

• ilginç ama saol şimdi denicem
  • iş güç yok galiba :)
  • bence ışığın gelme açısıyla alakalı;ışık sınır açısından daha büyük açıyla geldiği zaman gözlükten gecemiyo..fakat sınır açısından küçük bi açıyla geldiğinde gözlük camını gecebiliyo..
  • bende birşey keşfetmiştim zamanında yada biliniyoda ben yinede buldum, örneğin ev telefonunuz 0232 xxx xx xx diye kayıtlı ve "evim" diye kaydettiniz şimdi 0532,0542 herhangi bir numara başta devamı ev telefonunuz olan xxx xx xx i çevirin ekranda "evim" yazıyor ama başka bir numarayı arıyor
  • aracımla gidiyorum telefonum açldı gözlüğüm gözümdeydi. telefonu baktım eyvah ekran gitmiş dedim sonra konuşmamı bitirdim kenara çektim gözlüğü çıkardım ekrana nolmuş diye baktım hiç bir şey yok anladımki gözlük öyle gösteriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

iş güç yok galiba :)

ÖĞRENCİYİZ DAHA NE OLSUN..tesadüfen bulduk hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qantas

iş güç yok galiba :)

• quote:

Orjinalden alıntı: rybczynski

bende birşey keşfetmiştim zamanında yada biliniyoda ben yinede buldum, örneğin ev telefonunuz 0232 xxx xx xx diye kayıtlı ve "evim" diye kaydettiniz şimdi 0532,0542 herhangi bir numara başta devamı ev telefonunuz olan xxx xx xx i çevirin ekranda "evim" yazıyor ama başka bir numarayı arıyor

Bu baya eski Ve hala cözümü yoq

• yo şözümü war aslinda yani açiklamasi sayisal okuyan arkadaşlar bilir işigin girişim deneyleri falan hatirlamişinizdir
  • Kardeş telefonun ekranın bir görüş açısı vardır bu LCD monitörlerde de var örneğin 110-120 derece görüş açısı var bazı monitörlerin bu demen oluyorki yandan 110-120 dereceye kadar ekran net görünüyor fakat sen 140-150 derece açıdan bakarsan ekranı göremezsin çünkü görüş alanından çıkmış oluyorsun ok...
  • iyi ama arkadaş ondan bahsetmemiş
    ekranla göz arasındaki açıyı değiştirmiyoruz biz. gözümüz ekrana her zaman dik.
    x-y koordinat sistemini göz önüne alır telefonu +y ye koyarsak, bunu -/+ x e yatırmaktan bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expo -- 20 Mayıs 2006; 22:21:16 >
  • bende şey keşfettim şu otomatik diş fırçaları varya kendi dönen onlar ağzınızda olcak sonra crt bi tvye yada monitöre bakın etraf titremezken monitör manyak bi şekilde dişinize baskıyı ne kadar arttırırsanız çok daha acaipleşiyor buda refreshle ilgili sanırsam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.